NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Re: Nova HD Pace 831

Ο λογος που διεκοψα την ΝΟΒΑ ηταν αυτος - "χάνει" τα κανάλια του public bouquet!!

Η κατάσταση με τον Pace 831 έχει πλέον ξεφύγει. Ενώ εδώ και αρκετό καιρό (μετά το τελευταίο update) κρατούσε τα κανάλια σταθερά, τις τελευταίες 2 εβδομάδες άρχισε πάλι να "χάνει" τα κανάλια του public bouquet. Βάζω στη λίστα με τα favourites κανάλια από το public και μετά από 2-3 μέρες εξαφανίζονται - έτσι απλά.

Αν βάλεις ΜΟΝΟ τα κανάλια από το public bouquet στη λίστα με τα favourites ίσως να μην τα ξαναχάσει!

Για να τα ξαναβρεί θέλει επαναφορά στα defaults, μια που απλή νέα σάρωση ΔΕΝ μπορεί να κάνει (βρίσκει τα μισά μόνο από τα κανάλια που βρίσκει μετά από επαναφορά των ρυθμίσεων). Με κάθε επαναφορά, πρέπει να ξαναφτιάξεις τη λίστα με τα favourites (λογικό), αλλά η λίστα διαμορφώνεται με τη σειρά που τοποθετείς τα κανάλια σε αυτή και ΔΕΝ έχεις τρόπο να μετακινήσεις ή να βάλεις σφήνα κανάλια σε υπάρχουσα λίστα αργότερα (τραγικό).

Κανένα άλλο δέκτη έχουν δει άραγε αυτοί στη ΝΟΒΑ ή όχι! Όταν τους το λες ΜΟΝΟ που δε σε :slapface:

Επίσης, ακόμα και μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, υπάρχουν FTA κανάλια στον hotbird που δεν τα κατεβάζει με τίποτα. Η στάθμη και η ποιότητα που έχω σχεδόν σε όλες τις συχνότητες είναι πάνω από 80%...

ΝΑΙ! Και κάθε φορά διαφορετικό αριθμό καναλιών κατεβάζει !

Και επειδή μαθαίνω από αυτό το forum ότι ο δέκτης με άλλο FW φυσάει αλλά επίσης στο support της νοβα μου είπαν ότι δεν σκοπεύουν να λύσουν αυτά τα προβλήματα, έχω πλέον πειστεί ότι δεν πρόκειται για λάθη/παραλείψεις αλλά για σκόπιμη συμπεριφορά...

Έχουμε καμιά πληροφορία παραπάνω περί "άλλο FW"; Αν ναι - ΠΜ, please.

Η εμμονή με τον δέκτη αυτό (και απαγόρευση στους συνδρομητές να χρησιμοποιήσουν άλλο δέκτη για λήψη) μου μοιάζει με εταιρία κινητής που σου δίνει κινητό με επιδότηση το οποίο κλειδώνει για να παίζει μόνο στο δίκτυό της (θεμιτό) αλλά απαγορεύει στους συνδρομητές της να χρησιμοποιούν κινητά άλλου κατασκευαστή (ή και του ίδιου) που προμηθεύτηκε από το ελεύθερο εμπόριο. Tragic.

+100!

Μια ερώτηση: Έχω τον 831 αλλά θέλω να γράφω πρόγραμμα (ειδικά hd) και να μπορώ μετά να μεταφέρω την εγγραφή και αλλού (στο pc, να τη μεταφέρω σε σκληρό και να τη βλέπω σε media player κτλ). Θα έδινα τα 150 ευρώ για να πάω στον 865, αλλά αν δεν κάνω λάθος δε μπορώ να δω τις εγγραφές πουθενά αλλού πέρα από εκεί. Υπάρχει κάποια λύση;

Πέρα από τον 865 όπου δεν μπορείς να μεταφέρεις αλλού τις εγγραφές, ίσως dvd recorder/media player με δίσκο μέσω scart, με χειρότερη όμως ποιότητα εγγραφής.

Για εγγραφη χρειαζεσαι.. ενα γουδι, μια σκαφη, ενα μιξερ.. ;) Περαν τουτου εχεις δυο επιλογες: αν θελεις HD ποιοτητα πηγαινε στον 865.. αλλιως πρεπει να αναζητήσεις ημι-επαγγελματικη λυση για capturing. Αμα θελεις πολυ αξιοπρεπη ποιοτητα και κατι οικονομικό πας σε κατι τετοιο: http://www.ebay.co.uk/itm/USB-2-0-t...uting_CablesConnectors_RL&hash=item484281cf0c
Κατι αναλογο χρησιμοποιω κ εγω χωρις προβλημα..

(Edit: αν πας για την δευτερη επιλογη προσεξε τι θα παρεις γιατι δεν υποστηριζουν ολα τα video grabbers windows 7)

Last edited:
Θα μας πεις λεπτομερειες πως γινεται η εγγραφη μεσω του καλωδιου και τη συσκευη αλλα θα χρειαστει;

Για εγγραφη χρειαζεσαι.. ενα γουδι, μια σκαφη, ενα μιξερ.. ;) Περαν τουτου εχεις δυο επιλογες: αν θελεις HD ποιοτητα πηγαινε στον 865.. αλλιως πρεπει να αναζητήσεις ημι-επαγγελματικη λυση για capturing. Αμα θελεις πολυ αξιοπρεπη ποιοτητα και κατι οικονομικό πας σε κατι τετοιο: http://www.ebay.co.uk/itm/USB-2-0-t...uting_CablesConnectors_RL&hash=item484281cf0c
Κατι αναλογο χρησιμοποιω κ εγω χωρις προβλημα..

(Edit: αν πας για την δευτερη επιλογη προσεξε τι θα παρεις γιατι δεν υποστηριζουν ολα τα video grabbers windows 7)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Το video grabber παιρνει feed apo RCA ή S-video απο τον αποκωδικοποιητη και ο υπολογιστής το βλεπει σαν tv tuner. τα περισσοτερα grabbers μενουν σε αναλυσεις μεχρι 640x480. Απο εκει κ περα υπάρχουν διαφορα προγραμματα για την εγγραφη: Honestech VHS to DVD, windows media encoder κτλ.. Εννοειται πως γραφεις μονο ό,τι βλεπεις και όταν το βλεπεις.

Θα μας πεις λεπτομερειες πως γινεται η εγγραφη μεσω του καλωδιου και τη συσκευη αλλα θα χρειαστει;

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Nova HD Pace 831

Μια ερώτηση: Έχω τον 831 αλλά θέλω να γράφω πρόγραμμα (ειδικά hd) και να μπορώ μετά να μεταφέρω την εγγραφή και αλλού (στο pc, να τη μεταφέρω σε σκληρό και να τη βλέπω σε media player κτλ). Θα έδινα τα 150 ευρώ για να πάω στον 865, αλλά αν δεν κάνω λάθος δε μπορώ να δω τις εγγραφές πουθενά αλλού πέρα από εκεί. Υπάρχει κάποια λύση;

Είδα σήμερα κι αυτή τη λύση για HD εγγραφές. Υποστηρίζει μέχρι 1080i μέσω component. Δεν όμως ξέρω αν ο pace "δίνει" component από τη scart του...

Re: Απάντηση: Re: Nova HD Pace 831

Είδα σήμερα κι αυτή τη λύση για HD εγγραφές. Υποστηρίζει μέχρι 1080i μέσω component. Δεν όμως ξέρω αν ο pace "δίνει" component από τη scart του...

Το θεμα είναι γενικα πιο πολυπλοκο.. ακόμη κ άν το scart tou PACE εδινε component (κατι το οποίο δεν κάνει) θα έφτανες μεχρι 1080i και όχι 1080p μιας και το bandwith που χρειαζεσαι είναι διπλάσιο και τα απλά καλώδια/connectors που κυκλοφορούν στην αγορά δεν λειτουργούν σε τόσο ψηλές συχνότητες. Η hauppauge που πρότεινε ο συμφορουμητης Theox οπως και η avermedia δινουν καποιες λύσεις στις οποίες έχεις και input kai output HDMI.. However.. η τιμή τους είναι ανάλογη (βασικά υψηλότερη) με αυτή του 865..

Δεν υπάρχει ούτε μια συσκευή με προστασία από την αντιγραφή που να δίνει HD (σε οποιαδήποτε μορφή) σε αναλογική (μη κρυπτογραφημένη δηλαδή) έξοδο.

Εγω πάντως πιστευω πως η ΝΟΒΑ πρεπει να εμπλουτίσει το προγραμμά της με ταινίες έστω παλαιοτερες, να αναβαθμίσει το προγραμμα του Ondemand της με πιο προσφατες ταινίες με χρέωση αλλα´και να μειώσει τις ημερομηνίες λήξης στo ondemand περιεχόμενο αφού το κακό με τις επαναληψεις έχει παραγίνει. Εαν δεν τα κανει αυτα και το προγράμμα του ΟΤΕ ειναι αξιόλογο, αφου με τις ταινίες τις παλαιότερες συνδιαστικά με το Ondemand του ΟΤΕ πιστεύω πως ειναι ανωτερο πλεον ποιοτικά με βλεπω μετα απο 11 χρονια να αλλάζω καράβι . Η ΝΟΒΑ αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα αδιάφορη για το κινηματογραφικο τομέα (και μη μου πείτε για το 3D σιγά τα ωά.) Ολες οι πρεμιέρες της μπαινουν στο Οndemand και ουσιαστικά δεν μένει τιποτα απο αλλες ταινιες ειτε να γραψουμε ή να δουμε αργότερα αφου πραγματικά εαν καποιος καθήσει και κοιτάξει αναλυτικα το προγραμμα (το εκανα την Κυριακή ) θα δει πως συνέχει ερχονται ταινιες back to back ακόμα και στο ιδιο κανάλι με διαφορά μολις 6 ωρών. Μαγκες βαρέθηκα. Θυμαμαι παλιά πως ειχαμε μονιμως ταινιες στο πιατο μας. Τώρα πραγματικα καθομαι και γραφω ταινίες απο τα ελευθερα που οντως εχουν ανέβει παρα πολυ. Ετσι νομιζω πως αν μπει και το νεο καναλι του ΟΤΕ με παλιες ταινιες και το videoclub με χρέωση, τοτε με 2-3 ταινιες το μηνα συν τις παλαιοτερες παραγωγές απο το νεο καναλι, παμε για αλλα. Τοσος ντορος με τα αθλητικα. 6 μηνες και μετα το χαος.

