Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Now playing...

Το έχεις ρίξει στα σκληρά σήμερα, όλο Μπαχ ακούς από το πρωί. Ρίξ´το και λίγο έξω, βάλε και κανα Βιβάλντι! ή μήπως κάνεις αποτοξίνωση απο την Γυροβύζιον? -bye-

Έχει μεσολαβήσει Ravel (Gaspard de la nuit) και το 1ο Κοντσέρτο για Πιάνο του Brahms (τα 2/3 για την ακρίβεια)...:rolleyes:
Αλλά και το σενάριο της αποτοξίνωσης από Γιουροβύζιον παίζει διότι χθές υπέκυψα στις διαθέσεις της οικογένειας και ...υπέστην σχεδόν όλα τα τραγούδια από τις αηδές και τους αηδούς...:smile:

Εγώ ήμουν πιο τυχερός και φέτος δεν υπέστην το μαρτύριο της σταγόνας (λέγε με Γιουροβύζιον). Χτες άκουγα και εγώ Ιωάννη Σεβαστιανό, συγκεκριμένα αυτό

grumiaux bach.jpg

λάφυρο από πρόσφατο ταξίδι σε Βρυξέλλες, σε παρθένο βινύλιο για 25 ευτελή Ευρώπουλα. Έφτασα μόνο μέχρι την δεύτερη παρτίτα και την απίστευτη Chaconne, την οποία ποτέ δε χορταίνω να ακούω, για μένα ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια που έχουν γραφεί ποτέ. Ο Grumiaux αποφεύγει κάθε συναισθηματισμό, κάθε μελό, προσφέρει μια Chaconne επική,δραματική, σαν πρόδρομο της Τρίτης συμφωνίας του Beethoven ένα πράγμα. Αξίζει.

Attachments

• grumiaux bach.jpg
    grumiaux bach.jpg
    28.4 KB · Views: 8
Απάντηση: Now playing...

i33274psg7m.jpg

ειδικά το "Hyperbolicsyllabicsequedalymistic" . Απίστευτο

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Νομιζα πως τον βαριοσουν αφορητα αυτον! Σε μπερδεψα με καποιον αλλο?

μπα , δεν νομίζω. Shaft και τα μυαλά στα κάγκελα . Είχαμε και μια ιδεολογική διαμάχη με τον Λύμπε παλιά . Για ψάξτο μπας και βρείς τίποτα -bye-

Έφτασα μόνο μέχρι την δεύτερη παρτίτα και την απίστευτη Chaconne, την οποία ποτέ δε χορταίνω να ακούω, για μένα ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια που έχουν γραφεί ποτέ.

Για τη Chaconne συμφωνώ, πρόκειται για μέγιστο κομμάτι και σίγουρα desert island music για μένα.
Όποτε το ακούω, απερίσπαστος και με την πραγματική έννοια της Ακρόασης, με διαποτίζει ολόκληρο , μπαίνει στα τρίσβαθα της ψυχής μου και με ''απογειώνει''. Μόνο που , επειδή έχω ένα θεματάκι με το βιολί ως αμιγώς σολιστικό όργανο (ενώ περιέργως πως δεν ισχύει το ίδιο για κοντσέρτα για βιολί και ορχήστρα) προτιμώ πάντα την πιανιστική εκδοχή όπως αυτή του Busoni
41KNQ69ZD4L._SL500_AA240_.jpg

Την πιανιστική εκδοχή την έχω ακούσει με τον Rubinstein και δεν μπορώ να πω ότι με απογείωσε, αν και ο Αρτούρο είναι περίπου οικογενειακός φίλος (αν κρίνουμε από τις τόσες ηχογραφήσεις του που έχω) σε αντίθεση με την ορχηστρική διασκευή του Casella δια χειρός Μητρόπουλου

giulini mitropoulos.jpg

η οποία είναι απλά απίστευτη. Πάθος και ένταση πέρα από κάθε όριο, καμμία σχέση με τον αποστειρωμένο Μπαχ κάποιων βορειογερμανικών ωδείων. Εδώ μιλάμε για ένα Μπαχ μεσογειακό, χορευταρά και γλεντζέ.Αυθεντικός? με τίποτα. Απολαυστικός? εκατό τις εκατό.

