NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
4 καλώδια σημαίνει ή Quatro ή Quad. Λογικά ακολουθεί πολυδιακόπτης.
Αφού έχεις πολυδιακόπτη, αμαρτία που δεν πέρασες 2 καλώδια ανά δωμάτιο να βρίσκονται. (Που και με τον ΟΤΕ, θα θέλουμε 4 ανά σημείο θέασης...)
Είναι μακριά να τραβήξεις ένα εξωτερικό καλώδιο από τον πολυδιακόπτη, εκεί που θα βάλεις τον δέκτη της νόβα;

[Πάντως για απλή θέαση, σε 1 τηλεόραση μόνο, δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα. Απλά αλλάζεις δέκτη και βάζεις έναν 831.]

Ευχαριστω και παλι. Ποσα καλωδια ειναι μεσα στους τοιχους δεν εχω ιδεα, ολα καταληγουν σε μια πριζα... Τεχνικος την εκανε την εγκατασταση, οποτε φανταζομαι αμα χρειαστει μπορει να ξαναερθει και να περασει μεσα απο τους τοιχους και αλλα καλωδια... Εξωτερικο καλωδιο δεν φερνω και γιατι ο πολυδιακοπτης ειναι στο υπογειο και η κυρια τηλεοραση σε αλλο οροφο αλλα και για αισθητικους λογους (για τους οποιους πληρωσα ενα σωρο λεφτα για να κανω τετοια εγκατασταση οταν εχτιζα το σπιτι:smile:). Οποτε οπως καταλαβαινω αν παρω το 831 βασικα δεν θα εχω προβλημα, τουλαχιστον στην μια τηλεοραση.

Παντως αν θυμαμαι καλα απο τον πολυδιακοπτη 2 καλωδια φευγουν ανα δωματιο, αλλα εκει εχω μονο μια πριζα με 2 εξοδους (μια για δορυφορικη και μια για συνδεση τηλεορασης).

Last edited by a moderator:
Παιδιά, καλά κατάλαβα ή κάπου χάθηκα στην μετάφραση;
Έφτιαξαν το DiseqC στη Nova, αρκεί ο Hotbird να είναι στο 1;

Όχι, φυσικά και δεν φτιάξανε τίποτα. Απλά αν έχεις diseqc, ο δέκτης δουλεύει μόνο με τον hotbird στην θέση 1.

στην δικια μου περιπτωση με astra στην θεση 1 και hotbird στην θεση 2 παιζει κανονικα.

Δημήτρη επειδή είσαι από τους ελάχιστους που σου δουλεύει αυτό (το έχω δοκιμάσει στο δικό μου Pace και ΔΕΝ δουλεύει) πες μας λίγο τι έκδοση software τρέχει ο Pace σου αλλά και ποιο diseqc χρησιμοποιείς.

στην δικια μου περιπτωση με astra στην θεση 1 και hotbird στην θεση 2 παιζει κανονικα.

και εξηγουμαι..

οταν ειχα επανω τον dreambox 500hd,στο enigma 2,ειχα δηλωμενα στο diseqc Α astra 19.2 και στο diseqc Β hotbird 13.
οπως πηρα τον pace,τον κουμπωσα επανω και μου εβγαλε μηνυμα για σφαλμα στο σημα.
menu>ρυθμισεις>τεχνικες ρυθμισεις>εγκατασταση>ρυθμισεις diseqc
δηλωνω στο diseqc 1.0 2 απο 4 και παιζει κανονικοτατα...
εχετε δοκιμασει ολοι με θεση 2 hotbird στο diseqc και δεν σας παιζει,ή δεν το δοκιμασατε καθολου...?

Δημήτρη το είχα δοκιμάσει τελευταία φορά πριν ένα μήνα και δεν έπαιζε. Γι' αυτό αν δε σου κάνει κόπο γράψε ποιο diseqc έχεις και ποιο firmware τρέχει ο Pace.

edit: επίσης να σημειώσω ότι ο 831 που έχω είναι από τους πρώτους. Μήπως τελικά είναι και θέμα hardware και έχει λυθεί στις τελευταίες εκδόσεις; Εσύ Δημήτρη πότε πήρες το δέκτη σου;

Last edited:
firmware 15200E
loader 3.4.33 ....

το diseqc δεν θυμαμαι ποιο ειναι(το ειχα πληρωσει κανα 25αρι χονδρικη)αλλα θα το ξερω αυριο που θα ανεβω ταρατσα.

