NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Παρατήρησε κανεις πως εβγαλαν απο το site της Νοβα την ενημέρωση για την διαδικασία της αναβάθμισης για τους 831 δέκτες; Εγινε για καποιο λόγο; Η αναβαθμίστηκαν ολοι και δεν υπαρχει λόγος να υφίσταται;

στο my account υπαρχει κανονικα η δυνατοτητα αναβαθμισης
Τελικα υπαρχει καποιο μελος να μας ενημερωσει αν ειναι
πετυχημενη η αναβαθμιση να την περασουμε τωρα η να περιμενουμε το απευκταιο

@Sakels

Λογικό είναι να βαρύνει αφού πρέπει να φορτώσει και κινούμενες εικόνες πιο πολλά δεδομένα.
Θα κάνω εργοστασιακές ρυθμίσεις μήπως και γίνει κάτι αλλά έτσι όπως είναι τώρα δε βλέπω να βγάζουμε χρονιά. Στα 2 κανάλια αλλαγή μετά το τηλεκοντρόλ δε πιάνει.

Μπα, απο την πρωτη στιγμη και με αρκετες επαναφορες, εξακολουθει να ειναι σημαντικά αργοτερος. Εμενα δε με ενοχλει η ταχυτητα, αλλα τα απιστευτα bugs. Πριν λιγο δεν μπορουσα να μπω σε κανενα καναλι απο το tv guide. Μονο η γρηγορη λιστα και το P +- δουλευαν.

@kataras. Περιμενε. Μου κανει εντυπωση πως δεν την εχουν ανακαλεσει..

Γειά σας σήμερα έβαλα καινούργιο πιάτο με 6 lnb ... και για diseqc χρησιμοποιησα αυτο: http://www.aliexpress.com/item/Freeshipping-GD-81E-8x1-DiSEqC-Satellite-LNB-Switch/1022403796.html
σε έναν δέκτη δουλεύει οκ ... αλλα δεν μπόρεσα να το κανω να δουλεψει στον 831 της nova
τον hotbird τον έχω στην θεση 1 ... αλλα οταν ο 831 δινει μονο 1/4 2/4 3/4 4/4 σε 1.1 disqc
δοκίμασα να τα απενεργοποιησω ολλα... με 1/4 και σε 1.1 και σε 1.0 αλλα τπτ...
καμιά ιδέα?

Αγνωστο disecq, χαθηκε ο κοσμος να παρεις κατι επωνυμο απο Ελλαδα ??

μια χαρά δουλεια κανουν... δεν νομιζω να είναι το πρόβλημα θέμα "μάρκας" ....
μπορώ να πάρω ένα 1.0 και με 4 input και να το βάλω πάνω σε αυτό το 8αρι το 1.1?
θα δουλέψη? αν ναί κανενα 1.0 που να λειτουργεί σιγουρα με τον νοβα?

Χρησιμοποιώ την rf out του 831 για να μεταφέρω εικόνα-ήχο σε διπλανό δωματιο.Το θέμα που έχω είναι πως η ένταση του ήχου,είναι πολύ χαμηλώτερη από τα κανάλια της επιγειας ψηφιακής.Η ένταση ήχου στον 831 είναι στο max.Εχει παρατηρήσει κανείς άλλος κάτι τέτοιο?Δεν ξέρω μήπως είναι θέμα ρυθμήσεων ήχου στον δέκτη.Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

Γειά σας σήμερα έβαλα καινούργιο πιάτο με 6 lnb ... και για diseqc χρησιμοποιησα αυτο: http://www.aliexpress.com/item/Freeshipping-GD-81E-8x1-DiSEqC-Satellite-LNB-Switch/1022403796.html
σε έναν δέκτη δουλεύει οκ ... αλλα δεν μπόρεσα να το κανω να δουλεψει στον 831 της nova
τον hotbird τον έχω στην θεση 1 ... αλλα οταν ο 831 δινει μονο 1/4 2/4 3/4 4/4 σε 1.1 disqc
δοκίμασα να τα απενεργοποιησω ολλα... με 1/4 και σε 1.1 και σε 1.0 αλλα τπτ...
καμιά ιδέα?

