katsabidakias
Senior Member
- 18 August 2011
- 506
Λοιπόν, να κάνω κι εγώ το σχόλιό μου για το θέμα της Premier League.
edit: Όσον αφορά τους μεσάζοντες, ομολογώ πως δε καταλαβαίνω ακριβώς για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Μία υπόθεση που μου έρχεται στο μυαλό είναι να μην δεσμεύεται ο ίδιος ο ΟΤΕ με συμβόλαιο με την Premier League. Άλλη υπόθεση ίσως να έχει να κάνει με φορολογικά θέματα. Ποιος ξέρει ...
Το πρόβλημα πιο είναι ; ο μεσάζοντας ή το μεγαλυτερο κόστος;
edit: Όσον αφορά τους μεσάζοντες, ομολογώ πως δε καταλαβαίνω ακριβώς για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Μία υπόθεση που μου έρχεται στο μυαλό είναι να μην δεσμεύεται ο ίδιος ο ΟΤΕ με συμβόλαιο με την Premier League. Άλλη υπόθεση ίσως να έχει να κάνει με φορολογικά θέματα. Ποιος ξέρει ...
Αμα την πουλήσει δεν είναι σιγουρο το δανειο .Μην το δενεις ....Και εγώ ψάχνω του λόγους και λίγο πολύ καταλήγω στα ίδια. Η δεν έχει σκοπό να αγοράσει όλους τους αγώνες, ή γίνεται για αποτροπή φορολόγησης. Μέσα σε όλα αυτά έβαλε πωλητήριο στην Globul για 700 εκ ευρώ, και παίρνει 5ετές δάνειο άλλα τόσα, με 8% επιτόκιο.
Πολύ σπατάλη βλέπω και με ανησυχεί λιγάκι για τις επιπτώσεις που θα έχει σε μας τους καταναλωτές...
Με πρόλαβες Δημήτρη..Αμα την πουλήσει δεν είναι σιγουρο το δανειο .Μην το δενεις ....
Εξήγησε μου σε παρακαλώ ποιες είναι οι χοντράδες.Μπορεί να κάνω λάθος,δεν αντιλέγω.Βλεπω απο λογιστικα δε σκαμπαζεις και πολλα... Να το προσεξεις αδερφε λες χοντραδες κ θα τα παρει κανεις σοβαρα κ θα τρεχεις κ δε θα φτανεις..
Εγώ έτσι πως το βλέπω είναι ότι με τα κατάλληλα κονέ κλείνεις μπίζνες και το μεγαλύτερο κόστος θα περάσει στον καταναλωτή.Το πρόβλημα πιο είναι ; ο μεσάζοντας ή το μεγαλυτερο κόστος;
Εξήγησε μου σε παρακαλώ ποιες είναι οι χοντράδες.Μπορεί να κάνω λάθος,δεν αντιλέγω.
ΥΓ:Με τη λέξη "μαγειρευτούν",εννοώ να "ωραιοποιήσουν".Όλες οι εταιρίες το κάνουν.
