Novabox Pace 3001HD

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.

Ως άσχετος με την συγκεκριμένη ενασχόληση θέλω να ρωτήσω κάτι για αυτό το μηχάνημα.
Μου το έδωσε ένας γνωστός πάνω σε μια μετακόμιση που έκανε και η απορία μου είναι η εξής, αρχικά έχει διακόψει την σύνδεση του αλλά το λειτουργώ με την κάρτα πάνω του.
Αναρωτιόμουν αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως απλό επίγειο δέκτη και να βλέπω τα ελεύθερα κανάλια με την βοήθεια μιας κεραίας.
Το δοκίμασα, σκάναρα τα κανάλια (μαζί με τα δορυφορικά, δεν είχε άλλη επιλογή) αλλά μπορώ να ακούω μόνο τα ραδιοφωνικά και όχι τα τηλεοπτικά ενώ έχει βρει όλα τα ελεύθερα ελληνικά.
Κάνω κάτι λάθος ή υπάρχει κάποια λειτουργία που έχει ενεργοποιήσει ο παρόχος για να μη μπορείς να το χρησιμοποιείς ως απλό επίγειο δέκτη όταν λήξει το συμβόλαιο;
Η κάρτα που έχει, εικάζω πως ειναι για την αποκρυπτογράφηση των δορυφορικών (τα δορυφορικά δεν με ενδιαφέρουν έτσι και αλλιώς) αλλά και πάλι, δεν έχω ασχολήθει ποτέ στη ζωή μου με αυτά.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγγνώμη αν έπρεπε να ποστάρω σε άλλη ενότητα ή να δημιουργήσω νέο θέμα.

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.

Ως άσχετος με την συγκεκριμένη ενασχόληση θέλω να ρωτήσω κάτι για αυτό το μηχάνημα.
Μου το έδωσε ένας γνωστός πάνω σε μια μετακόμιση που έκανε και η απορία μου είναι η εξής, αρχικά έχει διακόψει την σύνδεση του αλλά το λειτουργώ με την κάρτα πάνω του.
Αναρωτιόμουν αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως απλό επίγειο δέκτη και να βλέπω τα ελεύθερα κανάλια με την βοήθεια μιας κεραίας.
Το δοκίμασα, σκάναρα τα κανάλια (μαζί με τα δορυφορικά, δεν είχε άλλη επιλογή) αλλά μπορώ να ακούω μόνο τα ραδιοφωνικά και όχι τα τηλεοπτικά ενώ έχει βρει όλα τα ελεύθερα ελληνικά.
Κάνω κάτι λάθος ή υπάρχει κάποια λειτουργία που έχει ενεργοποιήσει ο παρόχος για να μη μπορείς να το χρησιμοποιείς ως απλό επίγειο δέκτη όταν λήξει το συμβόλαιο;
Η κάρτα που έχει, εικάζω πως ειναι για την αποκρυπτογράφηση των δορυφορικών (τα δορυφορικά δεν με ενδιαφέρουν έτσι και αλλιώς) αλλά και πάλι, δεν έχω ασχολήθει ποτέ στη ζωή μου με αυτά.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγγνώμη αν έπρεπε να ποστάρω σε άλλη ενότητα ή να δημιουργήσω νέο θέμα.

Update
Όλα καλά, βρήκα την επιλογή για να φύγω από τα ραδιοφωνικά και να μπω στα τηλεοπτικά, παίζουν μια χαρά.
Και αφού φαίνεται να λειτουργεί για τον σκοπό που το προόριζα, άραγε αξίζει να του βάλω και ένα πιάτο και να πιάνω τα ελεύθερα δορυφορικά ή οχι;

Re: Απάντηση: Novabox Pace 3001HD

Δεν νομίζω να αξίζει να προχωρήσεις σε αυτή την κίνηση
Είναι ελάχιστα και τα περισσότερα αδιάφορα πλέον καναλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Novabox Pace 3001HD

Δεν νομίζω να αξίζει να προχωρήσεις σε αυτή την κίνηση
Είναι ελάχιστα και τα περισσότερα αδιάφορα πλέον καναλια

Έγινε, ευχαριστώ για την ενημέρωση, θα το δουλεύω μόνο με τα ελεύθερα επίγεια ελληνικά.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να αφαιρέσω τα ραδιοφωνικά ή τουλάχιστον να ταξινομήσω την λίστα των καναλιών και να τα βάλω τέρμα πάνω μετά τα τελευταία περιφερειακά;
Ετσι όπως είναι τώρα η λίστα των καναλιών, έχω διάσπαρτα ραδιοφωνικά ανάμεσα στα κρατικά και ιδιωτικά τηλεοπτικά και είναι σπαστικό.

Αξίζει η αλλαγή σε 3001 ή 5001; Τώρα έχω τον 831 με το usb της νόβα για τα επίγεια. Καλά μέχρι εδώ.

Θα με ενδιέφερε να μπορώ να "γράφω" σε usb μια εκπομπή την ώρα που βλέπω άλλη ή την ώρα που έχω το δέκτη κλειστό.
Δοκίμασα να βάλω ένα usb stick στον 831 αλλά, ανάθεμα κι αν κατάλαβα πως δουλεύει, γενικότερα δεν δουλεύει και πιθανόν μου έχει καταστρέψει το stick. Μάλλον κάνει αυτόματη εγγραφή του προγράμματος που βλέπεις εκείνη τη στιγμή. Το πως μπορώ να το δω αργότερα, άλλη ώρα, είναι απορίας άξιον.