Φίλε,δεν γίνεται με απενεργοποιημένη την επιλογή diseqc στον Pace και με δεδομένο ότι έχεις τον hotbird στη θέση 1,να μην μπορεί να σου δουλέψει.Μήπως έχεις τοποθετήσει κάπως περίεργα τους δέκτες?Εννοώ μήπως πχ χρησιμοποιείς τίποτα loop out?Ή βγάζεις το καλώδιο από τον ένα δέκτη και το βάζεις στον Pace?Πώς σου δουλεύει με τον ένα δέκτη και όχι με τον Pace?Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος σχετικά με την συνδεσμολογία σου?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χρησιμοποιώ την rf out του 831 για να μεταφέρω εικόνα-ήχο σε διπλανό δωματιο.Το θέμα που έχω είναι πως η ένταση του ήχου,είναι πολύ χαμηλώτερη από τα κανάλια της επιγειας ψηφιακής.Η ένταση ήχου στον 831 είναι στο max.Εχει παρατηρήσει κανείς άλλος κάτι τέτοιο?Δεν ξέρω μήπως είναι θέμα ρυθμήσεων ήχου στον δέκτη.Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Ναι με αυτόν τον τρόπο είναι λίγο χαμηλά η ένταση.Για δοκίμασε όμως και άλλες συχνότητες για RF out,μήπως και έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Re: Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

Φίλε,δεν γίνεται με απενεργοποιημένη την επιλογή diseqc στον Pace και με δεδομένο ότι έχεις τον hotbird στη θέση 1,να μην μπορεί να σου δουλέψει.Μήπως έχεις τοποθετήσει κάπως περίεργα τους δέκτες?Εννοώ μήπως πχ χρησιμοποιείς τίποτα loop out?Ή βγάζεις το καλώδιο από τον ένα δέκτη και το βάζεις στον Pace?Πώς σου δουλεύει με τον ένα δέκτη και όχι με τον Pace?Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος σχετικά με την συνδεσμολογία σου?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι με αυτόν τον τρόπο είναι λίγο χαμηλά η ένταση.Για δοκίμασε όμως και άλλες συχνότητες για RF out,μήπως και έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Εννοείς φαντάζομαι,άλλα ch απ' το 21-69.Να αλλάξει η ποιότητα εκόνας είναι πιθανό αλλά η ένταση του ήχου δεν νομίζω...

Re: Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

o hotbird είναι στην θέση 1 .... απο κάθε diseqc κατεβάζω ένα καλώδιο σε κάθε δωμάτιο... στο 1 δωμάτιο έχω έναν xτrend και τον 831 και απλά αλλάζω το καλώδιο της κεραίας σε αυτον που θέλω κάθε φορά.

Μπορείτε να μου πείτε έναν 1.0 απο ελλαδα ( θεσσαλονικη ακόμα καλήτερα ) που να λειτουργεί σε 831?

με 1 rf modulator που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα,για να αποφύγω τα προβληματα από παρεμβολές αναλογικών καναλιών,δεν είχα πρόβλημα με την ένταση του ήχου.Χρησιμοποιούσα όμως καλώδιο rca στην σύνδεση,με αποτέλεσμα η ποιότητα εικόνας να μην είναι καλή.Ειπα τώρα,με την απελευθερωση συχνοτήτων,λογω ψηφιακής,να το πετάξω και να χρησιμοποιήσω την rf out του 831.Ομως ο ήχος πλέον είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με τα ψηφιακά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

o hotbird είναι στην θέση 1 .... απο κάθε diseqc κατεβάζω ένα καλώδιο σε κάθε δωμάτιο... στο 1 δωμάτιο έχω έναν xτrend και τον 831 και απλά αλλάζω το καλώδιο της κεραίας σε αυτον που θέλω κάθε φορά.

Μπορείτε να μου πείτε έναν 1.0 απο ελλαδα ( θεσσαλονικη ακόμα καλήτερα ) που να λειτουργεί σε 831?

