Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Short Cross _ Arising

29037-a.jpg

Αναγκη ψυχικης ηρεμιας αποψε. Ενας Μπετοβεν ειναι οτι πρεπει.

Το κοντσερτο Νο 4

Απο τον Ρουμανο στο πιανο, και τον Ισραηλινο στην διευθηνση. Εξαιρετικο και το προτεινω αναμεσα σε αλλα.

Εχει και την σονατα 1 & 2. H πρωτη σονατα που εγραψε ο Μπετοβεν και δειχνει ηδη την απολυτη διανοια του. Καθε νοτα καθε παυση ειναι απολυτα απαραιτητη οπως θα ελεγε καποτε ο "παιδαγωγος" Βernstein. Oλα ειναι μεσα απο την αρχη.

Radu Lupu, και για το κοντσερτο η ορχηστρα του Ισραηλ κατω απο την μπαγκετα του "δια βιου μαεστρου" Zubin Mehta.

117788479.jpg

Εμ.... μαλον δεν το εχω... εκει που νομιζα οτι τα ειχα ολα :BDGBGDB55:

Σαν τρισδιαστατο μου φαινεται το εξωφυλο. :drool:

Tωρα περασα σ'αυτο... Billion Dollar Babies

MI0002388160.jpg

Μη μου πεις οτι το αυθεντικο εχει και πραγματικα λέπια :flipout: :grinning-smiley-043

Μετα θα κλεισω το απογευμα με το Welcome to my Νightmare νομιζω.

Εμ.... μαλον δεν το εχω... εκει που νομιζα οτι τα ειχα ολα :BDGBGDB55:

Σαν τρισδιαστατο μου φαινεται το εξωφυλο. :drool:

μπορείς πάντα να βολευτείς με τη γιαπωνέζικη mini-LP replica, η οποία, btw, ακούγεται υπέροχα. είναι λίγο ...αρμυρή βέβαια.

20140810_83e0a7.jpg

οι γιαπωνέζοι ποτέ δεν ήταν innovators: ήταν εξαιρετικοί αντιγραφείς. Aνέκαθεν και παντού.
Το 1575 η φατρία Nobunaga διάλυσε το πανίσχυρο μέχρι τότε ιππικό των Takeda (το έπος αυτό υπάρχει στην ταινία Kagemusha).
Λίγα χρόνια πριν, κάτι ολλανδοί έμποροι σ ένα ταξίδι, είχαν πουλήσει αρκεβούζια στους γιαπωνέζους. Αυτοί τα αντέγραψαν, όπλισαν το πεζικό και τσάκισαν το καλύτερο ιππικό της εποχής.

Μ'αρεσει αυτη η Ιαπωνικη εκδοση οπως τη βλεπω...Μονο το Κατανα λειπει απο μεσα.

Θα την κοιταξω.

Τωρα τελευταια εχει βγει μια Κορεατικη εταιρια, που κανει επανεκδωσεις κλασσικων αλμπουμς σε πολυ "γλυκωτερες" τιμες απο τις ιαπωνικες...

Τι λες αξιζει να δοκιμασει κανεις ; Μπορει να κανουν οπως οι Ιαπωνες ;

* διορθωση, οχι μια αλλα αρκετες εταιριες...

Last edited:
Μ'αρεσει αυτη η Ιαπωνικη εκδοση οπως τη βλεπω...Μονο το Κατανα λειπει απο μεσα.

Θα την κοιταξω.

Τωρα τελευταια εχει βγει μια Κορεατικη εταιρια, που κανει επανεκδωσεις κλασσικων αλμπουμς σε πολυ "γλυκωτερες" τιμες απο τις ιαπωνικες...

Τι λες αξιζει να δοκιμασει κανεις ; Μπορει να κανουν οπως οι Ιαπωνες ;

Δεν τους έχω ακούσει αλλά τους φοβάμαι λιγάκι. Σαν τους ιάπωνες Κανείς.
Τα βινύλιά τους παλιότερα ακούγονταν καλύτερα απ τα αμερικάνικα και ήταν πολύ πιο ανθεκτικά.
Και όλα στις ίδιες ακριβώς διαστάσεις: είχα ένα φίλο ψυχαναγκαστικό που καμάρωνε μόλις σου έδειχνε τα βινύλιά του, στοιχημένα, δεν ξέφευγε κανένα. Ούτε χιλιοστό μιλάμε.
Εξ άλλου πόσα γιαπωνέζικα θέλεις; Δεν γίνεται να τ αγοράζεις όλα: αυτό θα το κάνεις πάντα σε mini-LP replicas -όχι στα κανονικά CDs που κυκλοφορούν για το μεγάλο κοινό- σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Οπως η παραπάνω πχ.

