Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Απάντηση: Now playing...

Θυμάμαι πως με είχαν κουράσει . Είναι 4AD ε; Εκείνη που έβγαζε και τους κλαψιάρηδες Cocteau Twins ;

Κι εκείνους τους απαίσιους Dead Can Dance, επίσης...:p

Αλλά θα μου πεις, δίπλα στους Bauhaus, Clan of Xymox, Pixies και Throwing Muses, χαλαλίζεις και τους Dead Can Dance...:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

Κι εκείνους τους απαίσιους Dead Can Dance, επίσης...:p

Αλλά θα μου πεις, δίπλα στους Bauhaus, Clan of Xymox, Pixies και Throwing Muses, χαλαλίζεις και τους Dead Can Dance...:flipout:

Δεν μου αρέσει κανείς από αυτούς που αναφέρεις , ούτε αγόρασα ποτέ δίσκο τους πλην των bauhaus , γνωστών αλλοιώς και ως "βαρώνων του βαρύγδουπου"

Re: Now playing...

Περί ορέξεως...

Πάντως είναι περίεργο, να σου αρέσει ο "Νίκος Σπηλιάς" κι όχι οι Νεκροί Μπορούν να Χορέψουν"...:D

Απάντηση: Now playing...

204351400.jpg

Eξαιρετικός δίσκος γιά τσέλο και πιάνο ηχογραφημένος τό 2000.
Εχουμε ξαναμιλήσει γι´αυτόν.
Σχόλια πάνω σε μουσική τών Orlando Gibbons και William Byrd καί όχι μόνον.
Ποιητικότατος.

B0002HSDOQ.08.LZZZZZZZ.jpg

The Go-Betweens - 16 Lovers Lane

ο απόλυτος φθινοπωρινός δίσκος, ο Σεπτέμβρης ειδικά είναι η εποχή του

Απάντηση: Now playing...

i63068h03d1.jpg

Yπάρχει καιρό στην δισκοθήκη ,αλλά όσο πιό πολύ ακούγεται τόσο πιό πολύ καθηλώνει.
Εξαιρετικό live μέ καθόλου ´εύκολες´μουσικές ιδέες.
Και γιά όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει το εξαιρετικό άρθρο τού Λύμπε.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=21183&highlight=Pieranunzi

Υ.Γ.
Δεν το γράφω για να ευλογάμε τά γένια μας γενικώς,αλλά μέ αφορμή το Φεστιβάλ Υμηττού οι διάφοροι επαγγελματίες μουσικοκριτικοί και οι εφημερίδες ´θυμήθηκαν´ερμηνευτές και δίσκους,πού εδώ έχουν παρουσιαστεί τουλάχιστον 6-12 μήνες πρίν.
Το ίδιο έχω διαπιστώσει πώς ισχύει και γιά τίς δικές μας ´Νέες Κυκλοφορίες´πού εμφανίζονται στον Τύπο,σποραδικά και εάν,3-6 μήνες αργότερα απότι στό φόρουμ μας..............

Σαββατο βραδυ επελεξα να ικανοποιησω την "διψα" μου
για ενα τσαμπι σταφυλια...απ αυτα χωρις κουκουτσια...που παντα μου αρεσαν...
τα βρηκα ξεχασμενα στο ψυγειο ψαχνοντας για κατι ποιο επιβλητικο...κατι που
να με χορτασει...ας ειναι ...χορτασα και με αυτο...αλλωστε το βραδυ δεν τρωνε βαρια:operator:

JASON MOLINA-let me go,let me go,let me go

sc149-1.jpg

Siouxsie & The Banshees - Superstition

Siouxsie_%26_the_Banshees_Superstition.jpg

"Κiss them for me" και "Shadowtime" παίζουν εδω και μερικά λεπτά. Πρώτη ακρόαση για ενα album από την παρηκμασμένη, σε σχέση με το παρελθόν, εποχή των Banshees. Eιδικά το δεύτερο δεν θυμίζει σε τίποτα τους σκοτεινούς Banshees του Spellbound και Love in a void. Εντούτοις ακούγονται ευχάριστα έστω κι ως 'τελευταίες ανάσες' ήχων των '80s.

