Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Απάντηση: Now playing...

51JQQZGSQWL._SL500_AA300_.jpg

Loka - Fire Shepherds (Ninja Tune, 2006)

Ξέρω πώς να προστατεύομαι από τρίτους, μα δεν ξέρω να προστατεύομαι από τον εαυτό μου

Σαν το soundtrack της ταινίας "δεν αντέχεται άδειο το σπίτι όταν επιστρέφεις"

Σαν πέτρα να μην ζείς,
...με φωνές με το τσιγάρο και τις παλάμες ανοιχτές να παρακαλάς να σου δοθεί χάρη, να σου ξαναβάλουν την ψυχή στην θέση της.

Θα ακουμπώ το χέρι μου στο μάγουλό σου και θα σου παίρνω όλες τις μελανιές

Re: Now playing...

velvet-under-and-nico-cover1.jpg

Τώρα εσύ, μιλάς για χιλιόμετρα.
Κι αναρωτιέμαι, πόσα γίγα μουσικής χρειάζονται για να διασχίσεις μαζί της χιλιάδες χιλιόμετρα; και πόσα χιλιόμετρα είναι από εκεί, από εδώ, ως την άκρη του κόσμου; Για να πας μαζί της ως εκεί. Ένα στικάκι, δέκα, εκατό, τι όμορφο πράγμα η τεχνολογία....
Ένα αυτοκίνητο, γεμάτο μουσικές, ένας ατέλειωτος δρόμος, γκρίζα η άσφαλτος να φεύγει, κι αυτή δίπλα σου όλα τα χρώματα της ζωής σου, τα χρώματα της Τοσκάνης, ξέρεις, εκεί ονειρευόταν να φύγει μαζί σου, εκεί, που το μωβ της λεβάντας μπλέκεται με το πράσινο απ' τα αμπέλια, με το πράσινο της ελιάς - ή μήπως είνα το μωβ και το πράσινο απ' το σάλι της όπως το ανεμίζει ο αέρας, δεν ξέρεις, δε μπορείς να σκεφτείς - και τους σοβάδες στο χρώμα της ώχρας στους γερασμένους τοίχους των σπιτιών.....
Μα είναι κοντά η Σιέννα, κι εσύ θέλεις αυτό το ταξίδι να μην τελειώσει ποτέ. Να τη νιώθεις δίπλα σου, ν' ανασαίνει, να μυρίζεις τ' άρωμά της, να τη βλέπεις να χάνεται στις μουσικές, κάθε νότα μια στιγμή, δε χρειάζονται λόγια σ' αυτό το ταξίδι, ούτε στάσεις χρειάζονται, όλα θα τα φροντίσει αυτή, το μυαλό, την ψυχή, το σώμα, την καρδιά ....

I am tired, I am weary
I could sleep for a thousand years
A thousand dreams that would awake me
Different colors made of tears

Kiss the boot of shiny, shiny leather
Shiny leather in the dark
Tongue of thongs, the belt that does await you
Strike, dear mistress, and cure his heart

όλα θα τα φροντίσει αυτή. αυτός. who cares....

Απάντηση: Re: Now playing...

Τώρα εσύ, μιλάς για χιλιόμετρα.
Κι αναρωτιέμαι, πόσα γίγα μουσικής χρειάζονται για να διασχίσεις μαζί της χιλιάδες χιλιόμετρα; και πόσα χιλιόμετρα είναι από εκεί, από εδώ, ως την άκρη του κόσμου; Για να πας μαζί της ως εκεί. Ένα στικάκι, δέκα, εκατό, τι όμορφο πράγμα η τεχνολογία....

Tελεια οσα λες, αλλα προτιμω να εχω CDακια μαζι μου, χυμα, στα ποδια της συνοδηγου.

Tελεια οσα λες, αλλα προτιμω να εχω CDακια μαζι μου, χυμα, στα ποδια της συνοδηγου.

