NOVA vs Cosmote TV

Re: Nova vs OTEsat...

Λοιπόν, να κάνω κι εγώ το σχόλιό μου για το θέμα της Premier League.

"OTE Wins. Flawless Victory. Fatality"

Κατ' αρχάς να κάνω την εκτίμηση / πρόβλεψη πως η τιμή δε πρόκειται να αυξηθεί, παρά τις κασάνδρες. Αν αληθεύει το τίμημα των 25 εκατομμυρίων για την τριετία, αρκεί να προσθέσει στο πελατολόγιό του 40.000 νέους συνδρομητές. Ο ΟΤΕ έχει μεγάλο περιθώριο αύξησης της συνδρομητικής βάσης οπότε δεν έχει πρόβλημα σε αυτό το θέμα. Επίσης έχει μεγάλη άνεση στο να προσθέτει νέους αναμεταδότες, αφού ο δορυφόρους που βρίσκεται είναι πολύ φτηνότερος από τους Hotbird.

Όντως η Nova έχει ισχυρά χαρτιά και πρόγραμμα ελληνικού ενδιαφέροντος, αλλά μη προσπαθούν να απαξιώσουν την Premier League και να υποβαθμίσουν το μέγεθος της ήττας τους. Είναι υποχρεωμένοι να προβούν σε μειώσεις τιμών στις συνδρομές, γενικά και όχι μόνο μέσω προσφορών, αλλά και να ενισχύσουν το κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Αν γνωρίζει κάποιος, πόσα χρήματα είχαν δοθεί για την προηγούμενη τριετία; Για να δούμε πόσα εξοικονομεί η Nova.

edit: Όσον αφορά τους μεσάζοντες, ομολογώ πως δε καταλαβαίνω ακριβώς για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Μία υπόθεση που μου έρχεται στο μυαλό είναι να μην δεσμεύεται ο ίδιος ο ΟΤΕ με συμβόλαιο με την Premier League. Άλλη υπόθεση ίσως να έχει να κάνει με φορολογικά θέματα. Ποιος ξέρει ...

Last edited:
Απάντηση: Re: Nova vs OTEsat...

Λοιπόν, να κάνω κι εγώ το σχόλιό μου για το θέμα της Premier League.
edit: Όσον αφορά τους μεσάζοντες, ομολογώ πως δε καταλαβαίνω ακριβώς για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Μία υπόθεση που μου έρχεται στο μυαλό είναι να μην δεσμεύεται ο ίδιος ο ΟΤΕ με συμβόλαιο με την Premier League. Άλλη υπόθεση ίσως να έχει να κάνει με φορολογικά θέματα. Ποιος ξέρει ...

Αυτό που ξεχνάνε οι πιο πολλοί,είναι ο τρόπος πληρωμής.Άλλη συμφωνία με την premier league,γενικά δηλαδή με οποιαδήποτε λίγκα, και άλλη με μεσάζοντα.Ξέρεις πόσο εύκολα μπορούν να "μαγειρευτούν" οικονομικά στοιχεία;Μπορεί να πληρώνεις κάτι παραπάνω με τους μεσάζοντες,αλλά τα οικονομικά τρίμηνα τα φτιάχνεις όπως θες.

Βλεπω απο λογιστικα δε σκαμπαζεις και πολλα... Να το προσεξεις αδερφε λες χοντραδες κ θα τα παρει κανεις σοβαρα κ θα τρεχεις κ δε θα φτανεις..

Re: Απάντηση: Re: Nova vs OTEsat...

Το πρόβλημα πιο είναι ; ο μεσάζοντας ή το μεγαλυτερο κόστος;

Και τα 2. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει με τον ΟΤΕ. Λογικό δεν είναι να θες α πληρώσεις παραπάνω, εκτός και αν δεν σκοπεύεις να πληρώσεις. Το κύπελλο αυτή την στιγμή το έχει μια άλλη εταιρία, από την οποία φαντάζομαι δεν είναι υποχρεωμένος να αγοράσει ο ΟΤΕ.
Για την εταιρία που κέρδισε τα δικαιώματα δεν βρήκα κάτι, και ούτε η ΕΠΟ έχει κάποια σχετική ανακοίνωση μήπως είχε περισσότερες πληροφορίες.
Μόνο τις 2 ανακοινώσεις για την φόρθνετ βρήκα. Έχει εντοπίσει κανείς την ανακοίνωση της ΕΠΟ για τα δικαιώματα;

[Αν και στην πραγματικότητα δεν μας αφορούν όλα αυτά. Αν τελικά φεσώσουν την ΕΠΟ, ας πρόσεχε, δική της δουλεία είναι να ψάχνει ποιος παίρνει τα δικαιώματα...]

