Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Απάντηση: Re: Now playing...

πάντως αυτό
PM_DayTrip1.jpg

λέει πολλά....

δεν είναι στο γνωστό στυλ, ούτε του γκρουπ, ούτε του μοναχικού, ούτε με τον Mays, ούτε των τριος...
Μοιάζει με των τριος, αλλά φέρνει λίγο από το group στον αυτοσχεδιασμό.
Πολύ ωραίο. Σχεδόν ανέλπιστα.
Ενας Pat που με πρόλαβε ο Ντοκ...

Έτσι ακριβώς: Λέει πολλά!! :guitarist:

Απάντηση: Now playing...

2247011%20.jpg

Eνας δίσκος πού είχα αδικήσει κυρίως γιατί είχα συνηθίσει να ακούω τά Κindertotenlieder απο μεγάλες γυναικείες φωνές και όχι απο ένα βαρύτονο ακόμα και τής κλασεως τού Dieskau.
Oμως η απαράμιλλη τεχνική του προσφέρει μιά εξαιρετική ερμηνεία ,τελικά.
Οπως καί στά ´Τραγούδια τού Οδοιπόρου´όπου η ρομαντική και ´λεπτή´διεύθυνση τού Kubelik τον οδηγεί σέ μιά τεχνικά αρτιότατη παράσταση.

51r6Ok%2BGXKL._SL500_AA240_.jpg

Misha Alperin:Her first Dance.
Tον έχει παρουσιάσει ο Λύμπε.
Οσο τον ακούω τόσο πιό πολύ τον θεωρώ σάν ενα απο τά καλύτερα έργα τής πρώτης δεκαετίας τού 21ου αιώνα και σίγουρα έναν απο τούς καλύτερους δίσκους τού 2008.
Ολοκληρωμένη πρόταση αυτοσχεδιασμού βασισμένη στίς καλύτερες κλασσικές μουσικές παραδόσεις τού 20ού αιώνα.

Eνας δίσκος πού είχα αδικήσει κυρίως γιατί είχα συνηθίσει να ακούω τά Κindertotenlieder απο μεγάλες γυναικείες φωνές και όχι απο ένα βαρύτονο ακόμα και τής κλασεως τού Dieskau.
Oμως η απαράμιλλη τεχνική του προσφέρει μιά εξαιρετική ερμηνεία ,τελικά.
Οπως καί στά ´Τραγούδια τού Οδοιπόρου´όπου η ρομαντική και ´λεπτή´διεύθυνση τού Kubelik τον οδηγεί σέ μιά τεχνικά αρτιότατη παράσταση.

Αυτός είναι ένας δίσκος που κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να λείπει από τη δισκοθήκη κανενός εξ ημών των μαγεμένων από την μουσική του Μάλερ. :grandpa:

Σπύρο πρόσεξε πως τραγουδά και το Um Mitternacht! :worshippy:

Re: Απάντηση: Re: Now playing...

Δε συμφωνω με τον τοσο μεγαλο ενθουσιασμο του Κωστα. Πραγματι, ο δισκος ειναι ταξιδιαρικος, αλλα, για τα γουστα μου, του λειπει λιγο η μελωδιουλα βρε παιδι μου. Οσο να'ναι, θες καπου να βασιστεις, να ακουμπησεις, να πεις πως "να, τωρα ακουω αυτο το κομματι. Οπου να´ναι τελειωνει και θα αρχισει το επομενο" κ.ο.κ.

3μιση αστερια απο εμενα.

Πουθενά δεν είπα ότι είναι εύκολος δίσκος, Πέτρο: δεν τους ενδιαφέρει η μελωδία, οι συνθέσεις είναι περίπου "σκηνοθετημένες" και το βάρος πέφτει στην ατμόσφαιρα και στο ηχητικό τοπίο. Εκεί κάνουν θαύματα με τις αυξομειούμενες εντάσεις και τους πρωτόγνωρους συνδυασμούς οργάνων.

Ο δίσκος θέλει προσεκτική, σχεδόν κατανυκτική ακρόαση. Δεν είναι από αυτούς που θα τους άκουγα με παρέα ή θα τους έπαιζα στο αυτοκίνητό μου.
Στην συνολική αξιολόγησή του δεν διαφέρουμε και πολύ: εγώ θα του έβαζα 4 στα 5.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Now playing...

Πουθενά δεν είπα ότι είναι εύκολος δίσκος, Πέτρο: δεν τους ενδιαφέρει η μελωδία, οι συνθέσεις είναι περίπου "σκηνοθετημένες" και το βάρος πέφτει στην ατμόσφαιρα και στο ηχητικό τοπίο. Εκεί κάνουν θαύματα με τις αυξομειούμενες εντάσεις και τους πρωτόγνωρους συνδυασμούς οργάνων.

Ο δίσκος θέλει προσεκτική, σχεδόν κατανυκτική ακρόαση. Δεν είναι από αυτούς που θα τους άκουγα με παρέα ή θα τους έπαιζα στο αυτοκίνητό μου.
Στην συνολική αξιολόγησή του δεν διαφέρουμε και πολύ: εγώ θα του έβαζα 4 στα 5.

Eχτες το βραδυ βρηκα την ευκαιρια και εκανα αυτο ακριβως που λες. (Σχεδον) μονος στο σαλόνι ακουσα ξανα αυτο το CD. Οπως προεγραψα, ο δισκος ειναι ταξιδιαρικος, αλλα τωρα που προσπαθω να φερω στο νου μου ενα αποσπασμα του, δεν μπορω. Μου εχει αφησει μια γοητευτικη αισθηση μεν, αλλα τιποτα ως ηχητικη αναμνηση.

Re: Now playing...

cover.jpg

TV on the Radio - Desperate Youth, Blood Thirsty Babes

Δεν ξέρω σε ποιο ακριβώς είδος να το κατατάξω, αλλά μου αρέσει πολύ.
Όσο μαθαίνω περισσότερες παραγωγές της 4AD, τόσο περισσότερο μου αρέσει σαν εταιρεία.