Ένα στικάκι, ένα παραγεμισμένο ipod να φεύγει με το courier, ένα email, ένα ταξίδι 800χλμ. μακριά γιά πέντε μόνο λεπτά στα όρθια και πάλι πίσω μπορεί να φαίνονται φτηνά αλλά αν δεν τα τολμήσω είναι σαν να πέρασα αναίτια απ'το σύντομο πάλκο
http://www.youtube.com/watch?v=RfivjJPgEq8

louis-armstrongdukeellington-61-great-summit-complete-sessions-90.jpg

It Don't Mean A Thing (If It Ain't Got That Swing)

What good is melody?
What good is music?
If it ain't possessin' something sweet
It ain't the melody, it ain't the music

There's something else that makes the tune complete
It don't mean a thing, if it ain't got that swing
It don't mean a thing all you got to do is sing

It makes no difference
If it's sweet or hot
Just give that rhythm
Everything you've got
It don't mean a thing if it ain't got that swing

Ένα στικάκι, ένα παραγεμισμένο ipod να φεύγει με το courier, ένα email, ένα ταξίδι 800χλμ. μακριά γιά πέντε μόνο λεπτά στα όρθια και πάλι πίσω μπορεί να φαίνονται φτηνά αλλά αν δεν τα τολμήσω είναι σαν να πέρασα αναίτια απ'το σύντομο πάλκο

Φτηνα? Ε, οχι.

Re: Απάντηση: Re: Now playing...

γιά πέντε μόνο λεπτά στα όρθια και πάλι πίσω μπορεί να φαίνονται φτηνά

είσαι επιφανές μέλος της Μουσικής Κατηγορίας και δεν θα έπρεπε να τα λές αυτά.
5 δευτερόλεπτα είναι μία αιωνιότητα.

Ακου το Gimme Shelter. Ακριβώς πριν μπεί ο λεμές με τα φωνητικά.
Ο πειρατής ρίχνει μία πενιά. Μία (1)! Μία πενιά. Μία μαύρη νότα ξεσκισμένη: γλυκειά μου! οσο πιο 'βρώμικη' είσαι, όσο πιο πολλοί σε έχουν πάρει, τόσο πιο πολύ σ αγαπάω! Και θέλω να με σταυρώσουν πάνω σου.
Μία γαμημένη πενιά που μαζεύει όλο το κομμάτι και ανάβει όλες τις συνάψεις του εγκεφάλου σου, και δεν θέλεις ν ακούσεις πιά τίποτ άλλο, στα έχει πεί όλα.
Και θέλεις να πέσεις στα γόνατα. Και ν αρχίσεις να του γλείφεις αυτές τις μπότες από δέρμα κροταλία, που φόραγε τότε.
Και να δηλώσεις δούλος του - ταπεινός.

Last edited:
Re: Απάντηση: Now playing...

Έχει τόση γλύκα πραγματικά αυτή η τρεμοφθήνουσα πενιά Κώστα
Χωράει άνετα και με το σπαθί της στο πιανιστικό του Ρίχτερ στη Σόφια

Ναι! άνετα!
ballet of the unhantched chicks. Η κότα και το κοτοπουλάκι. Χορευουν μαζί. Η κότα είναι πεπειραμένη και Ξέρει. το κοτοπουλακι αδέξιο: ψάχνει ακόμα τα βήματά του.
2 μελωδικές γραμμές. η μία δοκησίσοφη, παλιά πουτάνα. expert.
Η άλλη μαθαίνει. τώρα!

Αγαπημένε μου Μπιλ!

Αlexander Von Schlippenbach - Twelve Tone Tales

116.jpg

Ο εν λόγω κύριος ηχογράφησε το δίσκο στα 67 του χρόνια (2005). Κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί Κλασσική Μουσική του 21ου αιώνα. Ο δίσκος αντιπαθεί το ξεπέταγμα. Θέλει δουλειά για να διαπεραστεί το στρυφνό περίβλημα.

