NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: NovaBox HD 831 menu πως μπορώ να βρώ και αλλα ελευθερα καναλια

Θα πρέπει να αρκεστείς σε αυτά που σου δίνει ο πάροχος.
Ποιόν αποκωδικοποιητή είχες πριν;

Βοηθεια με συνδεση στον HD 831

Παιδιά καλησπέρα, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Έχω μια προσφορά για εγκατάσταση nova full pack σε καλή τιμή με τον εν λόγω αποκωδικοποιητή αλλά με προβληματίζει το εξής. Η τηλεόραση μου στο σαλόνι είναι επιτοίχια με πρίζα και για κανονινό και για δορυφορικό καλώδιο, ενώ εγώ είχα κάνει πρόβλεψη και είχα περάσει μέσ από τον τοίχο στο έπιπλο δίπλα διάφορα καλώδια για σύνδεση με ενισχυτή και ps3, (hdmi, usb, οπτική ίνα) αλλά δεν ήξερα ότι αν βάλω αποκωδικοποιητή θα πρέπει το δορυφορικό καλώδιο να μπει στο sat in του. Με λίγα λόγια μπορώ να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή μέσω hdmi στην tv ή στον ενισχυτή, αλλά γίνεται με κάποιο τρόπο να συνδέσω απευθείας το δορυφορικό καλώδιο στην tv? Αλλιώς θα πρέπει να κρέμεται το καλώδιο και είναι κρίμα, δε φαίνεται πουθενά καλώδιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Last edited:
Re: Nova HD Pace 831

Μάλιστα..Ευχαριστώ πολύ. Αν τουλάχιστον κρύψω το δέκτη όρθιο πίσω από την tv (νομίζω είναι αρκετά λεπτός, 4εκατοστά πάχος) θα ανταποκρίνεται στο χειριστήριο?

Μάλιστα..Ευχαριστώ πολύ. Αν τουλάχιστον κρύψω το δέκτη όρθιο πίσω από την tv (νομίζω είναι αρκετά λεπτός, 4εκατοστά πάχος) θα ανταποκρίνεται στο χειριστήριο?

εεε προσπαθησε το... ισως να το βολεψεις καπως..

Και εγώ ετσί σκέφτομαι...Επειδή μένω σε μονοκατοικία, γίνεται να τον βάλω στο υπόγειο στην άλλη τηλεόραση και να βλέπω και πάνω μέσω της υφιστάμενης κεραίας? Ή μήπως με ένα δεύτερο αποκωδικοποιητή πάνω που θα συνδέεται μόνο με hdmi?

Και εγώ ετσί σκέφτομαι...Επειδή μένω σε μονοκατοικία, γίνεται να τον βάλω στο υπόγειο στην άλλη τηλεόραση και να βλέπω και πάνω μέσω της υφιστάμενης κεραίας? Ή μήπως με ένα δεύτερο αποκωδικοποιητή πάνω που θα συνδέεται μόνο με hdmi?

και πως θα αλλαζεις καναλια? τα hd θελουν hdmi

βολεψε τον καπως στην ακρη... και με λιγη προσπαθεια θα πιανει το τηλεκοντρολ.

Παδιά καλημέρα! Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και θα ήθελα βοήθεια. Έχω περίπου ένα χρόνο τώρα nova. Σύνδεσα τον 831 σε μία led τηλεόραση της telefunken. Το πρόβλημα είναι ότι 20 δευτερόλεπτα αφού κλείσω την τηλεόραση ο δέκτης κάνει συνεχόμενα restart μέχρι να την ανοίξω ξανά. Αν τον σβήσω μετά από 20 δεύτερα ανοίγει μόνος του και αρχίζει πάλι τα restart. Το σπαστικό είναι ότι μόλις ανοίξω την τηλεόραση κάνει περίπου μισό λεπτό να βρει σήμα και βγάζει την μπλε οθόνη που γράφει "παρακαλώ περιμένετε". Αν βγάλω την τηλεόραση από την πρίζα ή βγάλω το hdmi το πρόβλημα σταματάει και ο αποκωδικοποιητής μένει είτε αναμένος είτε σβηστός χωρίς να κάνει συνεχόμενα restart. Από τη nova μου είπαν να αλλάξω τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις αλλά δεν έγινε τίποτα. Καμία ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Re: Συνεχόμενα restart στον pace 831

