NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Για σας. Είμαι καινούριος στο group και γενικά με την δορυφορική. Έχω βάλει το πακέτο της nova και σαν νέος που είμαι γενικά με την δορυφορική θα ήθελα να ρωτήσω, τι δυνατότητες έχω με των δέκτη της nova. Δηλαδή αν μπορώ με κάποιες ρυθμίσεις να πιάσω περισσότερα κανάλια από τα 550 που έχω τώρα.

Εντάξει υπάρχουν κάποια free to air στον Hotbird τα οποία αξίζουν. Όπως Rai, Mediaset, RTL, ειδησεογραφικά κανάλια και για τους Έλληνες του εξωτερικού πού δεν έχουν Nova το ERT World. Όπως και να έχει πρέπει να βγεί μια αναβάθμιση πού να δίνει δυνατότητα να περνιέται χειροκίνητα μια συχνότητα στο δέκτη. Αν ο δέκτης βαραίνει πολύ κατ'αυτόν τον τρόπο ας μπεί maximum όριο 1000 καναλιών να κατεβάζει. Και πρέπει να αλλάξει κι ο τρόπος δημιουργίας αγαπημένου μπουκέτου, είναι εντελώς άβολος ο τρόπος πού μπορείς να φτιάξεις αγαπημένο μπουκέτο αυτή τη στιγμή..

Όταν τελειώσει η σύνδεση μου και αλλάξω δορυφόρο προς των ASTRA θα έχω κάποιο όφελος η θα είναι άκαρπη η προσπάθεια; Κάτι τελευταίο.Η θύρα USB και Ethernet γιατί την έχει;

Last edited:
Δηλαδή δεν κάνουμε τίποτα!Απ’ ότι κατάλαβα θα πρέπει να πάρω ένα δέκτη μετά την λήξη της σύνδεσης.

μηπως να στειλουμε ο καθενας mail στα κοιμησια μπασ και ξυπνησουν?

αμα παρουν 20-30 mail για να προσθεσουν η να βαλουν την χειροκινητη ισως ξυπνησουν

Last edited by a moderator:
Καλημέρα σε όλα τα μέλη.
Έχω tv με ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη και της έχω συνδέσει πιάτο με 2 lnb (hotbird, astra).
Aν κάνω σύνδεση στη νόβα, θα μπορώ να συνδέσω την κεραία όπως είναι στον pace 831 ή θα πρέπει να φύγει ξεχωριστό καλώδιο από το lnb του hotbird και να πηγαίνει απευθείας στον δέκτη της νόβα?
Ευχαριστώ και sorry αν έχει απαντηθεί παλαιότερα αυτό το ερώτημα.
Επίσης υπάρχει τρόπος να βλέπω νόβα και σε δεύτερη τηλεόραση στο σπίτι?

Την USB για να προσφέρουν τις υπέροχες, τρομερές και σουρεαλιστικές υπηρεσίες του Nova ΕΠΙΓΕΙΑ (για σύνδεση DVB-TV-USB-STICK). Την θύρα Ethernet προς το παρόν για ομορφιά. Λέγεται πως θα προσφέρουν κάποια στιγμή διαδραστικές υπηρεσίες.

Καλημέρα σε όλα τα μέλη.
Έχω tv με ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη και της έχω συνδέσει πιάτο με 2 lnb (hotbird, astra).
Aν κάνω σύνδεση στη νόβα, θα μπορώ να συνδέσω την κεραία όπως είναι στον pace 831 ή θα πρέπει να φύγει ξεχωριστό καλώδιο από το lnb του hotbird και να πηγαίνει απευθείας στον δέκτη της νόβα?
Ευχαριστώ και sorry αν έχει απαντηθεί παλαιότερα αυτό το ερώτημα.
Επίσης υπάρχει τρόπος να βλέπω νόβα και σε δεύτερη τηλεόραση στο σπίτι?

Επειδή η ανεκδιήγητη, φασιστική, παράλογη, πανάκριβη και τσαμπουκαλού Nova εδώ και δύο χρόνια δεν έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει DISEQC στον 831 δεν μπορείς να πιάσεις παραπάνω δορυφόρους. Έτσι ή θα κάνεις συλλογή από δορυφορικά πιάτα στο μπαλκόνι ή την ταράτσα, βάζοντας δεύτερο πιάτο και εγκατάσταση ή θα αγοράσεις δέκτη με υποδοχή LNB-IN και LNB-Out και θα συνδέσεις τον φρεσκοαγορασμένο κουτί μέσω LNB-IN με την υπάρχουσα εγκατάσταση και το κουτί της Nova στην υποδοχή LNB-OUT.

Αν η τηλεόραση σου έχει LNB-IN και LNB-Out σώθηκες.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έχει παρατηρηθεί πως σε ορισμένες περιπτώσεις η σύνδεση LNB-OUT προβληματίζει την κατσαρόλα 831 και ενδέχεται να σου αναβοσβήνει ουκ ολίγες φορές.

Από το τηλεφωνικό κέντρο πάντως θα σου πουν να αγοράσεις δεύτερο πιάτο, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Καθώς και οι ίδιοι ξέρουν πως ο δέκτης τους κάνει μόνο για ντέφι στην ορχήστρα της Έφης Θώδη.

Last edited by a moderator:
"Έγραψε" ... απαντώντας άλλα αντί άλλων. Ο καθείς με τον πόνο του. Δε χρειάζεται να υποστηρίζει diseqc ο δέκτης. Αν ο Hotbird είναι στη θέση 1 του diseqc, θα παίξει. Ούτως ή άλλως αν θέλει να λειτουργεί και ο δέκτης της TV και ο Pace, θα χρειαστεί twin LNB και δεύτερη κάθοδο. Μήπως οι δέκτες του Sky Italia ή του Sky UK έχουν diseqc και δε το ξέρω; Έτσι είναι οι ιδιοκτησιακοί δέκτες. Ακόμα και σε περιπτώσεις που είναι αδύνατο να είναι ο Hotbird στη θέση 1 του diseqc, υπάρχει λύση, αυτή: http://www.emp-centauri.cz/products.php?id_kateg=6&id_pkateg=44&id=117

Τέλος, για να απαντήσουμε στο φίλο, ανεξάρτητη θέαση σε δεύτερη τηλεόραση μπορείς να έχεις με την υπηρεσία multiview. Απαιτεί ένα δέκτη 865 και έναν 831, ξεχωριστή κάθοδο από το πιάτο και ένα καλώδιο σύνδεσης των δύο δεκτών μεταξύ τους. Η υπηρεσία χρεώνεται 10 ευρώ και περιλαμβάνει τα HD (5 ευρώ δηλαδή παραπάνω αν ήδη πληρώνεις και τα HD).

Last edited:
"Ακόμα και σε περιπτώσεις που είναι αδύνατο να είναι ο Hotbird στη θέση 1 του diseqc, υπάρχει λύση, αυτή: http://www.emp-centauri.cz/products.php?id_kateg=6&id_pkateg=44&id=117

Δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοιο εξάρτημα... Μπορεί να φανεί βολικό σε κάποιες περιπτώσεις.
Επίσης ο pace παίζει και με πολυδιακόπτη, αν το 1ο LNB είναι αυτό της νόβα (αναμενόμενο, απλά το καταγράφω γιατί το δοκίμασα).

Σε Nova Επίγεια, το καλώδιο HDMI και το USB dongle τρακάρουν!
Δεν κουμπώνουν και τα δύο τοποθετημένα (πολύ κοντά οι συνδέσεις πίσω). Τραγικός σχεδιασμός. Είχα μία προέκταση καλωδίου USB και χώρεσαν. Και το HDMI καλώδιο δεν έχει παχιά απόληξη.
Πρέπει να βρω HDMI καλώδιο στενό, ή να χρησιμοποιήσω το Scart (; !), ή να συνεχίσω να το δουλεύω με την προέκταση USB.

Στην TV η ποιότητα σήματος είναι ~100% και η ισχύς ~66%. Όμως ο tuner του Pace αναφέρει ισχύ 12 ή 22% και η ακρίβεια σήματος παίζει 60-69-80%. Παρόλα αυτά τα Sport1 & Cinema1 παίζουν κανονικά.
Επίσης τα καλώδια της κεραίας παραείναι ευαίσθητα. Λίγο τα κουνάς, ή ακουμπούν μεταξύ τους, ή ακουμπούν του ρεύματος κ.λπ. και ανεβοκατεβαίνουν οι μπάρες ισχύς/ποιότητα. Πρέπει μάλλον να τα αντικαταστήσω με βιομηχανικά, με σίγουρες συνδέσεις στα φις και να δω μετά τι γίνεται. Όποιος έχει προτάσεις (για το τελευταίο) ευπρόσδεκτος.

Status
Not open for further replies.