NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Γενικά σε τετοιες περιπτωσεις παιρνεις στη forthnet και με το αυτοποιημένο συστημα που έχουν για τετοιου ειδους μηνύματα σου επανερχονται τα καναλια αμεσα.

Εμένα μου ήρθαν sms που έλεγαν ότι αν έχεις πρόβλημα με κλειστά κανάλια ή με κάποια Ε στείλε τον αριθμό της κάρτας σε έναν πενταψηφιο αριθμό μπλα μπλα (Και προφανώς θα ανοίξουν αυτόματα)

Οι αυτοματοποιημένες οδηγίες είναι για συγκεκριμένες καρτέλες σφάλματος σύνδεσης και όχι για όλες.
Στη δική μου περίπτωση, ακολούθησα, σε πρώτη φάση, αυτή τη διαδικασία αλλά την παράτησα αφού ο κωδικός δεν περιλαμβανόταν σ' αυτούς που αντιστοιχούν οι αυτοματοποιημένες οδηγίες.

Τέλος πάντων, ο δέκτης επανήλθε στα φυσιολογικά του χωρίς να καταλάβω τι είχε συμβεί.

Πως βάζω κανάλια στα Favourites; το κουμπί Bookmarks δουλεύει;

Last edited by a moderator:
Μενού > Ρυθμίσεις > Προσωπ. Μπουκέτα > διαλέγεις τα κανάλια που θέλεις από το μπουκέτο της nova ή και άλλα, πατώντας ΟΚ στα κανάλια που θες > διαλέγεις το νέο μπουκέτο, π.χ. favourite 1, το οποίο μπορείς να το μετονομάσεις όπως θες.

To Bookmarks δεν δουλεύει στον 831 γνωστό και ως "μπρίκι", δουλεύει μόνο στον 865 γνωστό και ως "θεριό της nova".:beatnik2:

Παιδιά καλησπέρα. Αγόρασα Original Νova.
O τεχνικός μου είναι σε διακοπές και εγώ σε λίγες μέρες περιμένω τον Novabox HD831.
Σας ποστάρω την εικόνα που είχα στον Dreambox 500 μπας και καταλάβετε πως τα είχε ρυθμίσει.
Εγώ τώρα τι θέλω από σας?Θέλω απλά να μου πείτε με βάση την εικόνα που βλέπετε,τι ρύθμιση να βάλω στον Novabox HD831 ώστε να βλέπω τον Hotbird 13.0 και κατ'επέκταση την Νοva!
Δεν με ενδιαφέρουν οι άλλοι 2 δορυφόροι(ΕuroBird & Astra).Άλλωστε ποτέ δεν είχα δει από κανάλια εκτός Hotbird.Aπλά να βλέπω Nova και ΜΟΝΟ με ενδιαφέρει!
Aυτά με τα Diseq 1.0 κτλ δεν τα καταλαβαίνω και δεν θα ξέρω τι να κάνω όταν μου έρθει ο αποκωδικοποιητής από τα κεντρικά της Nova!Συγχωρέστε που είμαι λίγο Off-Topic καθώς δεν αναφέρομαι σε συνεγκατάσταση Nova+Οτέ αλλά μόνο σε εγκατάσταση Nova.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σταύρος.
np3m.jpg

ok δημιουργήσαμε μπουκέτα άλλα το μεγκα πχ είναι στο νο 25. Μπορώ να αριθμήσω εγω τα καναλια?

Για να είναι το Mega π.χ. στο 4,θα πρέπει να το επιλέξεις τέταρτο στη σειρά από τα κανάλια που επιλέγεις να μπουν στο μπουκέτο σου.Όλα τα κανάλια μπαίνουν με τη σειρά που τα έχεις επιλέξει αρχικά,μετά δεν αλλάζουν.Αν το Mega είναι στη θέση 25 του μπουκέτου σου,σημαίνει ότι το είχες επιλέξει 25ο,όταν επέλεγες τα κανάλια. Ξαναφτιάξε από την αρχή το μπουκέτο σου και πρόσεξε τη σειρά που θα τα βάλεις.

