NOVA ξαφνική απώλεια σήματος

Alexisger

New member
3 November 2021
4
Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Έχω NOVA με δορυφορικό πιάτο. Ξαφνικά πριν μια εβδομάδα, έχασα όλα τα κανάλοα και μου έβγαλε ο αποκωδικοποιητής το μήνυμα πως δεν έχει σήμα. Έστειλα τον αποκωδικοποιητή για έλεγχο και δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι κάποιος που του συνέβη αυτό το πρόβλημα σε αυτό το χρονικό διάστημα; Τι μπορώ να κάνω;
Το email μου είναι το [email protected] σε περίπτωση που κάποιος έχει προηγούμενη εμπειρία στο θέμα.

Δεν είναι κάτι το πρωτοφανές.
Κουνήθηκε το πιάτο. Θέλει στόχευση ξανά.
Ή υπάρχει πρόβλημα στο καλώδιο (ασυνέχεια, υγρασία στην σύνδεση)
Ή χάλασε το LNB.

Δες μέσα από τον αποκωδικοποιητή την στάθμη του σήματος για να δεις αν όντως έχει χαθεί η στόχευση του πιάτου.

Επίσης, καλό είναι να μην βάζεις προσωπικά στοιχεία σου.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Δεν είναι κάτι το πρωτοφανές.
Κουνήθηκε το πιάτο. Θέλει στόχευση ξανά.
Ή υπάρχει πρόβλημα στο καλώδιο (ασυνέχεια, υγρασία στην σύνδεση)
Ή χάλασε το LNB.
Το πιάτο δεν κουνήθηκε γιατί δεν είχε αέρα εκείνη την ημέρα. Επίσης ανέβηκα εγώ στην ταράτσα κι έλεγξα το καλώδιο. Το LNB δεν γνωρίζω αν χάλασε. Το θέμα είναι πως στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (16 Οκτωρίου) εμφανίζουν την ίδια βλάβη και άλλα μέλη του avclub από ότι διάβασα.

Το πιάτο δεν κουνήθηκε γιατί δεν είχε αέρα εκείνη την ημέρα. Επίσης ανέβηκα εγώ στην ταράτσα κι έλεγξα το καλώδιο. Το LNB δεν γνωρίζω αν χάλασε. Το θέμα είναι πως στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (16 Οκτωρίου) εμφανίζουν την ίδια βλάβη και άλλα μέλη του avclub από ότι διάβασα.

Είδα αυτό που έγραψες στο άλλο θέμα.
Δεν υφίσταται ούτε κατά διάνοια τέτοιο πράγμα (και φυσικά δεν μπορεί η NOVA να κόψει για εσένα και μόνο συγκεκριμένες δέσμες του δορυφόρου).

Ξέρεις φαντάζομαι πως και 1* να κουνηθεί το πιάτο, σήμα από τον δορυφόρο = γιοκ έτσι ?

Αν δεν γνωρίζεις πως να το ελέγξεις το όλο θέμα, υπάρχουν τεχνικοί που κατέχουν το άθλημα και θέλουν δουλίτσα ;)

Εμενα επανήλθαν όλα κανονικά μόνα τους πάντως μετά από 2 μέρες. Στην αρχή νόμιζα ότι χάλασε το lnb καθώς έχω αλλάξει ήδη ένα και μετα ότι κουνήθηκε κάπως το κάτοπτρο αλλά μπορεί να είχαμε βροχές αλλά δεν είχαμε αέρα. Και άλλες φορές δεν είχα σήμα ή σπασίματα λόγο βροχής και συννεφιά αλλά εδώ μιλάμε με καθαρό ουρανό 2 μέρες 0% και ξαφνικά όλα φουλ. Μάλιστα ο δέκτης σαν να παγωνε και δεν μπορούσα ούτε on-demand να έχω πρόσβαση. Θεωρώ ότι υπήρχε θέμα από πλευράς nova .

Για τα καιρικά φαινόμενα, δεν ισχύουν μόνο αυτά στην περιοχή που μένουμε, υπάρχουν ένα σωρό ακόμα ενδιάμεσοι σταθμοί που μπορούν τα φαινόμενα εκεί κατά τόπους να δημιουργήσουν θέμα σε εμάς.
Και είναι και άλλα που μπορεί να προκαλέσουν θέμα.
Από τοπικές παρεμβολές, αυξημένη ηλ. ακτινοβολία, κλπ.

Αλλά και άλλα όπως π.χ. υγρασία από την βροχή που μόλις στέγνωσε ήρθαν όλα πάλι σε λειτουργία (δεν είναι δηλ. απαραίτητο να καεί κάτι από την υγρασία).