Nova Start κάρτα με τα κανάλια Value

minaske

New member
Παρατήρησα ότι η Nova κάρτα που έχω με το πακέτο Start, εδώ και 2 εβδομάδες ανοίγει και τα 7 κανάλια του Value (MGM, History κλπ.). Τίποτα το συνταρακτικό θα μου πείτε και σωστά απλά αναρωτιόμουν εάν και αλλοι φίλοι με Nova Start έχουν κάτι ανάλογο ή είναι μόνο η κάρτα μου...

Eίναι teaser προσφορά της νόβα σε όλους τους πελάτες με start pack, εώς 30 Νοεμβρίου. Θα πρέπει να έχεις λάβει και σχετικό sms από τη νόβα στο κινητό που είναι δηλωμένο στη συνδρομή σου ;)

Κανονικά θα έπρεπε να το κρατήσουν για πάντα κι όχι απλά δοκιμαστικά :)
Για MadGreekz, FoxLife & FX δεν συμφέρει σίγουρα να το πάρεις ... Αν έριχναν το Novacinema 1 και Novasport 1 μέσα... maybe! :D

Γεια σας παιδιά

Πρόκειται να μετακομίσω Βρυξέλλες και σκέφτομαι να πάρω και τη Νova. Eίμαι συνδρομητής στο Start Pack.

Μήπως κάποιος από σας ξέρει να μου δώσει κάποιες πληροφορίες? Τι ακριβώς χρειάζεται να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ!

Γεια σας παιδιά

Πρόκειται να μετακομίσω Βρυξέλλες και σκέφτομαι να πάρω και τη Νova. Eίμαι συνδρομητής στο Start Pack.

Μήπως κάποιος από σας ξέρει να μου δώσει κάποιες πληροφορίες? Τι ακριβώς χρειάζεται να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ!

Ο δέκτης και η κάρτα πάνε και αυτά Βρυξέλλες μαζί σου ! :creep:
Ο λογαριασμός όμως παραμένει στο Ελλάδα !!! :cool:
Τον πληρώνει κάποιο αγαπημένο σου συγγενικό πρόσωπο..... :angel:

Ο δέκτης και η κάρτα πάνε και αυτά Βρυξέλλες μαζί σου ! :creep:
Ο λογαριασμός όμως παραμένει στο Ελλάδα !!! :cool:
Τον πληρώνει κάποιο αγαπημένο σου συγγενικό πρόσωπο..... :angel:

Ή πληρώνεις για ένα χρόνο και έχεις + ένα μήνα ΔΩΡΟ από την ΝΟΒΑ!

Και πρέπει στις Βρυξέλλες να υπάρχει κάτοπτρο στον Hotbird ή να καλέσεις τεχνικό να σου βάλει ένα πιάτο με lnb και καλώδιο για τον δέκτη σου. Επίσης ο δέκτης της Nova δεν αρέσκεται στην ύπαρξη πολυδιακοπτών ή diseqc διακοπτών άρα το καλώδιο που έρχεται από το lnb πρέπει να είναι χωρίς την παρεμβολή τους.

Και πρέπει στις Βρυξέλλες να υπάρχει κάτοπτρο στον Hotbird ή να καλέσεις τεχνικό να σου βάλει ένα πιάτο με lnb και καλώδιο για τον δέκτη σου. Επίσης ο δέκτης της Nova δεν αρέσκεται στην ύπαρξη πολυδιακοπτών ή diseqc διακοπτών άρα το καλώδιο που έρχεται από το lnb πρέπει να είναι χωρίς την παρεμβολή τους.

Αυτό με το "diseqc" πόσο αυστηρό είναι;
Γιατί αν βάλεις στην πρώτη θέση του diseqc τον Hotbird νομίζω πως δεν έχει πρόβλημα ο δέκτης της ΝΟΒΑ!

Γιατί αν βάλεις στην πρώτη θέση του diseqc τον Hotbird νομίζω πως δεν έχει πρόβλημα ο δέκτης της ΝΟΒΑ!

Ακριβώς...απλά δεν βλέπεις κανάλια από άλλους δορυφόρους.

Το πιθανότερο (σύμφωνα με άλλα νήματα στο φόρουμ) αν ο δέκτης/αποκωδικοποιητής είναι novabox (pace) να μη γίνεται να βλέπεις άλλους δορυφόρους λόγω περιορισμών του τρέχοντος firmware.

