HD είναι η εικόνα.Μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά της εικόνας σε σχέση με το Novalife,ή σε σχέση με τις ταινίες που επιλέγεις να δεις.Φαίνεται αισθητά η διαφορά.Με την παύση και το μπρος-πίσω,όπως τα λες συμβαίνει.
Φίλος μου, που έχει nova full, μού ανέφερε ότι παρακολουθώντας κάποιο από 2 κινηματογραφικά κανάλια που προστέθηκαν πρόσφατα στο novago, σε τακτά διαστήματα κολλάει στιγμιαία η υπηρεσία με την έννοια ότι επιστρέφει ελάχιστα δευτερόλεπτα πίσω η ταινία, οπότε παίζει την ίδια σκηνή για δεύτερη φορά και μετά συνεχίζει κανονικά η ροή του έργου μέχρι να συμβεί το ίδιο μετά από π.χ. 15' και πάει λέγοντας.
Δεν έχει παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο στα υπόλοιπα κανάλια, παρά μόνο στα cinema και ίσως και στο Novalife, αλλά δεν είναι σίγουρος για το τελευταίο.
Δηλαδή, είναι σαν να κολλάει στιγμιαία ο server της υπηρεσίας και κάνει ένα μικρό loop.
Εγώ δεν έχω το full πακέτο για να το τσεκάρω, παρά μόνο το αθλητικό και γι' αυτό το ανέφερα εδώ. Το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος αυτό το φαινόμενο ή συμβαίνει μόνο στο φίλο μου;
Αν μιλάγαμε για HD υλικό που παρακολουθούμε σε τηλεοράσεις,θα αναφερόμασταν σε HD ready,Full HD,4K UHD.Δε νομίζω πως μπορούμε να αναφερόμαστε στο qHD ως HD. Δεν είναι καν HD ready. Είναι quarter HD, το 1/4 του HD δηλαδή. Απλώς είναι καλύτερο από το PAL αν το αρχικό υλικό είναι 1080i (και του Nova Go το αρχικό υλικό λογικά είναι η ροή του δορυφόρου - άρα 1080i). Διαφορετικά είναι χειρότερο από το anamorphic PAL (16:9 720*576)
Αυτό που είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος,είναι να βλέπει κάποιον άλλον να επιμένει σε κάτι που δεν ισχύει.Εγώ λοιπόν,δεν επιμένω σε κάτι που θεωρώ εγώ ότι ισχύει,αλλά σε κάτι που είναι δεδομένο.Η μικρότερη HD ανάλυση,δεν είναι αυτή που αναφέρεις.Είναι 640Χ360,η ονομαζόμενη nHD(ninth).Μπορεί κάποιος να μην συμφωνεί και να μην το πιστεύει,αλλά στην περίπτωσή μας,δεν έχει να κάνει με το αν εμείς θεωρούμε ή όχι ότι το qHD είναι HD και όχι SD.Το θέμα είναι ότι ανήκει στην κατηγορία HD,όχι επειδή εγώ συμφωνώ και μου αρέσει,αλλά επειδή εκεί ανήκει.Τι να κάνουμε?Εγώ φταίω?Και εντάξει,ας πω ότι δεν είναι HD,αλλά είναι SD.Είναι σωστό αυτό?Μπορεί να το απλοποιούμε και να θεωρούμε HD,μόνο το 1080,αλλά δεν είναι έτσι στην κυριολεξία.Και το 720 (στις αποκαλούμενες HD ready τηλεοράσεις) HD είναι.Και μάλιστα,αυτό ονομάζεται στην πραγματικότητα HD και όχι το 1080,το οποίο ονομάζεται FHD (Full HD).Επαναλαμβάνω,υπάρχουν πολλές κατηγορίες HD,ανάλογα με την ανάλυση.Μία από αυτές τις κατηγορίες,είναι και το qHD.Τι να κάνω?Να το βγάλω απέξω επειδή μπορεί να το θεωρεί κάποιος ότι δεν είναι HD?@hdanca: Δε καταλαβαίνω γιατί επιμένεις. Το qHD δεν είναι HD. Για να είναι κάτι HD, πρέπει να έχει μία σημαντικά καλύτερη ανάλυση από το PAL.
Η μικρότερη HD ανάλυση είναι xxx*720. 960*720 anamorphic, ναι, θα μπορούσα να το πω HD. Το 960*540 όχι.
Αυτό που πρέπει να μείνει στους αναγνώστες μας είναι πως τα Nova Cinema φαίνονται καλύτερα γιατί όντως έχουν καλύτερη ανάλυση (και μεγαλύτερο bitrate) από τα υπόλοιπα κανάλια του Go αλλά και κυρίως γιατί γλυτώνουν από τα interlacing artifacts που δημιουργούνται όταν μετατρέπεις το 576i σε 640*480 που έχουν τα υπόλοιπα κανάλια. Θα βοηθούσε σημαντικά την ποιότητα αν και τα δύο Novasport (1-2) μεταδίδονταν κι αυτά στην "HD" έκδοσή τους στα 960*540. Ο λόγος που δεν έχει γίνει είναι μάλλον προφανής - η ζήτηση που έχουν αυτά τα κανάλια κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού αθλητικού γεγονότος είναι πολλαπλάσια από αυτή των Novacinema και έτσι οι απαιτήσεις σε bandwidth τη δεδομένη στιγμή θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τους servers του Nova Go.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.