NOVA vs Cosmote TV

Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Και ντοκιμαντέρ καλύτερα έχει η Nova ελαφρώς(Νat Geo).

Πάντως η σύγκριση είναι αντικειμενικότατη νομίζω.:SFGSFGSF:

εγω Μητσο,δεν φανατιζομαι με συνδρομητικες πλατφορμες.
πηγα συγκριτικα βαση του ote που εχει ο αδερφος μου και της Nova που εχω εγω.
οτι καλυτερο κανει ο καθενας τους,ειναι και καλο για εμας.

Το έχουμε ξαναπεί, ο φανμποϊσμός δεν κάνει καλό...

αλλο ενα συν της nova,ειναι οτι εχει και την Αεκαρα μας...!!!
μην γελατε..καλη κινηση που κρατησε ή επανεφερε αρκετους συνδρομητες...:firstprize:

οπως και να εχει,σου δινει μια βιντεο υπηρεσια χωρις χρεωση.
πρεπει να την εμπλουτισει βεβαια,αλλα το οτι την δινει δωρεαν ειναι συν.
ο ote απο την αλλη,δινει πολυ καλες και καινουργιες ταινιες επι πληρωμη.λιγες αλλα καλες.εαν βαριεσαι να πεταχτεις μεχρι τo videoclub,
εξυπηρετει μια χαρα.

Ο OTE το χρεώνει?

Προσοχή άλλο on demand και άλλο Pay Per View.

τι σχέση έχει το on demand της νοβα με αυτό του ΟΤΕ?

Εγώ τα θεωρώ παρεμφερή. Μια λίστα από ταινίες που τις βλέπεις εκτός του προγράμματος των κινηματογραφικών. Έχουν μια μικρή διαφορά, με την έννοια ότι στον ΟΤΕ είναι 3 αυτές που μπορείς να δεις, και στην νόβα περισσότερες.

Κοίτα να δεις φίλε.Σε γενικές γραμμές είναι όπως τα λες.Κάποιος δηλαδή που δεν έχει ξαναδεί HD μετράει γι αυτόν τα δωρεάν HD από το απαράδεκτο χαράτσι των 5 ευρώ για ελάχιστα κανάλια.Μέχρι εδώ συμφωνώ.Αν όμως έχει δει κάποιος γερμανικά ή αγγλικά ή ιταλικά κανάλια HD,είναι προφανές ότι αυτό που βλέπει τις περισσότερες φορές στον ΟΤΕ,καταλαβαίνει ότι όχι μόνο δεν είναι HD,αλλά τα πιξελιάσματα που κάνει κάθε φορά το κανάλι καταντάνε αηδία.Πρόσφατα έβαλε φίλος μου ΟΤΕ TV και πήγα από την πρώτη μέρα να δούμε γερμανικό ποδόσφαιρο.Ήταν Παρασκευή βράδυ θυμάμαι και αναρωτιόταν αν έχει κάποιο πρόβλημα ο δέκτης.Όταν του είπα ότι τα πιξελιάσματα τα βλέπει όλος ο κόσμος που έχει ΟΤΕ,γούρλωσε τα μάτια του.Για την ποιότητα της εικόνας τι να πούμε?Λίγες είναι οι φορές που μπορείς να πεις ότι βλέπεις HD.Αυτό,για όνομα του Θεού,δεν είναι υποκειμενικό.Δηλαδή αν πει κάποιος το αυτονόητο,ότι στα HD ο ΟΤΕ υστερεί σε εικόνα γενικά από τη NOVA,σημαίνει ότι μεροληπτεί υπέρ της NOVA?Η οποία βέβαια,ούτε αυτή μπορεί να συγκριθεί σε καμμία περίπτωση με τα ξένα κανάλια που προανέφερα,αλλά δεν έχει το χάλι του ΟΤΕ.Σε ελληνικές παραγωγές μετάδοσης αγώνα σε HD(πλην μερικών εξαιρέσεων),αυτό που βλέπεις και στη NOVA δεν είναι εφάμιλλο εικόνας ξένου καναλιού HD.Μόνο σε αγώνες του Ολυμπιακού,του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ μπορείς να πεις ότι βλέπεις κάτι σαν HD.Στις μεταδόσεις Champions League που είναι ξένη παραγωγή,η εικόνα είναι καλή,αν και όχι ισάξια με το ZDF HD για παράδειγμα.Αλλά πώς να το κάνουμε,ο ΟΤΕ σε HD εικόνα είναι γενικά χειρότερος από τη NOVA.Αν αυτό δεν το βλέπει κάποιος και πιστεύει ότι μεροληπτώ υπέρ της NOVA,τότε τι να πω?Άδικα συζητάμε.

