Κωστας Λυμπεροπουλος
AVClub Fanatic
- 17 June 2006
- 14,350
Το προηγούμενο Σαββατοκυριακο άκουσα στο repeat έναν και μόνον δίσκο..Το School's Out...Συγκυρία; Ίσως...Θεματολογικά με παίρνει από κάτω κάθε φορά που το ακούω..Το project του δίσκου βλεπεις. Θυμάμαι τα περασμένα μεγαλεία και σπαράσσω στο κλάμα,καθε φορά που τα διηγούμαι.(μουαχ) .Ένιωσα μαθουσάλας που τρέφεται με αναμνήσεις (έπαιζα σοβαρό πετροπόλεμο στα νιάτα μου)
Μουσικά ο δίσκος ''ανοίγει'' και ''θεριευει'' από ένα σημείο και πέρα. Όχι από την αρχή..Ίσως επειδή 'καραδοκεί' το μεγάλο χιτ στην πόρτα της εισόδου..Σαν επιβλητικό,κόκκινο χαλί,με κίτρινα προκαθορισμενα σχέδια.
Αλμπουμαρα στο σύνολό της.
Αλλα δεν έμεινα εκεί..
Στα καπάκια έγινα ιπτάμενος παρατηρητης και αναζήτησα διεξόδους,κάτι που βρήκα στα αυλάκια της ρητορικής του αιλουροειδούς που ακούει στο όνομα Bill Callahan..Έψαξα για εκείνη την διέξοδο που απαρτίζεται από τα παραμύθια τα οποία έχουν έναν και μοναδικό στόχο..Να ακονίζουν την φαντασία του παιδιού και κατ' επέκταση να του εξιτάρουν την διορατικοτητα..Και τέζα οι μονόχνοτοι.
Λατρεύω τα αιλουροειδή..Ίσως από την μακροχρόνια σχέση μου με τις γάτες..Κάθε κίνησή τους είναι μελετημένη με ακρίβεια εκατοστού..Και τα σκυλιά τα λατρεύω..Αλλα είναι ατσουμπαλα και δεν μου κάνουν..Εγώ είμαι πιο εγκεφαλικός.
Κοινά στοιχεία; Ένας καλός παρατηρητης θα τα ξετρυπώσει..Εγώ θα βάλω δίπλα δίπλα το εξώφυλλο του ενός,και το οπισθόφυλλο του άλλου..
Και θα κρατήσω μια φράση από το Sweet Treats που λέει:
''If someone offers you
Some sugar
He should eat it''
View attachment 144615
ήταν και συνεργάτης του στην καλλιτεχνική πορεία τους
Για την απώλεια που βιώνει είναι μια προσεγγιση θεραπευτική, πολυ περισσοτερο από καλλιτεχνική
γιαυτό και τόσο προσωπική
Δεν αποφεύγω τα "άβολα" ακούσματα, αλλά ετούτο δε σε αφήνει να κάνεις ακρόαση σε ησυχία, δεν θα το έβαζα να παίξει δυο φορές συνεχόμενα
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.