Eμενα παιδια οσως και ας σας φανει παραλογο...δεν με νοιαζει τι κανουν οι εταιριες και αν βαζουν τριτους τεταρτους κτλ
εμενα με νοιαζει που επιτελους υπαρχει ανταγωνισμος και πως πλεον υπαρχει ενα πακετο δορυφορικης
με 20ευρω που και μπορω να το βαλω..αλλα και μπορω να βλεπω αξιολογα πραγματα
ειδατε που φτασαμε τοσα χρονια μονοπωλιακης τακτικης
της νοβα...ακου σε περιοδο που σκεφτεσαι και το 50.λεπτο... ακομα να ζηταει 60 ευρω +10 τα hd...πιστευω πως οι περισσοτεροι αυτο εχετε παραπονο και οχι με την ιδια την νοβα σαν εταιρια..

Και εγώ ψάχνω του λόγους και λίγο πολύ καταλήγω στα ίδια. Η δεν έχει σκοπό να αγοράσει όλους τους αγώνες, ή γίνεται για αποτροπή φορολόγησης. Μέσα σε όλα αυτά έβαλε πωλητήριο στην Globul για 700 εκ ευρώ, και παίρνει 5ετές δάνειο άλλα τόσα, με 8% επιτόκιο.
Πολύ σπατάλη βλέπω και με ανησυχεί λιγάκι για τις επιπτώσεις που θα έχει σε μας τους καταναλωτές...

Και εγώ ψάχνω του λόγους και λίγο πολύ καταλήγω στα ίδια. Η δεν έχει σκοπό να αγοράσει όλους τους αγώνες, ή γίνεται για αποτροπή φορολόγησης. Μέσα σε όλα αυτά έβαλε πωλητήριο στην Globul για 700 εκ ευρώ, και παίρνει 5ετές δάνειο άλλα τόσα, με 8% επιτόκιο.
Πολύ σπατάλη βλέπω και με ανησυχεί λιγάκι για τις επιπτώσεις που θα έχει σε μας τους καταναλωτές...
Αμα την πουλήσει δεν είναι σιγουρο το δανειο .Μην το δενεις ....

Απάντηση: Nova vs OTEsat...

Σύμφωνα με άλλο forum η Globul μάλλον δε πωλείται λόγω της ανόδου της μετοχής και της υπερκάλυψης του ομολογιακού δανείου.Τι επιπτώσεις θα έχει σε μας τους καταναλωτές?ΟΤΕ δεν είναι μόνο το ΟΤΕTV αλλά και τόσα άλλα πράγματα.Δεν είναι δυνατόν κάθε δάνειο να παίρνεται και καλά για την δορυφορική του και μερικές κασσάνδρες να φοβούνται για τυχών αυξήσεις.Αυτά.

Με πρόλαβες Δημήτρη..

Last edited by a moderator:

Βλεπω απο λογιστικα δε σκαμπαζεις και πολλα... Να το προσεξεις αδερφε λες χοντραδες κ θα τα παρει κανεις σοβαρα κ θα τρεχεις κ δε θα φτανεις..
Εξήγησε μου σε παρακαλώ ποιες είναι οι χοντράδες.Μπορεί να κάνω λάθος,δεν αντιλέγω.
ΥΓ:Με τη λέξη "μαγειρευτούν",εννοώ να "ωραιοποιήσουν".Όλες οι εταιρίες το κάνουν.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Nova vs OTEsat...

Το πρόβλημα πιο είναι ; ο μεσάζοντας ή το μεγαλυτερο κόστος;
Εγώ έτσι πως το βλέπω είναι ότι με τα κατάλληλα κονέ κλείνεις μπίζνες και το μεγαλύτερο κόστος θα περάσει στον καταναλωτή.

Εξήγησε μου σε παρακαλώ ποιες είναι οι χοντράδες.Μπορεί να κάνω λάθος,δεν αντιλέγω.
ΥΓ:Με τη λέξη "μαγειρευτούν",εννοώ να "ωραιοποιήσουν".Όλες οι εταιρίες το κάνουν.

