Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Συνεχεια της εξερευνησης στα Ολλανδικα νερα... πληθος πετραδιων στο βυθο.

DeWolff _ Orchards / Lupin
411e4ee432f1d130655a2e851ac05f93_1.jpg

Jaccot Gardner _ Cabinet des Curiosités (ο τιτλος παει γαντι στο αλμπουμ)
jacco-gardner-cabinet-of-curiosities-cover-art.jpg

Joe Madman & the Sidewalkers_ The Call of Joe
R-6870580-1428405787-7302.jpeg.jpg

My Baby _ Shamanaid
my-baby-shamanaid-cover-art.jpg

Lewsberg
lewsberg-lewsberg-Cover-Art.jpg

Kαι δεν τελειωσαμε εχει πολυ ψωμι ακομα...
εχουν ορεξη οι νεαροι Ολλανδοι και μαθαινουν μουσικα οργανα, προφανως ακουν μουσικη (οι επιρροες ειναι εμφανεστατες σε ολο αυτο το πεδιο απο γκαραζ εως παουερ ποπ απο ολα τα κλασσικα) συναντιονται και φτιαχνουν μπαντες !
θα βαζω απο τα αναφερωμενα ηδη γκρουπ βιντεος σε αναλογα νηματα.

Daliborovo Granje _ Hainin

a1008653610_16.jpg

Oταν αποφασιζεις να βγαλεις εργο οπου η μονη αφηγηση ειναι η μουσικη, χωρις λογια και τραγουδι, σημαινει η οτι εισαι στον κοσμο σου, η οτι εχεις οντως μεγαλα...ουμπαλα και εμπιστοσυνη στη μουσικη που γραφεις.
Απο Κροατια (με αγαπη και... εμπνευση).

• Like
Reactions: cochise
Αποψε παιζει
Graham Parker _ Parkerila

R-760656-1461612109-1041.jpeg.jpg

Σπουδαιο Ροκ ν' Ρολλ αλμπουμ με "ξεσηκωτικο" ρυθμο και μια ενθουσιωδη (the rumour) μπαντα σε λαϊβ.
Kαι προσωπικα μου θυμιζει κατι και με συγκινει...

Hey lord, don't ask me questions.

Τι κομματάρα !
Φιλε πατησες ακριβως "Το κουμπι"

Τσεκαρε αυτο το ποστ του 2017

Με ενα φιλο, εδω που ζω σε μια κοντινη κομωπολη, μοιραζαμε τετοιες εντυπωσεις και ακροασεις επισης συζητησεις πανω σε hi fi κλπ
Συν μεταφυσικες συζητησεις που συνεχιζονταν μετα απο ακροασεις και κατεληγαν παντα, τι αλλο αυτο, που προβληματιζει ολους τους ανθρωπους...την αιωνιοτητα η μη, και την βαση αυτου Θεος η μη κλπ...
Η φωτογραφια σε εκεινο το ποστ ηταν στο σπιτι του οπου ημασταν παρεα...

Ο φιλος "εφυγε" περυσι περιπου τετοια εποχη. Ειμαι απο αυτος που υποψιαζεται τον κορωνοϊο σαν αρχικο υπαιτιο γιατι δεν ειχε κανενα προβλημα καρδιας και ειχε κανει και τεστ προσφατα. Στην ηλικια μου....

Αυτος αθεος, εγω "ενθεος"... μου λεγε, "ε και να υπαρχει Θεος τι προκειται να παθω ; Μπορει να παω στην κολαση ; Δεν πειραξα κανεναν"
"εισαι σιγουρος" του ελεγα ... Οποτε τωρα ακουω και ξανακουω αυτο το τραγυδι και σκεφτομαι "διαφορα"...

Ειχα φτιαξε και ενα νημα εδω με παρουσιαση του συστηματος του. Και ολο αυτο το διαστημα προς τα τελη του Οκτωβρη σκεφτομαι φιαφορα ενα χρονο μετα... Τι εγιναν ολα αυτα ; Οι δισκοι, τα Πινκ Τριανγκλ τα Λινξ και ολα αυτα τα αποτελεσματα μιας μανιωδους πρεοσοχης ζωης...

Ολες μου οι σκεψεις καταληγουν σε αυτον τον τιτλο, αυτου του αλμπουμ εκεινης της βραδυας κλπ...
Σκεφτομαι ακριβως αυτον το τιτλο εκτος χρονου.

Σορρυ αν σε ζαλισα με "προσωπικα" αλλα οπως ειπα... "πατησες ενα κουμπι", και μου εκανε καλο που τα ειπα.

