NOVA vs Cosmote TV

Re: Nova vs OTEsat Φαγωθείτε ελεύθερα...

Για αυτό και τα Village (μου φαίνεται) έβαλαν 10 εισιτήριο, ποπ κορν & cola.
εύστοχο αυτό που είπες, είδες τι κάνει ο ανταγωνισμός; άγνωστη λέξη για την κυρα. ο μονος ανταγωνισμος αυτη τη στιγμη για τη νοβα (οπως και για ολους τους παροχους) ειναι η πειρατεια, απο κει χανει πελατες και εσοδα και φυσικα τρεχει να καλυψει τα κενα. Το ιδιο τρεξιμο που κανει τωρα με την πειρατεια θα το κανει και σε περιπτωση ανταγωνιστικου παροχου και διαρροης συνδρομητων και εκει θα δουμε πως θα ριξει ομορφα κ ωραια τις τιμουλες της και στο 30 και στο 40 και στο 50%. Διοτι στο μονοπωλιο ολες οι θεωριες ορθες ακουγονται, οταν τελειωσει ομως το μονοπωλιο τι γινεται;;

Η πιο πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα Οι Ευρωπαίοι και οι γλώσσες τους (Ειδικό Ευρωβαρόμετρο 243, ελληνική περίληψη) του Φεβρουαρίου 2006 παρουσιάζει κάποια πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα. Το 48% των Ελλήνων (από 15 ετών και πάνω μέχρι τις μεγάλες ηλικίες) (ΕΕ25= 38%) δηλώνει ότι γνωρίζει αγγλικά (με κριτήριο αν μπορεί να πάρει μέρος σε μια συζήτηση στη γλώσα αυτή), ενώ το 9% (ΕΕ25= 14%) γερμανικά και το 8% (ΕΕ25= 14%) γαλλικά. Το 74% (ΕΕ25= 68%) πιστεύει ότι τα αγγλικά είναι η πιο χρήσιμη γλώσσα που πρέπει να γνωρίζει, εκτός από τη μητρική του, για την προσωπική του ανάπτυξη και την καριέρα του. Το 96% των Ελλήνων (ΕΕ25= 77%) πιστεύει ότι τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν αγγλικά. Το 75% (ΕΕ25= 83%) θεωρεί χρήσιμη και το 91% (ΕΕ25= 88%) αναγκαία τη γνώση ξένων γλωσσών.

Αντρέα αυτά τα αναφέρουμε μόνο και μόνο για να μένουν σαν αναφορές.

Θες μια εμπειρία από πελάτες νόβα ??? Το 80% (δική μου εμπειρία) δεν έχει ιδέα ότι υπάρχει και ξένη δορυφορική τηλεόραση (εννοώ πάροχοι όπως η νόβα), θέλουν να ακούν Ελληνικά, να διαβάζουν Ελληνικά, να μιλάνε Ελληνικά. Άσχετα αν αρκετοί από αυτούς γνωρίζουν και Αγγλικά.

Κατ'εμέ ο Πάνος έχει δίκιο σε αυτά που γράφει, άσχετα αν μερικές φορές τα "ρίχνει" απότομα. Είναι η πραγματικότητα.

υ.γ. στο σπίτι έχω sky uk (δεν βλέπω τίποτε άλλο), η γυναίκα μου είναι καθηγήτρια Αγγλικών (με πολλά πήγαινε έλα στο Λονδίνο). Ε, όταν έχει ποδόσφαιρο (είμαι από τους τυχερούς :D) θέλει να ακούει Ελληνικά...... ...

Με κάλυψε πλήρως ο Αντώνης.

εύστοχο αυτό που είπες, είδες τι κάνει ο ανταγωνισμός; άγνωστη λέξη για την κυρα. ο μονος ανταγωνισμος αυτη τη στιγμη για τη νοβα (οπως και για ολους τους παροχους) ειναι η πειρατεια, απο κει χανει πελατες και εσοδα και φυσικα τρεχει να καλυψει τα κενα. Το ιδιο τρεξιμο που κανει τωρα με την πειρατεια θα το κανει και σε περιπτωση ανταγωνιστικου παροχου και διαρροης συνδρομητων και εκει θα δουμε πως θα ριξει ομορφα κ ωραια τις τιμουλες της και στο 30 και στο 40 και στο 50%. Διοτι στο μονοπωλιο ολες οι θεωριες ορθες ακουγονται, οταν τελειωσει ομως το μονοπωλιο τι γινεται;;

Εκεί όπου αντί για ένας υπάρχουν τρεις (κινητή τηλεφωνία), είδες εσύ ανταγωνισμό και μειώσεις τιμών; Πλακάκια τα έχουν κάνει. Και αναφέρω το συγκεκριμένο τραστ γιατί συμμετέχει και ο ΟΤΕ.

