Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Now playing...

Sergei Rachmaninov - Variations on a Theme of Corelli, Op. 42
Idil Biret - πιάνο

Πολλές φορές υπάρχουν πράγματα στη δισκοθήκη μας ξεχασμένα και ελάχιστα ακουσμένα. Η αφορμή για να βγουν στο φως της επικαιρότητας συχνά είναι παντελώς άσχετη και μας οδηγεί εκεί σαν ντόμινο...
Ένα απ'αυτά τα παραμελημένα ακούσματα είναι από τον Sergei Rachmaninov οι Παραλλαγές σε ένα θέμα του Corelli.
Κάπου τις μνημόνευσε ο Κ.Λυμπερόπ. και βρήκα ευκαιρία να τις ανασύρω.
Πολυ καλά έκανα...
Είναι και το άτιμο το θέμα του Corelli όμορφο αλλά το περιποιείται δεόντως και ο Sergei...
:music-smiley-004:

730099534925.jpg

δ ε ί γ μ α τ α

.

Last edited:

Edward Elgar - Symphony No.1
Hector Berlioz - Overtures

Staatskapelle Dresden υπο τον Sir Colin Davis

730957.jpg

Ενδεχομένως λίγο βαρύ σε κάποια σημεία το έργο του Elgar , αλλά συνολικά το βρήκα ενδιαφέρον. Ο Berlioz είναι σε αυτούς που συμπαθώ οπότε δεν χρειάζεται σχόλιο.Πρέπει να το ακούσω και με τα ηχεία γιατί με τα ακουστικά πιστεύω πως αδικείται. Ππληροφορίες εδώ

Last edited:

Robert Schumann
- Concerto For Piano And Orchestra, Op. 54, In A Minor
- Konzertstuck, Op. 92 (Introduction & Allegro Appassionato For Piano And Orchestra) In G-Major
- Konzertstuck, Op. 134 (Introduction & Allegro Concertante For Piano And Orchestra) In D Minor

Murray Perahia - piano
Claudio Abbado / Berlin Philarmoniker

Όχι μόνο για το αγαπημένο ρομαντικό κοντσέρτο για πιάνο αλλά και για τα δύο άλλα σχετικά παραγνωρισμένα έργα.
Το op.134 ήταν δώρο γενεθλίων προς την Clara λίγο καιρό πριν την ψυχολογική κατάρρευση...

front_3.jpg

α κ ο ύ σ τ ε

61PF1YKMSDL._AA240_.jpg

Θυμήθηκα το φοβερό live τους, πρόπερσι στην Υδρόγειο.
Τρομερή ενέργεια, ο Sullivan σε μεγάλα κέφια και μια ένταση στην ατμόσφαιρα απίστευτη...

Θέλω μια συναυλίαααααααα....

51NJF4AKMAL._AA240_.jpg

Siouxsie and the Banshees - This town ain't big enough for the both of us

Ισως το τελευταίο καλό album των Banshees(αν και προσωπικά μου αρέσει και το αποτυχημένο Rapture που ήταν κυριολεκτικά το τελευταίο τους).

Σωτήρη, να σε διορθώσω;

Το άλμπουμ λέγεται Through the Looking Glass.
To This Town ain't Big Enough for the Both of Us είναι το πρώτο κομμάτι του δίσκου...

Πριν από λίγο επέστρεψα από βόλτα μετά των τέκνων και ακουγόταν αυτό:

Γιάννης Μαρκόπουλος - Ντενεκεδουπολη

Από το κουκλοθέατρο της Ευγενίας Φακίνου.
Μουσική παράσταση για τα παιδιά και μεγάλους με τραγούδια, μουσικές και κείμενα σε αφήγηση Νίκης Τριανταφυλλίδη.
Τραγουδούν : Ευγενία Φακίνου, Σωτήρης Χατζάκης, Ρένα Καζάκου, Γιάννης Μαρκόπουλος και η Παιδική χορωδία Σχολής Τυχοπούλου. 1980

Για όσους έχουν πιτσιρίκια σε ηλικία από 4-5 και πάνω και θέλουν κάτι περισσότερο από μπαρμπα-Μπρίλλιους και τα σχετικά (φυσικά χρειάζονται κι αυτά) συστήνεται ανεπιφύλακτα!
Όμορφες μελωδίες , πλούτος ρυθμών ,προσεγμένες ενορχηστρώσεις!!
Πάρτε το και θα με θυμηθείτε...