Έτσι όπως τα έχεις,αν έχεις απενεργοποιημένο το diseqc στο μενού του Pace,για να σου δουλεύει θα πρέπει πριν κλείνεις τον xtrend να τον βάζεις σε κανάλι του hotbird.Διαφορετικά,δεν πρόκειται να σου δουλέψει.Για να πάρει εντολή νέα το diseqc και να γυρίσει στον hotbird,θα πρέπει και ο Pace να έχει την κατάλληλη ρύθμιση diseqc ώστε όταν συνδέεις το καλώδιο σε αυτόν,να δίνει εντολή στον διακόπτη να πάει στη θέση του hotbird.Δεν έχω δοκιμάσει με τέτοια συνδεσμολογία αν μπορεί με 8πλό diseqc ο Pace να μπορεί να δώσει εντολή στις 4 πρώτες θέσεις του diseqc.Ίσως παλαιότερα,δεν είμαι σίγουρος.Θυμάμαι,πριν από αρκετά χρόνια,που είχα δοκιμάσει έναν spaun 1.1 πάνω σε 2άρι ή 4άρι diseqc,δε θυμάμαι καλά.Δεν δούλευε καλά.Και ο λόγος ήταν ότι το spaun 1.1 για να δουλέψει τέλεια ήθελε και να συνεργαστεί με diseqc 1.0 που να είναι επίσης spaun!Στη θέση σου θα τα άφηνα έτσι όπως είναι,απλά πριν κλείσω τον xtrend θα τον έβαζα σε κανάλι του hotbird.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

τελικά μάλλον φταίει το καλώδιο... τον βάζω σε αλλο δωμάτιο και παίζει ... αλλαζω τα diseqc με αυτο του άλου δωματίου τιποτα πάλι σε αυτο το δωμάτιο πιάνω λιγο χαμηλότερο σήμα(11-12dB) ... παίζει ενω ο ενας δέκτης λειτουργεί τέλεια ο 831 να μην μπορεί καν να κλειδώση? χορής το diseqc παλία δουλευε τέλεια...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

Έτσι όπως τα έχεις,αν έχεις απενεργοποιημένο το diseqc στο μενού του Pace,για να σου δουλεύει θα πρέπει πριν κλείνεις τον xtrend να τον βάζεις σε κανάλι του hotbird.

1000 ευχαριστώ !!!!! αυτο ηταν ....

Καλημέρα από την Σύμη. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα τα φώτα σας. Έχω την έκδοση 37/10 και ο δέκτης το βράδυ δουλεύει απροβλημάτιστα χωρίς ψηφιακό θόρυβο και παγώματα στην εικόνα ενώ την ημέρα κάποια κανάλια που έχω συντονίσει δεν εμφανίζονται με μήνυμα σφάλματος καλωδίου ή σήματος. Ενδεικτικά μπήκα για να δω την στάθμη σήματος στην ΕΡΤ HD που έχω πρόβλημα και η στάθμη σήματος είναι 74% με ποιότητα 69%, μηδενίζουν στιγμιαία και επανέρχονται. Η εγκατάσταση είχε γινει πριν 3 χρόνια και ουδέποτε είχε παρουσιαστεί πρόβλημα. Το κάτοπτρο βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο από ένα πεύκο σε απόσταση περίπου 10μέτρων και αναρωτιέμαι μήπως φταίει αυτό αλλά έχω παρατηρήσει πως χωρίς να φυσάει την ημέρα δεν έχω σήμα από κάποια κανάλια που την νύχτα παίζουν κανονικά. Παρήγγειλα lnb σε πρώτη φάση μήπως φταίει αυτό, hard reset και επανασάρωση έχω κάνει και την μέρα και την νύχτα με διαφορά πως την ημέρα τα κανάλια είναι λιγότερα, περίπου 500. Τι μπορεί να φταίει;

Είναι πολύ πιθανό το πρόβλημα να προέρχεται από το lnb,οπότε σωστά έκανες την κίνηση για αγορά νέου.Βέβαια,καλό θα ήταν πριν από την αγορά να τσέκαρες το κάτοπτρο,μήπως και έχει κουνηθεί λιγάκι,ή μήπως χρειάζεται λιγάκι μικρορύθμιση το lnb.Όπως και να έχει,θα την βρεις την άκρη.Απλά ξεκίνησες ανάποδα.

Κανε την ρυθμιση που σου ειπε ο Χαρης, σταδιακα με τον καιρό όλο και μετατοπιζεται το κατοπτρο. Αν ειναι 3 χρονων εγκατασταση ίσως να εχεις και τα 60cm πιατο, οπότε θα χρειαζεται λιγο πιο προσεκτικη στοχευση στη Συμη.

Απο οτι κατάλαβα δηλαδή δεν υπάρχει η επιλογή αναβάθμιση μέσω του δέκτη; Μονο μέσα απο τον υπολογιστή ή αυτόματα; Σε οσους δεν έχει περαστεί η αναβάθμιση δηλαδή βλέπουν στον δέκτη τους την επιλογή 'ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ" ενώ στο myaccount υπάρχει σαν επιλογή;

Status
Not open for further replies.