NOVA vs Cosmote TV

Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Αυτό που ρωτάς είναι πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί. (Π.χ. η δική μου άποψη είναι ότι του ΟΤΕ είναι λιγάκι πιο θολά). Για να γίνει αξιόπιστη σύγκριση χρειάζεται είτε εγγραφή και σύγκριση (αδύνατο), είτε 2 όμοιες τηλεοράσεις δίπλα-δίπλα να παίζουν το ίδιο κανάλι.
Όμως γιατί ρωτάς; Και τα 2 περίπου στα ίδια επίπεδα είναι, δεν υπάρχει πρόβλημα με κανένα από τους 2 (πέρα του ότι τα περισσότερα κανάλια είναι SD φυσικά).

Ρωτάω γιατί θέλω να αποκτήσω πρόσβαση στο Eurosport HD και μάλλον ο πιο φθηνός τρόπος είναι μέσω Nova 3play. Το OTE TV θα μου κοστίσει 7 ευρώ παραπάνω το μήνα και σκέφτομαι αν αξίζει η διαφορά.

Δηλαδή δε γίνεται να γράψεις μια εκμπομπή μέσω Nova ή OTE TV και να τη μεταφέρεις στο PC για σύγκριση; :/

Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Τι οθόνη έχεις στο pc;Μπορεί να υποστηρίξει η οθόνη 1080i;
Γιατί δεν μας λες τι θες να κάνεις,για να σε βοηθήσουμε;

Re: Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Τι οθόνη έχεις στο pc;Μπορεί να υποστηρίξει η οθόνη 1080i;
Γιατί δεν μας λες τι θες να κάνεις,για να σε βοηθήσουμε;
Υπάρχουν οθόνες στο σπίτι με υποστήριξη 1080i. Κυρίως αυτό που θέλω να κάνω είναι παρακολουθήσω Eurosport (HD) και σε δεύτερη μοίρα αν μπορώ να γράψω κάποιους αγώνες και να τους μεταφέρω στο PC για αρχείο και περεταίρω transcoding.

Υπάρχουν οθόνες στο σπίτι με υποστήριξη 1080i. Κυρίως αυτό που θέλω να κάνω είναι παρακολουθήσω Eurosport (HD) και σε δεύτερη μοίρα αν μπορώ να γράψω κάποιους αγώνες και να τους μεταφέρω στο PC για αρχείο και περεταίρω transcoding.

Το monitor που βλεπεις την εικόνα, δε παίζει ρόλο.
Ότι λαμβάνει ο PVR δέκτης σου, αυτό γράφεις.

Δε μου λέτε... Σε όλα τα κανάλια ο ΟΤΕ έχει καλύτερη εικόνα; Και στα HD για παράδειγμα;

εγώ που μόλις μεταπήδησα από NOVA σε ΟΤΕ έχω την εντύπωση πως πάνω κάτω είναι τα ίδια πράγματα αλλά για κάποιο λόγο θεωρώ πως η NOVA είχε καλύτερη ποιότητα στα HD... τώρα μπορεί να είναι ιδέα μου γιατί έβαλα τον ΟΤΕ και περίμενα καλύτερη εικόνα, δεν ξέρω γιατί αλλά περίμενα, και κοιτάω λεπτομερώς πράγμα που δεν έκανα με την NOVA και ίσως για αυτό να βλέπω ατέλειες τώρα στο ΟΤΕ .

Όχι, εγγραφή μόνο σε νόβα, και αυτή δεν μπορεί αν εξαχθεί από τον δέκτη και να μεταφερθεί σε υπολογιστή για επεξεργασία.

Ο μόνος λόγος που προτιμώ τα HD της Nova είναι ο DD ήχος. Κατά τα άλλα ίδια μου φαίνονται τουλάχιστο τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα SD της Nova έχουν περίπου 9000 kbps bitrate με ανάλυση 720*576
Τα HD της Nova έχουν περίπου 15000 kbps bitrate με ανάλυση 1920*1080
Και για όσους εντυπωσιάστηκαν να πω ότι υπάρχει πακέτο εξωτερικού που δείχνει ποδόσφαιρο στα 25000 kbps bitrate!
Σε μια τηλεόραση LCD ή LED δεν θα καταλάβετε ποτέ την διαφορά της ποιότητας...
Εδώ βάζεις video υπερσυμπιεσμένο με χάλια ποιότητα και δεν pixelιαζει σχεδόν καθόλου.
μόνο σε μια οθόνη υπολογιστή θα δεις με καλύτερή ευκρίνεια.
Ο ΟΤΕ δεν ξέρω τι κάνει.

