Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

έρχεσαι δεύτερος....

εγώ έπαθα Μπητληίτιδα τις γιορτές.
άκουσα τα anthologies, είδα τα anthologies (2 φορές), το let it be naked με τις συνεντεύξεις και αλώνισα τα internet και τις γουκιπαιδείες....
Εννοείται ότι δεν μπορώ από προχτές να ακούσω κάτι άλλο....-bye-

εγω αποφευγω να ακουω Βeatles
o λογος ειναι οτι μετα δεν ακουγεται τιποτα
και καλο ειναι να ακουμε και τα καινουργια

.

Re: Now playing...

51XN9A1DPML._SS500_.jpg

Talking Heads : Naked (Sire CD 1988)

Ωρες ώρες σκέφτομαι ότι έχετε δίκαιο: πράγματι, μετά τη δεκαετία του '70, σταμάτησαν να βγαίνουν σπουδαίοι δίσκοι :aetsch:

μπάαα....
όλα τέλειωσαν το '69:grinning-smiley-043

εγω αποφευγω να ακουω Βeatles
o λογος ειναι οτι μετα δεν ακουγεται τιποτα
και καλο ειναι να ακουμε και τα καινουργια

.

Ναί αλλά άμα άκουγες μόνον ´Σκαθάρια´θάκανες οικονομία.:grandpa:

Πάντως η δήλωση μού θυμίζει λιγάκι αυτό πού είπε ο Σουλτάνος όταν έκαψε την Βιβλιοθήκη τής Αλεξάνδρειας:'Tι χρειάζονται τά βιβλία αφού τά γράφει όλα το Κοράνι´.-bye-:flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Now playing...

51XN9A1DPML._SS500_.jpg

Talking Heads : Naked (Sire CD 1988)

Ποιο είναι αυτό; Μπλαντ, μπλάντ
μπλαντ μπλαντ μπλαντ μπλαντ μπλαντ; :slapface:
Μακράν το αντιπαθέστερο σε μένα τραγούδι για πολλά χρόνια (και καπακωτά ο mr Jones? α πα πα ) :violent-smiley-030:

Απο heads είπαμε, κορυφή το Remain :grandpa:

Απάντηση: Now playing...

Alice Coltrane - Ptah the El Daoud(Impulse!, 1970)
41CN71VEJBL._SS500_.jpg

Mα, να μου αρεσει τοσο πολυ πια η Alice Coltrane? Eδω δινει ρεστα (κατα την εννοια του Charlie Haden oμως) ο Ron Carter.

Ολες οι συνθεσεις (4), απο την ιδια.

ΔΙΣΚΑΡΑ

Alice Coltrane — harp, piano
Joe Henderson — alto flute, tenor saxophone (αριστερο καναλι)
Pharoah Sanders — alto flute, tenor saxophone, bells (δεξι καναλι)
Ron Carter — bass
Ben Riley — drums

Ναί αλλά άμα άκουγες μόνον ´Σκαθάρια´θάκανες οικονομία.:grandpa:

Πάντως η δήλωση μού θυμίζει λιγάκι αυτό πού είπε ο Σουλτάνος όταν έκαψε την Βιβλιοθήκη τής Αλεξάνδρειας:'Tι χρειάζονται τά βιβλία αφού τά γράφει όλα το Κοράνι´.-bye-:flipout::flipout:

σου θυμιζει αλλα δεν ισχυει
εγω λεω οτι δεν επισκεπτομαι συχνα την βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας
γιατι προσπαθω να διαβασω και νεες εκδοσεις

καστανιωτη π.χ :flipout:

-bye-

Απάντηση: Now playing...

Bob Dylan - Modern Times(2006)
51dCLUhS6lL._SS400_.jpg

Εκει που μια κανονικη εργασιμη ημερα θα προλαβαινα να το ακουσω μια-μιαμιση φορα στο αμαξι, στο δρομο για τη δουλεια, σημερα εφτασα μονο μεχρι το τεταρτο τραγουδι. Συνεχιζω στο γραφειο ομως. Τα ειχαμε πει και τοτε, ειναι ενα απο τα καλυτερα αλμπουμ του 2006.

Re: Απάντηση: Re: Now playing...

