Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Now playing...

Κώστα οι lillipop shoppe δεν είναι καινούριοι, για του 68 κυκλοφορία πρόκειται.
Όσο για τους άλλους, ξέρω, μας τα παν κι άλλοι,
αλλά είναι ωραίο να βλέπεις μπάντες σύγχρονες να πατάνε τόσο γερά στο χθές και να βγάζουν τέτοιες δουλειές. Η αλήθεια είναι ότι δεν φέρνουν κάτι καινούριο, δεν έχουν όρεξη για πειραματισμό, αλλά ότι κάνουν το κάνουν τόσο όμορφα...

αλλά είναι ωραίο να βλέπεις μπάντες σύγχρονες να πατάνε τόσο γερά στο χθές και να βγάζουν τέτοιες δουλειές. Η αλήθεια είναι ότι δεν φέρνουν κάτι καινούριο, δεν έχουν όρεξη για πειραματισμό, αλλά ότι κάνουν το κάνουν τόσο όμορφα...

OK. Αλλά κάποτε, αυτή ήταν επαναστατική μουσική.
Τώρα, φέρνει προς ...προγονολατρεία ;) :rolleyes:

Απάντηση: Now playing...

-ποιός (καθ)ορίζει τα εκφραστικά μέσα , την αισθητική κατεύθυνση , το ένδυμα του περιεχομένου αν όχι ο ίδιος ο καλλιτέχνης ;
-γιατί η φόρμα που χρησιμοποιεί αυτός πρέπει , ντε και καλά , να είναι επαναστατική ;
-υπάρχει επαναστατική φόρμα σήμερα ( υπό την έννοια ότι δεν το έχουμε ξανακούσει ); μπορεί να υπάρξει ;
-γιατί τσουβαλιάζονται μαζί , τόσο ο αναβιωτής , που εκτελεί κατά νότα τα παλιά δημιουργήματα , όσο και αυτός που χρησιμοποιεί την παράδοση και τις ιστορικές μνήμες , ως έμπνευση για κάτι δικό του ;
-γιατί να μην θεωρηθεί ότι το ροκ είναι πλέον παραδοσιακή και όχι επαναστατική μουσική φόρμα , άρα νομιμοποιείται ως ιστορική πηγή εμπνεύσεως ;

( ούτε εγώ έχω ακούσει το δίσκο , απλώς αναρωτιέμαι ) -bye-

OK. Αλλά κάποτε, αυτή ήταν επαναστατική μουσική.
Τώρα, φέρνει προς ...προγονολατρεία ;) :rolleyes:

Καλά τα λές.

Αλλά την επαναστατική μουσική τη γέννησε η κοινωνία που είχε τις επαναστατικές διαθέσεις.
Σήμερα κατα πόσο μπορέι να γίνει δεν ξέρω... δεν βλέπω την κοινωνία να έχει και καμιά διάθεση να αλλάξει κάτι και είναι κρίμα να στήνουμε τον τοίχο τη μουσική για αυτό.

Αλλά την επαναστατική μουσική τη γέννησε η κοινωνία που είχε τις επαναστατικές διαθέσεις.
Σήμερα κατα πόσο μπορέι να γίνει δεν ξέρω... δεν βλέπω την κοινωνία να έχει και καμιά διάθεση να αλλάξει κάτι και είναι κρίμα να στήνουμε τον τοίχο τη μουσική για αυτό.

Δεν τη στήνω στον τοίχο. Αλλοίμονο...δεν είμαι εισαγγελέας.
Απλά δεν έχω σε εκτίμηση τους κάθε λογής αναβιωτές.
Ο καλλιτέχνης, κατ εμέ, οφείλει να είναι ανατρεπτικός - είτε συνάδουν οι κοινωνικές συνθήκες είτε όχι.
Η πραγματική επανάσταση των Velvets φανερώνεται αν τους συγκρίνεις με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορούσε γύρω τους τότε - αλλά και για καμιά 10ριά χρόνια μετά.

Ακρως προσωπική άποψη φυσικά. :ernaehrung004:

Last edited:
Απάντηση: Now playing...

E μα πια, σας εχουμε ζαλισει εδω και τοσους μηνες με αυτο το δισκο! Ακουστε τον ντε να ξερουμε γιατι πραγμα μιλαμε!:slapface:

Re: Απάντηση: Now playing...

