Novabox+ Pace 865 HD PVR

Re: Απάντηση: Nova HD PVR

Παίδες χαιρετώ,

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με το nova on demand στον PVR865 μου: Μόλις ξεκίνησε η υπηρεσία, τα πάντα λειτουργούσαν κανονικότατα και μπορούσα να βλέπω τις ταινίες και σειρές, οι οποίες ανανεώνονταν αυτόματα. Εδώ και δύο βδομάδες όταν έληξε η τελευταία ταινία που είχε κατέβει, το μηχάνημα δεν κατέβασε οτιδήποτε καινούριο και τώρα δεν έχω κανένα τίτλο στην ενότητα on demand.

Δεν έχω αλλάξει οτιδήποτε στις συνδέσεις ή τις ρυθμίσεις οπότε δεν ξέρω που μπορεί να είναι το πρόβλημα. Το timeshift και οι εγγραφές προγράμματος λειτουργούν κανονικότατα. Έχω συνδεδεμένα τα 2 lnb, το ένα έχει ισχύ σήματος 60% και ποιότητα 100% και το άλλο έχει ισχύ 58% και ποιότητα 100%. Το μηχάνημα δεν κλεινει ποτέ και εχώ περίπου 70% του σκληρού δίσκου ελεύθερο.

Μπορεί κάποιος να εισηγηθεί μία λύση?

Ευχαριστώ πολύ.

Re: Nova HD PVR

Καλημέρα και Χριστος Ανέστη.

Καταρχήν δεν παιζει ρολο η χωρητικότητα του δίσκου. Οι ταινιες κατεβαινουν απο ενα feed που λεγεται pvod_service_1 και βρίσκεται στο νουμερο 7 των ελευθερων καναλιών. Κατεβαινουν της επομενης εβδομάδας την εβδομαδα που διανυουμε σχεδον καθε ημέρα απο 2 - 3 φορες μεσα στην ημέρα. Δεν πρεπει να γινονται εγγραφες. Αν γινονται εγγραφες ταυτοχρονα τότε το 2ο tuner ειναι κατειλημμένο και δεν εγγράφει την ταινια του ondemand στο δισκο. Το κακο με την ΝΟΒΑ ειναι πως εαν χασεις μια ταινια, δύσκολα να την βρεις ξανα γιατι δεν στελνουνε τις ταινιες που εχουν περασει. Στο παλιο μηχανημα που ειχε 3 tuner δεν υπηρχε τετοιο προβλημα αφου το ενα ηταν ΜΟΝΟ για την υπηρεσια ondemand. Επισης μπορει μεσα στην ημερα ο δεκτης να κανει τα κλασικα πλεον restart (εχει ξεσκιστει και δεν το παιρνεις χαμπαρι αφου σε γυρναει στο καναλι που ησουνα πριν και δεν σε παει στο 100). Εαν το restart εχει πεσει πανω στο κατεβασμα της ταινιας τοτε διακοπτεται και ΠΑΛΙ δεν κατεβαινει τιποτα.

Χάρη,

Αληθώς Ανέστη!

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Το απόγευμα και βράδυ που είμαι στο σπίτι δεν έχω αντιληφθεί να κάνει restart. Ισως να κάνει κατά την διάρκεια της ημέρας. Υπάρχει τρόπος να δω αν έχει κατεβάσει κάτι το οποίο είναι κρυμμένο μέχρι την επόμενη βδομάδα, ή πρέπει να περιμένω μέχρι να μου το εμφανίσει απο μόνο του? Απλά μου κάνει φοβερή εντύπωση που δεν έχει κατεβάσει τίποτα εδώ και τόσες μέρες...

Μήπως απαιτείται μεγαλύτερη ισχύς σήματος? Αλλά και πρίν την ίδια ισχύ είχα και δούλευε...

Κρίμα και με είχα κακομάθει με το Game of Thrones...

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. Εδώ και λίγο καιρό, η λίστα με τα on demand είναι κενή. Επικοινώνησα με την νόβα, με έβαλε να αλλάξω τα καλώδια στους 2 δέκτες μεταξύ τους, και μου είπε ότι αν δεν λυθεί σε 3 μέρες, να φωνάξω εγκαταστάτη. Είναι θέμα λήψης.
Βρήκε το γεγονός ότι το σήμα στο ένα καλώδιο παίζει μεταξύ 77-80% ύποπτο.
Λέμε τώρα...

Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την τοποθέτηση του 2ου LNB. Το βάζω πάνω στην κεραία δεξια ή αριστερά παράληλα με το βασικό LNB πάνω στο πιάτο?

@petasis: Καλά, δηλαδή πόσο δυνατό σήμα θα έπρεπε να έχει? 99%? Ή μήπως είναι η "αστάθεια" που ενόχλησε?

Last edited:

Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την τοποθέτηση του 2ου LNB. Το βάζω πάνω στην κεραία δεξια ή αριστερά παράληλα με το βασικό LNB πάνω στο πιάτο?

Αν εννοείς για τον PVR865, έχει δικό του LNB με 4 εξόδους και μπορείς να βάλεις τα δύο καλώδια σε 2 απο αυτές. Δεν χρειάζεται δεύτερο LNB. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο...

@petasis: Καλά, δηλαδή πόσο δυνατό σήμα θα έπρεπε να έχει? 99%? Ή μήπως είναι η "αστάθεια" που ενόχλησε?

H αστάθεια... Δεν πολυ-πιστεύω ότι είναι αυτό, αλλά αυτό μου είπαν...

