Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Now playing...

Keith Jarrett - Carnegie Hall Concert

64747E.jpg

Με το καινούργιο 3πλό (Testament, με δύο κοντσέρτα σε Παρίσι, Λονδίνο) να είναι καθ'οδόν κάνω μια σύνδεση με τα προηγούμενα...

Διονύση συγχώρεσε με για την ερώτηση (που είναι λίγο έως πολύ αφελέστατη),αλλά θα ήθελα να πεις (σαν γνώστης και θαυμαστής) εάν το τρίτο μέρος (part iii),κρύβει κάποια ιστορία πίσω του..
Δεν ξέρω μου τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή...το συναίσθημα είναι απερίγραπτο..σαν να αναπολείς πράγματα που πάντα ήθελες να κάνεις μα ποτέ δεν προσπάθησες...τουλάχιστον έτσι το μεταφράζω εγώ με μια πρώτη ματιά..

Και η φωνή βγαίνει με ένα παράπονο,,,,σαν στεναγμός

Last edited:

Σπύρο Καλημέρα!
Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό. Θα έλεγα όμως ότι μάλλον κάποια δικά σου κουμπιά ''πίεσε'' το κομμάτι αυτό. Θα σου σύστηνα να ακούσεις και το Dark Intervals. Μάλλον κι αυτό θα σε αγγίξει.

31ohjv6yL9L._SL500_AA240_.jpg

Το Dark Intervals λοιπόν...(συνέχεια σε pm)...

Σπύρο Καλημέρα!
Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό. Θα έλεγα όμως ότι μάλλον κάποια δικά σου κουμπιά ''πίεσε'' το κομμάτι αυτό. Θα σου σύστηνα να ακούσεις και το Dark Intervals. Μάλλον κι αυτό θα σε αγγίξει.

31ohjv6yL9L._SL500_AA240_.jpg

Το Dark Intervals λοιπόν...(συνέχεια σε pm)...

Σε ευχαριστώ πολύ...νομίζω ότι έπιασες τον παλμό μου...
Πάντως να ξέρεις πως πέντε μέρες τώρα στην δουλειά παίρνω τα Paris Concert,,La scala και Up for it που έχω και πραγματικά νοιώθω σαν να έχω ξαναγεννηθεί....διαφορετικά μεταξύ τους αλλά στην ουσία με κερδίζουν..

Σε ευχαριστώ και πάλι-bye-

Σε ευχαριστώ πολύ...νομίζω ότι έπιασες τον παλμό μου...
Πάντως να ξέρεις πως πέντε μέρες τώρα στην δουλειά παίρνω τα Paris Concert,,La scala και Up for it που έχω και πραγματικά νοιώθω σαν να έχω ξαναγεννηθεί....διαφορετικά μεταξύ τους αλλά στην ουσία με κερδίζουν..

Σε ευχαριστώ και πάλι-bye-

Έχει γραφεί αρκετές φορές Σπύρο εδώ μέσα, καλά και άγια τα trio του Keith αλλά τα solo είναι άλλη φάση. Στα Trio, συγκριτικά, κινείται στην επιφάνεια ενώ στα solo κατεβαίνει σε αβύσσους...
Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι τα Trio συχνά τα έχω και σαν background κάνοντας και κάτι άλλο. Με τα solo μου είναι αδύνατο.

Απάντηση: Now playing...

Ahmad Jamal Trio - Cross Country Tour: 1958-1961 [LIVE]
00011105181327_S.jpg

Η μουσικη κυλαει σα νερακι, αβιαστα. Ολα ειναι υπεροχα. Πιανο, μπασο, ντραμς.
Αυτη τη στιγμη τον βαζω αναμεσα στους καλυτερους δισκους που εχω ακουσει.

Κωστα, τον ξερεις/εχεις?

U2 - Magnificent [REMIXES]
51ilGIrKPSL._SS500_.jpg

Περιεχει μερικα πολυ καλα dance remixes. Αααχχχ, μου εχει λειψει το clubbing. Αυτη ηταν διακεδαση. Τωρα τις περισσοτερες φορες η διαφωνια ειναι στο αν θα παμε σε ταβερνα ή καπου πιο κυριλε. Στη μια η ωρα πινεις ηδη σοδες και εχεις νυσταξει. "Ασε, για ποτο παμε αλλη φορα...":frusty:

Θα το "χτυπησω" σε βινυλιο, ετσι, for the old times sake...