Stefano Bollani - Piano Solo

pianosolo.jpg

Έχοντας απολαύσει τον ιταλό πιανίστα ζωντανά πριν λίγες μέρες συνεχίζω τη γνωριμία μαζί του με αυτό τον solo δίσκο του 2006.
Εδώ καταπιάνεται με ετερόκλητης προέλευσης κομμάτια και τα μεταπλάθει λίγο ή περισσότερο. Το μενού περιλαμβάνει πολλά και ποικίλα : από ιταλικά pop τραγούδια, rag time του Joplin,τραγούδια Λατινοαμερικανών συνθετών, ένα θέμα από το 1ο κοντσέρτο για πιάνο του Prokofiev ενώ υπάρχουν και δικοί του ενδιαφέροντες αυτοσχεδιασμοί.
Σχεδόν όλα τα κομμάτια είναι βραχείας διάρκειας.
Το κλίμα του δίσκου κυμαίνεται από ήρεμο και ενδοσκοπικό μέχρι ζωηρό και ξεσηκωτικό. Για την δεξιοτεχνία του Ιταλού δεν γεννάται θέμα (κλασσικά εκπαιδευμένος άλλωστε).
Αναμένουμε περισσότερα από τον Stefano.

61sp%2BDEQrKL._SL500_AA240_.jpg

Black Angels - directions to see a ghost

Έχω κολλήσει άσχημα…
Οι Μαύροι Άγγελοι από το - γνωστό στο μουσικό χάρτη - Όστιν του Τέξας με μια σημερινή κυκλοφορία μας στέλνουν κατευθείαν στα 70s.
Ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια του ψυχεδελικού ήχου και των Velvet και φτάνει μέχρι τους joy division. Από εκεί και μετά ότι συνέβη μουσικά είναι σα να μην υπάρχει για τους Black Angels.

Και μετά...
51vLnb3xT5L._SS500_.jpg

Lollipop Shoppe
Ρυθμοί garage και γενναίες δόσεις ψυχέλειας με φόντο το μουσικό τοπίο της δυτικής ακτής το 1968.
Eίναι ο μοναδικός δίσκος που έβγαλαν με αυτό το όνομα. Πριν από αυτό όμως, από ότι διαβάζω στο ένθετο είχαν κυκλοφορήσει κάτι σαν "The weeds" το οποίο πάει για αγορά.
Αργότερα ο Fred Cole έφτιαξε τους αρκετά γνωστούς στη χώρα μας Dead Moon.

για το Directions to see a ghost δεν χωρα αμφιβολια....στα καλυτερα για φετος...

εχει μια "μουχλα" μεταξυ αλλων απεριγραπτη...

σαν να ζεις Το ονομα του ροδου ενα πραμα:guitarist:

Last edited:

[Οι Μαύροι Άγγελοι από το - γνωστό στο μουσικό χάρτη - Όστιν του Τέξας με μια σημερινή κυκλοφορία μας στέλνουν κατευθείαν στα 70s.
Ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια του ψυχεδελικού ήχου και των Velvet και φτάνει μέχρι τους joy division. Από εκεί και μετά ότι συνέβη μουσικά είναι σα να μην υπάρχει για τους Black Angels.

Lollipop Shoppe
Ρυθμοί garage και γενναίες δόσεις ψυχέλειας με φόντο το μουσικό τοπίο της δυτικής ακτής το 1968.

Εχω τις αμφιβολίες μου...:chinscratch:
τους δίσκους, δεν τους έχω ακούσει.
αλλά ποιός ο λόγος να εντρυφώ στο ...ένδοξο Χθές;
καλλιτέχνες ειναι αυτοί ή imitators;
και Που είναι η διαφορά με τις δικές μας οπισθοδρομικές κομπανίες που προσπαθούν να αναβιώσουν το ρεμπέτικο;:nounder:
what's the point dammit :icon15: