NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Re: Nova HD Pace 831

Εφόσον η τηλεόραση είναι full HD ναι, θα μπορείς να βλέπεις και ψηφιακά και αναλογικά, αν από το rf ουτ του pace συνδέσεις καλώδιο το οποίο να πηγαίνει στην υποδοχή rf της δεύτερης τηλεόρασης. (εννοείται πώς πρωτα θα πρέπει να έχεις συνδέσει rf καλώδιο επίγειας κεραίας στην υποδοχή rf in του pace..)

αυτο ακριβως εχω κανει. κεραια στο rf-in του pace, και απο rf-out σε rf-in τηλεορασης. τα ψηφιακα δεν τα πιανει, ενω τα αναλογικα εχουν παρα πολυ χιονι.

το σκεφτηκα αλλα οταν τη βαζω την κεραια μονη της στην τηλεοραση, δουλευει κανονικα.

αν εννοεις για τη δευτερη τηλεοραση, το κλασικο καλωδιο κεραιας.

O Pace στο rf in - rf out δέχεται satellite connector, όπως και στο sat in, οπότε πρέπει στη μία άκρη του καλωδίου να έχεις satellite connector και στην άλλη άκρη terrestial connector, πού θα συνδεθεί με τη τηλεόραση. Τα έχεις συνδέσει έτσι ή με κάποιον αντάπτορα;

αυτο σκεφτηκα και εγω. προσπαθω να βρω καποιον "σωστο" τεχνικο.

Re: Απάντηση: Re: Nova HD Pace 831

θέλω να ρωτήσω τους ειδικούς το εξής:

έχω συνδέσει τον HD831 στην κεντρική δορ/κή εγκ/ση(στο αντ/χο disecq κανάλι του hb οπως με τον παλιό μου δέκτη dreambox) κι ενώ βρίσκει το μπουκέτο nova, μου βγάζει ότι δεν έχει σήμα για μερικά κανάλια όπως nc4+motors+κάτι άλλα. Επικοινώνησα με nova τεχνικό και μου λέει δεν είναι καλά κεντραρισμένο το πιάτο, κι ο τεχνικός σας φταίει, τα nc4+μερικά άλλα είναι δύσκολα για να κλειδώσεις, κτλ κτλ.(βέβαια με τον dreambox όλα ήταν τέλεια). Τελικά, παρατήρησα ότι κάθε μέρα που κλείνει/ανοίγει ο HD831, χάνει τα περισσότερα κανάλια και πιάνει τα δύσκολα nc4+motors κτλ. όταν ξανακάνω scan πιάνει τα άλλα και μένει έτσι μέχρι την επόμενη μέρα...

επειδή αυτή η συμπεριφορά είναι περιεργη σκέφτηκα, αφού κι ο γείτονας έβαλε γνήσιο nova με τον hd831 και βγήκε από την κεντρική εγκ/ση βάζοντας το nova πιάτο. Υπάρχει, τρόπος(swtich/splitter/mixer/...) κι ο δικός μου δέκτης hd831 να παίξει με το πιάτο του γείτονα(για τη νοβα) χωρίς να αποσυνδεθώ από την κεντρική εγκ/ση ή θα πρέπει να έχω 2 πιάτα με 2 δέκτες;

Τελικά, τόσο μλκία δέκτης είναι αυτός ο HD831 και άλλο τόσο μας κοροϊδεύουν εκεί στην nova που πουλάνε δέκτη με DiSEqC μόνο στα χαρτιά;;; :twoguns:nova:rifle:

Απάντηση: Nova HD Pace 831

Όταν πριν από 2 μήνες αναβάθμισα τη Nova σε HD, μου έδωσαν από το κατάστημα της 4νετ αυτό το δέκτη και, κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης, μου είπαν να τον έχω συνέχεια ανοικτό επειδή παρουσιάζει προβλήματα όταν τον ανοίγεις και τον κλείνεις. Από τότε, ο δέκτης είναι συνεχώς ανοικτός (πράσινο led) και, όποτε γυρίζω στη nova, λειτουργεί κανονικά χωρίς πρόβλημα.

Το ερώτημα είναι εάν αυτό είναι σωστό, δεδομένου ότι έκλεινα και άνοιγα τον προηγούμενο δέκτη, όποτε τον χρειαζόμουν.

Re: Απάντηση: Nova HD Pace 831

Όταν πριν από 2 μήνες αναβάθμισα τη Nova σε HD, μου έδωσαν από το κατάστημα της 4νετ αυτό το δέκτη και, κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης, μου είπαν να τον έχω συνέχεια ανοικτό επειδή παρουσιάζει προβλήματα όταν τον ανοίγεις και τον κλείνεις. Από τότε, ο δέκτης είναι συνεχώς ανοικτός (πράσινο led) και, όποτε γυρίζω στη nova, λειτουργεί κανονικά χωρίς πρόβλημα.

