Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Απάντηση: Now playing...

BuckNicksCVRtn.jpg

Αρχαιότητες..:grandpa:
Προδόρπια.. :popcorn:

την ανωθεν φωτο την εχω στο δωματιο μου κορνιζα
με αφιερωση και απο τους δυο

μισο λεπτο να την ανεβασω ...

θελεται να την δειτε η οχι ..?

.

Re: Now playing...

.... για να σας αλλαξω κλιμα, Aria da Capo, παιγμενη απο τον Glenn Gould. Απο το soundtrack της ταινιας Hannibal ....

Ο Carl Orff είναι γνωστός στους περισσότερους για τα Carmina Burana(1936).

Τα Carmina Burana είναι μια “σκηνική καντάτα”, πρώτο μέρος μιας τριλογίας που ονομάζεται Trionfi (Θρίαμβοι).
Η τριλογία, περιλαμβάνει επίσης τα Catulli Carmina (1943) και τον Trionfo di Afrodite (1951) και αντανακλά το ενδιαφέρον του Orff για τη γερμανική μεσαιωνική ποίηση.
Σε όσους αρέσουν τα Carmina Burana και νομίζουν ότι ο Orff είναι συνθέτης του ενός (γνωστού) έργου, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν.

Orff%20Catulli%20Carmina.jpg

Συνηθως, οταν ακουμε για B-Sides, σπανια τραγουδια, ακυκλοφορητα κτλ, το μυαλο μας πηγαινει σε κυκλοφοριες που απευθύνονται μονο σε φανατικους. Στην παρακατω περιπτωση αυτο δεν ισχυει. Το αντιθετο μαλλον. Αν καποιος θελει να εχει μονο μια κυκλοφορια των Cure, ας παρει το τετραπλο Join the Dots: B-Sides & Rarities, 1978-2001. Ειναι και πολυ ωραιο το ολο artwork.

8,5/10 γενικως και
10/10 για τους οπαδους του γκρουπ.
dots_front.jpg

51fcNk7iF8L._SS500_.jpg

Gianluigi Trovesi Ottetto - Fugace (ECM CD)

Τα πνευστά, Υγρόν Πύρ.
Από κοντά τσέλο, δύο μπασίστες, δύο ντράμερς, ηλεκτρική κιθάρα, keyboards, ηλεκτρονικά εφέ.
Το αποτέλεσμα συγκλονιστικό, με το ένα πόδι στο προχθές και το άλλο στο αύριο: πολύχρωμο και ευφάνταστο, παλλόμενο και ερωτευμένο με το απρόσμενο, αλλάζει μύρια σχήματα συνεχώς, σαν γλυπτό από neon, ζωγραφική για τα αυτιά, ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί με αδρές πινελιές από Ιταλικά λαϊκά τραγούδια, Eric Dolphy, μπαρόκ, jazz-funk, ό τι βάζει ο νούς.
Ενας μαίτρ στο απόγειό του.

51BTy6d4ZUL._SS400_.jpg

Συνήθως, όταν οι δισκογραφικές εταιρίες πουλάνε Σπάνια και Ακυκλοφόρητα, κατά κανόνα ξύνουν τον πάτο του βαρελιού: πάντα σου δημιουργούν την εντύπωση πως τα Ακυκλοφόρητα, δεν έμειναν τυχαία έξω από τις επίσημες κυκλοφορίες και οι δίσκοι απευθύνονται κύρια σε φανατικούς. Σαν την αφεντιά μου καλή ώρα, που θα αγόραζα ακόμα και αυτά που οι Fleetwood Mac σιγοτραγουδούσαν στο μπάνιο τους κάθε πρωί, την εποχή που ηχογραφούσαν το Tusk για παράδειγμα.
Εδώ είναι η φωτεινή εξαίρεση του κανόνα: διπλό άλμπουμ της Rhino, από την εποχή που η τίγρη βρισκόταν στο ζενίθ της, όταν μεταπήδησε στην Atlantic και την ανέλαβε ο Jerry Wexler. Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία αλλά εδώ, οι ποντικοί των αρχείων είναι γνώστες και, πάνω απ όλα, fans: έχουν ξεθάψει 35 διαμάντια, στην πλειοψηφία τους demos και δοκιμές που σου κόβουν την ανάσα και σε κάνουν να αναρωτιέσαι Πως και δεν κυκλοφόρησαν τότε. Το My Way πάει στο κατηχητικό και …γίνεται gospel. Το The Fool On The Hill που της δώρησε ο McCartney παίρνει εδώ μνημειακές διαστάσεις, στο The Letter απλά δεν πιστεύεις στα αυτιά σου.
Η έμφαση είναι στις ρίζες: gospel και jazz και R&B, έτσι όπως δεν το έχεις ξανα ακούσει ποτέ από τότε, πύρινο, άλλοτε μπαλάντες γεμάτες φωτιά που σιγοκαίει κι άλλοτε γαλαξιακή λάβα που σε παρασύρει.
Μνημειώδες.

**** ½

:Banane0:
Με τη Φωνή, να στέλνει τις βελόνες σχεδόν μονίμως στα κόκκινα..
Μου άφησες απέξω απο τους διθυραμβους το Suzzane και κανα δυό άλλα, αλλα σε συγχωρώ :grinning-smiley-043

:Banane0:
Με τη Φωνή, να στέλνει τις βελόνες σχεδόν μονίμως στα κόκκινα..
Μου άφησες απέξω απο τους διθυραμβους το Suzzane και κανα δυό άλλα, αλλα σε συγχωρώ :grinning-smiley-043

τετοια να ακους ...και να σου λενε μετα 'αντε ξεκολα πηγαινε στα Batles '

-bye-

Τελικα πιο πολυ μου αρεσει τωρα που ηρεμησε ο Νικ.
Δεν ξερω ποιος απο τους δυο εγραψε τι , αλλα πολυ μου αρεσει και ας επεσα σ βαθια μελαγχολια μετα το ακουσμα.

Nick Cave + Warren Ellis -- the assasination of Jesse James

Last edited:
Απάντηση: Re: Now playing...

51fcNk7iF8L._SS500_.jpg

Gianluigi Trovesi Ottetto - Fugace (ECM CD)

Τα πνευστά, Υγρόν Πύρ.
Από κοντά τσέλο, δύο μπασίστες, δύο ντράμερς, ηλεκτρική κιθάρα, keyboards, ηλεκτρονικά εφέ.
Το αποτέλεσμα συγκλονιστικό, με το ένα πόδι στο προχθές και το άλλο στο αύριο: πολύχρωμο και ευφάνταστο, παλλόμενο και ερωτευμένο με το απρόσμενο, αλλάζει μύρια σχήματα συνεχώς, σαν γλυπτό από neon, ζωγραφική για τα αυτιά, ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί με αδρές πινελιές από Ιταλικά λαϊκά τραγούδια, Eric Dolphy, μπαρόκ, jazz-funk, ό τι βάζει ο νούς.
Ενας μαίτρ στο απόγειό του.

:worshippy::worshippy::worshippy:
Ε-Ξ-Ο-Χ-Ο

Το εξώφυλλο εντελώς παραπλανητικό. Το περιεχόμενο σφύζει απο χρώματα και ζωή.
Κώστα :grinning-smiley-043