Ποιο είναι αυτό; Μπλαντ, μπλάντ
μπλαντ μπλαντ μπλαντ μπλαντ μπλαντ; :slapface:
Μακράν το αντιπαθέστερο σε μένα τραγούδι για πολλά χρόνια

κομματάρα....
1 από τα 5 ever του Δαβίδ....
(επιτέλους βρήκαμε σημείο διαφωνίας ρε Κουν, είχα αρχίσει να ανησυχώ....:grinning-smiley-043)

P.I. Tchaikovsky - Piano Concertos Nos. 1-3 , Concert Fantasy for piano and orchestra
Mikhail Pletnev - piano
Vladimir Fedoseyev / The Philharmonia

tchaikovskypianoconcertki7.jpg

Είναι γεγονός ότι η σκιά του 1ου Κοντσέρτου έχει πέσει πολύ βαριά στα υπόλοιπα έργα για πιάνο και ορχήστρα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιόλογα.
Αυτό το 2πλό cd είναι καλή περίπτωση για όσους ενδιαφέρονται για όλα τα έργα για πιάνο και ορχήστρα του Ρώσου μελωδού.

Για το 1ο Κοντσέρτο έχουν ειπωθεί και γραφτεί άπειρες λέξεις. Κάποιες θα βρείτε εδώ Έργο ογκόλιθος στην πιανιστική φιλολογία.

Το 2ο Κοντσέρτο ακολουθεί κι αυτό την ρομαντική γραμμή του συνθέτη με όμορφες μελωδίες ενίοτε ξέφρενες και εμπρηστικές και δεξιοτεχνική γραφή για το πιάνο.Το δεύτερο μέρος του θα μπορούσε να αποτελεί μέρος ενός Τριπλού κοντσέρτου (πιάνο,βιολί, τσέλλο).
Πρόκειται για ένα άδικα παραγκωνισμένο έργο.

Η ιστορία του 3ου Κοντσέρτου είναι περίεργη. Το 1892 ο συνθέτης ξεκίνησε το σκαρίφημα της 7ης Συμφωνίας του αλλά στην πορεία επανενορχήστρωσε τα μέχρι τότε γραμμένα ως πρώτο μέρος του 3ου Κοντσέρτου πλέον. Αργότερα σκέφτηκε σοβαρά να προσθέσει άλλα δύο μέρη αλλά τον πρόλαβε ο θάνατος.

Η Φαντασία κοντσέρτου έχει δύο μέρη και χαρακτηρίζεται και αυτή από ζωντάνια και λυρισμό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Now playing...

κομματάρα....
1 από τα 5 ever του Δαβίδ....
(επιτέλους βρήκαμε σημείο διαφωνίας ρε Κουν, είχα αρχίσει να ανησυχώ....:grinning-smiley-043)

Να διευκρινίσω: εγώ μίλησα για τραγούδι.. Και συγκεκριμένα για το "εύρημα" της επανάληψης του blind δεκατέσσερις (!) φορές τη μία και εικοσιοκτώ(!!) την άλλη. Μου βγάζει κάτι τέτοιο :eviltongue: :eviltongue: :aetsch: :aetsch:
Το κομμάτι απο πλευράς σύνθεσης, ρυθμού, ενορχήστρωσης ασφαλώς είναι πολύ καλό. Στιχουργικά τώρα, δεν ξέρω αν αναφέρεται σε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό (αν ξέρει κάποιος, ας πεί).

Ο Maurizio Pollini (1942- ) σε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που κλιμακώνεται επί το αφαιρετικότερο και το λιγότερο εύληπτο (η σονάτα του Boulez). Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του ´70 (71 -76). Από τις πρώτες του ηχογραφήσεις στη Deutsche Grammophon, ο Ιταλός μοιάζει ...ηλεκτροκίνητος.

Igor Stravinsky - Petrushka, movements (3) for piano
Sergey Prokofiev - Piano Sonata No. 7 in B flat major ("War Sonata 2/Stalingrad"), Op. 83
Anton Webern - Variations for piano, Op. 27
Pierre Boulez - Piano Sonata No. 2

Pollini-Stravinsky.JPG

Περισσότερα εδώ