Attachments

• giulini mitropoulos.jpg
    giulini mitropoulos.jpg
    30.1 KB · Views: 8

Δεν γνώριζα οτι υπάρχει κι αλλη ορχηστρική μεταγραφή της Chaconne, εκτός αυτής του Hideo Saito!...Σπεύδω ;)

Στις πιανιστικές προτιμώ την ερμηνεία του Michelangeli... Αν και ταχύτατη, είναι πολύ πλούσια σε δυναμικές εκφράσεις. Ήσυχη σε περάσματα όπως το chorale του δευτερου θέματος, εκρηκτική στα αρπίσματα/παραλλαγές προς το τέλος του πρώτου θέματος.

a623_1_sbl.JPG

Mεγαλώνοντας στράφηκα στην Φαντασία και Φούγκα τού Μπάχ BWV944..
Aκούστε τον Richter απο ηχογράφηση τού 1948 στην Μόσχα και ίσως την προσθέσετε στίς μέγιστες πιανιστικές ερμηνείες.
Απο Andromeda.

Y.Γ.
Υπάρχει και μιά εξαιρετική ερμηνεία τών Pictures at an Exhibition τού 52 πού δέν έχει να ζηλέψει τίποτα απο την ´Θρυλική´τού Ρεσιτάλ τής Σόφιας τού 58

Last edited:

Gazpacho-Tick Tock

gazpacho-tick-tock.jpg

το έκτο και πιο πρόσφατο των Νορβηγών με το Ισπανικό όνομα...
το προορίζω για τις παρουσιάσεις...το δικαιούται

Re: Απάντηση: Now playing...

Mεγαλώνοντας στράφηκα στην Φαντασία και Φούγκα τού Μπάχ BWV944..
Aκούστε τον Richter απο ηχογράφηση τού 1948 στην Μόσχα και ίσως την προσθέσετε στίς μέγιστες πιανιστικές ερμηνείες.
Απο Andromeda.

Y.Γ.
Υπάρχει και μιά εξαιρετική ερμηνεία τών Pictures at an Exhibition τού 52 πού δέν έχει να ζηλέψει τίποτα απο την ´Θρυλική´τού Ρεσιτάλ τής Σόφιας τού 58

Eχω το Ιταλικό, το 1052 και την Αγγλική Σουϊτα σε μια σειρά απο CDs μεγάλων πιανιστών που έδιναν κάποτε τα "Νεα". Ο Ρίχτερ κάνει "ερμηνευτική ανασκαφή" στα έργα του Bach. O τρόπος που παίζει αναδεικνύει μελωδίες θαμμένες στην αντίστιξη με τρόπο μακριά από τον "ενδεδειγμένο", εντούτοις αρκετά πειστικό. Άκου και την σουϊτα που έχει το CD, αν δεν το εχεις κάνει ήδη. Θεωρώ την συγκεκριμένη ερμηνεία μακράν καλύτερη όσων εχω ακούσει ως τώρα, και αυτών του Gould.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

Eχω το Ιταλικό, το 1052 και την Αγγλική Σουϊτα σε μια σειρά απο CDs μεγάλων πιανιστών που έδιναν κάποτε τα "Νεα". Ο Ρίχτερ κάνει "ερμηνευτική ανασκαφή" στα έργα του Bach. O τρόπος που παίζει αναδεικνύει μελωδίες θαμμένες στην αντίστιξη με τρόπο μακριά από τον "ενδεδειγμένο", εντούτοις αρκετά πειστικό. Άκου και την σουϊτα που έχει το CD, αν δεν το εχεις κάνει ήδη. Θεωρώ την συγκεκριμένη ερμηνεία μακράν καλύτερη όσων εχω ακούσει ως τώρα, και αυτών του Gould.

Σωτήρη αναφέρεσαι στίς ιδιες ερμηνείες τού νεαρού Richter πού περιλαμβάνονται στον διπλό τής Αndromeda.??
Αν ναί συμφωνώ απολύτως.:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Now playing...

Shaft και τα μυαλά στα κάγκελα . Είχαμε και μια ιδεολογική διαμάχη με τον Λύμπε παλιά .

για μένα, ο Isaac Hayes μετά τους Sam & Dave, είναι απλά μιά μεγάλη απάτη. Μαύρος 'Αγγελόπουλος'. Δεν μιλάω για τις χρυσές αλυσσίδες και τα χαϊμαλιά που ντυνόταν και έμοιαζε με νταβατζή. Μιλάω για τους δίσκους του όπου ξαφνικά την είδε 'Μπετόβεν': μιά-δυό μελωδικές ιδέες που κατά κανόνα τις ξεχείλωνε στα 8, 10, 12 λεπτά χρονικής διάρκειας: έπαιρνε ένα απλό ρυθμικό θέμα, το έδινε στα synths, το καρύκευε και με ...exotic instrumentation, 'πιασάρικη', βλέπε τσιγγάνικα βιολιά και τα ρέστα και όλοι έμεναν άφωνοι μπροστά στον μεγάλο ...ενορχηστρωτή. Καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς αν θέλετε τη γνώμη μου. Ενας πιο ρυθμικός Barry White.
Εγώ, βέβαια, είμαι και στριμένος: ούτε καν τον Norman Whitfield (Motown) δεν θεωρώ 'μεγάλο ενορχηστρωτή'.
Ενορχήστρωση κανονικά σπουδάζεις 4 χρόνια στα Ωδεία αφού τελειώσεις τις σπουδές αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας. Δεν είναι και τόσο απλή ιστορία. Αλλο ο Τόμας Μαν και άλλο ο Πάολο Κοέλιο.
Μεγάλοι ενορχηστρωτές κατά τη γνώμη μου είναι ο Gil Evans και ο Duke Ellington. Ακούστε το 'Τhe Afro-Eurasian Eclipse' του τελευταίου και ελάτε να μου πείτε: Ολη η Μαύρη Μουσική παράδοση, από το ragtime και την Treemonisha του Scott Joplin, δια μέσου του Louis Armstrong και των blues, μέχρι τον Cecil Taylor (!), συμπυκνωμένη ολόκληρη μέσα σε ένα (!)άλμπουμ. Κι όταν λέω 'Ολόκληρη' το εννοώ στην κυριολεξία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

για μένα, ο Isaac Hayes μετά τους Sam & Dave, είναι απλά μιά μεγάλη απάτη. Μαύρος 'Αγγελόπουλος'. Δεν μιλάω για τις χρυσές αλυσσίδες και τα χαϊμαλιά που ντυνόταν και έμοιαζε με νταβατζή. Μιλάω για τους δίσκους του όπου ξαφνικά την είδε 'Μπετόβεν': μιά-δυό μελωδικές ιδέες που κατά κανόνα τις ξεχείλωνε στα 8, 10, 12 λεπτά χρονικής διάρκειας: έπαιρνε ένα απλό ρυθμικό θέμα, το έδινε στα synths, το καρύκευε και με ...exotic instrumentation, 'πιασάρικη', βλέπε τσιγγάνικα βιολιά και τα ρέστα και όλοι έμεναν άφωνοι μπροστά στον μεγάλο ...ενορχηστρωτή. Καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς αν θέλετε τη γνώμη μου. Ενας πιο ρυθμικός Barry White.
Εγώ, βέβαια, είμαι και στριμένος: ούτε καν τον Norman Whitfield (Motown) δεν θεωρώ 'μεγάλο ενορχηστρωτή'.
Ενορχήστρωση κανονικά σπουδάζεις 4 χρόνια στα Ωδεία αφού τελειώσεις τις σπουδές αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας. Δεν είναι και τόσο απλή ιστορία. Αλλο ο Τόμας Μαν και άλλο ο Πάολο Κοέλιο.
Μεγάλοι ενορχηστρωτές κατά τη γνώμη μου είναι ο Gil Evans και ο Duke Ellington. Ακούστε το 'Τhe Afro-Eurasian Eclipse' του τελευταίου και ελάτε να μου πείτε: Ολη η Μαύρη Μουσική παράδοση, από το ragtime και την Treemonisha του Scott Joplin, δια μέσου του Louis Armstrong και των blues, μέχρι τον Cecil Taylor (!), συμπυκνωμένη ολόκληρη μέσα σε ένα (!)άλμπουμ. Κι όταν λέω 'Ολόκληρη' το εννοώ στην κυριολεξία.

Συμφωνώ και επαυξάνω . Δεν χρειάζεται όμως να μπερδεύουμε τις βούρτσες με τα , κατά την λαϊκήν εκδοχήν τους ομοικαταληκτούντα , όργανα .
Αλλωστε τι έχει ο Αγγελόπουλος ; Τρισμέγιστος . :flipout:
Ομοίως εξαιρετικό ενορχηστρωτή θεωρώ τον Λάλο Σίφριν , κατά πολύ καλύτερο του Isaac Hayes. Αλλο το ένα και άλλο το άλλο όμως .
By the way. Με τους δίσκους του Gil Evans συνήθως κοιμάμαι από τα πρώτα 10 λεπτά . Αυτό δεν λέει κάτι για τις ενορχηστρωτικές του δυνατότητες όμως .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

Δεν χρειάζεται όμως να μπερδεύουμε τις βούρτσες με τα , κατά την λαϊκήν εκδοχήν τους ομοικαταληκτούντα , όργανα .

ακριβώς αυτό. άκου 'μεγάλος ενορχηστρωτής' ο κάθε κομπογιανίτης.
εγώ βέβαια από τότε τον Isaac Hayes τον είχα καταχωρήσει στους Good for ...the girls ;) Σοροπιαστούς.
Μετά βγήκε ένας δίσκος της Δήμητρας Γαλάνη που την είχε στο εξώφυλλο να κρατάει ένα δίσκο του. Το Black Moses νομίζω.
Γελούσα χαιρέκακα. :D