το μονο που θυμαμαι,ειναι οτι ειναι για 2 δορυφορους(δυο in,ενα out)και το πλαστικο του καλυμα,ειναι μπλε σκουρο.
αυριο θα ξερω σιγουρα.

edit: επίσης να σημειώσω ότι ο 831 που έχω είναι από τους πρώτους. Μήπως τελικά είναι και θέμα hardware και έχει λυθεί στις τελευταίες εκδόσεις; Εσύ Δημήτρη πότε πήρες το δέκτη σου;

πριν 2 μηνες ακριβως.

οχι Σερα.το βρηκα.ειναι το triax 300510.

εδω το εχει σε μαυρο.εμενα ειναι μπλε.καμια σημασια αλλα λεμε..

http://www.triax.com/en/FindProduct/ProductDetails.aspx?product={BC786545-D527-4615-A9DA-7FB57BC5A7A8}

Μπλε σκούρο είναι triax, μπλε ανοιχτό είναι spaun..... κάποιος θέλει μάθημα !!! :BDGBGDB55:

μπλε σκουρο ανεφερα.εαν λες για εμενα...
πολυ καλο και απροβληματιστο diseqc παντως.

Απλά προς ενημέρωση, όχι πως έχει σημασία μια και τα ξέρετε ήδη. Πήρα σήμερα τηλέφωνο το τεχνικό της Nova και είπαν πως ο Hotbird πρέπει να ειναι πρώτος, να κατεβάζει το σήμα πριν τον Astra για να παίζει. Οταν πάρω τον δεκτη θα το δοκιμάσω και θα σας πω.

Μπλε σκούρο είναι triax, μπλε ανοιχτό είναι spaun..... κάποιος θέλει μάθημα !!! :BDGBGDB55:

Ο δικός μου πολυδιακόπτης triax είναι γκρι...:flipout:

ειμαι η μοναδικη εξαιρεση?δεν παιζει σε κανεναν αλλο στην θεση 2..?

Και εγώ που το άλλαξα στην θέση 2 στον 865, είχε σήμα, αλλά δεν είχε εικόνα. Στην θέση 2 έχω τον δορυφόρο του ΟΤΕ. Δεν επιβεβαίωσα ότι παίζει, αλλά κάτι συμβαίνει.
Αν ήταν εντελώς ανενεργό, δεν θα έκανε καμιά διαφορά τι επιλέγουμε από την σχετική ρύθμιση, σωστά;

Μήπως η υλοποίηση είναι προβληματική, και παίζει μόνο με συγκεκριμένες μάρκες; Γιατί αν έχεις switch triax & εγώ πολυδιακόπτη triax, βλέπω μια σύμπτωση...

Και εγώ που το άλλαξα στην θέση 2 στον 865, είχε σήμα, αλλά δεν είχε εικόνα. Στην θέση 2 έχω τον δορυφόρο του ΟΤΕ. Δεν επιβεβαίωσα ότι παίζει, αλλά κάτι συμβαίνει.
Αν ήταν εντελώς ανενεργό, δεν θα έκανε καμιά διαφορά τι επιλέγουμε από την σχετική ρύθμιση, σωστά;

Μήπως η υλοποίηση είναι προβληματική, και παίζει μόνο με συγκεκριμένες μάρκες; Γιατί αν έχεις switch triax & εγώ πολυδιακόπτη triax, βλέπω μια σύμπτωση...

παραπανω εχω την ιστοσελιδα της triax με τον διακοπτη μου.
ας μας πει καποιος απο τα παιδια που ειναι του αθληματος,εαν βλεπει κατι διαφορετικο στα χαρακτηριστικα σε αυτον τον διακοπτη απο τους υπολοιπους,μηπως και βγαλουμε μια ακρη.

Ξέρει κάποιος αν ο 831 τις συχνότητες του Hotbird πλην αυτών της Nova τις βλέπει όλες?

Γιατί λέω να το χρησιμοποιήσω για να κεντράρω τον δορυφόρο(όχι μόνο για Nova).

Δεν είναι για τέτοια δουλειά ο pace. Εξάλλου στην ακρίβεια σήματος οι ενδείξεις του είναι "στρογγυλοποιημένες" στη δεκάδα, δηλαδή 60, 70, 80, 90, 100%, επομένως όχι ακριβείς.

Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ.
Ήθελα να τον χρησιμοποιήσω επειδή δεν έχω φέρει το υπόλοιπα καλώδια του μη ιδιοκτησιακού δέκτη που έχω.

Status
Not open for further replies.