Διαβάζω μπορεί το tuner του 3001/5001 να είναι πιο ευαίσθητο του 831, γενικώς δεν έχω πρόβλημα με τον 831 εκτός πως δεν μπορείς να κάνεις εγγραφή προγράμματος. Είναι λιγάκι αργό το μενού αλλά κλάιν, επίσης μειονέκτημα είναι το σειριακό κιβώτιο καναλιών που έχει, έλεος, που ζούμε; Στον 3001/5001 έχει διορθωθεί αυτό;

Πριν λιγες μερες εκανε κακοκαιρια , σημερα που πηγα να ανοιξω τον 3001 ειδα να γραφει οτι δεν αναγνωριζει να εχει σημερα εκανα ευρεση καναλιων και τιποτα δεν εβρισκε , ξαφνικα λεω κατσε να κοιταξω και το καλωδιο στο sat 1 το κοιταω πιανω το καλωδιο ηταν υγρο το ανοιξω και οταν το πιεζω τον κραταω τον αποκοδοποιητη απο μεσα το sat 1 εβγαζε νερο υγρο μαυρο ....

Περνω τηλεφων το τεχνικο τμημα της nova μου ειπε οτι επιασε νερο το καλωδιο λογικα θα αλλαχθει το καλωδιο και ισως και ο αποκοδοποιτης το δηλωσαμε βλαβη για να ερθει ο τεχνικος

Εσεις τι λετε να ειναι ;

πολύ απλά έχει κάψει ο ήλιος το καλώδιο κ τράβηξε νερό. ποσα χρόνια το έχεις?

Χμμμμμ γρήγορα στο έκανε.... Δεν δοκιμάζεις το επόμενο να το βάλεις σε κανάλι (εύκαμπτο σωλήνα) για να το προστατέψεις;

Την Παρασκευη 24 νοεμβριου θα ρθει ο τεχνικος 10 το πρωι με μια το μεσημερι .... θα το δοκιμασω θα του πω του τεχνικου να το κανει γιατι απο αυτα δεν ξερω

Ηρθε ο τεχνικος , ειχαμε ενα θεμα δεν ειχαμε προσβαση στην ταρατσα που ειναι το πιατο , εκανε κατι αλλο καθαρισε το καλωδιο και τον δεκτη ... εχω ενα αφρυγαντρηρα εβαλε το καλωδιο στο αφρυγαντρηρα τραβηξε οσο νερο ειχε και το βαλε και παιζει μια χαρα τωρα εαν το ξανακανει μου ειπε θα χρειαστει ολο αλλαγη το καλωδιο και καινουριο δεκτη .

Τωρα παντως λειτουργει κανονικα .

Αν θες την άποψη, μου άλλαξε το καλώδιο, γιατί αν πήρε νερό από κάπου, λογικά θα ξαναπάρει και αυτή τη φορά νομίζω δεν θα τη γλιτώσει ο δέκτης...

μπηκα στις ρυθμισεις της τηλεορασης μου και απενεργοποιησα το overscan (δεν το ειχα προσεξει οτι ηταν ενεργοποιημενο) με αποτελεσμα να ξεζουμαρει η εικονα αισθητα, αλλα το προβλημα ειναι οτι μου βγαζει μια κοκκινη γραμμη κατω. σε αναλυση 720 φευγει η γραμμη. εχει καποιος αλλος το ιδιο προβλημαΝΎ
μου το κανει μονο με τη nova
τελικα το εβαλα σε αλλη θυρα hdmi και εφτιαξε

ερωτηση:εχω βαλει USB stick για να κανω εγραφη το εχω κανει και διαφορφωση αλλα πατωντας το rec δεν κανει εγραφη,μηπως μπορει καποιος να μου πει την διαδικασία η ποιο κουμπι παταω για να ξεκινησει η εγραφη;ευχαριστω

παγωμα κανει,αλλα με σκληρο δεν δοκίμασα,νομιζα οτι και με USB κανεις εγγραφές

Αν θες την άποψη, μου άλλαξε το καλώδιο, γιατί αν πήρε νερό από κάπου, λογικά θα ξαναπάρει και αυτή τη φορά νομίζω δεν θα τη γλιτώσει ο δέκτης...

εχεις απολυτο δικιο τελικα τιποτα δεν εγινε και ο δεκτης τωρα εμπασε νερο και δεν παιζει δεν αναβει ... εκλεισα ραντεβου για δευτερα δυο δεκεμβριου θα αλλαξει ο τεχνικος ολο το καλωδιο , θα παω σε να καταστημα Nova μου παν να μου δωσουν εναν αλλο δεκτη δωρεαν .

πρν απο λιγες ημερες εβαλα νοβα με αυτο το δεκτη και οντως ειναι αυτο που λενε για τα σινεμα μεταξυ της cosmote και τη nova:Ειναι η μερα με τη νυχτα σαφως βελτιωμενα τα καναλια της nova!Το θεμα ειναι δεν ξερω αν το βλεπω εγω αλλα επειδη ειναι τελεια η εικονα η κινησεις των ανθρωπων μερικες φορες ειναι σαν ...πως να σασ το πω...σαν ρομποτ!αποτομη κινηση οπως η καμερα!ετσι που αναγκαστηκα να βαλω σε προφιλ αθλητικα που μειωνει λιγο τα pixel και βελτιωνεται η κινηση.Δεν ξερω αν το εχει παρατηρησει αλλως...τηλεοραση samsung εχω...