εχεις περασει την τελευταια αναβαθμιση του δεκτη απτο μενου τεχνικες ρυθμισεις-αναβαθμιση?
με την τελευταια αναβαθμιση ο δεκτης λειτουργει στοιχειωδως σωστα
αλλοιως να πας σε καταστημα φορτνετ και απαιτησε αντικατασταση του δεκτη.εχεις 2 χρονια εγγυηση

Ναι έκανα την αναβάθμιση, μάλλον θα τον πάω για αντικατάσταση. Ευχαριστώ

Έχεις απενεργοποιήσει τις περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις;

Ναι είναι απενεργοποιημένες. Βέβαια δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι κάνει η αδρανοποίηση, που έχει εμφανιστεί στο μενού μετά την αναβάθμιση.

Ο συγκεκριμένος δέκτης σε συνδυασμό με το λογισμικό της NOVA έχει γίνει ανέκδοτο.

Ακόμη και οι παλιοί δέκτες Panasat της NOVΑ λειτουργούσαν πολύ πιο απροβλημάτιστα.

Εμένα πάντως ένα χρόνο πού τον έχω, (μην το ματιάσω κιόλας!) δεν μου έχει εμφανίσει ποτέ πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Nova HD Pace 831

Από τη nova μου είπαν να αλλάξω τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις αλλά δεν έγινε τίποτα.
Έχει δύο επιλογές, απενεργοποίηση και αδρανοποίηση. Και οι δύο πρέπει να είναι στο "off". Ο δέκτης πρέπει να παραμένει ανοικτός.

Γεια σας. Νέος στο φόρουμ και στα ψηφιακά. Είδα την προσφορά του συγκεκριμένου αποκωδικοποιητή στην Real News της Κυριακής με 49 ευρώ και τρίμηνη δωρεάν σύνδεση με τα επίγεια της NOVA και τον αγόρασα. Ο λόγος ήταν ότι δεν με ενδιέφερε τόσο η NOVA οσο να έχω έναν αποκωδικοποιητή για μια παληά τηλεόραση με λυχνία, που δεν σκοπεύω να την πετάξω ακόμα, λόγω κρίσης. (Έχω ήδη μια LCD TV με MPEG-4 σε άλλο χώρο). Η σύνδεση έγινε και όλα ΟΚ. Όμως είχα μια ελπίδα ότι θα μπορούσα να βάλω ένα πιάτο αργότερα και να βλέπω και ελεύθερα δορυφορικά κανάλια χωρίς συνδρομή πουθενά. Παρ´'ολο που το έψαξα πριν αγοράσω και μου έλεγαν όλοι οι πωλητές ότι θα μπορώ να κάνω ό,τι θέλω ελεύθερα με τον αποκωδικοποιητή αυτόν από το τεχνικό τμήμα της Forthnet/Nova μου είπαν ότι δεν μπορώ να βλέπω δορυφορικά εκτός αν πάρω πιάτο και συνδρομή nova. Ισχύει αυτό; 'Ανθρακες ο θησαυρός; Μόνο μέσω Nova θα γίνεται οτοδήποτε; Συγγνώμη για το, ίσως, αφελές της ερώτησης, αλλά δεν έχω ιδέα απ' αυτά. Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.

Όμως είχα μια ελπίδα ότι θα μπορούσα να βάλω ένα πιάτο αργότερα και να βλέπω και ελεύθερα δορυφορικά κανάλια χωρίς συνδρομή πουθενά. Παρ´'ολο που το έψαξα πριν αγοράσω και μου έλεγαν όλοι οι πωλητές ότι θα μπορώ να κάνω ό,τι θέλω ελεύθερα με τον αποκωδικοποιητή αυτόν από το τεχνικό τμήμα της Forthnet/Nova μου είπαν ότι δεν μπορώ να βλέπω δορυφορικά εκτός αν πάρω πιάτο και συνδρομή nova. Ισχύει αυτό;

Δυστυχως οι πωλητες σε παραπλανησαν. Στον δεκτη της Nova πρακτικα η ληψη ελευθερων καναλιων ειναι αδυνατη.
Στην καλυτερη περιπτωση θα λαμβανεις τα 5-6 ελευθερα καναλια (BBC News, CCN, Euronews κλπ) που "ενσωματωνει" η Nova στο πακετο της.

Τώρα τους πλακώνεις στο ΠΛΑΣΙΟ και στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ; Ευχαριστώ supacoopa.

Status
Not open for further replies.