Συμφωνώ με το συμφορουμητη Χάρη.. Τεσπά.. Η ερώτηση του αιώνα τωρα..: Έχει δοκιμάσει κανεις τον PACE με 40cm πιατο;

Αυτό βρε είναι πιάτο για σαλάτα...... :p

Ε ναι γι'αυτο ήταν η ερώτηση του αιώνα.. :antlers: . Κοιτουσα στο ebay κ βρηκα ενα 40αρι κ καλα φορητό kit.. Ενδιαφερον concept.. τωρα το κατα πόσο δουλευει..

καλημερα
εχω κινητο κατοπτρο...υπαρχει καποια προτινομενη λυση ωστε να το μετακινω οταν θελω να βλεπω το πακετο του οτε....???
ευχαριστω

Καλημέρα σε όλους μια ερωτησούλα απλή. Έχω πάρει τον Νοβα 831 ,αυτός μπορεί να βλέπει μόνο καναλια hotbird. Πήρα και μια καινούργια tv panasonic 50gt30 ,αυτή συνδέεται με δορυφορικό καλώδιο και τα βλέπει ολα (ολους τους δορυφόρους) . Εγώ έχω ενα καλώδιο να φτάνει μέσα στο σπίτι και κατεβάζει 3 δορυφόρους. Αν συνδέσω νοβα -βλέπω μόνο hotbird, αποσυνδέω απο nova 831 το καλώδιο και το συνδέω με την tv -βλέπω ολα τα κανάλια. ΕΡΩΤΗΣΗ: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΤΑΦ ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ Η ΝΟΒΑ ΚΑΙ Η ΤΒ και να παίζουν και τα 2 δυο????

Καλημέρα σε όλους μια ερωτησούλα απλή. Έχω πάρει τον Νοβα 831 ,αυτός μπορεί να βλέπει μόνο καναλια hotbird. Πήρα και μια καινούργια tv panasonic 50gt30 ,αυτή συνδέεται με δορυφορικό καλώδιο και τα βλέπει ολα (ολους τους δορυφόρους) . Εγώ έχω ενα καλώδιο να φτάνει μέσα στο σπίτι και κατεβάζει 3 δορυφόρους. Αν συνδέσω νοβα -βλέπω μόνο hotbird, αποσυνδέω απο nova 831 το καλώδιο και το συνδέω με την tv -βλέπω ολα τα κανάλια. ΕΡΩΤΗΣΗ: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΤΑΦ ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ Η ΝΟΒΑ ΚΑΙ Η ΤΒ και να παίζουν και τα 2 δυο????

Αυτο θα ηθελα να το μαθω κ εγω.. Ιδιος εξοπλισμος, ιδι αξριβως περιπτωση.. Αλλα με τβ την lm670s

Όταν λες "αυτή συνδέεται με δορυφορικό καλώδιο και τα βλέπει όλα (όλους τους δορυφόρους)" τι εννοείς;
Το καλώδιο που έρχεται απ' έξω κατεβάζει σήμα από 3 δορυφόρους είτε με 3 πιάτα είτε με συνδυασμό lnb.
Γιατί λες ότι βλέπει όλους τους δορυφόρους;

Ρωτάω γιατί έχω την 50VT30 συνδεδεμένη με ένα καλώδιο (από πιάτο στον Astra 19.2) και τη Nova με άλλο καλώδιο (από το πιάτο της) και ενδιαφέρομαι για την περίπτωση.

δεν γίνετε γιατί από αυτά που ξέρω,οι Δεκτες της Κυριας είναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ συνδεδεμένοι με τον Δορυφόρο Hotbird(ΚΑΙ όταν δείχνουν να είναι σε Αναμονή-standby)οποτε και η TV θα μπορεί να λαμβάνει ΜΟΝΟ Hotbird,και από αυτόν μονο τα κανάλια της Μπάντας που βλέπει ταυτοχρόνως και ο Pace

Ξέρετε εάν και που μπορώ να αγοράσω το usb stick που μετατρέπει τον Pace σε combo??

Η τηλεόραση μου δεν έχει ψηφιακό δέκτη και τώρα με την μετάβαση στη ψηφιακή εκπομπή μου χρειάζεται ένας..

Κάτι είδα για τιμή 10 , οπότε πρόκειται για συμφέρουσα επιλογή...

Status
Not open for further replies.