-γιατί να μην θεωρηθεί ότι το ροκ είναι πλέον παραδοσιακή και όχι επαναστατική μουσική φόρμα , άρα νομιμοποιείται ως ιστορική πηγή εμπνεύσεως ;

( ούτε εγώ έχω ακούσει το δίσκο , απλώς αναρωτιέμαι ) -bye-

Το ροκ νομίζω ότι σταμάτησε να είναι επαναστατική μουσική από τις αρχές των 70ς.
Ευτυχώς που ήρθε το πανκ μερικά χρόνια αργότερα και ξαναπέρασε η μουσική στους νέους.

... και να τον ακούσεις το δίσκο -bye-

Re: Απάντηση: Now playing...

Το ροκ νομίζω ότι σταμάτησε να είναι επαναστατική μουσική από τις αρχές των 70ς.

Aδικείς τους Birthday Party, τους This Heat, τους Residents, τους Swans...πολύ κόσμο. και πάνω απ όλους, βέβαια, αδικείς κατάφωρα τους κυρίους (και την κυρία) που έχεις στο avatar σου. ;)

το δίσκο θα φροντίσω να τον ακούσω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

δεν μας αρέσει να μιλάμε σε ώτα μη ακουόντων βλέπω ε; χε χε :D

Το ιδανικο θα ηταν να γινεται συζητηση για ολους τους δισκους. Απο την αλλη, προσωπικα αδιαφορω για το ποιοι, ποσοι και αν... Δεν ειμαι επαγγελματιας κριτικος, ουτε καλλιτεχνης.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

προσωπικα αδιαφορω για το ποιοι, ποσοι και αν... Δεν ειμαι επαγγελματιας κριτικος, ουτε καλλιτεχνης.

Ούτε εγώ είμαι επαγγελματίας κριτικός ή καλλιτέχνης.
Ερασιτέχνης μάλλον.
Αλλά δεν αδιαφορώ καθόλου: μου τη σπάει η ιδιωτεία. Ασε που αμα δεν τα μοιρασθώ με άλλους, το πράγμα δεν έχει καθόλου πλάκα.
Μάλλον φταίει που είμαι παλαιάς κοπής...Μας διακατείχε ένας ιεραποστολικός ζήλος καθώς και διάφορα άλλα τέτοια σακατηλίκια εκείνη τη μακρυνή εποχή :rolleyes:

Stefano Bollani - Piano Solo

pianosolo.jpg

Το κλίμα του δίσκου κυμαίνεται από ήρεμο και ενδοσκοπικό μέχρι ζωηρό και ξεσηκωτικό. Για την δεξιοτεχνία του Ιταλού δεν γεννάται θέμα (κλασσικά εκπαιδευμένος άλλωστε).
Αναμένουμε περισσότερα από τον Stefano.

Δις

Επανάσταση - Αρθριτικά 0-1.
Η μπάντα που θα σώσει το ροκ υπάρχει.
Έλα όμως που τους καπελώνει μία μαργαρίτα ,η θάλασσα και ο Fausto Papetti.

To πρόβλημα είναι ηλικιακό καθαρά. Και να γίνει μία μουσική επανάσταση το 99% από μας, θα την απαξιώσει.

Δεν αφήνουμε καλύτερα σε τίποτα νεότερους αυτά τα ζητήματα;

Οχι! η σημερινή νεολαία δεν ξέρει που πατάει και που πηγαίνει :grandpa:
μόνο η νεολαία των σέβεντις ήξερε...γι αυτό και γεμίσαμε μιμητές :flipout:

Επανάσταση - Αρθριτικά 0-1.
Η μπάντα που θα σώσει το ροκ υπάρχει.
Έλα όμως που τους καπελώνει μία μαργαρίτα ,η θάλασσα και ο Fausto Papetti.

To πρόβλημα είναι ηλικιακό καθαρά. Και να γίνει μία μουσική επανάσταση το 99% από μας, θα την απαξιώσει.

Έτσι μάνα μου, έτσι..
Αφήνω τα ζητήματα στις δεσποινίδες
SaharaHotnights-2.jpg

Σουηδέζες άρρωστες κατά τη παλιά τη ρήση:BDGBGDB55:

Αμάν πια με τα σέβεντις.
Πρόσεχε Λύμπε, μου θυμίζεις έντονα κάποιους άλλους, βόρειους...:p

Και είμαι και λίγο μεγάλος για να κάνω μουσική επανάσταση εγώ ο ίδιος ρε γμτ...:D