Απάντηση: Re: Nova vs OTEsat Φαγωθείτε ελεύθερα...

Απο αυτο το πλευρο να κοιμομαστε ολοι......κυρα ειναι τουτη, εχει πολλα εξοδα οποτε μην το περιμενεις αυτο.-bye-

Εκεί όπου αντί για ένας υπάρχουν τρεις (κινητή τηλεφωνία), είδες εσύ ανταγωνισμό και μειώσεις τιμών; Πλακάκια τα έχουν κάνει. Και αναφέρω το συγκεκριμένο τραστ γιατί συμμετέχει και ο ΟΤΕ.

Έδωσες λάθος παράδειγμα!
Ειδικά στην κινητή μπορείς να πετύχεις την τιμή που θέλεις και μάλιστα χωρίς να ιδρώσεις και πολύ (προσωπική εμπειρία) και φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος που κέρδισα από αυτό

Έδωσες λάθος παράδειγμα!
Ειδικά στην κινητή μπορείς να πετύχεις την τιμή που θέλεις και μάλιστα χωρίς να ιδρώσεις και πολύ (προσωπική εμπειρία) και φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος που κέρδισα από αυτό

Εγώ βλέπω εναρμονισμένες αυξήσεις. Θέλω να πετύχω χρέωση ανα δευτερόλεπτο από το πρώτο δευτερόλεπτο, ποιος από τους 3 μου το δίνει; Μήπως κανείς;

Εγώ βλέπω εναρμονισμένες αυξήσεις. Θέλω να πετύχω χρέωση ανα δευτερόλεπτο από το πρώτο δευτερόλεπτο, ποιος από τους 3 μου το δίνει; Μήπως κανείς;

Μπορεί να μην σου δίνει κανείς χρέωση από το πρώτο δευτερόλεπτο, αλλά μπορείς να παίξεις με το πάγιο σε συνδιασμό με internet και πακέτα όγκου δεδομένου. Αναλόγως την χρήση που κάνεις και σε τι δίνεις βάρος

Μπορεί να μην σου δίνει κανείς χρέωση από το πρώτο δευτερόλεπτο, αλλά μπορείς να παίξεις με το πάγιο σε συνδιασμό με internet και πακέτα όγκου δεδομένου. Αναλόγως την χρήση που κάνεις και σε τι δίνεις βάρος

Όχι, δε μπορώ να παίξω, μπορώ να επιλέξω από αυτά που μου δίνουν που εντελώς τυχαία είναι σχεδόν ίδια σε όλους. "Απεριόριστα" των 100MB και των 1500 λεπτών (πραγματικά μία νέα σημασία της λέξης απεριόριστα). Η κινητή είναι ο ορισμός του τραστ και της απουσίας πραγματικού ανταγωνισμού. Με εικονικές προσφορές στην τιμή του κινητού (σου λένε επιδότηση 200 ευρώ και σου πουλάνε το κινητό 150 ευρώ πάνω από όσο κάνει στα φτηνότερα eshop - άρα τελικά 50 ευρώ επιδότηση στην πραγματικότητα).

Δεν ειναι τραστ αλλα ολιγοπωλιακος ανταγωνισμος. Οσο πιο σκληρος ο ανταγωνισμος, τοσο πιο χαμηλα τα κερδη του κλαδου. Και στην κινητη ο ανταγωνισμος ειναι παραπανω απο σκληρος. Και φυσικα κανεις δεν τα χει κανει πλακακια με κανενα. παραδειγμα η wind, η οποια εχει αλλαξει 3 εταιρικες επωνυμιες μεχρι τωρα, τελικα εξαγοραστηκε και ξεχρεωσε. Οι υπολοιπες πληροφοριακα εχουν πολλες ζημιες, κυριως απο δανειακες υποχρεωσεις. Κοιταξτε τι γινεται στην cosmote π.χ. που προβαινει σε απολυσεις...

Που είναι ο ανταγωνισμός όταν όλοι μαζί με διαφορά λίγων ημερών, ή εβδομάδων στην καλύτερη, εναρμονίζουν τον ελάχιστο χρόνο χρέωσης, την τιμή χρέωσης του μηνύματος κτλ κτλ;

Ειναι οι κανονες του ολιγοπωλιου. Αρχιζει ο ενας, ακολουθει ο αλλος. Αν δεν το κανει θα χασει μεριδιο αγορας. Αν εχετε παρατηρησει ομως οι τιμες σε βαθος 10 ετων ας πουμε, εχουν πιεστει προς τα κατω. Δεν ειναι εναρμονισμος, ανταγωνισμος θεωρειται.

Απάντηση: Nova vs OTEsat Φαγωθείτε ελεύθερα...