Xτες εχοντας πεσει στο διαβασμα αποσπασματων η στην ακροαση συνεντευξεων του αειμνηστου πλεον Μωρις Νταντεκ
επρεπε και ηα καταλληλη μουσικη ταυτοχρονα.
Τα δυο παρακατω ειναι εργα του νεαρου συνθετη απο το Κεμπεκ, toy Λιονελ Πεζανο που θεωρω απο τους πιο σπουδαιους νεους συνθετες.
Το πρωτο με κειμενα και φωνητικα απο τον ιδιο τον συγγραφεα.
Το δευτερο μονο μουσικη με ενα μονο τιτλο που εχει φωνητικα του Νταντεκ και διατιθεται σαν original soundtrack αναγνωσης κεφαλαιων ενος βιβλιου στην συγκεκριμενη περιπτωση αυτο που αναφερετα Les Résidents. Δεν ξερω αν υπαρχει καποιο αλλο η καπου αλλλου τετοιο projet, δηλ. μουσικου εργου που να συνοδευει αναγνωση σε συγκεκριμενα κεφαλαια βιβλιων και φτιαγμενη περι αυτου με συνεργασια του συγγραφεα, αλλα γα μενα ειναι η μονη φορα που γνωριζω.
Το πρωτο project εχει τιτλο Trinity Test Musix for novels vo.1
και το δευτερο απλα τον τιτλο του βιβλιου (που ηταν και το τελευταιο του συγγραφεα του 2016)...Les Résidents
a0788655762_16.jpg

a0876974100_16.jpg

Με καποια περασματα με καποια "singles" του Pezzano (feat. η το αναποδο ποτε δεν καταλαβα ακριβως) Dantec
οπως my little eleven που μπορεις να το ακους en boucle διαβαζοντας η μη....
a2738888144_16.jpg

η (en boucle encore) το σινγκλ North by Northwest _Apollo 8 Remix
a2236090255_16.jpg

Μετα απο αυτα και σημερα περναμε στην ιερη μουσικη απο Preisner.... ;)

North by Northwest
(...) And here it comes
Here it comes instantly
Timeless dawn, infinity
Bound to North by Northwest
------------------------------------------------------------------------
Bill Anders
"(We are now approaching lunar sunrise), and for all the people back on Earth, the crew of Apollo 8 has a message that we would like to send to you.
'In the beginning God created the heaven and the earth.
‘And the earth was without form, and void; and darkness was upon the face of the deep.
‘And the Spirit of God moved upon the face of the waters. And God said, Let there be light: and there was light.
‘And God saw the light, that it was good: and God divided the light from the darkness.'"

Jim Lovell
"‘And God called the light Day, and the darkness he called Night. And the evening and the morning were the first day.
‘And God said, Let there be a firmament in the midst of the waters, and let it divide the waters from the waters.
‘And God made the firmament, and divided the waters which were under the firmament from the waters which were above the firmament: and it was so.
‘And God called the firmament Heaven. And the evening and the morning were the second day.’"

Frank Borman
"'And God said, Let the waters under the heaven be gathered together unto one place, and let the dry land appear: and it was so.
‘And God called the dry land Earth; and the gathering together of the waters called he Seas: and God saw that it was good.'
And from the crew of Apollo 8, we close with good night, good luck, a Merry Christmas – and God bless all of you, all of you on the good Earth."

Περασμένο μέσα από την "αρχιτεκτονική" των Black Sabbath , αδιαφορεί για πάσης φύσεως εντυπωσιασμούς και δείχνει να ξεχύνεται στην έρημο με εκείνο το πολύχρωμο βανάκι που εμπεριέχει τα άκρως απαραίτητα.
Τα Controllers Destroyed και We Don't Deserve Their Kings ,πρωτοστατούν στην συμπαντική ένωση της Sabbathικης ριφολογίας με το χυμαδιό που ξεπήδησε από τις παραισθήσεις των "λουλουδιών" που προηγήθηκαν.

Brant Bjork & The Low Desert Punk-Black Flower Power.

a3800475216_10.jpg

"You can't change the blood
We don't wanna be the same as you

Ah, radical love is our destination..."

Last edited:
Zbigniew Preisner _ Man of God

Με εξεπληξε ποσο ο συνθετης μπηκε στο πετσι της Ελληνικης μουσικης και πως αποπνεει αυτο που εμπνεει ... :cool: 🐝🐢🐈‍⬛

08-30-2021-001.jpg

Edit: Ψαχνω το Danse Macabre σε Υλικη υποσταση, βινυλιο κατα προτιμηση. Σε αυλο το εχω...