Last edited:

41I7XtG%2Bs3L._SS400_.jpg

Dave Douglas - Spirit moves

Για αλλού πηγαίναμε αλλού καταλήξαμε…..Σε γνωστό λοιπόν δισκάδικο που επισκέφθηκα για τελείως διαφορετικό λόγο, λίγο πριν την έξοδο έπεσε η τρομπέτα σαν κεραυνός πάνω μου. Για μερικά λεπτά έπαθα αυτό που παθαίνει κανείς κάποιες φορές στα φανάρια, που ανάβει πράσινο και επειδή είναι αλλού ξεχνιέται. Με ενημέρωσαν κιόλας ότι ο Dave Douglas είναι από τους πολύ καλούς σύγχρονους τρομπετίστες, πράγμα το οποίο δεν μπορώ να επιβεβαιώσω διότι δεν έχω πολλές ανάλογες εμπειρίες ούτε από σύγχρονους ούτε από παλαιότερους. Έχει όμως κάτι, κάτι σημαντικό που δεν μπορώ ακριβώς να το προσδιορίσω ή να το εκφράσω.

Dave Douglas - Spirit moves

Για αλλού πηγαίναμε αλλού καταλήξαμε…..Σε γνωστό λοιπόν δισκάδικο που επισκέφθηκα για τελείως διαφορετικό λόγο, λίγο πριν την έξοδο έπεσε η τρομπέτα σαν κεραυνός πάνω μου. Για μερικά λεπτά έπαθα αυτό που παθαίνει κανείς κάποιες φορές στα φανάρια, που ανάβει πράσινο και επειδή είναι αλλού ξεχνιέται. Με ενημέρωσαν κιόλας ότι ο Dave Douglas είναι από τους πολύ καλούς σύγχρονους τρομπετίστες, πράγμα το οποίο δεν μπορώ να επιβεβαιώσω διότι δεν έχω πολλές ανάλογες εμπειρίες ούτε από σύγχρονους ούτε από παλαιότερους. Έχει όμως κάτι, κάτι σημαντικό που δεν μπορώ ακριβώς να το προσδιορίσω ή να το εκφράσω.

είσαι γνήσιος music lover βρε και θα σου συμβαίνει πάντοτε:grinning-smiley-043-bye-

Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που ακούν και κανα δίσκο γιατί η vecchia guardia του νήματος αυτές τις μέρες ακούει ....μαχαιροπήρουνα και μετράει προβατάκια και κατσικάκια!!!!:flipout::flipout::flipout:

DEAD CAN DANCE-Within the realm of a dying sun
PARADISE LOST-B sides and rarities

Τώρα εγώ ποια έκδοση του Xavier να προτιμήσω???

Attachments

• Within_the_Realm_of_a_Dying_Sun.jpg
    Within_the_Realm_of_a_Dying_Sun.jpg
    24.7 KB · Views: 3
  • Front.jpg
    Front.jpg
    67.6 KB · Views: 2

Beethoven - Diabelli variations
Alfred Brendel / piano

41SDK1G7GGL._SL500_AA240_.jpg

Γράφει σχετικά, ο Alfred Brendel στο βιβλίο του ''Μουσικοί στοχασμοί και αναστοχασμοί''

Αντί να επιβεβαιώνουν, να εξωραΐζουν και να λαμπρύνουν το βαλς του Diabelli, οι παραλλαγές το βελτιώνουν, το παρωδούν, το γελοιοποιούν, το αποκηρρύσσουν, το μεταμορφώνουν, το θρηνούν, το τσαλαπατούν και τελικά το εξυψώνουν.

Εντός των ημερών θα ακούσω και την ερμηνεία του Piotr Anderszewski την οποία προτείνει εδώ ο Κώστας Λυμπερ.

51rF%2BzgL1tL._SS500_.jpg

Από τις κορυφαίες προτάσεις "θηλυκής" ποπ, εκ Βρεττανίας. Ότι κυκλοφόρησαν, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '90, χαρακτηρίζεται χωρίς υπερβολή, αριστουργηματικό.

