Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Now playing...

Μουκ, Chief, τι είναι αυτό;

Λύμπε, τι να πω; Κολοκυθόπιτα σίγουρα. Μπορεί να μου την έσπασαν και τα ατέλειωτα τεχνικά προβλήματα και να ξέσπασα στην ταινία.
Πάντως καλό είναι να ανοίξουμε μια σχετική συζήτηση. Η έκθεση θα είναι καλή ευκαιρία.

Απάντηση: Re: Now playing...

Μουκ, Chief, τι είναι αυτό;

Λύμπε, τι να πω; Κολοκυθόπιτα σίγουρα. Μπορεί να μου την έσπασαν και τα ατέλειωτα τεχνικά προβλήματα και να ξέσπασα στην ταινία.
Πάντως καλό είναι να ανοίξουμε μια σχετική συζήτηση. Η έκθεση θα είναι καλή ευκαιρία.

GODSPEED YOU BLACK EMPEROR! - f#a#

όταν κυκλοφόρησε πολλοί μίλησαν για το σάουντρακ του τέλους του κόσμου.

Απάντηση: Now playing...

... Μπορεί να μου την έσπασαν και τα ατέλειωτα τεχνικά προβλήματα και να ξέσπασα στην ταινία.
Έτσι άκομψα ένοιωσα κι εγώ όταν πρωτοάκουσα το Preston 28 February 1980
Όμως, τυχαίνει να συναντάμε δυσκολία ευκρίνειας στα πρώτα ακούσματα όταν οι συνθήκες ή η ατμόσφαιρα είναι αντίξοες.
Τα λασπωμένα διαμάντια απαιτούν καλό ξέπλυμα από μέρους μας -bye-

Re: Απάντηση: Re: Now playing...

Chief αυτό αλήθεια δεν το περίμενα:eek:
αφού λοιπον σηκώνεις το βάρος του, θα σε δοκιμάσω και σε άλλα (παρόμοια).
Τζιμ τον αναλαμβάνουμε?

κανονικά ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ...

κι όμως από το πρώτο λεπτό θέλω να το ακούω.
Είναι κάτι σαν απαγορευμένος καρπός:2thumb22sup:
Δεν είναι ακριβώς μουσική, όπως τη θέλω ή όπως τη θέλουν αρκετοί.
Μου δημιουργεί όμως ένα υπόβαθρο γιά να αφαιρεθώ και να ξεχάσω τα πάντα.
Μου είχε αρέσει από αρκετό καιρό, όταν το άκουσα κάπου γύρω στον Απρίλη.
Τώρα το εμπέδωσα.

Μα δε μιλάω για το δίσκο, Μπιλ.
Άλλωστε από τα πρώτα συγκροτήματα που άκουσα ποτέ ήταν οι Joy Division.

Αποτελούν δε μια από τις μεγαλύτερες αγάπες μου.

Κάτι ακόμα που μ' εκνευρίζει: Τα άπειρα "bootlegs", σπάνιες ηχογραφήσεις, ακυκλοφόρητα και δε συμμαζεύεται που βγήκαν μέχρι τώρα.
Κοιτάν πώς να βγάλουν λεφτά από το πτώμα του Curtis...

Μα δε μιλάω για το δίσκο, Μπιλ.

Κοιτάν πώς να βγάλουν λεφτά από το πτώμα του Curtis...

Παρομοίως, (και 'γώ δεν λέω για κάτι συγκεκριμένο, ένα παράδειγμα έφερα)
Όμως καμιά φορά τα πράγματα είναι θολά

Το φίλμ από εικαστική άποψη είναι σκέτο ποίημα. Οι ερμηνείες εκπληκτικές. Αλλά εκεί που κυριολεκτικά δίνει ρέστα είναι η ατμόσφαιρά του: αυτή ακριβώς είναι η Αγγλία στα τέλη των 70ς. Οποιος πέρασε, έστω και λίγο, από εκεί, Ξέρει. Η ταινία πιάνει αυτό το αποχαιρετιστήριο φιλί στα 70ς τέλεια.
Δεν το συζητώ ότι οι συνθήκες προβολής, για μιά τέτοια ταινία, είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Αν έγιναν τα μισά από όσα λές, ντροπή τους!

Κρίμα γιατί...first cut is the deepest. Σου τη χάλασαν αγρίως κατα το κοινώς. Αντε τώρα να το δείς με άλλο μάτι.

Φυσικά και θα τα πούμε από κοντά.
Ανυπομονώ.

@ Μπιλ:
Γεγονός.

Όπως επίσης κι αν άκουγα το Third (για παράδειγμα) δυο χρόνια πριν θα έλεγα "τι π@π@ριά είναι αυτή"!

Είναι και θέμα εκπαίδευσης, ωρίμανσης, ανοίγματος οριζόντων, ακόμα και διάθεσης την ώρα που ασχολούμαστε με κάποιο έργο τέχνης.

Κούρεψε τ' αυγό και πάρε το μαλλί του...

@Λύμπε:

Όπως είχα γράψει και στο αντίστοιχο thread, αυτό που δε μου άρεσε ήταν το σενάριο. Όπως και να 'χει, ο Curtis αποτελεί ένα μύθο και θα 'πρεπε να δοθεί βαρύτητα στη μουσική πλευρά του χαρακτήρα του κι όχι στο γεγονός ότι ήταν ένας τύπος που πλακωνόταν στο αλκοόλ και κεράτωνε τη γυναίκα του...

Φωτογραφικά, σκηνοθετικά κι από ερμηνείες, η ταινία ήταν άψογη (νομίζω, πρέπει να τη δω και κανονικά).

Υ.Γ. Όχι τα μισά, μπορεί και να μην έγραψα όλα όσα έγιναν! Περίμενε να μπει το απόγευμα ο Πόταξ να μας πει.

Last edited:

Guybrush;282297 Όπως είχα γράψει και στο αντίστοιχο thread said:
εμένα ακριβώς αυτό με μάγεψε: το ότι τον δείχνει ρομαντικό, ανθρώπινο, τσακισμένο, πάρα πολύ μόνο - το εντελώς αντίθετο από ότι υποτίθεται πως είναι ένας ροκ έν´ρόλερ.
οι Joy Division, για μένα, έχουν πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης: much more than a r'n'r group. Οποιος τους δεί καθαρά μουσικά, χάνει μεγάλο μέρος από την ολική εικόνα.
το φιλμ κάνει νύξεις για όλα. μόνο κάποιος που τους γνώριζε πολύ καλά θα μπορούσε να το φτιάξει.

Ναι, αλλά δεν έδειξε έναν Curtis σε μια στιγμή έμπνευσης, τι ήταν αυτό που τον ώθησε να γράψει τους στίχους, πώς ήταν όταν έγραφε. Ήθελα να δω κι αυτό.

Καλώς έδωσε και την ανθρώπινη πλευρά του, αλλά έπρεπε να είναι πιο σφαιρικό. Το πήραν λίγο μονόπατα.

Κάτι ακόμα που μ' εκνευρίζει: Τα άπειρα "bootlegs", σπάνιες ηχογραφήσεις, ακυκλοφόρητα και δε συμμαζεύεται που βγήκαν μέχρι τώρα.

Εύκολο: παίρνεις τα "Unknown Pleasures" και "Closer" και καθάρισες.
Εγώ κράτησα και το διπλό "Still".
Τα άλλα, δεν ήθελαν οι ίδιοι να τα ακούσεις.

τα extra tracks πάντα μου τη σπάνε κι εμένα: σαν να κρυφακούς αυτά που οι ίδιοι δεν ήθελαν να ακούσεις.

Last edited:

Και για να παραμείνουμε στους Joy, now playing:

Unknown Pleasures
41BX24E4H8L._AA240_.jpg

Υ.Γ. Τα έχω ήδη. Και σε βινύλιο και σε CD. Θα πάρω και το Still, γιατί μου λείπει το Atmosphere.
Έχω και σε 12" σινγκλάκια τα Transmission και Love Will Tear Us Apart.

Με το closer με γυρίσατε πάρα πολλά χρόνια πίσω, έχω να ακούσω πολλά χρόνια το δίσκο.Κατα κόρον παιζόταν στο σπίτι όταν ήμουν πιτσιρικάς απο την μεγαλύτερη αδελφή μου και την παρέα της που ήταν τότε στα 17 με 18 και αναρωτιόμουν για το τι είχε ο δίσκος και τον ακούγαν με τόση ευλάβεια.Σημαντικό πράγμα να ζει κανείς τα πράγματα στην εποχή τους!Νομίζω οτι πρέπει να τον ξανακούσω περισσότερο συνειδητά κάποια στιγμή

Χθες το απόγευμα ορμόμενος απο την χθεσινή συζήτηση κατέβασα σε mp3 το "bamyasi" (μην γκρινιάζετε!...μιλάμε για νόμιμα mp3s).H αμέσως επόμενη κίνηση είναι η αγορά του σε βινύλιο.Πάρα πολύ ωραίος δίσκος αλλά και πολύ δεμένος, και με πολύ καλό επίπεδο συνθέσεων και πειραματισμών.Pinch και Soup ξεχωρίζουν ελαφρώς απο τα υπόλοιπα.Κατέβασα και το flowmotion αλλά συνολικά δεν με ενθουσίασε τόσο.Απο υπόλοιπα δικά τους που πρόλαβα να ακούσω ενδιαφέρον φαίνεται να έχει το seven days awake απο το "out of reach".Πάντως για το Bamyasi πρέπει να σας ευχαριστήσω γιατί δεν νομίζω να το αναζητούσα αν δεν το έβλεπα εδώ ή μπορεί να γινόταν μετά απο πολύ καιρό.Με ένα μαγικό τρόπο εδώ επιταχύνονται η διαδικασίες μουσικών αναζητήσεων απο ότι φαίνεται.

Πάντως για το Bamyasi πρέπει να σας ευχαριστήσω γιατί δεν νομίζω να το αναζητούσα αν δεν το έβλεπα εδώ ή μπορεί να γινόταν μετά απο πολύ καιρό.Με ένα μαγικό τρόπο εδώ επιταχύνονται η διαδικασίες μουσικών αναζητήσεων απο ότι φαίνεται.

Εμείς σ ευχαριστούμε Γιώργο, που μας παίρνεις τόσο σοβαρά. Το εννοώ.

Από CAN ψάξε ακόμη SOUNDTRACKS και MONSTER MOVIE - ειδικά το πρώτο.
εξαιρετικό και το TAGO-MAGO αλλά κατά το ήμισυ: ήταν διπλό άλμπουμ. Ο πρώτος δίσκος σκίζει, ο δεύτερος...χμμμμ.
Περιττό να σου πώ πως όποτε τα θελήσεις, τα θέτω στην απόλυτη διάθεσή σου.