Πρωτον η εταιρια που τα παιρνει αν μιλαμε για το διαγωνισμο πχ του κυπελλου δινει τα δικα της στοιχεια που συμπεριλαμβανονται στην προταση. Το να μαγειρευτουν τα στοιχεια της πιο ευκολα απτου οτε ειναι αστειο, γιατι μιλαμε για διεθνη λογιστικα προτυπα. Κατα δευτερον ρολο σε εναν διαγωνισμο παιζει η προσδορα, η εγγυητικη κ η ασφαλεια. Τωρα αν ο sky αγγλιας θεωρει πιο ασφαλη συνεργατη την Mama γερμανικη η τον οτε τον ιδιο που αντλησε προσφατα με ομολογιακο δανειο τεραστια κεφαλαια απτις αγορες, δειγμα εμπιστοσυνης, ειναι μια αλλη ιστορια. Οι μεσαζοντες παντως δε μπαινουν για να ωραιοποηθουν στοιχεια κ ειναι αυθαιρετο να λεγεται για οποιαδηποτε εισιγμημενη εταιρια σε χρηματιστηριο γιατι επισυρει αγωγες κ μηνυσεις ειτε ειναι η νοβα ειτε ο οτε

Πρωτον η εταιρια που τα παιρνει αν μιλαμε για το διαγωνισμο πχ του κυπελλου δινει τα δικα της στοιχεια που συμπεριλαμβανονται στην προταση. Το να μαγειρευτουν τα στοιχεια της πιο ευκολα απτου οτε ειναι αστειο, γιατι μιλαμε για διεθνη λογιστικα προτυπα. Κατα δευτερον ρολο σε εναν διαγωνισμο παιζει η προσδορα, η εγγυητικη κ η ασφαλεια. Τωρα αν ο sky αγγλιας θεωρει πιο ασφαλη συνεργατη την Mama γερμανικη η τον οτε τον ιδιο που αντλησε προσφατα με ομολογιακο δανειο τεραστια κεφαλαια απτις αγορες, δειγμα εμπιστοσυνης, ειναι μια αλλη ιστορια. Οι μεσαζοντες παντως δε μπαινουν για να ωραιοποηθουν στοιχεια κ ειναι αυθαιρετο να λεγεται για οποιαδηποτε εισιγμημενη εταιρια σε χρηματιστηριο γιατι επισυρει αγωγες κ μηνυσεις ειτε ειναι η νοβα ειτε ο οτε
Αυτό που εννοούσα είναι πως μπορούν να μεταχρονολογηθούν πληρωμές κι έτσι να εμφανίζονται λιγότερες βραχυπρόθεσμες οφειλές.Π.χ:Το κύπελλο τα πήρε μια μεσάζοντα εταιρία για 3 χρόνια.Μπορεί ο Οτε,ή ο οποιοσδήποτε Οτε,να τα αγοράσει από αυτή και αντί να την ξεπληρώσει σε 3 χρόνια(όσα δηλαδή θα ήταν να τα έπαιρνε απευθείας από την ΕΠΟ) να τα ξεπληρώσει σε 5 χρόνια.Ναι μεν το κόστος θα είναι πιο ακριβό,αλλά και η περίοδος αποπληρωμής μεγαλύτερη.Ειδικά για το ότι μιλάμε για το Ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον.
Φυσικά και δεν εννοούσα πως κρύβουν στοιχεία ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές.Η "ωραιοποίηση" αφορά γενικά για τα οικονομικά αποτελέσματα,όπως παρουσιάζονται με Δ.Τ.Π.χ: ο Οτε πλέον δεν ξεχωρίζει,όπως στην αρχή,συνδρομητές Otetv μέσω δορυφόρου και μέσω ίντερνετ.Αναφέρει μόνο το σύνολο.Η νόβα(μιας και είμαστε στο νήμα αυτών των δύο) στα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα πρόβαλλε την αύξηση των συνδρομητών με συνδυαστικές υπηρεσίες,αλλά οι μείωση νέων συνδρομητών LLU ήταν στην 5-6 σελίδα.
Δεν είναι δηλαδή ότι αποκρύπτουν,αλλά προβάλλουν αυτά που θέλουν να προβάλλουν.Εξ ου και η ωραιοποίηση.

Ακόμα δεν ξεκίνησε και αρχισαν οι κασσάνδρες για άνοδο τιμής ως συνήθως ....Για το 60αρι όμως όταν το κάρφωσαν οι άλλοι δεν είδα κασσάνδρες ...μόνο χλιαρές διαμαρτυρίες .

Αν θέλει η Νοβα να παραμείνει στο παιχνίδι μπορεί .Αφού έχασε τα δικαιωματα σημαίνει ότι εχει πακέτο .Ας κατεβάσει την τιμή γιατί τότε θα έχει (που έχει ήδη) σοβαρότατο πρόβλημα.

