NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
@Dinosgr 99% θα πεταξεις χρηματα.
Το HP στικακι θα εχει αλλο USB Vid/Pid, και ο δεκτης δε θα το αναγνωριζει και δε θα φορτωνει τον driver.

Παιδιά ξέρετε αν μπορώ μα βάλω στικάκι στο δέκτη της νόβα να παίξει ταινία;

Last edited by a moderator:
Αυτό το USB DVB-T DONGLE θα δουλέψει με τον novabox 831 για τα επίγεια ψηφιακά;;
http://www.ebay.com/itm/New-HP-A867...92012073?pt=AU_Components&hash=item3cca4bf029
Είναι το ίδιο με αυτό που δίνει η nova χωρίς το branding της nova

Τα specifications του usb dvb-t τα βρήκα εδώ:
http://www.forthnet.gr/media/PayTV/Docs/Εγχειρίδια-Dongle.pdf

Επεξεργασία:
Καλησπέρα, ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά και αιτούμαι σεμνά την ανοχή σας. Σε καταστήματα forthnet δεν φαίνεται να έχουν διάθεση να με εξυπηρετήσουν γιατί δεν είμαι "ενεργός" συνδρομήτης nova (ήμουν μέχρι πριν 2 μήνες). Δεν πρόκειται για αγγελία αλλά για εξυπηρέτηση.

Εάν υπάρχει κάποιος από τους 2,000,000 που μένουν στη Θεσσαλονίκη (που έχει ενεργή σύνδεση nova) που δέχεται να του δώσω 10 ευρώ και να αγοράσει ένα usb dvb-t στικάκι, παρακαλώ στείλε μου ένα pm. Απλά εγώ δεν δικαιούμαι να το αγοράσω επειδή διέκοψα την nova, ενώ υπάρχοντες συνδρομητές δικαιούνται να αγοράσουν εκατό αν θέλουν. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ασχετο αλλα το συγκεκριμενο στικακι του link απο τον ιδιο προμηθευτη το χω παραγγειλει απο τις 8 του προηγουμενου και με χει στο περιμενε.
Το θελω για το λαπτοπι μου βεβαια.

Παιδιά ξέρετε αν μπορώ μα βάλω στικάκι στο δέκτη της νόβα να παίξει ταινία;

Αν κανεις ζαπινγκ στα novacinema μονο.. :) (Συγνωμη για το troll...)

πέρασα πρόσφατα το συγκεκριμένο αποκωδικοποιητη και έχω να κάνω την εξής ερώτηση, μιας και έχω μόνο starter's pack και οπότε λίγα κανάλια της νόβα, "βλέπω" στο Public buquet γύρω στα 500 κανάλια, κάπου εκεί γύρω νομίζω σταματάει η αρίθμιση.
μπορώ κάπως να βρώ με κάποιου είδους αναζήτηση και άλλα κανάλια; (υπάρχει περίπτωση να βρω κάποιο έξτρα ελεύθερο κανάλι πχ για να βλέπω κάποιον αγώνα ποδοσφαίρου;) και αν ναι τι βήματα ακολουθώ για να το κάνω αυτό και τι πατάω απο το χειριστήριο;
ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν είμαι οφ τοπικ με την ερώτηση μου

Το πιάτο σου βλέπει το συγκεκριμένο δορυφόρο και πιάνεις τα (ελεύθερα) κανάλια που εκπέμει αυτό.
Πρέπει να γυρίσεις το πιάτο για να πιάσεις άλλο δορυφόρο αλλά αρχίζουν τα μπλεξίματα ...

Tomhagen, ο 831 είναι αποκλειστικά και μόνο για λήψη hotbird, δεν μπορείς να προσθέσεις συχνότητες χειροκίνητα και βλέπεις από hotbird μόνο τα ελεύθερα κανάλια που κατεβάζει ο δέκτης.

ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες διευκρινίσεις. να κάνω και μια ακόμα μάλλον χάζη ερωτηση; έχω παρατηρίσει ότι δίπλα απο το πράσινο λαμπάκι που είναι διαρκώς αναμμένο , αναβοσβήνει ένα κόκκινο διαρκώς να ρωτήσω το γιατί; και αν είναι νορμάλ; ευχαριστώ.

Παιδιά θα ήθελα να θέσω ένα θέμα που με απασχολεί και ελπίζω να υπάρχει κάποια λύση.

Υπάρχει μια τηλεόραση HD/3D η οποία μπορεί να αναπαράγει Dolby Digital, DTS, PCM κτλ., στην οποία είναι συνδεδεμένος ένας αποκωδικοποιητής της Nova.

Αληθεύει ότι αυτός ο αποκωδικοποιητής της Nova δεν εξάγει 6κάναλο ήχο μέσω HDMI καλωδίου; Παρά μόνο μέσω εξόδου Coaxial (πορτοκαλί RCA);

Και αν δεν υπάρχει ούτε στην τηλεόραση, ούτε στο ηχοσύστημα τέτοια είσοδος, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να εξάγει 6κάναλο ήχο αυτός ο χιλιοκλειδωμένος δέκτης;

:HTEHETH63:

Τι εννοείς 6κάναλο ήχο; Μερικά κανάλια έχουν dolby digital (νομίζω κάποια HD), τα οποία φυσικά και περνάνε κανονικά από το HDMI. Γιατί να μην περάσει ο πολυκάναλος ήχος;

Petasis, μετά από δοκιμή να αναπαράγω τον 6κάναλο ήχο ενός HD καναλιού στο ηχοσύστημα το οποίο είναι συνδεδεμένο με την τηλεόραση μέσω οπτικής ίνας, το αποτέλεσμα ήταν η τηλεόραση να μπορεί να εξάγει μόνο ήχο PCM και να είναι απενεργοποιημένη η επιλογή Dolby Digital. Αυτό σημαίνει ότι ο αποκωδικοποιητής στέλνει μόνο 2κάναλο ήχο.

Εσύ μιλάς θεωρητικά ότι μπορεί να γίνει ή το έχεις δοκιμάσει και είσαι σίγουρος ότι εξάγει 6κάναλο ήχο;
Γιατί ψάχνω για απαντήσεις που έχουν δοκιμαστεί.

δοκιμασες να αλλαξεις τις ρυθμισεις ηχου απο το μενου του 831?
μενου>ρυθμισεις.τεχνικες ρυθμισεις>ρυθμισεις τηλ>ρυθμισεις ηχου

Θυμάμαι ότι πήγα στις ρυθμίσεις ήχου και δεν υπήρχε επιλογή πλην της Coaxial σύνδεσης. Αυτή τη στιγμή που γράφω δεν έχω πρόσβαση σε δέκτη για να γίνω πιο συγκεκριμένος.

μεσω hdmi δεν το εχω δοκιμασει.απο coaxial δινει κανονικα dd 5.1.
μεσα στο μενου εχει καποιες επιλογες.ψαξτο λιγο-ισως βρεις καποια ακρη.
στην χειροτερη του κοτσαρεις μια coaxial και ξεμπερδευεις.ετσι κι`αλλιως δεν κερδιζεις κατι παραπανω μεσω hdmi.

Petasis, μετά από δοκιμή να αναπαράγω τον 6κάναλο ήχο ενός HD καναλιού στο ηχοσύστημα το οποίο είναι συνδεδεμένο με την τηλεόραση μέσω οπτικής ίνας, το αποτέλεσμα ήταν η τηλεόραση να μπορεί να εξάγει μόνο ήχο PCM και να είναι απενεργοποιημένη η επιλογή Dolby Digital. Αυτό σημαίνει ότι ο αποκωδικοποιητής στέλνει μόνο 2κάναλο ήχο.

Εσύ μιλάς θεωρητικά ότι μπορεί να γίνει ή το έχεις δοκιμάσει και είσαι σίγουρος ότι εξάγει 6κάναλο ήχο;
Γιατί ψάχνω για απαντήσεις που έχουν δοκιμαστεί.

Δοκιμασμένο φυσικά. Η philips 9705 λαμβάνει από τον δέκτη DD 3/2, και το περνά και στον ενισχυτή. Το ότι η τηλεόραση εξάγει κάτι άλλο, είναι θέμα της τηλεόρασης.
Είναι στις "ρυθμίσεις τηλεόρασης" -> "ρυθμίσεις ήχου" -> "έξοδος 5.1".

Last edited:
Τουλάχιστον επιβεβαιώνεται ότι μπορεί να γίνει.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις.

εχω πολυκαναλο ηχο σε μερικα hd καναλια αλλα θα συνδεσεις το μηχανημα με τον ενισχυτή σου με ινα οπτική (εγω αυτο κανο)

Ευχαριστώ το χρήστη furious που με απέτρεψε (ορθώς) από το να αγοράσω το usb dvb-t στικάκι που ΔΕΝ θα λειτουργούσε με το δέκτη της nova

Status
Not open for further replies.