NOVA vs Cosmote TV

Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Συγκεκριμένα τα στελέχη της Forthnet σημειώνουν ότι "δεν έχουν όλες οι εταιρίες το ίδιο μισθολογικό κόστος με υπεράριθμους υπαλλήλους και δυσβάσταχτες συλλογικές συμβάσεις, ούτε όλες οι εταιρίες πληρώνουν για τηλεοπτικό περιεχόμενο 4 με 5 φορές πάνω από την πραγματική του αξία”.

Πριν από μερικά χρόνια, η Forthnet προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων οι οποίοι κινούνταν για την ίδρυση σωματείου εργαζομένων. Άρα φάσκουν και αντιφάσκουν.

Αλήθεια, 170εκ δεν έδωσε για Super League; Είναι λίγα;

Δηλαδή για την Superleague τα χρήματα που δίνει η Forthnet δεν είναι πάνω από την πραγματική αξία; Στο σπίτι του κρεμασμένου καλύτερα να μη μιλάνε για σκοινί ...

Πολύ σωστός.

Ο ΟΤΕ έδωσε λεφτά στα κανάλια και τώρα αν δεν πληρώσει και η NOVA κινδυνεύει να τα χάσει. Αυτό έγινε σαν προμελετημένη κίνηση στα πλαίσια του ανταγωνισμού και όχι σαν σπατάλη χρημάτων όπως παρουσιάζεται.

Last edited:

Πώς ορίζεται η αξία ενός άυλου πράγματος όπως η superleague; Πώς ορίζεται η πραγματική αξία για να δούμε αν είναι τα χρήματα παραπάνω;

τα συγκρινεις με αλλα πρωταθληματα,ποιοτητα και κοστος.

Last edited by a moderator:

Με ποιο πρωτάθλημα συγκρίνεται άμεσα για να δούμε το κόστος; Ποιο είναι το πιο κοντινό;

Πώς ορίζεται η αξία ενός άυλου πράγματος όπως η superleague; Πώς ορίζεται η πραγματική αξία για να δούμε αν είναι τα χρήματα παραπάνω;

Τα εισιτήρια που έκοψαν οι εταιρείες που την απαρτίζουν είναι ένα καλό στοιχείο της αξίας της. Φέτος η Superleague έκοψε συνολικά 1.177.870 εισιτήρια ( http://www.hellasfootballdata.gr/Home/leagues?cmsid=11396 ), ένας τζίρος δηλαδή περί τα 20 εκατομμύρια (χονδρικά). Τα τηλεοπτικά έσοδά τους ήταν υπερδιπλάσια.

Όταν έγινε η συμφωνία με τη Nova, τα εισιτήρια ήταν 1.802.365 . Αυτό από μόνο του δείχνει την υποβάθμιση της αξίας.

Last edited:
Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Ποια όμως είναι αυτή η αξία; Πόσο αξίζει ένα ομοειδές προϊόν του εξωτερικού;

Η UEFA μας έχει στην κατάταξη μεταξύ Βελγίου και Ελβετίας: http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/country/index.html
Άρα το κόστος πρέπει να είναι ανάλογο με αυτά τα 2...

[Edit2: από ότι βλέπω, το ελβετικό πρωτάθλημα κοστίζει κοντά στα 38 εκ. δολάρια την χρονιά. Κοντά με το δικό μας δεν είναι;
http://www.swissinfo.ch/eng/sport/Football_season_begins_with_enhanced_TV_deal.html?cid=30710240] ]

[Edit3: το βελγικό κοστίζει 60 εκ ευρώ το χρόνο: http://www.broadbandtvnews.com/2011/11/23/telenet-acquires-all-belgian-football-rights/
Άρα μεταξύ 40-60 εκ ευρώ το χρόνο δεν είναι λογική τιμή για το πρωτάθλημα; ]

Last edited:

Κοίτα, με βάση τον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά, η αξία της είναι όσα δίνει κάποιος υποψήφιος αγοραστής. Εγώ την χαρακτήρισα "πάνω από την πραγματική αξία" με βάση την μείωση της ποιότητας του "προϊόντος superleague" από τη μέρα της συμφωνίας ως και σήμερα. Νομίζω συμφωνούμε για την μείωση αυτή, που φαίνεται όχι μόνο στα εισιτήρια αλλά και στο ενδιαφέρον γενικά του κόσμου (πχ επισκεψιμότητα σε sport-cafe κτλ). Το λάθος της Nova για μένα είναι ότι δεν εκτίμησε σωστά αυτή τη μείωση και έτρεξε άρον-άρον να ανανεώσει τη συμφωνία με την είσοδο και του Ολυμπιακού σε αυτήν. Επιπλέον, δε της βγήκε καθόλου η ιστορία με τα playoff. Ακόμα και τις χρονιές που έπαιξαν στα playoff μεγάλες (σε κόσμο) ομάδες, το ενδιαφέρον ήταν μικρό - πόσο μάλλον φέτος.

Δεν ξέρω αν συμφωνώ με την μείωση αυτή. Νομίζω ότι το ενδιαφέρον των τηλεθεατών έχει παραμείνει αμείωτο, τα εισιτήρια πάντα πίστευα ότι απευθύνονται σε ένα ειδικό κοινό.
Βέβαια, για αυτό πρέπει να δούμε την τηλεθέαση...

