NOVA σε 16:9

thou.vou

New member
11 December 2007
57
Από το satleo
H ΝΟVA ξεκίνησε σε 16:9 το NovaCinema1 (11824 H 27500 3/4, SID 317, PIDs 512/650) με ανάλυση εικόνας 704x576 και bitrate 1250 kbps. To NovaCinema1 είναι το τρίτο κανάλι του πακέτου που εκπέμπει σε 16:9 μετά τον SKAI (12169 H 27500 3/4, SID 362, PIDs 513/660) με ανάλυση εικόνας 704x576 και bitrate 1250 kbps, ενώ ακολούθησε το MTV Greece (10930 H 27500 3/4, SID 7503, PIDs 514/670) με ανάλυση εικόνας 544x576 και bitrate 1125 kbps. Αναβαθμίζονται τα κανάλια της NOVA σε ποιότητα εικόνας, ίσως ακολουθήσουν σύντομα και άλλα κανάλια την ευρεία μετάδοση του 16:9. © Κώστας Παπαζαχαρίου (20/11/2008)

ΣΧΟΛΙΟ: Τα περί ποιότητας εκπομπής εικόνας και ήχου περισσεύουν. Μας αντιμετωπίζουν σαν ιθαγενείς.

1250 kbps?
Τι να πει και η έρμη η ZDF τότε...
Μας δουλεύουν ψιλό γαζί μου φαίνεται, δυστυχώς χρόνια τώρα...

Δεν καταλαβαίνω που μετρήθηκε το bitrate και βγηκε 1250, αφού η Nova χρησιμοποιεί στατιστική συμπίεση στα κανάλια της (...ευτυχώς) και το bitrate μπορεί να αυξομειώνεται αισθητά. Οι συνήθεις τιμές για τα κινηματογραφικά της Nova με βαση τον bitrate viewer του 800αρη κυμαίνονται απο 1000 μέχρι 5000, ανάλογα με την κίνηση που έχει η εικόνα

Νωρίτερα μέτρησα το Nova Cinema 2 και το average bitrate ήταν γύρω στα 4500, δηλαδή αξιοπρεπές

Τώρα τελευταία συχνά μεταδίδει ταινίες σε 16:9. Εχθές το πέτυχα στο Nova Cinema 2.

Πάντως η μετάδοση σε 16:9 είναι μάλλον σποραδική.

Ειδικά στις σειρές μπορώ να πω ότι το bitrate είναι αξιοπρεπές (3500-5000). Παλιότερα, μετρούσα κατα πολύ λιγότερο!

πολλοι αναφερουν οτι χτυπανες καμπανες στην Nova και για την απωλεια των δικαιωματων του CL (Λάμπης Ταγματάρχης & Γιάννης Οικονόμου βλεπουν την πορτα εξοδου συμφωνα με το satleo), αλλα και οι νεοι ιδιοκτητες δεν ειναι και τοσο ευχαριστιμενοι απο την επενδυση τους.

Ισως με την μεταδοση 16:9 προσπαθουν να ανεβασουν την ποιοτητα για να κρατησουν τους πελατες και να προσελκυσουν καινουργιους!.

Last edited:
Απάντηση: Re: NOVA σε 16:9

Ισως με την μεταδοση 16:9 προσπαθουν να ανεβασουν την ποιοτητα για να κρατησουν τους πελατες και να προσελκυσουν καινουργιους!.
Την τιμή να βελτιώσουν. Μόνο αυτό τους σώζει.
Δεν νομίζω να πιστεύει κάποιος ότι το 16:9 είναι παροχή..

To mtv το ειδα τυχαια σημερα σε εναν φιλο ειναι μεν η εικονα ετσι αλλα χαλια μαυρα εχει 50αρα tv και παιζει με τετραγωνακια!!!!!

πολλοι αναφερουν οτι χτυπανες καμπανες στην Nova και για την απωλεια των δικαιωματων του CL (Λάμπης Ταγματάρχης & Γιάννης Οικονόμου βλεπουν την πορτα εξοδου συμφωνα με το satleo), αλλα και οι νεοι ιδιοκτητες δεν ειναι και τοσο ευχαριστιμενοι απο την επενδυση τους.

Η Nova την πατησε ασχημα. Με το ελληνικο Copro League μονο δεν προκειται να δει ασπρη μερα. Αν τυχον ποτέ ξεκινησει και η πλατφορμα HD του OTE, θα αναγκαστει να βελτιωσει κατα πολυ τουλαχιστον τα Cinema, τοσο σε ποιοτητα εικονας οσο και σε περιεχομενο.

Δύσκολο να προσελκύσει νέους πελάτες με αυτό το πρόγραμμα.
Εγώ ξεκίνησα συνδρομή τον Αύγουστο, και ήδη βλέπω λιγότερες από 10 ώρες τον μήνα. Δεν έχει τίποτα να δεις. Ταινίες που ήταν πέρυσι στα βίντεο κλαμπ, και αδιάφοροι αγώνες πρωταθλήματος. Όλοι οι σημαντικοί είναι κυρίως στην ΝΕΤ & Μεγκα. Αλλά το ότι μου ζήτησαν 269 ευρώ (!) για να μου αλλάξουν την κάρτα για να παίζει σε άλλο δέκτη πλην του πάνασατ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι :flipout:

Απάντηση: Re: NOVA σε 16:9

Δύσκολο να προσελκύσει νέους πελάτες με αυτό το πρόγραμμα.
Εγώ ξεκίνησα συνδρομή τον Αύγουστο, και ήδη βλέπω λιγότερες από 10 ώρες τον μήνα. Δεν έχει τίποτα να δεις. Ταινίες που ήταν πέρυσι στα βίντεο κλαμπ, και αδιάφοροι αγώνες πρωταθλήματος. Όλοι οι σημαντικοί είναι κυρίως στην ΝΕΤ & Μεγκα. Αλλά το ότι μου ζήτησαν 269 ευρώ (!) για να μου αλλάξουν την κάρτα για να παίζει σε άλλο δέκτη πλην του πάνασατ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι :flipout:

Εγω αμα επαιρνα θα επαιρνα μονο και μονο για doku που ειναι με υποτοιτλους και ετσι αλλιως {ΝΑ ΝΕ ΚΑΛΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ}