Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Now playing...

εγώ πάντως 100% αντικειμενική κριτική (άσε που δεν γίνεται) δεν θα ήθελα να διαβάσω.
Αλλά από το ένα άκρο να φτάνουμε στον Ghristgau....δεν λέει.
Και μένα μου άρεσαν αυτά που έγραψες γιά το smile, ίσως σε έναν τρίτο αναγνώστη να είχαν περισσότερο αντίκτυπο (και θετικό μάλιστα) από όσα προσπάθησα να γράψω εγώ αντικειμενικά...

Τελικά: άτιμο πράγμα η κριτική της μουσικής...

πάντως 100% αντικειμενική κριτική δεν υπάρχει

Ναί. γιατί δεν υπάρχει ζύγι.
Το ζύγι βοηθάει μόνο όταν ζυγίζεις φέτα. Είναι αντικειμενικά παραδεκτό.
Στη μουσική κοιτάς πάντα Ποιός γράφει: αν τον ξέρεις...πράττεις ανάλογα.
Αν όχι, ψάχνεις και άλλες γνώμες.
Γενικά όμως πρέπει να είσαι άπιστος Θωμάς: μόνο τα αυτιά σου μπορούν να σου πούν στο τέλος.

Re: Απάντηση: Now playing...

(...)What a moron (...) Can you imagine working for a fucking year, and you get a B+ from an asshole in The Village Voice?”

ο LouReed για τον Christgau.

πού και να έπαιρνε C....:fahne90:

πάντως Κώστα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχει ζύγι...
Δεν ζυγίζεται το άυλο....

πάντως Κώστα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχει ζύγι...
Δεν ζυγίζεται το άυλο....

ασφαλώς.
πέσ'το τώρα και του Ντοκ που επιμένει να τους ζυγίσει ακριβοδίκαια όλους :ernaehrung004:

καλά του τα είπε ο Dean του Λου: ο συγκεκριμένος δίσκος του ήταν χάλι μαύρο. τι μας νοιάζει εμάς πόσο του πήρε για να τον φιτάξει; όπως αυτός έχει δικαίωμα να βγάζει δίσκους, έχουμε κι εμείς δικαίωμα να γράφουμε τη γνώμη μας.
γιατί δεν έγινε λογιστής που ήθελε και ο μπαμπάς του; :Banane0:

Απάντηση: Now playing...

Πάντως το πόσο μπροστά ήταν ο ΗΧΟΣ της δεκαετίας του 80 σε σχέση με τους αμερικλάνους κλπ κριτικούς φαίνεται από μια απλή σύγκριση των λιστών των καλύτερων δίσκων αφ' ενός του ΗΧΟΥ κι αφ' ετέρου του critic's poll που δημοσίευε κάθε χρόνο ο Πρύτανης στο Village Voice.

Πάντως το πόσο μπροστά ήταν ο ΗΧΟΣ της δεκαετίας του 80 σε σχέση με τους αμερικλάνους κλπ κριτικούς φαίνεται

Tell me something I don't already know old chap ;)
Number One with a bullet :ernaehrung004:

δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι λέει...σοβαρά; ας γελάσω κινέζικα.
Δείξτε μου ένα έντυπο παγκοσμίως σαν τον τότε ΗΧΟ.
Ενα για όλα αυτά τα 30 χρόνια εννοώ: από το 1980 και δώθε.

Απάντηση: Re: Now playing...

Ναί. γιατί δεν υπάρχει ζύγι.
Το ζύγι βοηθάει μόνο όταν ζυγίζεις φέτα. Είναι αντικειμενικά παραδεκτό.
Στη μουσική κοιτάς πάντα Ποιός γράφει: αν τον ξέρεις...πράττεις ανάλογα.
Αν όχι, ψάχνεις και άλλες γνώμες.
Γενικά όμως πρέπει να είσαι άπιστος Θωμάς: μόνο τα αυτιά σου μπορούν να σου πούν στο τέλος.

