Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Now playing...

..μιας και περι dvd o λόγος...ενωρίτερα έβλεπα αυτό:

Attachments

• jatf75.jpg
    jatf75.jpg
    97.4 KB · Views: 23
Απάντηση: Now playing...

527231.JPG

Johannes Brahms - Intermezzo op. 117, No 2

"Πάντοτε αγαπούσα τα ναυάγια, είναι οι ματαιοδοξίες μου.
Σύχναζα όσο πιο τακτικά μπορούσα σ εκείνα που φύλαγαν φρουρά μπροστά από τις στέγες, τις αποθήκες, τους γερανούς, τους τηλεγραφικούς πυλώνες του Πόρτ-Σουδάν, που χάνονταν πέρα στην άκρη του ορίζοντα, όπου φλεγόταν ο αέρας. Η παλλίροια, γεμίζοντας κι έπειτα αδειάζοντας αυτά τα κάστρα από λαμαρίνα, δημιουργούσε μιά παράξενη και βάρβαρη μουσική, μιά σύνθεση ρόγχων, σφυριγμάτων, βορβορυγμών, θορύβων πιτσιλίσματος, που εναλλάσσονταν με υπόκωφους κρότους."
- Ολιβιέ Ρολέν, "Πόρτ-Σουδάν", εκδόσεις ΑΓΡΑ, μτφ. Εφης Γιαννοπούλου

“Ο άνθρωπος που δεν γελούσε ποτέ” – έτσι περιέγραφε ο ίδιος τον εαυτό του.
Εδώ είναι οι φθινοπωρινές σελίδες του, στον αντίποδα με τα οργιώδη κονσέρτα για πιάνο.
Το 2ο από τα Intermezzi op. 117, τον παρουσιάζει σε όλο του το μεγαλείο: αρχιτέκτονας ιδιοφυής με απόλυτη οικονομία στα μέσα, έχει κρύψει μέσα στην παρτιτούρα φευγαλέες νύξεις σε ότι έχει προηγηθεί από αυτόν, άπειρα μικρά κόλπα με μικρές παραφωνίες και αλλαγές στα μέτρα – τίποτα δεν είναι απλό και τίποτα δεν είναι προφανές: μια φαινομενικά κοινότυπη, σχεδόν βαρετή ακολουθία από νότες καλύπτει σαν πέπλο ένα μελαγχολικό μενουέτο που κινείται παράλληλα με αυτήν. Συνδιαλέγεται μαζί του κι έχεις την εντύπωση πως κρυφακούς μία βαθειά εμπιστευτική εξομολόγηση, προικισμένη με νωχελικότητα και ατελείωτη ποιητική χάρη.

Ο δικός μου αντίστοιχος εφιάλτης και λύτρωση μαζί

arte.jpg

Eduard Artemiev - Solaris, Mirror, Stalker

...όπου όλα δείχνουν πως καμία δύναμη δεν είναι ικανή το στριμωξίδι των συφιλιασμένων για αλλεπάλληλο βιασμό να σταματήσει
και όλοι γύρω, χιλιάδες χρόνια τώρα, συνεχίζουν απρόσκοπτα σαν καλολαδωμένα γρανάζια να ασελγούν στην αλήθεια και να δοξάζουν το εφήμερο...

...εδώ,
στο κεφάλι μου μέσα,
κάθε βράδυ που όλα ησυχάζουν εσύ σε χορό στροβιλίζεσαι
και κάθε μέρα που όλα τρέχουν εσύ σαν σε γυάλα απομονωμένο από τον παρανοϊκό αυτό παροξυσμό με κρατάς...
...με κάνεις να αδιαφορώ γιά τον αέρα που στην επιφάνεια περιμένει και γιά τις φυσαλίδες που εκστομώ πλησιάζοντας όλο και πιό πολύ στον πάτο.
Και ασυγκίνητη την σκέψη μου αφήνουν, αφού η δική σου αλήθεια σαν κρύσταλλος διαθλά πάνω σε κάθε μου πτυχή την αγαλλίαση, τον θαυμασμό και το χαμόγελο.

Re: Απάντηση: Now playing...

bigbrass.jpg

Sonny Rollins and the Big Brass

..με αυτή την σειρά..

..με ορχήστρα
Grand Street track 1
Grand Street (Mono LP Ending) track 13
Grand Street (Verve LP Ending) track 14
..και σε κουαρτέτο
Doxy track 9
Limehouse Blues track 10
I'll Follow My Secret Heart track 11

Το θέλω αυτό, Μπιλ!

41QCYVKMDTL._SS500_.jpg

Wim Mertens: Jardin Clos (Crepuscule CD – 1994)

Τι όμορφος τρόπος να ξεκινάς την ημέρα σου: πανσπερμία από στύλ, ρυθμοί σχεδόν μηχανικοί, νότες προστίθενται συνέχεια σε κάθε μέτρο, μελωδίες περιπλέκονται σε φανταστικούς μαίανδρους, τα φωνητικά μοιάζουν σαν να τραγουδάει η …Σύλβια Κριστέλ (!).
Μαγεία.

Η μέρα είναι συννεφιασμένη και βαριά, πονηρά ήσυχη, τα αφεντικά δίνουν το ΟΚ κάνοντας την πάπια, η σικέ απεργία προσυμφωνημένη μεταξύ ομοσπονδιών και υπουργείων όσον αφορά την διάρκεια, τα αιτήματα και την θετική έκβαση! Και οι εργάτες ως συνήθως μουγκοί και άβουλοι τρίβουν την ουρά τους στο μπατζάκι του προϊστάμενου. Μου την δίνει το ψιλοβόλεμα, κάθε μέρα εύχομαι τα πράγματα να γίνονται λιγότερο ανώδυνα και η απελπισία τον εργάτη να ξυπνήσει επιτέλους.

440360.jpg

Bob Marley and the Wailers - Exodus (1977)

Exodus, movement of Jah people, oh yeah
Open your eyes and let me tell you this
Men and people will fight ya down (Tell me why?)
when ya see Jah light
Let me tell you, if you're not wrong (Then why?)
ev'rything is alright
So we gonna walk, alright, through the roads of creation
We're the generation (Tell me why)
trod through great tribulation
Exodus, movement of Jah people Exodus, movement of Jah people
Open your eyes and look within
Are you satisfied with the life you're living?
We know where we're going; we know where we're from
We're leaving Babylon, we're going to our fatherland
Exodus, movement of Jah people (Movement of Jah people)
Send us another Brother Moses gonna cross the Red Sea
(Movement of Jah people)
Send us another Brother Moses gonna cross the Red Sea
Exodus, movement of Jah people Exodus,
Exodus, Exodus, Exodus, Exodus, Exodus,
Exodus, Exodus Move! Move! Move! Move! Move! Move!
Open your eyes and look within
Are you satisfied with the life you're living?
We know where we're going; we know where we're from
We're leaving Babylon, we're going to the fatherland
Exodus, movement of Jah people
Exodus, movement of Jah people Movement of Jah people
Move! Move! Move! Move! Move! Move!
Jah come to break down 'pression,
rule equality Wipe away transgression,
set the captives free
Exodus, movement of Jah people
Exodus, movement of Jah people Movement of Jah people
Move! Move! Move! Move! Move! Movement of Jah people

41QCYVKMDTL._SS500_.jpg

Wim Mertens: Jardin Clos (Crepuscule CD – 1994)

Τι όμορφος τρόπος να ξεκινάς την ημέρα σου: πανσπερμία από στύλ, ρυθμοί σχεδόν μηχανικοί, νότες προστίθενται συνέχεια σε κάθε μέτρο, μελωδίες περιπλέκονται σε φανταστικούς μαίανδρους, τα φωνητικά μοιάζουν σαν να τραγουδάει η …Σύλβια Κριστέλ (!).
Μαγεία.

Πράγματι αγαπητέ, υπέροχα ''διαφορετικός'' ο Mertens. Αν μπορείς πρότεινε και μερικούς άλλους δίσκους του. Μ´ενδιαφέρει παρα πολύ!-bye-

51YvibO9ShL._SS500_.jpg

θελω λιγο κλαμπινγκ!!!!!!!!! πολλα ζηταω?

Καθόλου...

Στο ίδιο mood είμαι και εγω συνέχεια.
Βαράτε βιολιτζήδες !!!

Global Underground ασταματητα

Υ.Γ. Τελικά φέτος η Μύκονος μου έκανε μεγάλο "κακό"..:grinning-smiley-043:BDGBGDB55:-bye-

Re: Απάντηση: Now playing...

Καθόλου...

Στο ίδιο mood είμαι και εγω συνέχεια.
Βαράτε βιολιτζήδες !!!

Global Underground ασταματητα

Υ.Γ. Τελικά φέτος η Μύκονος μου έκανε μεγάλο "κακό"..:grinning-smiley-043:BDGBGDB55:-bye-

Παιδιά προσπαθώ τον τελευταίο καιρό να αρχίσω να παρακολουθώ πάλι τις εξελίξεις στην σύγχρονη dance σκηνή.Δυστυχώς δεν ενθουσιάζομαι πάντα προφανώς λόγω της ήδη διαμορφωμένης στερεότυπης αντίληψης που έχω για την χορευτική μουσική ή επειδή δεν υπάρχει και καποιος για να μου υποδείξει τον "σωστό δρόμο".Μετά απο μια αποτυχημένη απόπειρα που έκανα με τους Justice άρχισα να βρίσκω και πάλι το κέφι μου για την σύγχρονη χορευτική σκηνή εξαιτίας των Chicken Lips που έμαθα προσπαθώντας να μαζέψω πληροφορίες για την Crazy girl .

Εχω λοιπόν λιώσει την τελευταία εβδομάδα οτι έχω βρει απο αυτούς αλλά βασικά και αυτή την συλλογή που περιλαμβάνει ένα κομμάτι τους αλλά και άλλα παρόμοιου ύφους groups

product-6227137.jpg