Αυτό που εννοούσα είναι πως μπορούν να μεταχρονολογηθούν πληρωμές κι έτσι να εμφανίζονται λιγότερες βραχυπρόθεσμες οφειλές.Π.χ:Το κύπελλο τα πήρε μια μεσάζοντα εταιρία για 3 χρόνια.Μπορεί ο Οτε,ή ο οποιοσδήποτε Οτε,να τα αγοράσει από αυτή και αντί να την ξεπληρώσει σε 3 χρόνια(όσα δηλαδή θα ήταν να τα έπαιρνε απευθείας από την ΕΠΟ) να τα ξεπληρώσει σε 5 χρόνια.Ναι μεν το κόστος θα είναι πιο ακριβό,αλλά και η περίοδος αποπληρωμής μεγαλύτερη.Ειδικά για το ότι μιλάμε για το Ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον.Πρωτον η εταιρια που τα παιρνει αν μιλαμε για το διαγωνισμο πχ του κυπελλου δινει τα δικα της στοιχεια που συμπεριλαμβανονται στην προταση. Το να μαγειρευτουν τα στοιχεια της πιο ευκολα απτου οτε ειναι αστειο, γιατι μιλαμε για διεθνη λογιστικα προτυπα. Κατα δευτερον ρολο σε εναν διαγωνισμο παιζει η προσδορα, η εγγυητικη κ η ασφαλεια. Τωρα αν ο sky αγγλιας θεωρει πιο ασφαλη συνεργατη την Mama γερμανικη η τον οτε τον ιδιο που αντλησε προσφατα με ομολογιακο δανειο τεραστια κεφαλαια απτις αγορες, δειγμα εμπιστοσυνης, ειναι μια αλλη ιστορια. Οι μεσαζοντες παντως δε μπαινουν για να ωραιοποηθουν στοιχεια κ ειναι αυθαιρετο να λεγεται για οποιαδηποτε εισιγμημενη εταιρια σε χρηματιστηριο γιατι επισυρει αγωγες κ μηνυσεις ειτε ειναι η νοβα ειτε ο οτε
Αμα την πουλήσει δεν είναι σιγουρο το δανειο .Μην το δενεις ....
Σύμφωνα με άλλο forum η Globul μάλλον δε πωλείται λόγω της ανόδου της μετοχής και της υπερκάλυψης του ομολογιακού δανείου.Τι επιπτώσεις θα έχει σε μας τους καταναλωτές?ΟΤΕ δεν είναι μόνο το ΟΤΕTV αλλά και τόσα άλλα πράγματα.Δεν είναι δυνατόν κάθε δάνειο να παίρνεται και καλά για την δορυφορική του και μερικές κασσάνδρες να φοβούνται για τυχών αυξήσεις.Αυτά.
Εγώ δεν είπα ότι το πήρε για την δορυφορική. Η ανησυχία οφείλεται γενικά στις κινήσεις/σπατάλες που παρατηρώ. 8% επιτόκιο σημαίνει 200 εκ. τόκους στα 5 χρόνια, τα οποία αφορολόγητα φεύγουν στους δανειστές. Τώρα, μεσάζοντας για αγορά τηλεοπτικού υλικού. Το θέμα είναι κανένας βασικός μέτοχος μην πουλήσει τα πάντα, δώσει τα χρήματα σε προσωρινά κέρδη και μεσάζοντες, φεσώσει διάφορους και φύγει και μείνουμε οι καταναλωτές με έναν χρεωμένο οργανισμό με τα χρέη του να προστίθενται εκεί που όλοι φανταζόμαστε.
Εγώ δεν είπα ότι το πήρε για την δορυφορική. Η ανησυχία οφείλεται γενικά στις κινήσεις/σπατάλες που παρατηρώ. 8% επιτόκιο σημαίνει 200 εκ. τόκους στα 5 χρόνια, τα οποία αφορολόγητα φεύγουν στους δανειστές. Τώρα, μεσάζοντας για αγορά τηλεοπτικού υλικού. Το θέμα είναι κανένας βασικός μέτοχος μην πουλήσει τα πάντα, δώσει τα χρήματα σε προσωρινά κέρδη και μεσάζοντες, φεσώσει διάφορους και φύγει και μείνουμε οι καταναλωτές με έναν χρεωμένο οργανισμό με τα χρέη του να προστίθενται εκεί που όλοι φανταζόμαστε.
Απόλυτα σωστό.Άλλο να έχεις 250.000 συνδρομητές που δίνουν από 40 ευρώ (μέσο όρο) και άλλο να έχεις 500.000 που δίνουν από 20. Στην δεύτερη περίπτωση είναι όλοι ευχαριστημένοι.
Ο ΟΤΕ κινείται στην κατεύθυνση των πολλών συνδρομητών με φτηνό πακέτο. Δυστυχώς όμως βλέπω ότι η NOVA δεν μπορεί να ακολουθήσει γιατί η δική της στρατηγική είναι λίγοι συνδρομητές με ακριβή συνδρομή και προβλέπω να έχει πρόβλημα (δηλαδή να βάλει λουκέτο).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.