Τα νούμερά σου (για τα bitrate) δε ξέρω από που τα υπολόγισες αλλά είναι λάθος.
Τα καλά SD της Nova έχουν μέσο όρο περίπου 4,5Mbit, ενώ τα κακά (πχ Action24) πέφτουν και στο 1,5 Mbit.
Τα HD της Nova (Sport-Cinema) είναι στα 10Mbit, ενώ τα άλλα στα 6 περίπου.

Βασικά αν έχεις και το πακετάκι με τη 4νετ, η Nova τα σπάει, το προσαρμόζεις στα μέτρα σου και η τιμούλα άριστη. Δεν έχω ασχοληθεί με τα του ΟΤΕ τελευταία καθαρά λόγω τιμών.

Βασικά αν έχεις και το πακετάκι με τη 4νετ, η Nova τα σπάει, το προσαρμόζεις στα μέτρα σου και η τιμούλα άριστη. Δεν έχω ασχοληθεί με τα του ΟΤΕ τελευταία καθαρά λόγω τιμών.
Θεωρείς ότι το πακέτο του ΟΤΕ είναι ακριβο?

Ευτυχώς που δεν καρφώνεστε ρε εκεί στη NOVA.... απαντάτε και στον εαυτό σας, κάνετε μόνοι σας κουβέντα... το σχόλιο του ενός κάτω ακριβώς από του άλλου όπως παραπάνω...

http://www.avclub.gr/forum/showthre...axy-S4?p=1056774010&viewfull=1#post1056774010

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-Ε-!!!?p=1056774030&highlight=#post1056774030

Τυχαία γεγονότα βεβαίως βεβαίως...

Γεια σας ρε μάγκες από την Forthnet-Nova -bye-

Θεωρείς ότι το πακέτο του ΟΤΕ είναι ακριβο?

Αν έχεις τα υπόλοιπα στον ΟΤΕ, ναι. Εγώ που έχω αναγκαστικά ΟΤΕ, τηλεφωνία (ISDN) με απεριόριστα εντός Ελλάδος και 1 ώρα κινητά + ADSL 24 Mbps + OTE TV full pack = 126 ευρώ το δίμηνο.

Από την άλλη, η νόβα μόνη της είναι επίσης πανάκριβη. 67 το μήνα.

Αν βάλεις ΟΤΕ μόνο του, είναι πολύ φθηνός σε σχέση με την νόβα μόνη της. Αν βάλεις συνδυαστικά, ίσως η νόβα+φορθνετ να έρχεται φθηνότερα, αλλά δεν έχω να σου πω πόσο ακριβώς βγαίνει.

κυριοι , 13 χρόνια είχα νόβα ,άλλαξα και εβαλα οτε προσφατα.μόλις είδα ΞΑΝΑ τα πακετα τα νεα της νόβα και με πιάσαν τα γέλια.αδιόρθωτοι.....και για να μη θεωρουμαι βαλτός μιας και γραφτηκα τώρα μόλις ,επιθυμώ και οι 2 πλατφορμες να επιβιώσουν αλλά επί ισοις όροις....ευχαριστώ

Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Μην αρχίζετε τα ίδια ορισμένοι, ξέρετε ποιοι. Σχόλια με χαρακτηρισμούς θα αφαιρούνται. Συνεχίζουμε στο θέμα μας.

πριν λιγο καιρο εδω μεσα ακουγονταν απο πολλους οτι ειναι καταπλικτικη η ιδεα του οτε να βαζει ολα τα σαβουροκαναλα καθως οσοι δεν ειναι αθηνα δεν μπορουν να τα δουν .( λες και εμεις που ειμαστε τα βλεπουμε...)

τωρα τα ιδια ατομα γκρινιαζουν.

εγω θελώ να μπουν και καναλια απο δυτικη μακεδονια. δεν εχει κανενα. να μπουν και απο νησια και πελοπονησο. αυτοι που ειναι στο εξωτερικο πως θα βλεπουν δλδ?