Αν βέβαια ο δέκτης είναι panasat (με παλαιότερη κάρτα εννοείται), μπορείς να συνδέσεις μέχρι 4 LNB - το πρώτο πρέπει να είναι στον Hotbird. Απλά μετά πρέπει να βρεις και να εισάγεις με το χέρι τις ρυθμίσεις και τις συχνότητες που χρειάζονται για άλλους δορυφόρους, π.χ. Astra 19,2Ε, οι οποίες είτε να έχουν ενδιαφέροντα κανάλια είτε να έχουν το κατάλληλο ΝΙΤ. Επίσης ο panasat έχει πολύ μικρή μνήμη για κανάλια και δεν σου δίνει τη δυνατότητα να σβήσεις μερικά (π.χ. ραδιοφωνικά) ώστε να βάλεις άλλα.

Για αυτό, καλύτερη λύση (αν δεν σε ενδιαφέρουν τα nova HD προς το παρόν και έχεις προηγούμενη μη "παντρεμένη" κάρτα) θα ήταν ένας άλλος δέκτης της αγοράς που να μπορεί να διαβάζει την irdeto της nova και να έχει περισσότερες δυνατότητες σε χωρητικότητα καναλιών και λήψη άλλων δορυφόρων (τουλάχιστον).

Ξέρω ότι υπάρχει δυνατότητα για NOVA στις Βρυξέλλες...Το πρόβλημα είναι ποιο τεχνικό να βρεις... Γράφουν και κάποιοι ότι πρέπει να βάλει κανείς μεγαλύτερα διαμετρήματα από 60 εκατ...

Last edited:
Καλό θα ήταν να έβαζες πιάτο 80-120cm...για επαρκή λήψη σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Ανδρέα σ' ευχαριστώ...Κάποιες τελευταίες ερωτήσεις..Πως την περνάω? ΟΚ να φωνάξω τεχνικό, αλλά τι να του πω? Χρειάζεται απλά εστίαση στον Ηotbird 13? Γίνεται να το κάνει κανείς μόνος του? Και τέλος μπορείς να εκτιμήσεις πόσο περίπου στοιχίζει κεραία 80 cm και τεχνικός?

Ακριβώς...θα του πεις απλά το μέρος που θέλεις να σου τοποθετήσει το κάτοπτρο και να εστιάσει στις 13 μοίρες.Το κόστος του τεχνικού είναι 50 ~ 70 ευρώ,και ένα τυπικό κάτοπτρο 80cm κοστίζει περί τα 50 ευρώ (σιδήρου).Συνολικά από 100 μέχρι και 120 ευρώ το πολύ.Να κάνεις την εγκατάσταση μόνος σου λίγο δύσκολο,εκτός και εάν διαθέτεις πεδιόμετρο (δεν νομίζω),οπότε χωρίς αυτό δεν θα καταφέρεις να ''κεντράρεις'' το πιάτο σωστά ώστε να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ανδρέα σ' ευχαριστώ...Κάποιες τελευταίες ερωτήσεις..Πως την περνάω? ΟΚ να φωνάξω τεχνικό, αλλά τι να του πω? Χρειάζεται απλά εστίαση στον Ηotbird 13? Γίνεται να το κάνει κανείς μόνος του? Και τέλος μπορείς να εκτιμήσεις πόσο περίπου στοιχίζει κεραία 80 cm και τεχνικός?

Γενικά οι τεχνικοί γνωρίζουν τις λεπτομέρειες με βάση τον δορυφόρο που θέλεις να λαμβάνεις. Επίσης, όπως ήδη αναφέρθηκε από άλλους φίλους, έχουν τα κατάλληλα μηχανήματα (πεδιόμετρο) για να εντοπίσουν τον καλύτερο προσανατολισμό του πιάτου. Στις Βρυξέλλες γενικά τα 60cm δεν είναι αρκετά για Hotbird και κατ'επέκταση nova. Με 80cm και πάνω η λήψη είναι μια χαρά.

Παιδιά, sorry για το πρήξιμο....Διαβάζω ότι στις 13ο Ανατολικά εκπέμπουν 3 δορυφόροι : οι Hotbird 6,8 και 9. Χρειάζεται να πω κάτι επιπλέον στον τεχνικό ή ο αποκωδικοποιητής θα "διαβάσει" μόνο τα κανάλια της ΝΟVA?