Από ότι κατάλαβα, το έχει πάρει ήδη...
http://www.adslgr.com/forum/threads...έκδοσης-5ετούς-ομολόγου-700-εκατομμυρίων-ευρώ

Σύμφωνα με άλλο forum η Globul μάλλον δε πωλείται λόγω της ανόδου της μετοχής και της υπερκάλυψης του ομολογιακού δανείου.Τι επιπτώσεις θα έχει σε μας τους καταναλωτές?ΟΤΕ δεν είναι μόνο το ΟΤΕTV αλλά και τόσα άλλα πράγματα.Δεν είναι δυνατόν κάθε δάνειο να παίρνεται και καλά για την δορυφορική του και μερικές κασσάνδρες να φοβούνται για τυχών αυξήσεις.Αυτά.

Εγώ δεν είπα ότι το πήρε για την δορυφορική. Η ανησυχία οφείλεται γενικά στις κινήσεις/σπατάλες που παρατηρώ. 8% επιτόκιο σημαίνει 200 εκ. τόκους στα 5 χρόνια, τα οποία αφορολόγητα φεύγουν στους δανειστές. Τώρα, μεσάζοντας για αγορά τηλεοπτικού υλικού. Το θέμα είναι κανένας βασικός μέτοχος μην πουλήσει τα πάντα, δώσει τα χρήματα σε προσωρινά κέρδη και μεσάζοντες, φεσώσει διάφορους και φύγει και μείνουμε οι καταναλωτές με έναν χρεωμένο οργανισμό με τα χρέη του να προστίθενται εκεί που όλοι φανταζόμαστε.

Last edited by a moderator:

Παιδια αφηστε την ανησυχια για τυχον ανοδο του κοστους σε αυτους που εχουν Οτε tv καλυτερα...και γενικα τον Οτε δεν τον εχουν Λαυρεντιαδηδες κλπ ελληνες αερητζηδες αλλα μια σοβαρη επιτυχημενη γερμανικη εταιρια και αυτο φαινεται απο την πορεια του ΟΤΕ που ειναι συνεχως ανοδικη.

Εγώ δεν είπα ότι το πήρε για την δορυφορική. Η ανησυχία οφείλεται γενικά στις κινήσεις/σπατάλες που παρατηρώ. 8% επιτόκιο σημαίνει 200 εκ. τόκους στα 5 χρόνια, τα οποία αφορολόγητα φεύγουν στους δανειστές. Τώρα, μεσάζοντας για αγορά τηλεοπτικού υλικού. Το θέμα είναι κανένας βασικός μέτοχος μην πουλήσει τα πάντα, δώσει τα χρήματα σε προσωρινά κέρδη και μεσάζοντες, φεσώσει διάφορους και φύγει και μείνουμε οι καταναλωτές με έναν χρεωμένο οργανισμό με τα χρέη του να προστίθενται εκεί που όλοι φανταζόμαστε.

Ναι θα κλαψουμε αμα ο γερμανος βαλει λουκετο στον μεγαλυτερο brandname που εχει στην κατοχη του. Παρεπιπτοντως η ιδια εταιρια που χει τον οτε δινει την μπουντεσλιγκα σε hd στη γερμανια με 15 ευρω. Μαλλον το θεαμα ειναι κακιστο εκει... Ας κατεβασει την τιμη κ η νοβα να γινει ανταγωνιστικη

Re: Απάντηση: Nova vs OTEsat...

Στα 700 εκ. του δανείου, ας βάλουμε και 208 εκ. από την πώληση του Hellas SAT: http://www.adslgr.com/forum/threads/701655-OTE-Πώληση-του-Hellas-Sat-στην-Arabsat-έναντι-208-εκ-ευρώ

Άλλο να έχεις 250.000 συνδρομητές που δίνουν από 40 ευρώ (μέσο όρο) και άλλο να έχεις 500.000 που δίνουν από 20. Στην δεύτερη περίπτωση είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Ο ΟΤΕ κινείται στην κατεύθυνση των πολλών συνδρομητών με φτηνό πακέτο. Δυστυχώς όμως βλέπω ότι η NOVA δεν μπορεί να ακολουθήσει γιατί η δική της στρατηγική είναι λίγοι συνδρομητές με ακριβή συνδρομή και προβλέπω να έχει πρόβλημα (δηλαδή να βάλει λουκέτο).

Άλλο να έχεις 250.000 συνδρομητές που δίνουν από 40 ευρώ (μέσο όρο) και άλλο να έχεις 500.000 που δίνουν από 20. Στην δεύτερη περίπτωση είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Ο ΟΤΕ κινείται στην κατεύθυνση των πολλών συνδρομητών με φτηνό πακέτο. Δυστυχώς όμως βλέπω ότι η NOVA δεν μπορεί να ακολουθήσει γιατί η δική της στρατηγική είναι λίγοι συνδρομητές με ακριβή συνδρομή και προβλέπω να έχει πρόβλημα (δηλαδή να βάλει λουκέτο).
Απόλυτα σωστό.