Οι καλύτερες συγκρίσεις γίνονται όταν ΕΣΥ ο ίδιος έχεις και τις δύο πλατφόρμες. Όχι με το να πας μια στο τόσο σε έναν φίλο και ΠΡΟΦΑΝΩΣ όχι να διαβάζεις το τι γράφει ο καθένας στα forums. Χαρακτηριστικό του τελευταίου είναι ότι διαβάζεις τη ένα λεπτό έναν να λέει 'χάλια εικόνα' και μετά από ένα άλλο τον άλλο να λέει 'σήμερα η εικόνα μου φαίνεται πολύ καλή'. Ακόμη καλύτερα είναι αν κάποιος μπορεί να παρέχει ακριβή νούμερα bitrate στην κάθε πλατφόρμα και αν υπάρχουν διαφορές, πόσο διαφορά συνιστά στην εικόνα. Αν πχ το DiscoveryHD έχει bitrate 5k στη μια πλατφόρμα και 5,5k στην άλλη, χ@στ@κε η φοράδα στο αλώνι.

Μέχρι τον περασμένο Μάιο είχα και τις δύο πλατφόρμες. Οι διαφορές σε θέμα εικόνας ήταν από μικρές έως ανύπαρκτες αλλά πολύ κάτω και στις δύο πλατφόρμες για τα δικά μου γούστα (μου και μια ματρόσκα να δω, αν δεν είναι από 12k και πάνω δεν μου κάνει). Η ουσιαστική διαφορά υπέρ τις Nova είναι στον ήχο. DD5.1 στη μία περίπτωση, μ'εκαψες στη δεύτερη. Αν θες να έχεις πχ On Demand υπηρεσίες και κανάλια ταινιών αλλά και ντοκιμαντέρ, πρέπει να έχεις DD 5.1 ήχο. Αυτή τη στιγμή ο ΟΤΕ πρέπει επειγόντως να βάλει και άλλο αναμεταδότη και να προστεθεί DD ήχος στα HD κανάλια. Από την άλλη η Nova θα πρέπει να σταματήσει να δείχνει παιχνίδια από SD κάμερες σε HD κανάλια και να παραπλανεί για HD αλλά και να δώσει την υπηρεσία δωρεάν για όλους και να μην τη χρησιμοποιεί σαν μέτρο εξαναγκασμού για να βάλεις συνδυαστικό πακέτο ώστε να την πάρεις δωρεάν. Το μόνο ελαφρυντικό που δίνω στον ΟΤΕ είναι ότι το δορυφορικό είναι μια νέα πλατφόρμα που δείχνει διάθεση και προσπαθεί να βελτιώσει. (για την ιστορία, τα OTE Sport 3 HD και OTE Sport 5 μπήκαν στη θέση των ESPN οπότε ίσως και να είναι ενδεικτικό ότι κάπου γνωρίζουν τι περιορισμοί υπάρχουν στο bandwidth).

Εγώ τα θεωρώ παρεμφερή. Μια λίστα από ταινίες που τις βλέπεις εκτός του προγράμματος των κινηματογραφικών. Έχουν μια μικρή διαφορά, με την έννοια ότι στον ΟΤΕ είναι 3 αυτές που μπορείς να δεις, και στην νόβα περισσότερες.

4 είναι και δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που δείχνει η νάβα

Μου αρέσει όταν το AVClub δίνει σημείο αναφοράς για να γίνονται διάφορες συγκρίσεις από άλλα site και blog !!!

Του ΟΤΕ είναι ταινίες που παίζουν μόνο σε DVD. Ενώ της Nova έχουν παίξει πρώτη προβολή.
Καμία σχέση από θέμα κόστους.
Τώρα αν κάποιον δεν τον νοιάζει πότε έχουν βγει οι ταινίες, ναι τότε είναι + για την Νοva αυτό για τον συγκεκριμένο πελάτη.

Είναι κάπου στην μέση. Οι ταινίες που πληρώνεις στον ΟΤΕ είναι λίγο πιο πριν βγουν στην νόβα, και στο on demand της νόβα οι πρεμιέρες σειρών/ταινιών (που δεν ξέρω μετά από πόσο διάστημα θα βγουν στον ΟΤΕ). Στο ΟΤΕ θα τις δεις λίγο πιο πριν (3 μήνες; ) με 3 ευρώ την μία, και στην νόβα λίγο αργότερα όποτε θες και δωρεάν.

Last edited by a moderator:

Είναι κάπου στην μέση. Οι ταινίες που πληρώνεις στον ΟΤΕ είναι λίγο πιο πριν βγουν στην νόβα, και στο on demand της νόβα οι πρεμιέρες σειρών/ταινιών (που δεν ξέρω μετά από πόσο διάστημα θα βγουν στον ΟΤΕ). Στο ΟΤΕ θα τις δεις λίγο πιο πριν (3 μήνες; ) με 3 ευρώ την μία, και στην νόβα λίγο αργότερα όποτε θες και δωρεάν.

και 7-8 μήνες πιο πριν μπορεί.

Μπορεί, μπορεί και όχι. Κοίταγα το Hobbit, που έχει πρεμιέρα στις 8/9 στην νόβα.
Ξεκίνησε 13/12/2012 στους κινηματογράφους. Ποια περίοδο ήταν στο pay του ΟΤΕ; Φαντάζομαι Μάιο;
Περίπου 9 μήνες βγαίνει από την κινηματογραφική πρεμιέρα συνολικά.
[Και το Skyfal που κοίταξα, 9 μήνες μετά την κινηματογραφική πρεμιέρα βγαίνει. Πότε ήταν στον ΟΤΕ; ]

Last edited by a moderator: