NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
ξεκινα απτα καταστηματα φορτνετ η τηλεφωνοντας στην νοβα
και μετα αν εχει βαλει κανεις αγγελια(πολλοι εχουν και δευτερο απο αλλον δεκτη που δεν τον χρειαζονται)
 
Παιδια επειδη εχω χασει το τροφοδοτικο του pace που μπορω να βρω ενα ιδιο?

Σε καταστημα forthnet πρωτα, μετα σε πλαισιο, practiker, ή οποιοδηποτε με ηλεκτρονικά. Ο γνησιος εχει αυτα τα χαρακτηριστικά.
Συνηθως ερχονται με διαφορες "μυτες", εσυ παρε τον αποκωδικοποιητη για να εισαι σιγουρος πως θα εχεις τη μυτη που ταιριαζει.

Edit: κατι τετοιο θελεις. Αναλογα με τα λεφτα που θα σου ζητησουν εδω, πραττεις κατα συνείδηση.
 
Last edited by a moderator:
Καλησπέρα!
Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με τις τεχνικές ρυθμίσεις ήχου του εν λόγω αποκωδικοποιητή. Δηλαδή, ποια επιλογή κατά τη γνώμη σας θα ήταν καλύτερη για πιο άρτια απόδοση του ήχου: [ρυθμίσεις < τεχνικές ρυθμίσεις < ρυθμίσεις τηλεόρασης < ρυθμίσεις ήχου].
α) έξοδος 5.1 (downmix ή passthrough) δεν ξέρω καν τη διαφορά
β) ρύθμιση έντασης (μεταβλητή ή σταθερή)
γ) ρύθμιση Lipsync (0 ms ή 0-300 ms)
δ) επιλογή 5.1 (αυτόματη ή κατ' επιλογήν)

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 
Αν έχεις 5.1 ενισχυτή διαλέγεις το α) passthrough (περνάει το σήμα του ήχου όπως είναι 5.1, το downmix το κάνει stereo) και συνδέσεις τον ενισχυτή με την ψηφιακή έξοδο (digital out coaxial). Αν έχεις μόνο ηχεία τηλεόρασης άφησε το στο downmix ακούγεται καλύτερα.
β) με αυτή την επιλογή - σταθερή - όλα τα κανάλια έχουν το ίδιο επίπεδο ήχου (πχ αν έχεις HD θα είδες ότι είναι πιο χαμηλά από τα στερεο των SD).
γ) Επειδή υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην αποκωδικοποίηση εικόνας και ήχου μπορεί να συμβεί να ακούγεται πιο μπροστά ο ήχος κια μετά να κινούνται τα χείλη! αυτή η επιλογή τα συγχρονίζει. Εγώ δεν πρόσεξα κάτι τέτοιο και δεν το πείραξα.
ε) τα λέει όλα! για μένα καλύτερα το αυτόματο, ανάλογα την μπάντα που έχει το κάθε κανάλι.
Αυτά τα λίγα από την δική μου άποψη, εσύ αποφασίζεις! :a0210:
 
Last edited by a moderator:
Νομιζω οτι στο β), η απαντηση ειναι εαν θελει καποιος να αυξομειωνει την ενταση του ηχου απο το τηλεκοντρολ του pace(μεταβλητη) ή οχι (η ενταση αυξομειωνεται μονο απο το τηλεκοντρολ της TV)
 
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Έχω συνδέσει την τηλεόρασή μου με ηχεία στερεοφωνικού συγκροτήματος -καθώς δεν διαθέτω home cinema- οπότε καλύτερη επιλογή, απ' ό,τι κατάλαβα, είναι το downmix.
 
Καλησπέρα σε όλους και ένα ευχαριστώ για τις πολύ εποικοδομητικές συμβουλές που διαβάζω στο forum, απλά εδώ και πολύ καιρό μόνο διάβαζα.

Η βοήθεια που χρειάζομαι είναι η εξής: Θέλω να δω Nova μέσω υπάρχουσας εγκατάστασης για 4 δορυφόρους. Στη θέση 3 είναι ο Hotbird. Ο Pace προφανώς δεν είναι αναβαθμισμένος γιατί ό,τι ρύθμιση disecq και να βάλω δεν παίρνει χαμπάρι. Δεν έχω τρόπο αυτή τη στιγμή να αναβαθμίσω τον Pace (δεν έχω κάπου να το πάω που να έχει εγκατάσταση μόνο Hotbird).

Στην εγκατάσταση μέχρι τώρα υπάρχει ο δέκτης Comag SL-45: http://www.comag.de/de/pro.php?p=116
Αυτός ο δέκτης έχει και έξοδο σήματος. Υπάρχει περίπτωση αν συνδέσω τον Pace πάνω στον Comag SL-45 και γυρίσω τον Comag σε ένα κανάλι του Hotbird να βλέπει Hotbird και ο Pace;
Αν όχι, το πρόβλημά μου λύνεται σίγουρα με έναν διακόπτη προτεραιότητας όπως αναφέρθηκε στις προηγούμενες σελίδες;

Χίλια ευχαριστώ!
 
πηγαινε στο πιατο, βάλε το καλωδιο του hotbird απο την θέση C στην θέση Α και συνέδεσε μετά το καλώδιο κατευθείαν στον pace.
 
Χαιρετώ,

θα ήθελα να πάρω μια γνώμη για ένα πρόβλημα που έχει εμφανιστεί στον 831 μου. Λοιπόν μέχρι χθες το βράδυ λειτουργούσε κανονικά,τον έκλεισα απο το Remote και από σήμερα το πρωί που τον άναψα δεν ξαναπαίρνει εντολές απο το Remote...Επειδή μου είχε ξανατύχει στον Panasat δεν έδωσα και πολύ σημασία γιατί με ενα Reset έφτιαξε. Εδώ λοιπόν συμβαίνει το εξης:

Έπειτα απο μερικά Reset δεν κατάφερα τίποτα...το μόνο που κάνει είναι όταν μετά απο Reset μείνει στο Standby παίρνει μόνο την εντολή να ανάψει και μετά τίποτα (δεν αναβοσβήνει καν η ένδειξη οτι πατάω κάτι στο Remote).
Άλλαξα μπαταρίες,έκανα Firmware Update, γύρω στα 20 Reset, δανείστηκα απο γνωστό ίδιο χειρηστηριο και πάλι δεν θέλει...
Η Nova φυσικά με παραπέμπει σε τεχνικό, υπάρχει καμία άλλη λύση πριν αρχισω να τρέχω στην Forthnet;
 
Έχεις βάλει τις περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις να είναι στο όχι και οι 2?
 
Last edited:
Ναι κανονικά από την πρώτη μέρα κιολας γιατί αλλιώς έκανε μεγάλο boot απο το Standby,μάλιστα στην αρχή που αυτά ήτανε ενεργοποιημένο όταν το πήγαινες στο Standby δεν ξαναάναβε από το Remote,μόνο από την πρόσωψη.
Δοκίμασα να τα ενεργοποιήσω και να τα ξανααπενεργοποιήσω μπας και ξεκολήσει...τίποτα.
Αυτό που με τρελαίνει γιατί κατέχω γενικά απο τεχνολογία είναι ότι στην ουσία ούτε το Remote είναι χαλασμένο γιατί μπροστά απο κάμερα φαίνονται οι υπερυθρες άλλα ουτε και το μάτι του δέκτη αφού έστω και ΜΙΑ φορά πιάνει πάντα μετά απο το Restart και εφόσον καταλήξει κλειστός μετά απο αυτό...Επομένως καποιο Software πρέπει να έχει σκαλώσει. Τον αναβάθμισα σήμερα ( και αυτό μετά την τρίτη φορά δούλεψε ), αντε εξήγα τώρα στον τεχνικό...
 
O 4ψήφιος αριθμός pin του δέκτη αναγράφεται πουθενά? Με ποια πρόχειρη ματιά δεν τον βρήκα κάπου.
 
Last edited by a moderator:
Ναι κανονικά από την πρώτη μέρα κιολας γιατί αλλιώς έκανε μεγάλο boot απο το Standby,μάλιστα στην αρχή που αυτά ήτανε ενεργοποιημένο όταν το πήγαινες στο Standby δεν ξαναάναβε από το Remote,μόνο από την πρόσωψη.
Δοκίμασα να τα ενεργοποιήσω και να τα ξανααπενεργοποιήσω μπας και ξεκολήσει...τίποτα.
Αυτό που με τρελαίνει γιατί κατέχω γενικά απο τεχνολογία είναι ότι στην ουσία ούτε το Remote είναι χαλασμένο γιατί μπροστά απο κάμερα φαίνονται οι υπερυθρες άλλα ουτε και το μάτι του δέκτη αφού έστω και ΜΙΑ φορά πιάνει πάντα μετά απο το Restart και εφόσον καταλήξει κλειστός μετά απο αυτό...Επομένως καποιο Software πρέπει να έχει σκαλώσει. Τον αναβάθμισα σήμερα ( και αυτό μετά την τρίτη φορά δούλεψε ), αντε εξήγα τώρα στον τεχνικό...
Κ σε μένα, σήμερα τον έβαλα, κ μετά από μια ώρα πήγα να τον ανοίξω και δεν μπορούσα από το remote παρά μόνο από την πρόσοψη.
Ειναι το 1234
Σε ευχαριστώ!
 
αν στις περιβαλλοντικες συνθηκες μπει η αδρανοποιηση για σας μονο απο το κουτι ανοιγει μετα
 
Το φανταστηκα οτι δεν έχει ελπίδες...πάντος μου κάνει εντύπωση γιατί δουλεύει μονο μια φορα το On και μετά τίποτα. Ρε παιδιά μήπως παίζει κανένα Remote Lock και έχει ενεργοποιηθεί κάπως??
Και η κοπέλα στο Support της φάνηκε παράξενο δεν έχει ξανατύχει κάτι αντίστοιχο και μάλιστα τον δέκτη τον πήρα τον Μάιο λόγω της αλλαγής Mpeg.Φυσικά τώρα δεν μπορώ να ξαναβάλω τον Panasat μέχρι να τον αλλάξω,ασε που μου πάντρεψαν και την κάρτα. Παρεπιμπτόντως τι παίζει τώρα με την κάρτα? Θέλει καινούρια το επόμενο Reciever η μπορούν να την ξαναπαντρέψουν την ίδια? Καλύτερα να γνωρίζω γιατί αυτοί οι τεχνικοί συνήθως δεν με πείθουν :)

Επίσης δεν μπορώ να δοκιμάσω και τις εργοστασιακές ρυθμίσεις χωρίς να πληκτρολογήσω κάπως το 1234 :/.
 
Last edited by a moderator:
Παιδιά,αν έχετε κάνει την αρχική αναβάθμιση και έχετε βάλει τις περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις και τις δύο στο όχι και εξακολουθεί να μην ανοίγει ο δέκτης από το remote control,πάτε για αλλαγή δέκτη.
 
πηγαινε στο πιατο, βάλε το καλωδιο του hotbird απο την θέση C στην θέση Α και συνέδεσε μετά το καλώδιο κατευθείαν στον pace.



Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντησή σου! Δυστυχώς δεν μπορω να το κανω. Ξεχασα να πω ότι δεν έχω πρόσβαση στο πιάτο και ότι δεν μπορω να αλλάξω κατι στην εγκατάσταση εκτός διαμερίσματος γιατι ειναι εγκατάσταση πολυκατοικίας με καμιά 20αριά διαμερίσματα.

Μπορω να το κανω είτε μέσω του Comag SL-45 είτε με διακόπτη προτεραιότητας; Άλλωστε θελω να έχω και τον Comag συνδεμένο για να έχω και τα κανάλια από όλους τους υπόλοιπους δορυφόρους.

Ευχαριστώ πολύ!
 
Θα καταθέσω την πρόσφατη περιπέτεια με τον pace που πήρα πριν από 2 μήνες με την προσφορά των 29,90.
Την ΚΥ που είναι "νεκρά" από θέματα τα ελεύθερα κανάλια, θέλησα να κάνω μια βόλτα στην ενότητα των ντοκυμαντέρ για να περάσει λίγο η ώρα. Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι σχεδόν όλα έδειχναν κάρτα κωδικοποιημένου καναλιού !!!
Γύρισα στα ελεύθερα και η έκπληξη συνεχίστηκε αφού από το σύνολο έδειχνε εικόνα μόνο σε 1-2 ενώ σε όλα τα άλλα έδειχνε εικόνα κωδικοποιημένου !!!
Έκλεισα το δέκτη και τον ξανάνοιξα, τον έβγαλα από το ρεύμα, έβγαλα την κάρτα αλλά χωρίς αποτέλεσμα και τα παράτησα.
Τη ΔΕ τον άνοιξα πάλι και όλα ΟΚ σαν να μην είχε συμβεί τίποτε την προηγουμένη !!!

Μεγάλε pace ...

Με την ευκαιρία, χθες έκλεισα 2 μήνες από τη σύνδεση και τους είχα βομβαρδίσει με μηνύματα, αφού είναι αδύνατο πλέον να τους βρεις στο τηλέφωνο, για την έγκαιρη διακοπή της δωρεάν δίμηνης παροχής HD, και το μεσημέρι έλαβα 2 (!!!) SMS για την αλλαγή στο πρόγραμμά μου !!!
 
Status
Not open for further replies.