Έτσι είναι!
Κανείς ειλικρινής δεν μπορεί να είναι και αντικειμενικός.
Πρώτα κοιτάς να ταιριάζουν τα χνώτα και μετά δοκιμάζεις.
Σε συγκεκριμένους reviewrers που ήταν κοντά (πολύ κοντά) στα δικά μου γούστα, κακούς ή μέτριους δίσκους δεν βρήκα ποτέ!
Βρήκα μόνο δίσκους που άργησαν να μου μιλήσουν
(και γιά μην είμαι απόλυτος, ένα παράδειγμα:
το AstrαlWeeks και το Katzenmusik του Αργύρη δεν μου έκατσαν ποτέ. και οι Wapasssou μόνο κατά το ήμισι)

Tell me something I don't already know old chap ;)
Number One with a bullet :ernaehrung004:

δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι λέει...σοβαρά; ας γελάσω κινέζικα.
Δείξτε μου ένα έντυπο παγκοσμίως σαν τον τότε ΗΧΟ.
Ενα για όλα αυτά τα 30 χρόνια εννοώ: από το 1980 και δώθε.

στο #1 δεν μπαίνει bullet....:ernaehrung004:

Τι λεει ο "πρυτανης" δικαιωμα του, αλλα και εμενα ποσώς με ενδιαφερει. Η Πεστροφα δεν ανηκει με το αντικειμενο που καταπιανεται ο προφεσσορας, σαν υλικο εννοω, πως να το κανουμε (εδω καλα καλα οι αλλες δουλιες του καπτεν δεν συγκρινονται με αυτη).
Παιζει σε αλλα γηπεδα μαζι με Ornette Coleman, John Gilmore, Pharoah Sanders και τετοια. Οταν τη βαζεις στο κουτακι που λεει ροκ, ειναι φυσικο να σε μπερδευει.
Διαβαζοντας τη συζητηση εχω βαλει το Jewels of Thought του Pharoah Sanders και μου εχει φυγει το κεφαλι

41hbSl1EQSL._SS500_.jpg

Η Πεστροφα δεν ανηκει με το αντικειμενο που καταπιανεται ο προφεσσορας, σαν υλικο εννοω, πως να το κανουμε (εδω καλα καλα οι αλλες δουλιες του καπτεν δεν συγκρινονται με αυτη).
Παιζει σε αλλα γηπεδα μαζι με Ornette Coleman, John Gilmore, Pharoah Sanders και τετοια. Οταν τη βαζεις στο κουτακι που λεει ροκ, ειναι φυσικο να σε μπερδευει.

Ιt Is Rock. In the purest and most aggresive sense of the word :grandpa:

Ιt Is Rock. In the purest and most aggresive sense of the word :grandpa:

Σαν statement δε μπορω να διαφωνησω, αλλοιμονο.

Μιλωντας πρακτικα και προσωπικα μου ειναι κατι ξεχωριστο και απροσιτο ακομα και σημερα.
Σαν απλος ακροατης, που δεν μπορει να εξηγησει τη θεωρια, μου μοιαζει σαν να θελω να ανεβω μια ψηλη κορυφη και αν δεν εχω κανει εντατικη προπονηση, θα μεινω απο ανασες, δε βγαινει.
Επισης να το ακουσω πολλες φορες, παλι δε βοηθαει.
Η λυση (για μενα) ειναι προσεγγιση απο ΑΛΛΟΥΣ μουσικους δρομους, οχι ροκ!!!
καπως ετσι το εννουσα

νομίζω σημαίνει πως πάς στο νο. 1 ακάθεκτος, σαν καβάλα πάνω σε σφαίρα.
Κάτι σαν το βαρώνο Μυνχάουζεν δηλαδή :D

να σου πω τι σημαίνει....
στο billboard όταν βάζανε την λίστα, τα κομμάτια που ήταν σε άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα έπαιρναν δίπλα και μιά βούλα (bullet).
οπότε μιά γρήγορη ματιά στις βούλες έβλεπες πόσα είναι σε άνοδο.

εξ ού και το γνωστό κομματάκι των 70´ς του Pete Wingfield "I'm eighteen with a bullet"

Γι αυτό λέω στο #1 δεν βάζουμε βούλα...

Απάντηση: Now playing...

9351321x.jpg

Ενα αρκετα καλο αλμπουμ απο εναν δημoφιλη καλλιτεχνη περναει εντελως απαρατηρητο (ιδιαιτερα στη χωρα μας, που δεν το παιζουν καθολου τα ραδιοφωνα). Sign of the times. Κριμα.