Last edited:
Συνεχεια ακπουσματων ... για τετοιες μερες οτι πρεπει

Παλι οι Κροατες στο πρωτο τους

Daliborovo Granje

R-8284744-1458625785-7026.jpeg.jpg

ΟΜ _ Advaitic Songs ....το εια ξαναβαλει...
R-3743189-1343483805-4203.jpeg.jpg

Και τα δυο ακουγονται αριστα απανωτα για διαλογισμο, πνευματικες ασκησεις, διαβασμα, προσευχη, κλπ...

• Like
Και μετα Crimson, κατι που ταιραζε πολυ... :love: αφου ακουσαμε το καινουριο των Abba αλλα υπαρχει νημα αφιερωμενο για αυτο Το Γεγονος, οποτε θα τα πουμε εκει ;) παμε σε κατι αλλο που εχει απο Σουηδια (Θεος ξερει που κραταει η σκουφια τους αλλα σιγουρα εχει σουηδους μεσα)

Hekla _ Hekla

R-9879181-1487849905-6504.jpeg.jpg

Αυτα τα νεναικα γυναικεια φωνητικα τα ακουω ολο και περισσοτερο οσο περναει ο καιρος :)

Θα μπορουσε να ειναι ενα απο τα αλμπουμ μου του καταφυγιου (αυτου που λεγαμε καποτε πυρηνικου, τωρα το λεμε αλλιως)...
Το ακουω που και που (το "που και που" εχει καταντησει για μενα κατι σαν μια φορα καθε δυο χρονια...τι να πρωτακουσει κανεις, και τι να παρει στο καταφυγιο του) αλλα δυο φορες απανωτα... Μου κανει καλο. Κανενα κομματι δεν ειναι για "γεμισμα" στον δισκο. Πραγμα σπανιο και σε λιγα γκρουπ.

Azitis _ Help
R-5033032-1520567276-9259.jpeg.jpg

Idem οπως το προηγουμενο

Fairfour Parlour _ From Home to Home
R-4950567-1591204090-3533.jpeg.jpg

( μπορει να τους βρειτε και σαν Kaleidoscope σε διαφορες συλλογες οι ιδιοι ειναι )
Πηγα στο discogs απο περιεργεια να δω τιμες και επαθα την πλακα μου ! Γιατι βρε αλητες ;

Maurice André _ Concerts pour Trompette

Eξαιρετικο αλμπουμ σε δπλο CD που εμπεριεχει σπουδαιο και συχνα σπανιο Ιταλικο και Γερμανικο ρεπερτοριο ( Vivaldi, Bach, Haendel, Haydn, Albinoni, Marcello, Telemann, Cimarosa, Tartini, Torelli, Stoelzel).
Δεν γνωριζω εαν υπαρχει σε βινυλιο... αλλα το σι-ντι ειναι πολυ καλο.

113797ba0e48db89aa4c3a7dfdd418fa.jpg

Μετα απο καλο πλυσιμο καθ'οτι μεταχειρισμενος , ξανα καθαρος και αθοορυβος. ( 1969 )
Ταλαιπωρημενο εξωφυλλο αλλα θα το περιποιηθω εν καιρω.

BLIND FAITH.jpg

• Like
Reactions: Kostas P.
Οχι τωρα αλλα Xτες το βραδυ, την περασα με αυτα...

Matt Eliot _ Howling Songs
R-1629454-1394728239-9644.jpeg.jpg

Ergo Sum _ Mexico
R-4085256-1360940670-5880.jpeg.jpg

Δισκαρες και οι δυο κατα τη γνωμη μου. Ο πρωτος με μια μονδικη ποιητικη ευαισθησια και μια μοναδικη δυναμη μεσα στην σιγανοτητα. Φωνη τροβαδουρου ταξιδευτη, μεσα σε arangements με ακορντα ακουστικης κιυαρας με βιολα, με μια νοτα εβραϊκης η σλαβικης ιχνηλατησης μεσα στην περιπλανηση των τραγουδιων οπου η πτωση καραδικει ε καθε στιγμη.
Ο δευτερος... Οταν καποιοι Γαλλοι παιζαν ψυχεδελια με χεβυ μπλουζ, και ξεραν να παιζουν, απο τις εξαιρεσεις που επιβεβαιονουν τον κανονα (συμφωνα με ενα νημα που ειχα κανει καποτε) με ενα τραγουδιστη που σιγουρα εκανε τη γυρα των μπαρ και ειχε πιει και καπνισει καργα... "εκ των εσω" δηλαδη o_O :LOL:

Last edited:
  • Like