Last edited by a moderator:

Exoria_220.jpg

Η μουσική του άλμπουμ γράφτηκε για την ταινία "Νύφες", αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε. Μελωδική υπόκρουση, Μεσογειακής χροιάς, για την πρωινή Σαββατιάτικη βροχούλα.

από 18.09.2009
517OsOKMX4L._SL500_AA240_.jpg

Θα είμαι απασχολημένος για αρκετό καιρό . Τα λέμε σε κανα τρίμηνο

Ενας μήνας πέρασε . STOP. Ουδεμία ανάγκη να ακούσω κάτι άλλο.STOP .Σκούρα τα πράγματα . STOP.Τα λέμε σε κανα δίμηνο . STOP.-bye-

Re: Απάντηση: Now playing...

από 18.09.2009

Ενας μήνας πέρασε . STOP. Ουδεμία ανάγκη να ακούσω κάτι άλλο.STOP .Σκούρα τα πράγματα . STOP.Τα λέμε σε κανα δίμηνο . STOP.-bye-
Να δουμε πως θα καθαρισεις στην εκθεση με Λυμπε.STOP:flipout::flipout:

Μέ τον Bruckner δέν τά πήγαινα ποτέ ιδιαίτερα καλά.
Χτές όμως μετά απο καιρό άκουσα μέ τά Ακουστικά τήν 8η μέ Furtwangler ,τού 1949,μέ την Φιλαρμονική τού Βερολίνου απο την Testament.
H Ηχογράφηση είχε γίνει ´Ζωντανά´αλλά χωρίς Ακροατήριο και ´μιά κι´έξω´γιατί είναι γνωστό πώς ο Furt απεχθανόταν τίς Studio Ηχογραφήσεις στίς οποίες θάπρεπε κάθε τόσο ολο και κάτι νά ´διορθώνεται´.
Η 8η μιά Συμφωνία πού παρήχθη μέ εξαιρετικό κόπο απο τον Bruckner και μέ πολλές ενορχηστρωτικές δυσκολίες αποδίδεται απο τον Furt Mνημειωδώς.
Πρόκειται γιά Ερμηνεία ´Μανιφέστο´πού όμοιά της σέ Ενταση δέν έχω ξαναακούσει.

418FKVX5P5L._SL500_AA240_.jpg

Wilhelm Furtwangler:Beethoven Ouvertures.(Urania).
Mάλλον δυσεύρετος πλέον.
Ειναι απο τούς δίσκους αυτούς πού μόλις τούς δείς τούς αγοράζεις χωρίς κάν να το σκεφτείς.
Εgmont,Coriolan ,Leonore No2 και 3,Fidelio,μιά ανεκτίμητη Πρόβα μέ την Συμφωνική τής Στοκχολμης στην Leonore No 3 και μιά μεταγραφή γιά Ορχήστρα απο το πέμπτο μέρος τού Κουαρτέτου Εγχόρδων οp.130.......
O Koριολανός είναι ηχογραφημένος το 1943 όταν ο Furt εξακολουθούσε να διευθύνει τήν Φιλαρμονική τού Βερολίνου στην Ναζιστική περίοδο(γεγονός γιά το οποίο κατηγορήθηκε αργότερα ,άδικα κατά την γνώμη μου).
O Furt τον ερμηνεύει σχεδόν μέ έναν Απελπισμένο Τρόπο,εκφράζοντας πιθανότατα προσωπικά συναισθήματα.Τετοιο Κοριολανό ,μόνον ισως απο τον Walter έχω ξαναακούσει(σε διαφορετική προσέγγιση πάντως).
Ο Egmond τού 1947 μετά απο μιά κατασκότεινη εισαγωγή ερμηνεύεται μέ μιά μεγαλύτερη γλυκύτητα ίσως γιατί τά Μετα-Πολεμικά χρόνια έχουν αρχίσει.
Οπως και νάχει πρόκειται γιά δίσκο-απόκτημα,πού αποδεικνύει τό Μέγεθος τού Furtwangler,πού δύσκολα συναντάει κανείς ανάλογο,οχι μόνον στό επίπεδο τής Διεύθυνσης αλλά στο συνολικό Μουσικό Επίπεδο...

48d639fa110bf