Εμενα παλι με τον δεκτη στο stand by εγραφε μια χαλα και ειχα 3 σελιδες με εγγραφες.
Εδω και λιγες ημερες ομως μειωνονται οι σελιδες και εχω φθασει να εχω 1 και αυτη οχι γεματη.
Θα τον αφησω ανοιχτο συνεχως να δω μηπως υπαρξει καποια αλλαγη.

Αλλαξα τελικα τον δεκτη αλλα τα ιδια restarts...εχει γινει σπαστικο

Καλημέρα σε όλους...μια απορία για τον δέκτη nova pvr....Υποστηρίζει dolby digital μέσω καλωδίου hdmi η απαιτείται και επιπλέον καλώδιο οπτικής ίνας για να πάρουμε το dolby ? Εννοείται ότι έχουμε ενισχυτή τελευταίας γενιάς με hdmi inputs..To ίδιο ερώτημα το έχω και για τον dreambox 800hd αλλά με λίγο ψάξιμο σε forum του εξωτερικού είδα ότι το υποστηρίζει (το dolby digital) χωρίς πρόσθετο καλώδιο....

Κανείς δεν έχει δοκιμάσει να συνδέσει τους hd nova δέκτες απευθείας με hdmi σε νέο τύπου av receiver ......?

Ναι βέβαια, μπορείς να κάνεις σύνδεση μόνο μέσω HDMI. Απλά στην περίπτωση αυτή (αν ο ενισχυτής σου δεν υποστηρίζει passthrough όταν είναι σε standby mode) θα πρέπει να ανοίγεις τον ενισχυτή κάθε φορά που βλέπεις απ' τον δέκτη.

Σε ευχαριστω πολυ...είχες δίκιο ...τον σύνδεσα χθες μόνο με καλώδιο hdmi στον Yamaha 1010 που έχει pass through και βλέπω κανονικά σε Dolby digital ....όλα δουλεύουν ρολόι...Ακόμα και ο dreambox δουλεύει τέλεια μόνο με ένα καλώδιο...Γλυτωσα ένα κουτί καλώδια αν υπολογίσεις το blu ray που το είχα σε 7.1 αναλογικό με τον παλιό Yamaha και την apple tv....Ο νέος ενίσχυτης μου έλυσε τα χέρια...

Γεια σε όλους.
Εχω εδώ και ένα χρόνο τον pvr865. Από την αρχή που τον πήρα δεν μπορούσε να γράψει οπότε το πήγα για αλλαγή. Αλλάζοντας το το πρόβλημα διορθώθηκε αλλά για πολύ μικρό διάστημα καθώς πάλι τωρα έχω το ίδιο πρόβλημα. Το μόνο που με αφηνει να κάνω χωρίς προβλήματα είναι να κανω pause. H πλάκα είναι ότι και το μηχάνημα που πήγα πίσω και αυτό που μου δώσαν μετα (ανοιξαν καινουργια συσκευασία μπροστα μου) από το μαγαζί κιολας δεν είχε καλή λειτουργία. Δηλαδή οταν ανοιξαν τη νεα συσκευασία μπροστα μου και τη συνδέσαν στο κατάστημα για να μου δείξουν οτι λειτουργει καλά, πάλι παρουσιαστηκε το πρόβλημα για λίγο και μετα έφτιαξε. Το ίδιο μάλιστα συνέβη και με αυτό που τους πήγα πίσω. (Ενω στο σπίτι μου δεν δούλευε, εκεί δούλεψε για λίγο και μετα σταμάτησε). Εντωμεταξύ δεν πιστεύω να είναι θέμα κακού σήματος καθώς και καλή μέτρηση έχω και καλή εικόνα αλλά και τελίκά μπορώ να γράφω εφόσον το pause λειτουργεί κανονικά. Για το ιστορικό να πω ότι όταν πατάω rec ανάβει το κόκκινο κυκλάκι αλλά στο playlist φαίνεται μονίμως σαν να έχει γράψει 0 λεπτά. Όταν μάλιστα πατήσω να σταματήσει η υποτιθέμενη εγγραφή τότε εξαφανίζεται τελείως από το playlist εφόσον ο χρόνος εγγραφής είναι καθηλωμένος στα 0 λεπτά.
Από την τεχνική υποστήριξη της nova μόνο το χρόνο μου χάνω. Κρίμα που πέταξα 150 ευρώ. Υπάρχει κάποιος που να ξέρει κάτι παραπάνω γιατι με έχει κουράσει το όλο θέμα... :slapface:

Last edited:

Τι ακρίβεια σήματος έχεις; Δοκίμασε να εναλλάξεις τα καλώδια των 2 LNB στο πίσω μέρος.

Δεν είμαι τωρα σπίτι για να δω την ακρίβεια σήματος. Θα το δω και θα επανέλθω. Θα δοκιμάσω και την εναλλαγή καλωδίων...

Το κοίταξα και η ακρίβεια σήματος είναι 100. Επίσης αλλάζοντας τα καλώδια το μόνο που κατάφερα είναι να πάρω ένα μήνυμα που έλεγε ότι δεν έχω σήμα και με προέτρεπε να τα ελέγξω οπότε και τα ξαναέβαλα όπως τα είχα. Καμιά ιδέα?

Ναι. Η μια κάθοδος από το διπλό LNB δεν έχει σήμα, και δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει ποτέ η εγγραφή, αφού ο δεύτερος δέκτης δεν έχει σήμα, και οι εγγραφές γίνονται από τον 2ο δέκτη.
Επίσης δεν λειτουργεί και το EPG σωστά (δείχνει μόνο το τωρινό πρόγραμμα και το αμέσως επόμενο), όπως και το on demand.

Πρέπει να φτιάξεις την εγκατάσταση να έχουν και τα 2 καλώδια που πάνε στον δέκτη σήμα.

Τσάμπα άλλαζες δέκτες...