Novabox+ Pace 865 HD PVR

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Πάντως και σε μένα όταν χανόταν στο παρελθόν το σήμα στο 2ο tuner,άρχιζαν τα προβλήματα και αποδείχτηκε στην πράξη ότι με απλή σάρωση συνήθως δεν ήμουν εντάξει με το on demand.Αποφάσισα τότε,όποτε μου δημιουργείται αυτό το πρόβλημα να κάνω εργοστασιακές ρυθμίσεις για να είμαι σίγουρος 100%.Δεν το ξαναρισκάρω με απλή σάρωση.Το πρόβλημα με τα Eurosport το αντιμετωπίζω μόνο αν έχω πάνω το στικάκι για τα επίγεια.Χωρίς το στικάκι δεν αντιμετώπισα ποτέ αυτό το πρόβλημα.

Είναι πως θα κάτσει στον καθένα τελικά. Έχω κι εγώ τον 865 και η αδερφή μου. Είμαι σε μονοκατοικία έχω 2 καλώδια εκ των οποίων αυτό που πάει στο tuner A κατεβάζει και τα επίγεια. Όλα καλά. Στο tuner B που είναι μόνο του το καλώδιο παρουσίαζε τα γνωστά προβλήματα. Η αδερφή μου μένει σε πολυκατοικία με κεντρική εγκατάσταση δορυφορικής μέσω πολυδιακόπτη. Έτσι κατεβαίνει ένα καλώδιο με δορυφορική κι επίγεια στο διαμέρισμά της. Η πρώτη πρίζα έχει TV-SAT-RADIO κι από κει πάει σε άλλες 3 πρίζες απλές TV. Από τη πρώτη πρίζα λοιπόν παίρνει με splitter και DC Block και δίνει στα 2 tuner του 865. Οι ρυθμίσεις απενεργοποίησης και αδράνειας είναι οι εργοστασιακές. Ε , λοιπόν ποτέ δεν της παρουσιάστηκε κάτι και τα On Demand κατεβαίνουν πάντα χωρίς πρόβλημα!

Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Και εμένα πολύ συχνά δεν καταβάζει τα on demand...
Αναγκαστικά τον βγάζω από το ρεύμα και κάνω και επαναφορά και επανέρχεται...
Περίεργος δέκτης....

Και εμένα πολύ συχνά δεν καταβάζει τα on demand...
Αναγκαστικά τον βγάζω από το ρεύμα και κάνω και επαναφορά και επανέρχεται...
Περίεργος δέκτης....

Εργοστασιακες ρυθμισεις... και οπωσδηποτε μετα ακυρωση αναστολης λειτουργιας --> περιβαλλοντικες ρυθμισεις

Μα αυτό ακριβώς λέω παραπάνω... Στην αδερφή μου δεν παρουσιάζεται πρόβλημα παρ' όλο που έχει αυτόματη αναστολή λειτουργίας στις 4 ώρες!

Δέκτης με δέκτη έχει διαφορά. Το γράφω και πιο πάνω :frown:

Άρα αυτό που λέμε ορισμένοι ότι χρειάζεται να γίνονται εργοστασιακές ρυθμίσεις και οπωσδήποτε ακύρωση αναστολή λειτουργίας στις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις ισχύει για ορισμένους δέκτες κι όχι για όλους!

Εγώ για παράδειγμα στον δικό μου, το κακό είναι ότι μένει πολλές ώρες στα παιδικά, ελέγχω το βράδυ της Δευτέρας, βάζοντας το novacinema 1HD και πατώντας το πράσινο κουμπί 2 φορές, αν έχω σήμα στο 2ο tuner. Αν δεν έχω, κάνω στιγμιαία εγγραφή στο κανάλι που είμαι και αμέσως την ακυρώνω, για να "ξυπνήσω" το 2ο tuner. Δεν ξέρω αν θα μου δούλευε το ίδιο πατώντας και το Pause αντί για το REC.

Re: Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Τη βοήθειά σας, αν κάποιος γνωρίζει:

Έχω τεράστια διαφορά έντασης στον ήχο μεταξύ των καναλιών HD και των συμβατικών (τα HD ακούγονται σε πολύ υψηλότερη ένταση, σε ενοχλητικό βαθμό). Υπάρχει κάποια ρύθμιση στον αποκωδικοποιητή;

Τη βοήθειά σας, αν κάποιος γνωρίζει:

Έχω τεράστια διαφορά έντασης στον ήχο μεταξύ των καναλιών HD και των συμβατικών (τα HD ακούγονται σε πολύ υψηλότερη ένταση, σε ενοχλητικό βαθμό). Υπάρχει κάποια ρύθμιση στον αποκωδικοποιητή;
Από την τηλεόραση σου θα πας στην ρύθμιση αυτόματου έλεγχου ήχου. Πρέπει να έχει κανονικό ,νύχτα, οχι(τουλάχιστον στην Σόνυ έτσι ειναι) και θα το κάνεις ή κανονικό ή νύχτα.

Μία PHILIPS έχω. Δεν έχει τέτοια ρύθμιση (μόνο κάτι AVL). Μου φαίνεται όμως παράλογο να είναι θέμα της TV. Αφού η πηγή είναι η ίδια (αποκωδικοποιητής NOVA με σύνδεση HDMI).