Κύριε Σεραφείμ μίλησα με τον τεχνικό μου και μου είπε να ανέβω στην ταράτσα και να αλλάξω απλά τις θέσεις μεταξύ των δορυφόρων EuroBird & HotBird στο Diseq.
Μου είπε να βάλω τον HotBird στην θέση 1,γιατί ήταν στην θέση 2,όπως βλέπετε και στην εικόνα.
Πήγα ταράτσα και το έκανα.Κοίταξα παρεπιπτόντως και τον τύπο του Diseq και ήταν 1.1.
Λέτε να έχω κάποιο πρόβλημα όταν με το καλό έρθει και συνδεθεί ο NovaBox831 ή από θέμα συνδέσεων είναι κομπλέ?

Last edited:
Αφού έκανες την αλλαγή: Μενού > ρυθμίσεις > τεχνικές ρυθμίσεις > εγκατάσταση > ρυθμίσεις DiSEqC > DiSEqC 1.0 > 1 από 4

Αν μπορείς, ανέβασε μια φωτογραφία του DiSEqC να δούμε ποιο είναι.

Τον δέκτη τον περιμένω από εβδομάδα!Δεν τον έχω ακόμα!Απλά ήθελα να ξέρω από τώρα τι πρέπει να κάνω για να μην καθυστερήσω και χάσω και την Δεύτερη αγωνιστική!!!
To DiSEq μου είναι 8/1 και γράφει πάνω DiSEq 1.1.
Ακριβώς σαν αυτό της εικόνας δηλαδή.
Και εκεί που γράφει LNB1,έβαλα τον HotBird.Στο LNB2 έχω τον EuroBird και στο LNB3 έχω τον Astra.
Έχω διαβάζει ότι ο 831 αναγνωρίζει μόνο την θέση 1 στα DiSEq αλλά εμένα δεν με νοιάζουν οι άλλοι 2 δορυφόροι.Άλλωστε ποτέ σχεδόν δεν έβλεπα κανάλια από αυτούς.
Τον HotBird θέλω!Υπάρχει κάποια διαφοροποίηση σε αυτά που μου είπατε Κ.Σεραφείμ μετά και τις τελευταίες διευκρινίσεις μου?

diseqc_8-1.jpg

Last edited:
Υπάρχει κάποια διαφοροποίηση σε αυτά που μου είπατε Κ.Σεραφείμ μετά και τις τελευταίες διευκρινίσεις μου?
Όχι, φίλε μου. Περιμένουμε τα νέα σου, μόλις έχεις το δέκτη.
Και, προς Θεού, δε χρειάζεται πληθυντικός.:ernaehrung004:

Last edited:
Eυχαριστώ πολύ!Έχω αγχωθεί τώρα με το άλλο..Μήπως μου έρθει μη αναβαθμισμένος και δεν μπορώ να κάνω αναβάθμιση λόγω εγκατάστασης.
Δεν τα σκέφτομαι άλλο,τέλος!Ότι είναι να γίνει ας γίνει!!Χα χα!:flipout:

Μάλιστα!!Όντως απο τις προηγούμενες σελίδες που διάβαζα για να επιμορφωθώ,η τελευταία αναβάθμιση είναι για να ''βρίσκει'' τον HotBird σε άλλες θέσεις και εκτός της Πρώτης!
Εγώ ήδη τον έβαλα στην θέση 1!
Και μια τελευταία ερώτηση.Παρατήρησα ότι δεν άλλαξε κάτι που ανέφερα ότι το Diseqc είναι 1.1 και όχι 1.0,σωστά?
Παραμένει η ''δουλειά'' πoυ θα κάνω να είναι : Μενού > ρυθμίσεις > τεχνικές ρυθμίσεις > εγκατάσταση > ρυθμίσεις DiSEqC > DiSEqC 1.0 > 1 από 4 ???

Για να είναι το Mega π.χ. στο 4,θα πρέπει να το επιλέξεις τέταρτο στη σειρά από τα κανάλια που επιλέγεις να μπουν στο μπουκέτο σου.Όλα τα κανάλια μπαίνουν με τη σειρά που τα έχεις επιλέξει αρχικά,μετά δεν αλλάζουν.Αν το Mega είναι στη θέση 25 του μπουκέτου σου,σημαίνει ότι το είχες επιλέξει 25ο,όταν επέλεγες τα κανάλια. Ξαναφτιάξε από την αρχή το μπουκέτο σου και πρόσεξε τη σειρά που θα τα βάλεις.

οντως ετσι ειναι ευχαριστώ,,,,

Κανένας με Diseqc 1.1 στην θέση 1/4 υπάρχει που να το έκανε και να δούλεψε?
Θέλω να προκαταβάλω το δικό μου αποτέλεσμα!!!:antlers:

Status
Not open for further replies.