Επίσης ένα άλλο ειδικό κοινό είναι αυτοί που μετέχουν στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, και νομίζω εκεί το ενδιαφέρον δεν έχει μειωθεί (κρίνοντας από τα κέρδη).

http://www.transfermarkt.de/en/europa/europa/wettbewerbe.html εδω ειναι η αποτιμηση αξιας των ομαδων....ειναι λογικο οτι σαν αξιες ειναι κατω απ τις β κατηγοριες των μεγαλων πρωταθληματων....κοντα στο Ρουμανικο περισσοτερο σε αξια....φυσικα για ανταγωνισμο στην Ελλαδα ουτε λογος...να μην πουμε για τα αλλα.....τωρα που βαλανε φυλακη κ τον προεδρο της Στεαουα μεσα σε μια νυχτα για απατες το κατατασω κατω κ απ το Ρουμανικο....

http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=485501 κ αλλο ενα αρθρο που δειχνει την καταντια....τωρα αν καποιος δεν παει γηπεδο να δει απο κοντα αυτο που του αρεσει κ το βλεπει απο την tv σιγουρα ισχυει αλλα σε ενα ποσοστο....το προιον χρειαζεται αμεση αναβαθμιση κ με 18 ομαδες θα γεμισουμε αδιαφορες ομαδες απο την αρχη του Β γυρου σχεδον οποτε απο εκει κ περα τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται...

Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Μια γενική παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω είναι ότι αρκετοί γράφουν με άξονα την ομάδα που υποστηρίζουν. Αν η ομάδα τους πήγαινε καλύτερα, είναι πολύ πιθανό να έγραφαν τα ακριβώς αντίθετα. Στην κατηγορία των δορυφορικών αναφερόμαστε στο τηλεοπτικό κομμάτι του πρωταθλήματος ως επί το πλείστον. Τελοσπάντων...
Ό,τι και να λέμε η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου θέλει να βλέπει την ομάδα που υποστηρίζει, είτε είναι πρώτη είτε τελευταία. Σε αυτό "πατάει" (κακώς και για μένα) η nova και έχει αυτές τις απαράδεκτες τιμές στα σκέτα δορυφορικά πακέτα. Είμαι σίγουρος ότι, όταν τελειώσει το συμβόλαιο με τη nova, και οι δύο πλατφόρμες θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να εξασφαλίσουν τα νέα δικαιώματα. Αυτά τα λίγα από μένα.

Re: Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Είμαι σίγουρος ότι, όταν τελειώσει το συμβόλαιο με τη nova, και οι δύο πλατφόρμες θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να εξασφαλίσουν τα νέα δικαιώματα. Αυτά τα λίγα από μένα.

Και εγώ είμαι σίγουρος για αυτό. Παρά τις αντίθετες δηλώσεις...

Ενδιαφέρομαι κι εγώ για δορυφορικό ΟΤΕ και με αυτά που διαβάζω απογοητεύομαι, αλλά δεν ξέρω αν αυτό με οδηγεί στην nova...Η διαφορά τιμής ενώ είμαι και συνδρομητής forthnet, είναι μεγάλη.

πρόσφατος συνδρομητής οτετβ, σου γράφω την καθαρά προσωπική μου άποψη. η νόβα υπερέχει α)στο χρονικό παράθυρο των ταινιών, τις προβάλλει πρώτη, β) στην λίγο μεγαλύτερη κινηματογραφική ποικιλία, και γ) στα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια μιας και "διαβάζει" τον hotbird. από την άλλη πλευρά στο οτετβ με την υπηρεσία Ote on demand μπορείς να "νοικιάσεις" ολοκαινουριες ταινίες με πολύ χαμηλή χρέωση. επίσης ο οτε προχωρά διαρκώς σε νέες συμφωνίες και εμπλουτίζει το πακέτο του, είναι τεράστια η αλλαγή προς τα πάνω που έχει πραγματοποιηθεί στο περιεχόμενο από τον Νοέμβριο του 11 που ξεκίνησε. στα ελεύθερα δορυφορικά, δυστυχώς ο οτέ εκπέμπει κάτι τελειωμένα από Πακιστάν, Ινδία και δε συμμαζεύεται, που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς μόνο από...... ανθρωπολογικό ενδιαφέρον!