Τους περιμένω εδώ και 10 χρόνια να βγάλουν έτσι το Αbsolutely Live των Doors. Είχα ψύχωση διαρκείας μ αυτό το άλμπουμ, το βινύλιό μου δεν ακούγεται πια. Και η εταιρία έχει βγάλει διπλό CD που το περιέχει κι έχουν κοτσάρει και μερικά
bonus tracks από άλλες συναυλίες. Μου χαλάνε τη σούπα κοντολογής: το γκρούπ τότε είχε αποφασίσει Τι ακριβώς θα μπεί στο άλμπουμ. Και όχι τυχαία.
Τώρα ...ήρθαν οι σαράφηδες και αποφασίζουν αυτοί.

Δεν τους έχω ακούσει αλλά τους φοβάμαι λιγάκι. Σαν τους ιάπωνες Κανείς.
Τα βινύλιά τους παλιότερα ακούγονταν καλύτερα απ τα αμερικάνικα και ήταν πολύ πιο ανθεκτικά.
Και όλα στις ίδιες ακριβώς διαστάσεις: είχα ένα φίλο ψυχαναγκαστικό που καμάρωνε μόλις σου έδειχνε τα βινύλιά του, στοιχημένα, δεν ξέφευγε κανένα. Ούτε χιλιοστό μιλάμε.
Εξ άλλου πόσα γιαπωνέζικα θέλεις; Δεν γίνεται να τ αγοράζεις όλα: αυτό θα το κάνεις πάντα σε mini-LP replicas -όχι στα κανονικά CDs που κυκλοφορούν για το μεγάλο κοινό- σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Οπως η παραπάνω πχ.

Τους περιμένω εδώ και 10 χρόνια να βγάλουν έτσι το Αbsolutely Live των Doors. Είχα ψύχωση διαρκείας μ αυτό το άλμπουμ, το βινύλιό μου δεν ακούγεται πια. Και η εταιρία έχει βγάλει διπλό CD που το περιέχει κι έχουν κοτσάρει και μερικά
bonus tracks από άλλες συναυλίες. Μου χαλάνε τη σούπα κοντολογής: το γκρούπ τότε είχε αποφασίσει Τι ακριβώς θα μπεί στο άλμπουμ. Και όχι τυχαία.
Τώρα ...ήρθαν οι σαράφηδες και αποφασίζουν αυτοί.

Ηξερα οτι ενα απο τα τρια αγαπημενα σου live ειναι το Doors. Αλλα επειδη για Doors εχουν κυκλοφωρησει καμποσα, σκεφτομουν "να ειναι το Absolutely η κανενα obscure ". Συμφωνω απολυτα με την ουσια ενος αλμπουμ, ενα αλμπουμ πρεπει να εχει τα τραγουδια που διαλεξε ο καλλιτεχνης να εχει συνοχη, και οχι αχταρμας.

Τωρα τα Γιαπωνεζικα πολυ τα λιγουρευομαι. Εχουν και Obi.

Δεν εχω συλλογη απο γιαπωνεζικα βινυλια, αλλα εχω μεγαλη συλλογη απο Obi ( Πραγματικα απο μεταξι ).:music-smiley-005:
Σταματησαμε να αγοραζουμε απο την Φουκουσιμα και μετα.:twoguns:

Ενα ξεκινημα νεας δισκογραφιας απο Γιαπωνεζικα ειναι ενας καλος στοχος στη ζωη πιστευω :award:

Ας βαλω και τα αλλα δυο που ακουσα σημερα απο Alice Cooper να ομορφηνει το νημα...

Με ακουστικα !

Killer
lp279716_720x600.jpg

Welcome to my Nightmare
1764033.jpg

To School's out 2 φορες :smash:

Για τον Alice Cooper λες ;

Αν ναι εχεις δικιο και υποτιμημενος, και νομιζω οτι εχω υποτευθει την αιτια.

Θυμαμαι οταν ημουν απο εφηβος εως ενθλικας στις ηλικιες που καναμε "ομαδες", τα παιδια που ηταν Hard Rock η Heavy Metal ακουγαν πολλα, αλλα Alice Cooper εν τον πολυαγγιζαν. Και ουτε τον πολυγνωριζαν. Μου κανε εντυπωση.

Πολυ αργοτερα ακαταλαβα οτι ο Alice Cooper δεν ηταν ποτε Χεβυς.
Ειχε μουσικη αρκετα εξεζητημενη και αρκετα πολυσυνθετη πισω απο το "θεατριλικι".