Διαβάστε την Παρουσίαση

Re: Απάντηση: Re: Now playing...

είσαι επιφανές μέλος της Μουσικής Κατηγορίας και δεν θα έπρεπε να τα λές αυτά.
5 δευτερόλεπτα είναι μία αιωνιότητα.

Ακου το Gimme Shelter. Ακριβώς πριν μπεί ο λεμές με τα φωνητικά.
Ο πειρατής ρίχνει μία πενιά. Μία (1)! Μία πενιά. Μία μαύρη νότα ξεσκισμένη: γλυκειά μου! οσο πιο 'βρώμικη' είσαι, όσο πιο πολλοί σε έχουν πάρει, τόσο πιο πολύ σ αγαπάω! Και θέλω να με σταυρώσουν πάνω σου.
Μία γαμημένη πενιά που μαζεύει όλο το κομμάτι και ανάβει όλες τις συνάψεις του εγκεφάλου σου, και δεν θέλεις ν ακούσεις πιά τίποτ άλλο, στα έχει πεί όλα.
Και θέλεις να πέσεις στα γόνατα. Και ν αρχίσεις να του γλείφεις αυτές τις μπότες από δέρμα κροταλία, που φόραγε τότε.
Και να δηλώσεις δούλος του - ταπεινός.

θα διαφωνήσω χρονικά ....
Όλη η εσσάνς είναι τα 8 πρώτα δευτερόλεπτα.
Το ασύλληπτο rhythm riff με το slap back echo....

όσο γιά ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΕΥΦΥϊΑ ακούστε τον μακαρίτη....
Μεταξύ 1.05 και 1.24 .....
19 δευτερόλεπτα.
χρυσάφι....
δεν υπάρχουν λόγια.
ο απόλυτος ενορχηστρωμένος αυτοσχεδιασμός on-the-fly...

http://www.youtube.com/watch?v=bSRHipehNyQ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Now playing...

θα διαφωνήσω χρονικά ....
Όλη η εσσάνς είναι τα 8 πρώτα δευτερόλεπτα.
Το ασύλληπτο rhythm riff με το slap back echo....

+1. Ο Κιθ εχει πει πως αυτο ειναι το καλυτερο τραγουδι των Στοουνς.

όσο γιά ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΕΥΦΥϊΑ ακούστε τον μακαρίτη....
Μεταξύ 1.05 και 1.24 .....
19 δευτερόλεπτα.
χρυσάφι....
δεν υπάρχουν λόγια.
ο απόλυτος ενορχηστρωμένος αυτοσχεδιασμός on-the-fly...

Kαταπληκτικα τα 19", οπως και ολοκληρο το τραγουδι! Δεν το ηξερα.