Με τον τρόπο που σου περιγράφω έχω λύση το πρόβλημα. Μέσα από τον δέκτη δεν βρήκα κάτι. Πρέπει λογικά να έχει και η Philips κάποια αντίστοιχη ρύθμιση. Αυτό χρησημοποιείτε για να μην υπάρχει αυξομειώση στον ήχο όταν αλλαζεις κανάλι στην TV και την στιγμή των διαφημίσεων που υπάρχει αυτόματη αύξηση του ήχου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν είναι ρύθμιση πάνω στην είσοδο hdmi αλλά στον ήχο της TV γενικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπορεί να στο αναφέρει ως νυχτερινή λειτουργία. Δεν είναι πρόβλημα της TV αλλά τα hd δείχνουν DD ηχο νομίζω και γιαυτό το κάνει,ας με διορθώσουν κάποιοι που ξέρουν καλύτερα.

quote_icon.png
Αρχική Δημοσίευση από Erwdios

Έχω αγορασμένο αποκωδικοποιητή PVR από τη Nova, τώρα θα μου δώσουν νέο αποκωδικοποιητή με νέα κάρτα. Μπορώ να παντρέψω τη νέα κάρτα με τον PVR ή πάει χαμένος και θα υποχρεωθώ να έχω τον απλό?

quote_icon.png
Αρχική Δημοσίευση από hdanca

Όχι.Η κάθε κάρτα είναι παντρεμένη με τον δέκτη της,δεν μπορεί να παντρευτεί με άλλον.

Τον κλαίμε δηλαδή τον PVR?

Last edited by a moderator:

Πώς έχεις και αγορασμένο pvr και βρέθηκες και με δεύτερο δέκτη;

Είχα Nova από τον Ιανουάριο του 2013 με 30 το μήνα full. Πήρα προσφορά από Forthnet για 3play με 40 η οποία όμως δεν μπορεί να συνδυαστεί με το υφιστάμενο πακέτο και έκανα διακοπή του πακέτου που είχα.

Και γιατί δεν χρησιμοποίησες τον δέκτη από την προσφορά που έληξε?Αν ήταν κι αυτός στο όνομά σου,τότε μπορούσες να τον χρησιμοποιήσεις.Ίσως,δεν ξέρω,αλλά ίσως να γίνεται και τώρα.Δεν χάνεις τίποτα να το ζητήσεις,αν σε ενδιαφέρει βέβαια.
Αυτό που σίγουρα γίνεται,είναι η χρήση του σε multivew,όπου αν το πακέτο σου είναι το sport,μπορείς να το ζητήσεις να είναι δωρεάν για 12 μήνες.

Last edited:

1. Είμαι δεσμευμένος μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου και μετά έχω ζητήσει διακοπή, συνεπώς θα έχω διπλή Nova για κάποιο χρονικό διάστημα παράλληλα. Δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο ακόμα, εφόσον λοιπόν γίνεται να μου δώσουν απλά μια νέα κάρτα για τον PVR θα το ζητήσω αύριο, αφού δω και υπογράψω το συμβόλαιο.

2 Ισχύει ότι δίνουν το 80άρι το πιάτο και αν ναι, είναι καλύτερο να μπουν δύο diseq πάνω σε ένα πιάτο ή είναι προτιμώτερο να έχω δύο πιάτα σαν ποιότητα σήματος? Να αναφέρω ότι το σπίτι έχει προεγκατάσταση για δορυφορική και επειδή ο PVR απαιτεί διπλό καλώδιο, το ένα το είχαμε κατεβάσει με τον παραδοσιακό τρόπο (τρύπημα τοίχου) και το άλλο βγαίνει κεντρικά από τον τοίχο πίσω από την TV. Θα χρειαστώ νέες τρύπες για δεύτερο πιάτο υποθέτω.

Μάλλον δεν με κατάλαβες.Σκέτη κάρτα δεν γίνεται να πάρεις.Εφόσον δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον pvr ακόμα λόγω δέσμευσης,αναγκαστικά θα πρέπει να γίνει ενεργοποίηση του νέου πακέτου με τον νέο δέκτη.Αν πρώτα γίνει η διακοπή της συνδρομής με το pvr και μετά η νέα ενεργοποίηση,τότε και μόνο τότε μπορείς να ζητήσεις να χρησιμοποιήσεις τον pvr για τη νέα συνδρομή σου.Αν πρώτα γίνει η ενεργοποίηση της νέας σου συνδρομής,μπορείς μετά να ζητήσεις (όταν θα λήξει η συνδρομή με τον pvr) την υπηρεσία multivew δωρεάν.Αν έχεις sport πακέτο,δικαιούσαι 12 μήνες δωρεάν.Μπορείς λοιπόν στην περίπτωση χρήσης multivew να χρησιμοποιήσεις τον pvr.
Είτε ένα,είτε δύο κάτοπτρα χρησιμοποιήσεις,χρειάζεσαι 1 (και όχι 2) diseqc.

Last edited:

Τα παραπάνω μηνύματα μεταφέρθηκαν από άλλο νήμα.Η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί πλέον στο παρόν νήμα.

Last edited:

ερωτηση παιδια , με 1 καλωδιο απο ταρατσα στο σπιτι μπορει να γινει εγγραφη προγραμματος ? επισης μπορω αλλο να βλεπω και αλλο να γραφει ? δεν υπαρχει 2ο καλωδιο ουτε μπορω να περασω

ερωτηση παιδια , με 1 καλωδιο απο ταρατσα στο σπιτι μπορει να γινει εγγραφη προγραμματος ? επισης μπορω αλλο να βλεπω και αλλο να γραφει ? δεν υπαρχει 2ο καλωδιο ουτε μπορω να περασω
Με ενα καλωδιο μονο με χρηση stacker destacker http://www.skroutz.gr/c/243/aksesou...hrase=invacom+stacker+destacker+switch+diseqc