Που βρεθήκαμε για δείτε... δορυφορικά vs κινητή τηλεφωνία. Σε λίγο θα κάνουμε και αναφορές περί μοντάζ φώτο....

Που είσαι εσύ?Άσε αυτό το νήμα και έλα στο άλλο με τους λαθροθεατές της κυράς που βλέπουν ξανά χάλια definition να γελάσουμε...χαχαχαχα

Πάνο ο ανταγωνισμός βρίσκεται στη πίεση που θα τους κάνει ο πελάτης. Έκανα αίτηση στον κοσμοτε γιατί έπαιρνα 28% έκπτωση στα πάγια και καπάκι με πήραν από τη βονταφον, μέσα από τη κουβέντα μου έδωσαν 40 % έκπτωση για ένα χρόνο στο πάγιο.....

Έκανα αίτηση στον κοσμοτε γιατί έπαιρνα 28% έκπτωση στα πάγια και καπάκι με πήραν από τη βονταφον, μέσα από τη κουβέντα μου έδωσαν 40 % έκπτωση για ένα χρόνο στο πάγιο.....
Δεν εισαι ο μονος, για αυτο και ειπα για σφαγη. Αυτος ειναι ανταγωνισμος κυριοι......

Ειναι οι κανονες του ολιγοπωλιου. Αρχιζει ο ενας, ακολουθει ο αλλος. Αν δεν το κανει θα χασει μεριδιο αγορας. Αν εχετε παρατηρησει ομως οι τιμες σε βαθος 10 ετων ας πουμε, εχουν πιεστει προς τα κατω. Δεν ειναι εναρμονισμος, ανταγωνισμος θεωρειται.

???? Θα χάσει μερίδιο αγοράς αν δεν "εναρμονιστεί" με τις παράλογες αυξήσεις των άλλων; Μάλλον θα κέρδιζε μερίδιο αν κρατούσε ελάχιστο χρόνο ομιλίας και SMS στις παλιές τιμές. Αυτό το SMS που είναι ένα πακετάκι data των 200 bytes, χρυσάφι το έχουν κάνει. Και φυσικά οι αυξήσεις, πάντα εναρμονισμένες.

Ο ελάχιστος χρόνος ομιλίας έχει πάει τσουκου-τσουκου από τα 20 sec στα 45. Και πάμε για λεπτό. Και φυσικά όλοι κάνουν το ίδιο, που είναι ο ανταγωνισμός;

τα προγραμματα συμβολαιου εχουν πεσει απιστευτα πολυ, σε σχεση με πριν απο πολλα χρονια. τα ιδια και στην καρτα. αν δεν ειναι αυτος ανταγωνισμος ποιος ειναι; To ολιγοπωλιο δεν διαφερει και πολυ απ το μονοπωλιο, αν ακολουθηθουν διαφορες πρακτικες. Εδω ομως εχουμε καθαρο ανταγωνισμο, γιατι ο καθενας προσπαθει να επιβληθει στην αγορα, και οι υπολοιποι τον σκολουθουν, και οχι να συμπραξει με ολους και να μοιρασουν τα κερδη.

Ρε παιδια συγγνωμη.
Θυμαται κανεις που ηταν οι τιμες των κινητων και των προγραμματων τους οταν υπηρχαν μονο 2 εταιρειες ?
Μονο οταν ανοιξε επισημα ο cosmote αρχισαν να πεφτουν οι τιμες.

Βρε κοπέλια, ότι και να λέμε δεν νομίζω ότι ποτέ και πουθενά ο ανταγωνισμός να έφερε αυξήσεις τιμών! Τι σκ@τ@ ανταγωνισμός θα ήταν άλλωστε, θα χρησιμοποιούσαμε άλλη λέξη. Οι εναρμονήσεις τιμών τώρα από την άλλη δεν νομίζω να έχουν να κάνουν με τον ανταγωνισμό. Ίσα ίσα που εκεί που δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα.

Υ.Γ.: Στις εταιρείες κινητής υπάρχει και η δυνατότητα της καρτοκινητής πέρα από τα συμβόλαια, της χρήσης της κάρτας σε όποια συσκευή θέλεις (παλιότερα δεν γινόταν) και της επιλογής προγράμματος ανάλογα τι θέλεις. Οπότε οι συγκρίσεις είναι τουλάχιστον άστοχες.
Υ.Γ.2: Στο χωριό μου λένε: "Κακό χωριό τα λίγα σπίτια..."

Ρε παιδια συγγνωμη.
Θυμαται κανεις που ηταν οι τιμες των κινητων και των προγραμματων τους οταν υπηρχαν μονο 2 εταιρειες ?
Μονο οταν ανοιξε επισημα ο cosmote αρχισαν να πεφτουν οι τιμες.

+1