Βεβαια καποιοι "θεατρινισμοι" ( μην το πουμε τιποτα χειροτερο) που εκανε στην σκηνη, και που ξεπατικαρουν σημερα διαφοροι χεβυμεταλαδες, συνεβαλαν ωστε να μην τον πλησιασουν ουτε οι "εστετ". Οταν λεω "θεατρινισμοι" δεν εννοω τυπου Genesis η Bowie.
Αυτα τα καραγκιοζιλικια που θυμιζουν black metal σημερα εννοω...

Παντως ναι, οταν θυμαμαι τα νιατα μου ολοι (οι Ροκαδες) "ανηκαν" σε καποιο γκρουπ, Black Sabbath, Motorhead, Guns n' Roses, Led Zep, Deep Purple. Alice Cooper κανεις, εκτος απο ενα παιδι απο βαθια επαρχια ( καπου απο την Ηπειρο ), που ειχε ερθει απο σποντα η για σπουδες δε θυμαμαι, και τον γνωρισα σε ενα παρτυ και οπου οριοταν..."Και δεν φερατε Alice Cooper ! "

Χα ! Το θυμηθηκα σαν ναταν χτες...και πρεπει ναταν καπου αμεσως μετα την "Αλλαγη"...
Αλλα δεν θυμαμαι καναν

Παρεξηγηθηκε αλλα κρατιεται ακομα. Ειδα κατι τελευταιες συναυλιες του. Δεν το βαζει κατω.

Το προηγούμενο Σαββατοκυριακο άκουσα στο repeat έναν και μόνον δίσκο..Το School's Out...Συγκυρία; Ίσως...Θεματολογικά με παίρνει από κάτω κάθε φορά που το ακούω..Το project του δίσκου βλεπεις. Θυμάμαι τα περασμένα μεγαλεία και σπαράσσω στο κλάμα,καθε φορά που τα διηγούμαι.(μουαχ) .Ένιωσα μαθουσάλας που τρέφεται με αναμνήσεις (έπαιζα σοβαρό πετροπόλεμο στα νιάτα μου :) )
Μουσικά ο δίσκος ''ανοίγει'' και ''θεριευει'' από ένα σημείο και πέρα. Όχι από την αρχή..Ίσως επειδή 'καραδοκεί' το μεγάλο χιτ στην πόρτα της εισόδου..Σαν επιβλητικό,κόκκινο χαλί,με κίτρινα προκαθορισμενα σχέδια.
Αλμπουμαρα στο σύνολό της.
Αλλα δεν έμεινα εκεί..
Στα καπάκια έγινα ιπτάμενος παρατηρητης και αναζήτησα διεξόδους,κάτι που βρήκα στα αυλάκια της ρητορικής του αιλουροειδούς που ακούει στο όνομα Bill Callahan..Έψαξα για εκείνη την διέξοδο που απαρτίζεται από τα παραμύθια τα οποία έχουν έναν και μοναδικό στόχο..Να ακονίζουν την φαντασία του παιδιού και κατ' επέκταση να του εξιτάρουν την διορατικοτητα..Και τέζα οι μονόχνοτοι.
Λατρεύω τα αιλουροειδή..Ίσως από την μακροχρόνια σχέση μου με τις γάτες..Κάθε κίνησή τους είναι μελετημένη με ακρίβεια εκατοστού..Και τα σκυλιά τα λατρεύω..Αλλα είναι ατσουμπαλα και δεν μου κάνουν..Εγώ είμαι πιο εγκεφαλικός. :)
Κοινά στοιχεία; Ένας καλός παρατηρητης θα τα ξετρυπώσει..Εγώ θα βάλω δίπλα δίπλα το εξώφυλλο του ενός,και το οπισθόφυλλο του άλλου..

Και θα κρατήσω μια φράση από το Sweet Treats που λέει:
''If someone offers you
Some sugar
He should eat it''

View attachment 144615

Last edited:
Βάλε και το logo ντε..Μισές δουλείες κάνεις. :flipout:

brand.gif

Μπα, το logo αυτο δεν βρισκεται στο CD που εχω. Στο οπισθοφυλλο εχει εναν με αντιχημικη στολη, και στα πλαγια η Γραφη ειναι στα Ιαπωνικα.
Ουτε το "βιβλιαρακι" μεσα με τους στιχους και τις φωτογραφιες.

Αν το εξωφυλλο ειχε το εν λογο logo δεν θα δισταζα να το βαλω. Δεν εχω τετοια κομπλεξ ουτε τετοια κοληματα.

Αλλα δεν εχει...τι να κανουμε τωρα ;;;

Last edited:
Rage against the Machine _Το πρωτο με τον μποντζ που αυτοπυρπολειται στο Βιετναμ στο εξωφυλλο...

R-4073023-1354338896-2263.jpeg.jpg

Πολυ ενεργεια και αυτος οπως οι Bad religion, οτι πρεπει αν θελεις να κερδισεις δυο τρεις ωρες αυπνιας...