Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Απάντηση: Now playing...

Massive Attack - Protection
512Y8KNWEHL._SS500_.jpg

Χαζοβλεπω το πολο και ακουω για 200στη, ισως, φορα ενα απο τα υπερ-υπερ-υπερ-αγαπημενα μου αλμπουμ. Με το που μπαινει η φωνη της Tracy Τhorn αλλαζω αμεσως πιστα...

Now I cant change the way you think
But I can put my arms around you
Thats just part of the deal
Thats the way I feel
I put my arms around you

B000INAWXY.01._SS500_SCLZZZZZZZ_.jpg

Γιά σήμερα λίγο πρίν το 6ο Ευαγγέλιο...Τhe Ballad of Cable Hogue..
Οι παλιές καραβάνες παίζουν πάντα ρόκ..
Δισκάρα,τήν έχει παρουσιάσει ο Λύμπε παλιότερα,αλλά έτσι γιά υπενθύμιση...

Re: Now playing...

Προτιμώ ν' ακούω και τους δυο σας και να διαλέγω αυτά που μου κάνουν...:grinning-smiley-043

Εντάξει, είμαι λίιιιγο πιο κοντά στον Ντοκ (μουσικά)...

Το καινούριο άλμπουμ των VdGG, Trisector
Trisector.jpg

Δυστυχώς όπως ήταν αναμενόμενο σε αυτό το άλμπουμ απουσιάζει ο David Jackson και το σαξόφωνο του, όμως οι συνθέσεις του Peter δεν αλλάξανε στυλ! Αν και μόνο ένα τραγούδι ξεπερνάει τα 10 λεπτά (που συνηθίζεται στα άλμπουμ των VdGG) όλα τα τραγούδια έχουν την ψυχεδέλεια που τους ξεχωρίζει με την ίδια ευκολία ενός καρχαρία στην Καλιφόρνια:music-smiley-005:

Νωρις το βραδακι
την ωρα του φαγητου
εκει κοντα στο δικαστηριο
τέσσερα παιδια στην γωνια
προσπαθουν να σας διασκεδασουν
ο Γουιλι πιανει εναν ρυθμο και τον παιζει στην αρπα
κατω στην γωνια εξω στο δρομο
ο Γουιλι και οι Poor Boys παιζουν
φερε ενα νικελ χτυπησε στα ποδια σου
ο Τουστερ χτυπαει την σανιδα
και ο κοσμος αρχιζει να χαμογελαει
ο Μπλινκι χτυπαει δυνατα το μπασο
και τραγουδαει σολο για λιγο
ο Poor Boy παιζει τον ρυθμο στο καλαμαζου του
και ο Γουιλι χορευει και διπλωνεται στο καζου

αν δεν ξερετε αυτο το τραγουδι
αν δεν ξερετε αυτο το συγκροτημα

τοτε που πατε ?

,

azaz.gif

Διάβασα οτι την λένε Πριγκήπισσα της Jazz. Εγω δεν την γνώριζα... Αλλα πάλι η jazz είναι σε ένα βαθμό ακόμα άγνωστη γη για μένα. Όπως και να 'χει, ο πρώτος δίσκος της Aziza ήρθε στα χέρια μου πρόσφατα ως δώρο γενεθλίων. Μετά τους συνειρμούς πρός ήρεμες, lounge μουσικές που θυμίζουν Enya(συνειρμοί που ήρθαν κοιταζοντας την ήρεμη μορφή της Aziza στο εξώφυλλο) και τις ανάλογες γκριμάτσες, έβαλα τον δισκο στον player. Και τοτε άρχισα να τρώγομαι...

Η πρώτη εντύπωση θυμίζει τον Jarrett, αλλά η Αziza είναι ανατολίτισα, γεννημενη στο Αζερμπαιτζάν. Κι αυτό δεν το απαρνιέται στιγμή στις νότες της. Το Quite Alone έχει μικρές ανατολίτικες πινελιές και κλίμακες που μου θύμισαν αμυδρά την Suite Bergamasque του Debussy. Το Inspiration είναι μια ιδέα απο ανατολίτικη jazz, αν υπάρχει κάτι τέτοιο.Αυτοσχεδιασμοί φωνής και πλήκτρων με αποτέλεσμα μια μουσική που λικνίζεται πολυρυθμικά(σημειώνω εδω οτι οι ρυθμοί στα κομμάτια και τους αυτοσχεδιασμούς της δεν ειναι τετριμμένοι) εως παραληρήματος. Στο Reflections υπάρχει ένα ρεφραίν με νότες που καθρεφτίζονται, πάνω στο οποίο χτίζεται μια μελωδια αφήγησης.

Αυτά μπορώ να γραψω προς στιγμήν... Ας μείνουν ως ενθουσιώδεις εντυπώσεις για τους ανασκαφείς ;)

Υ.Γ. ...Νοw Playing 4 - Inspiration

Μιας και έγινε αναφορα σε καλλιτέχνες εξ ανατολών

μέχρι πρίν λίγο έπαιζε αυτό

612F3YAJD4L._SL500_AA240_.jpg

Ananda Shankar , ομότιτλο άλμπουμ απο το 1970.
Καταιγιστικός, ρυθμικός, μελαγχολικός,ταξιδιάρικος, χαλαρωτικός, μοναδικός ήχος απο το sitar να κελαηδάει στα χέρια του Ananda Shankar.

δείγματα εδώ

Μπράβο Τάσο για την επιλογή. Κάποια στιγμή είχαμε αναφερθεί και στο τελευταίο του δυστυχώς άλμπουμ το Walkin on και τη συνεργασία του με τον εξαιρετικό State of Bengal.
Όποιος δεν το έχει ακούσει το άλμπουμ, να το κάνει.
Τον Ananda τον είχα γνωρίσει (τη μουσική του εννοώ) πριν από χρόνια στη Φολέγανδρο σε ένα αψέντι πάρτυ.
Εκπληκτική βραδιά.

ΝΕΤ,απο την εκπομπή τού Σπύρου Παπαδόπουλου τώρα.
Μιά από τίς μεγαλύτερες φωνές τής Ελλάδας στά ´δημοτικά´πού τόσο υποτιμώνται σέ σχέση με διάφορα κακοφορμισμένα 'ethnic'.
Η Κυρία Ξανθίππη Καραθανάση.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043