11312_1.JPG

Πριν από λίγο επέστρεψα από βόλτα μετά των τέκνων και ακουγόταν αυτό:

Γιάννης Μαρκόπουλος - Ντενεκεδουπολη

Από το κουκλοθέατρο της Ευγενίας Φακίνου.
Μουσική παράσταση για τα παιδιά και μεγάλους με τραγούδια, μουσικές και κείμενα σε αφήγηση Νίκης Τριανταφυλλίδη.
Τραγουδούν : Ευγενία Φακίνου, Σωτήρης Χατζάκης, Ρένα Καζάκου, Γιάννης Μαρκόπουλος και η Παιδική χορωδία Σχολής Τυχοπούλου. 1980

Για όσους έχουν πιτσιρίκια σε ηλικία από 4-5 και πάνω και θέλουν κάτι περισσότερο από μπαρμπα-Μπρίλλιους και τα σχετικά (φυσικά χρειάζονται κι αυτά) συστήνεται ανεπιφύλακτα!
Όμορφες μελωδίες , πλούτος ρυθμών ,προσεγμένες ενορχηστρώσεις!!
Πάρτε το και θα με θυμηθείτε...

11312_1.JPG

Διονύση, επι τη ευκαιρία να αναφερθώ και στο "Eδω Λιλιπούπολη" του Χατζηδάκι, το οποίο είχα ακούσει από συνάδελφο στην δουλειά(...!) αλλά δεν αξιώθηκα ν' αγοράσω ακόμα. Δεν έχω σχόλια, μια και πάει καιρός από τότε που το άκουσα, αλλά η λεξιπλασία μαζί με τη μουσική του Χατζηδάκι δημιουργούν συναρπαστικό αποτέλεσμα.

1-05.jpg

Το "Εδώ Λιλιπούπολη" είναι από τα αγαπημένα μου ακούσματα των παιδικών μου χρόνων (το έχω αναφέρει και αλλού). Το είχα σε κασέτα (διπλή), αλλά αγνοείται...

Διονύση, επι τη ευκαιρία να αναφερθώ και στο "Eδω Λιλιπούπολη" του Χατζηδάκι, το οποίο είχα ακούσει από συνάδελφο στην δουλειά(...!) αλλά δεν αξιώθηκα ν' αγοράσω ακόμα. Δεν έχω σχόλια, μια και πάει καιρός από τότε που το άκουσα, αλλά η λεξιπλασία μαζί με τη μουσική του Χατζηδάκι δημιουργούν συναρπαστικό αποτέλεσμα.

1-05.jpg

Για την ακρίβεια ο Μάνος Χατζηδάκς διευθύνει.
Η μουσική είναι των Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκόπουλου και Λένας Πλάτωνος και οι στίχοι της Μαριανίνας Κριεζή.
Εξαιρετική πρόταση και αυτή έτσι κι αλλιώς.

Απάντηση: Now playing...

Πλάτωνος-Κηπουργός και Μαραγκόπουλος είχαν γράψει την μουσική σε στίχους τής Μαριανίνας Κριεζή...
Πρόκειται γιά δίσκο ορόσημο τής εποχής Χατζιδάκι ,όταν ήταν και Διευθυντής τού Γ.Προγράμματος.
Συστήνεται ανεπιφύλακτα για μικρούς αλλά και γιά μεγάλους.:smile::smile:

Re: Απάντηση: Now playing...

Διονύση πιάσε κόκκινο.Μαζί γράφαμε.-bye-:grinning-smiley-043

Έπιασα!
:D
Συμφωνώ επίσης στο ότι δεν είναι μόνο για μικρούς!!
Όποτε το ακούνε τα πιτσιρίκια στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο (όπου κυριαρχεί η δικτατορία του πιτσιρικάτου - κατά το ...προλεταριάτου) το απολαμβάνω κι εγώ!!!

Για την ακρίβεια ο Μάνος Χατζηδάκς διευθύνει.
Η μουσική είναι των Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκόπουλου και Λένας Πλάτωνος και οι στίχοι της Μαριανίνας Κριεζή.
Εξαιρετική πρόταση και αυτή έτσι κι αλλιώς.

Eχμ...ναι ε;....:blush:
Μπορεί να φταίει το γκόλ του Γκούμα, μια και πόσταρα όταν αυτός σκόραρε :flipout:

Σοβαρά τώρα, εκτιμούσα τον Κυπουργό έχοντας ακούσει δείγματα της μουσικής του στην τηλεόραση(και στη δουλειά, έστω και ασυνείδητα :slapface:), απ' ότι φαίνεται θέλει κι αυτός ψάξιμο. Οι αφανείς δημιουργοί είναι συμπαθέστεροι άλλωστε, τουλάχιστο σ' εμένα :)