το περιεχόμενο γενικώς θα το έλεγα ικανοποιητικό για τα περισσότερα γούστα, γενικώς δεν παίζει να ανοίξεις την τβ και να μην βρεις κάτι που να σου αρέσει (προσωπική εμπειρία). Η hd εικόνα στα otesport είναι καλή, σε ορισμένα κανάλια συμφωνώ πως επιδέχεται βελτιώσεις, όχι όμως σε μέγεθος που να απασχολεί τον μέσο θεατή.
Το τι θα επιλέξεις τελικά νομίζω εξαρτάται από το υποκειμενικό σου value for money. Επίσης ρίξε μια ματιά και στους τηλεοπτικούς οδηγούς των δυο πλατφορμων για να δεις κάποιες διαφορές στα διαθέσιμα κανάλια και το περιεχόμενο τους. Προσωπικά μπορώ να σου πω πως με εξαίρεση τα ελεύθερα δορυφορικά (εκεί ζηλεύω όσους πιάνουν nova/hotbird), είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το πακέτο του οτε. Ελπίζω να βοήθησα

Ξέχασες…
Σε αυτά που γράφεις για τα ελεύθερα κανάλια μέσω ΟΤΕ ΤV, να τονίσεις ότι έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις 4 δορυφόρους για πρόσβαση σε 200 σημαντικά ελεύθερα κανάλια δικής σου επιλογής από τις τροχιακές θέσεις "9Ε, 13Ε, 19.2Ε, 23.5Ε `η 28.5Ε" (αναλόγως την εγκατάσταση πιάτου `η πιάτων που διαθέτεις `η θα αποκτήσεις)…
Όπως και ότι στη nova στοχεύεις στις 13Ε, αλλά οι νέοι δέκτες novabox HD, δεν σου δίνουν πρόσβαση σε όλα τα ελεύθερα κανάλια των Hotbirds, αλλά μόνο αυτά που επιθυμεί η πλατφόρμα της nova, να σου δώσει πρόσβαση …

Ενδιαφέρομαι κι εγώ για δορυφορικό ΟΤΕ και με αυτά που διαβάζω απογοητεύομαι, αλλά δεν ξέρω αν αυτό με οδηγεί στην nova...Η διαφορά τιμής ενώ είμαι και συνδρομητής forthnet, είναι μεγάλη.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/106202-Nova-3Play/page24

Αφού έχεις ήδη forthnet διαβάζω ότι υπάρχουν κάποιες προσφορές σε triple play.

Ξέχασες…
Σε αυτά που γράφεις για τα ελεύθερα κανάλια μέσω ΟΤΕ ΤV, να τονίσεις ότι έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις 4 δορυφόρους για πρόσβαση σε 200 σημαντικά ελεύθερα κανάλια δικής σου επιλογής από τις τροχιακές θέσεις "9Ε, 13Ε, 19.2Ε, 23.5Ε `η 28.5Ε" (αναλόγως την εγκατάσταση πιάτου `η πιάτων που διαθέτεις `η θα αποκτήσεις)…
Όπως και ότι στη nova στοχεύεις στις 13Ε, αλλά οι νέοι δέκτες novabox HD, δεν σου δίνουν πρόσβαση σε όλα τα ελεύθερα κανάλια των Hotbirds, αλλά μόνο αυτά που επιθυμεί η πλατφόρμα της nova, να σου δώσει πρόσβαση …

Και επαυξάνω..

Τα ελεύθερα στον hotbird που μπορείς να παρακολουθήσεις είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού !!!

πρόσφατος συνδρομητής οτετβ, σου γράφω την καθαρά προσωπική μου άποψη. η νόβα υπερέχει α)στο χρονικό παράθυρο των ταινιών, τις προβάλλει πρώτη, β) στην λίγο μεγαλύτερη κινηματογραφική ποικιλία, και γ) στα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια μιας και "διαβάζει" τον hotbird. από την άλλη πλευρά στο οτετβ με την υπηρεσία Ote on demand μπορείς να "νοικιάσεις" ολοκαινουριες ταινίες με πολύ χαμηλή χρέωση. επίσης ο οτε προχωρά διαρκώς σε νέες συμφωνίες και εμπλουτίζει το πακέτο του, είναι τεράστια η αλλαγή προς τα πάνω που έχει πραγματοποιηθεί στο περιεχόμενο από τον Νοέμβριο του 11 που ξεκίνησε. στα ελεύθερα δορυφορικά, δυστυχώς ο οτέ εκπέμπει κάτι τελειωμένα από Πακιστάν, Ινδία και δε συμμαζεύεται, που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς μόνο από...... ανθρωπολογικό ενδιαφέρον!

το περιεχόμενο γενικώς θα το έλεγα ικανοποιητικό για τα περισσότερα γούστα, γενικώς δεν παίζει να ανοίξεις την τβ και να μην βρεις κάτι που να σου αρέσει (προσωπική εμπειρία). Η hd εικόνα στα otesport είναι καλή, σε ορισμένα κανάλια συμφωνώ πως επιδέχεται βελτιώσεις, όχι όμως σε μέγεθος που να απασχολεί τον μέσο θεατή.
Το τι θα επιλέξεις τελικά νομίζω εξαρτάται από το υποκειμενικό σου value for money. Επίσης ρίξε μια ματιά και στους τηλεοπτικούς οδηγούς των δυο πλατφορμων για να δεις κάποιες διαφορές στα διαθέσιμα κανάλια και το περιεχόμενο τους. Προσωπικά μπορώ να σου πω πως με εξαίρεση τα ελεύθερα δορυφορικά (εκεί ζηλεύω όσους πιάνουν nova/hotbird), είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το πακέτο του οτε. Ελπίζω να βοήθησα

Να'σαι καλά φίλε, όλες οι απόψεις καλοδεχούμενες είναι!