Το ερώτημα είναι εάν αυτό είναι σωστό, δεδομένου ότι έκλεινα και άνοιγα τον προηγούμενο δέκτη, όποτε τον χρειαζόμουν.
Κια γω που τον θελω συνεχεια ανοικτο, αυτος μετα απο καποιες ωρες σβηνει....
Αργει πολυ το να μπει στο πακετο....

Re: Απάντηση: Nova HD Pace 831

Όσο είχα τον δέκτη αυτό τον έκλεινα το βραδύ κανονικά.

Το πρωί βέβαια μέχρι να εκκινήσει κάνει 30-40 δευτερόλεπτα (μάλλον λειτουργεί με κάρβουνο) και κάπου κάπου κάνει και reset από μόνος του , αλλά τα reset δεν έχουν σχέση αν τον κλείνεις η όχι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nova HD Pace 831

Κια γω που τον θελω συνεχεια ανοικτο, αυτος μετα απο καποιες ωρες σβηνει....
Αργει πολυ το να μπει στο πακετο....
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/68862-Nova-HD-PVR?p=1056301716&viewfull=1#post1056301716
αλλά τα reset δεν έχουν σχέση αν τον κλείνεις η όχι.
Λάθος κάνεις. Τα reset σχετίζονται σχεδόν αποκλειστικά με το αν κλείνει ο δέκτης. Αν παραμένει συνέχεια ανοικτός, δεν κάνει reset.

Last edited:

Εδω και δυο μηνες που εχω τον δεκτη της Nova, τον κλεινω απο το τηλεκοντρολ οταν δεν τον χρησιμοποιω, οπως επιτασσει η κοινη λογικη.
Δεν εχω αντιμετωπισει προβληματα, εκτος οτι καποιες στιγμες ανοιγοκλεινει μονος του για καποια δευτερολεπτα, δηλ αναβει για λιγο το πρασινο ledακι και μετα αναβει παλι το κοκκινο του standby.
Θεωρω φυσιολογικο να αργει λιγο να ανοιξει καθως, οπως ολοι οι δορυφορικοι δεκτες, χρειαζεται καποιο χρονο για να bootαρει.
Επισης αν εχω πολλες ωρες να τον ανοιξω χρειαζεται καποια ελαχιστα δευτερολεπτα για να παρει τα πρωτα κλειδια και να ανοιξει το πακετο, κατι που δεν βρισκω ιδιαιτερα ενοχλητικο.

Απο κει και περα το να συμβουλευει η Nova (εστω και ανεπισημα) να μην τον κλεινουμε ποτέ για να δουλευει σωστα, ειναι τουλαχιστον γελοίο.
Αναρωτιεμαι τι γνωμη θα ειχαν οι περιβαλλοντικες οργανωσεις για μια συσκευη που πρεπει να ειναι 24ω/7μ στο on για να "λειτουργει σωστα".

Απάντηση: Nova HD Pace 831

Σωστά αυτά που λες. Η καθυστέρηση που κάνει για να ανοίξει δε με ενοχλεί επίσης. Κάποτε το είχα σα κομπλεξ μέσα μου να είναι γρήγορη η εκκίνηση αλλά έλεος...για τηλεόραση μιλάμε...!Με τις τελευταίες αναβαθμίσεις που έκανα λειτουργούσε όλο και πιο καλύτερα.Απλά τα ξένα κανάλια ενώ μου έβγαζε 500 περίπου ξαφνικά όλα σχεδόν εξαφανιζόντουσαν και μένανε μόνο 20!!!Στο τέλος έκλεισα την NOVA λόγω οικονομικών.Ίσως κάποια μέρα ξαναβάλω αν γίνει πιο φθηνή η συνδρομή.Λογικό κιόλας μιας και πλέον υπάρχουν τα ανάλογα της hol,ote και σύντομα και cyta!

Απάντηση: Re: Nova HD Pace 831

Απο κει και περα το να συμβουλευει η Nova (εστω και ανεπισημα) να μην τον κλεινουμε ποτέ για να δουλευει σωστα, ειναι τουλαχιστον γελοίο.
Αναρωτιεμαι τι γνωμη θα ειχαν οι περιβαλλοντικες οργανωσεις για μια συσκευη που πρεπει να ειναι 24ω/7μ στο on για να "λειτουργει σωστα".
Συμφωνώ μαζί σου. Εδώ δεν έχει βγει ακόμη αναβάθμιση για να λαμβάνει περισσότερα κανάλια από hotbird, μεταξύ των οποίων και τα δημοφιλή rai, και να δουλεύει το DiSEqC, στην εξοικονόμηση ενέργειας θα κολλούσαν;

Status
Not open for further replies.