Τhe Rolling Stones: Angie

rs-1965-mick-jagger.jpg

Συγχώρεσέ με άμα, καμιά φορά, σε 'στολίζω': αυτοί που αγαπάω, πιστεύω πως πρέπει και να με αντέχουν. Οι άλλοι λένε ότι μπορεί και να σ αδικώ. Δεν ξέρουν αυτοί Τι με δένει με σένα.
πόσο φρίκη πρέπει να ήταν για σένα αυτή η 5ετία, 1968-1973...
ο κολλητός πέθανε κάτω από ...μυστήριες συνθήκες.
οι αλλοι 2 πιο 'κοντινοί', η Marianne και ο Keith, γλυστραγαν καθημερινά όλο και πιο βαθειά στα drugs : όλο και πιο αποξενωμένοι, όλο και πιο ...uncommunicado.
Εσύ έπρεπε να κρατήσεις στα πόδια του όλο το θίασο, να πιάσεις το τιμόνι, να γίνεις η μαμά του λόχου. Ξεκίνησες να κάνεις την πλάκα σου, πουλάκι μου, κι αυτοί σε κάθησαν στην καρέκλα και σ έκαναν Μανιτού. Και έμπορα. Να παίρνεις αποφάσεις και να υπογράφεις συμφωνίες. Αυτό το τελευταίο δεν σου άρεσε και δεν ήξερες πως να το κάνεις. Μόλις έφυγε ο Allen Klein και σας πήρε τα royalties για ολη την Αμερική και, μαζί, και τα σώβρακα, κάποιος έπρεπε να μάθει πια να το κάνει. Ο άλλος δεν μπορούσε. Τον κουβάλαγε η Ανιτα στον μάρσιπό της και έβλεπε πεταλούδες. Το έκανες εσύ.
Δεν θα υπήρχαν αυτοί αν δεν υπήρχες εσύ.
Το ξέρω.
Μη με παρεξηγείς που καμιά φορά σε κοροϊδεύω και σε λέω μαλάκα.
Μαλακίες, κάνεις πολλές - όλοι κάνουμε εξάλλου.
Εσυ, περισσότερο απ όλους, θα πρέπει να ξέρεις αν το εννοώ και πόσο.
Και αν το εννοώ έστω και μία κεραία παραπάνω απ όσο θα το εννοούσα αν το έλεγα και για μένα.

Last edited:

Τhe Rolling Stones: Angie

Συγχώρεσέ με άμα, καμιά φορά, σε 'στολίζω': αυτοί που αγαπάω, πιστεύω πως πρέπει και να με αντέχουν. Οι άλλοι λένε ότι μπορεί και να σ αδικώ. Δεν ξέρουν αυτοί Τι με δένει με σένα.
πόσο φρίκη πρέπει να ήταν για σένα αυτή η 5ετία, 1968-1973...
ο κολλητός πέθανε κάτω από ...μυστήριες συνθήκες.
οι αλλοι 2 πιο 'κοντινοί', η Marianne και ο Keith, γλυστραγαν καθημερινά όλο και πιο βαθειά στα drugs : όλο και πιο αποξενωμένοι, όλο και πιο ...uncommunicado.
Εσύ έπρεπε να κρατήσεις στα πόδια του όλο το θίασο, να πιάσεις το τιμόνι, να γίνεις η μαμά του λόχου. Ξεκίνησες να κάνεις την πλάκα σου, πουλάκι μου, κι αυτοί σε κάθησαν στην καρέκλα και σ έκαναν Μανιτού. Και έμπορα. Να παίρνεις αποφάσεις και να υπογράφεις συμφωνίες. Αυτό το τελευταίο δεν σου άρεσε και δεν ήξερες πως να το κάνεις. Μόλις έφυγε ο Allen Klein και σας πήρε τα royalties για ολη την Αμερική και, μαζί, και τα σώβρακα, κάποιος έπρεπε να μάθει πια να το κάνει. Ο άλλος δεν μπορούσε. Τον κουβάλαγε η Ανιτα στον μάρσιπό της και έβλεπε πεταλούδες. Το έκανες εσύ.
Δεν θα υπήρχαν αυτοί αν δεν υπήρχες εσύ.
Το ξέρω.
Μη με παρεξηγείς που καμιά φορά σε κοροϊδεύω και σε λέω μαλάκα.
Μαλακίες, κάνεις πολλές - όλοι κάνουμε εξάλλου.
Εσυ, περισσότερο απ όλους, θα πρέπει να ξέρεις αν το εννοώ και πόσο.
Και αν το εννοώ έστω και μία κεραία παραπάνω απ όσο θα το εννοούσα αν το έλεγα και για μένα.

Tωρα πλεον, κατι ξερουν. Και φυσικα, αυτος κρατησε το θιασο και γι'αυτο πρεπει να παρει το μεγαλυτερο μερος του credit. To μεγαλυτερο επιτευμα των Stones, ειναι αυτο για το οποιο εχουν κατηγορηθεί απο παρα πολλους, δηλαδη, το οτι υπαρχουν ακομα. :grinning-smiley-043