...Να κάνεις την εγκατάσταση μόνος σου λίγο δύσκολο,εκτός και εάν διαθέτεις πεδιόμετρο (δεν νομίζω),οπότε χωρίς αυτό δεν θα καταφέρεις να ''κεντράρεις'' το πιάτο σωστά ώστε να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Εγώ δεν είμαι εγκαταστάστης, είμαι ένας απλός χομπίστας που "παίζοντας" με τα δορυφορικά έμαθα, εφόσον διάβασα και ρώτησα.
Αν βάλεις βάση όπου το πιάτο είναι σε ορθή γωνία, μετά κλειδώνει στις μοίρες που χρειάζεται για ανύψωση στη βάση του πιάτου ανάλογα την περιοχή που το βρίσκεις πανεύκολα σε ένα περιοδικό για δορυφορικά ή στο Internet και μετά παίζεις αριστερά & δεξιά το πιάτο προς τα νότια πάντα μέχρι να πετύχεις στο sat finder του δέκτη τον hotbird επιλέγοντας πάντα έναν αναμεταδότη του δορυφόρου με τα κανάλια που σε ενδιαφέρουν πιο πολύ.
Το ξέρω πως δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά για έναν αρχάριο χωρίς να δώσει χρήματα και με τη βοήθεια 2 τηλεφώνων και ενός φίλου του μπορεί να το κάνει αν-έξοδα.
Πάντως εγώ έτσι έχω καταφέρει και έχω από 84% - 92% ποιότητα σήματος το οποίο είναι υπέρ αρκετό για να βλέπεις τα κανάλια της NOVA. :grandpa: