Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Απάντηση: Now playing...

Eλπιζω πως σε λιγα λεπτα το σπιτι θα "ηρεμήσει". Ωρα να βαλω κανα δισκακι. Ε, ριχτε καμια προταση ντε!

Re: Now playing...

και βεβαια κουβεντα κανουμε...αλλωστε το ανεφερα και εγω οτι κυριως στα φωνητικα
θυμιζουν πολλα...

εγω θα σταθω σε αυτα που δεν υπογραμμισες

..In terms of pure rock and roll, I haven't heard a band this good since the first time I heard zeppelin

...Let's just imagine Led Zeppelin 3 became a living,breathing organism

παραξενος δεν εισαι...απλα μερικες φορες δεν μας αρκει η Μερσεντα και παιρνουμε
και ενα Φιατακι για την πολη...:flipout::flipout: if you know what i mean...

υπαρχουν πολλοι που μοιαζουν υπερβολικα με αρκετους μυθους των προυγουμενων
δεκαετιων αλλα υπαρχουν και καποιοι που αυτο που κανουν το κανουν καλα...
οι περισσοτεροι αντιγραφουν χωρις να εχουν καν τα προσοντα...
ετουτοι εδω τα εχουν ,,,that's the point...

τωρα θα μου πεις τι...να ακουμε αυτους που αντιγραφουν καλυτερα??
σαφως και οχι....εγω θα προτεινα να ακουμε αυτους που εχουν τα προσοντα...

καποια στιγμη θα γραψουν και εντελως "προσωπικα" τους πραγματα...

Re: Απάντηση: Now playing...

Eλπιζω πως σε λιγα λεπτα το σπιτι θα "ηρεμήσει". Ωρα να βαλω κανα δισκακι. Ε, ριχτε καμια προταση ντε!

να ηρεμησει απο τι....??

εγω θα σου προτεινα να βαλεις το πρωτο απο body count...

να ξαναταραχτει:flipout::flipout:

θα το εβαζα και εγω αλλα το ετερον ημιση βλεπει τα αστυνομικα της και δεν μπορω να
διακοψω την ιεροτελεστια

Μετά απο αρκετό καιρό κατάφερα να ακούσω κάτι.

Elf - Trying To Burn The Sun

200px-TryingToBurnTheSun.jpg

51K2R26W62L._SL500_AA240_.jpg

Iσως η καλύτερη εκδοχή τών Βραδεμβούργειων Κοντσέρτων πού υπάρχει...
Ηχογράφηση,Ρυθμός,Καθαρότητα τών οργάνων,Ενορχηστρωση πρώτης κλάσεως..
Εξαιρετικά επιμελημένη η έκδοση απο την Naive.
O Rinaldo Alessandrini μέ τούς Concerto Italiano σέ εξαιρετική φόρμα.

To πρωι με τον καφε, στο σπιτι, ακουσα παλι το πρωτο CD απο το γνωστο live του Brad Mehldau Trio. Αυτο το Black Hole Sun....πωπωπω!

Τωρα ακουω για πολλοστή φορα αυτον τον καταπληκτικο δισκο. Τα εχουμε ξαναπει και για το Journey Inwards. Αψεγαδιαστο.

41Y91QE3H3L._SS500_.jpg

Re: Απάντηση: Now playing...

51K2R26W62L._SL500_AA240_.jpg

Iσως η καλύτερη εκδοχή τών Βραδεμβούργειων Κοντσέρτων πού υπάρχει...
Ηχογράφηση,Ρυθμός,Καθαρότητα τών οργάνων,Ενορχηστρωση πρώτης κλάσεως..
Εξαιρετικά επιμελημένη η έκδοση απο την Naive.
O Rinaldo Alessandrini μέ τούς Concerto Italiano σέ εξαιρετική φόρμα.
Τί εννοείς με το "Ενορχήστρωση πρώτης κλάσεως"; Πρόκειται για καινούργια; Όχι αυτή που ξέρουμε;
Προτείνω την ερμηνεία του Y.Menuhin σε ΕΜΙ. Την θεωρώ πολύ σπουδαία. Πριν από αυτήν δεν μου άρεσε ποτέ το έργο αυτό!! Λ.Σ.

H εκτέλεση τού Menuhin αντιθέτως,πού δεν φημιζόταν και γιά τίς διευθυντικές του ικανότητες ,είναι από τίς πιό μουντές,κατά την γνώμη μου...
Κάπου υπάρχει στην δισκοθηκη μου και αυτή,αλλά ...............

Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

Για πες θα έχει ενδιαφέρον μιας και δεν γνωρίζω τίποτα για το δίσκο αυτό. Λ.Σ.

Κοίτα...
Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στά πνευστά ενώ ακούγεται διαυγέστατα το τσέμπαλο πού ορίζει και τον χαρακτήρα τών έργων...
Η ηχογράφηση είναι εξαιρετική και γενικά ο Alessandrini έχει κάνει εξαιρετικές δουλειές στο Μπαρόκ και στην λεγόμενη Προ-Κλασσική...
Πιστεύω ότι αξίζει να ψαχτεί.
Και εγώ απο αυτή την εκτέλεση ξαναβρήκα το ενδιαφέρον μου γι´αυτά τά έργα.

Ισως εδώ βοηθήσει λιγάκι ένα πρώτο άκουσμα..

http://www.cduniverse.com/search/xx...Concertos,+Etc+/+Concerto+Italiano,+Et+Al.htm

Κι εγώ κόλλησα σ'αυτό με την ενορχήστρωση. Εννοείς ότι η παρτιτούρα του Bach ειναι πειραγμένη? Και αν ναι από ποιόν??

Συμφωνώ και επαυξάνω για τον Alessandrini, ειναι από τις σημαντικότερες παρουσίες σήμερα στο χώρο της αναγέννησης και του μπαροκ.

Ευχαριστώ πήρα μια γεύση από το κομπιούτερ μου βέβαια.
Αυτό που έχω να πω είναι ότι στην ερμηνεία-ηχογράφηση αυτού του έργου είναι σημαντικό το να μην είναι διογκωμένος στα μπάσα ο ήχος. Πρέπει να είναι
ανάλαφρος και το αρπίχορδο επίσης να μην έχει έντονη παρουσία, αλλά να ακούγεται λίγο. Διαφορετικά γίνεται εντυπωσιακός ο ήχος και μετά από λίγο κουραστικός. Λ.Σ.

cd_favre.jpg

Pierre Favre : European Chamber Ensemble (Intakt CD - 2002)

Darkness Darkness Be My Pilow.
Ο "ποιητής των drums". Εχει εδώ προσθέσει στο κουαρτέτο του 3 ακόμη μέλη -βιόλα, βιολί, κιθάρα -. Σύγχρονη μουσική εκπάγλου κάλους, με τα αυτιά της τεντωμένα σε φωνές που μοιάζουν να έρχονται από άλλους κόσμους, ώρες ώρες πολύ μελαγχολική - ένα οκτέτο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις πιο λαμπρές σελίδες που έχουν γραφτεί κατά καιρούς στο είδος.
Ignore at your peril

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

Κοίτα...
Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στά πνευστά ενώ ακούγεται διαυγέστατα το τσέμπαλο πού ορίζει και τον χαρακτήρα τών έργων...
Η ηχογράφηση είναι εξαιρετική και γενικά ο Alessandrini έχει κάνει εξαιρετικές δουλειές στο Μπαρόκ και στην λεγόμενη Προ-Κλασσική...
Πιστεύω ότι αξίζει να ψαχτεί.
Και εγώ απο αυτή την εκτέλεση ξαναβρήκα το ενδιαφέρον μου γι´αυτά τά έργα.

Ισως εδώ βοηθήσει λιγάκι ένα πρώτο άκουσμα..

http://www.cduniverse.com/search/xx...Concertos,+Etc+/+Concerto+Italiano,+Et+Al.htm

εκείνο που κατάλαβα από το pc είναι τα γρήγορα tempi που είναι κι αυτό που μ' ενδιαφέρει κυρίως κατ' αρχήν, όχι σαν την Ακαδημία της Βιέννης που σέρνονται.... Πλησιάζουν θα έλεγα την ταχύτητα του Goebel στο cd του Βήματος ....
Πρέπει να παραγγελθεί απ ' έξω ;Εδώ δεν έχει ;

Μahler, 3η, το τελευταίο μέρος με τον Abbado και την ορχήστρα της Λουκέρνης.

Δεν είναι από ηχοράφηση αλλα από τον γνωστό βιντεο-σωλήνα... Χωρίς να εχω διαβάσει σχόλια για την 3η, έχω την εντύπωση οτι κι εδω ο Mahler δεν ασχολείται με τα εγκόσμια, όπως και σε όσες συμφωνίες εχω ακούσει. Οι μελωδίες του έχουν μια απόκοσμη, υπερβατική ομορφιά, μοιάζουν με κάποιον που αναζητά το Θείο μέσω της μουσικής, μ' ένα μουσικό 'θρησκεύεσθαι'.

Σχετικά με τα Βραδεμβούργεια, έχετε υπόψη οτι οι παρτιτούρες του Bach δεν εχουν οδηγίες για την ερμηνεία, ούτε στο ύφος ούτε στον αριθμό των οργάνων που χρησιμοποιούνται(αυτό πιστεύω οτι εννοεί ο Σπύρος με το 'Ενορχήστρωση'). O λόγος γι αυτό είναι οτι οι συνθέτες στην εποχή του Bach εμπιστευόταν τους ερμηνευτές, και οι εκφραστικές δυνατότητες των οργάνων ήταν σημαντικά μικρότερες σε σχέση με τις ύστερες εποχές. Επομένως, υπάρχουν αρκετά περιθώρια για ερμηνείες με οργανα εποχής ή μη, με περισσότερα ή λιγότερα όργανα και με βάση την έρευνα που έχει κάνει ο μουσικός για την ερμηνεία στην εποχή του baroque. Η δουλειά του Alessandrini στη μουσική της εποχής του Bach είναι ανάμεσα στις εξέχουσες σημερινές(προσωπικά τον εχω ακούσει μόνο σε κοντσέρτα Βιβάλντι στην Opus 111).