Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Απάντηση: Now playing...

41P605TBD5L._SL500_AA240_.jpg

Aπο την Καταργημενη-πιθανότατα-Σειρά:Great Pianists of the 20Th Century,ενα ανεκτιμητο Διπλό c.d. τού Arthur Rubinstein,όπου ερμηνεύει αποκλειστικά Chopin.
Mεταξύ αυτών και 2η Σονάτα γιά Πιάνο,το Andante Spianato&Grande Pollonaise Brillante,μερικά Νοcturnes,Mazurkas,Impromptu,κ.α.
Πρώτη Τάξεως.

Είναι όντως καταργημένη Σπύρο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

Είναι όντως καταργημένη Σπύρο.

Aρα ειμαι τυχερός,που τότε ειχα προλάβει νά ´μαζέψω´αρκετά απο αυτά τά διπλά c.d.'s μέ εξαιρετικούς Πιανίστες.
Thanks.!!

Y.Γ.
Κώστα Ζαγγ.
Καλό Μεσημέρι και σέ σένα.
Δέν γνωρίζω εάν παρέθεσες εξώφυλλο απο Βινύλιο,αλλά έχει εκδοθεί το ίδιο και σέ c.d. και Καλή Επεξεργασία μαζί μέ τίς Ballades.

Απάντηση: Now playing...

Sufjan Stevens - Seven Swans(2004)
41HGEN30GRL._SS500_.jpg

Λιγες μουσικες ταιριαζουν τοσο πολυ με τις πρωινες ωρες, οσο οι μουσικες του Sufjan Stevens. Πολυ καλος δισκος.

μα γι'αυτο σου λεω εμπλεξα.δεν μου φτανουν τα αλλα θα χαλαω λεφτα και εδω.και ηδη η αιμοραγια ξεκινησε.ευτυχως ο φαδερ εχει υλικο.ακομα ψαχνει την eroica που του εχω παρει εδω και χρονια.ηρθε η ωρα να του την παω πισω αλλιως θα παρω κατι αλλο αντι για δισκους...
και μου το 'λεγε η μανα μου-τι τα θες τα φορουμ παιδακι μου τα...λεφτα σου χαλας!:flipout:

.
και μου το 'λεγε η μανα μου-τι τα θες τα φορουμ παιδακι μου τα...λεφτα σου χαλας!:flipout:

Πές της βρέ οτι έχεις Συνδεση Δωρεάν γιά το Φορουμ..:flipout::flipout:

Οπότε υπάρχει περίσσευμα γιά τά ...Παρελκόμενα.:flipout:-bye-

Re: Now playing...

Και εγώ έπεσα σε ένα γερό μπλέξιμο χτες βράδυ με το Ascension του Coltrane

51NMQN10G9L._SL500_AA240_.jpg

(Καλα, δεν ήξερα, δε ρώταγα; :flipout: )

Έχω αρκετούς δίσκους του coltrane, αυτός εδώ δε μοιάζει με κανέναν. Εντελώς αλλοκοτη, παράξενη μουσική. Στα αυτιά μου μοιάζει να μην έχει συνοχή. :chinscratch:
Είναι από τη free περίοδο λένε αυτοί που ξέρουν. Εγώ πάντως το μόνο που ξέρω είναι ότι μέχρι να τελειώσει ο δίσκος άκρη δεν έβγαλα. Θα επανέλθω κάποια στιγμή...

Eιναι η μερα τους σημερα. Το ενα ριφφ καλυτερο απο το αλλο. Το ενα τραγουδι καλυτερο απο το αλλο. Δισκαρα του 9/10.

41H7W9BDG5L._SS500_.jpg

Τι θαγίνει ρε φίλε πάλι με "light my way" και "wild horses" θα την βγάλουμε σήμερα?

Όχι τίποτ´άλλο αλλα έχει μείνει πίσω η εντρύφηση στο "No line...". :BDGBGDB55:

-bye-

Και εγώ έπεσα σε ένα γερό μπλέξιμο χτες βράδυ με το Ascension του Coltrane

Έχω αρκετούς δίσκους του coltrane, αυτός εδώ δε μοιάζει με κανέναν. Εντελώς αλλοκοτη, παράξενη μουσική. Στα αυτιά μου μοιάζει να μην έχει συνοχή. :chinscratch:
Είναι από τη free περίοδο λένε αυτοί που ξέρουν. Εγώ πάντως το μόνο που ξέρω είναι ότι μέχρι να τελειώσει ο δίσκος άκρη δεν έβγαλα. Θα επανέλθω κάποια στιγμή...

δεν ξέρω τι περιμένεις να ακούσεις από τη Μουσική.
Αν περιμένεις μελωδίες, έστω και 'στριμένες' ...έχασες.
Δεν υπάρχει κάποια άκρη για να τη βγάλεις.
Το Ascension είναι εκεί που ή μουσική έχει πια τελειώσει-ή μάλλον εκεί που του έχουν τελειώσει όλα: ένα πήδημα στο κενό. Χωρίς ζώνη ασφαλείας. Eleven-piece free improvisation.
Τρομαχτικού ειδικού βάρους Καλλιτεχνικό statement. Για τη τζάζ, τη Μουσική στο σύνολό της, την ανθρώπινη έκφραση, όλο τον 20ο αιώνα γενικότερα.
Είναι πυκνό, δύστροπο, αδιαπέραστο, εχθρικό προς οτιδήποτε που βρίσκεται Εξω από τη δική του επικράτεια. Και είναι ηθελημένα έτσι. Εκ ...προμελέτης.
30 χρόνια τώρα που το ακούω -'ξύπνησα' το '79- επιδρά στις αισθήσεις μου σαν καυστικό οξύ. Είναι απο τους δίσκους στους οποίους δεν ψάχνω τίποτα - τους παραδίδομαι άνευ όρων.
Δεν ξέρω τι ψάχνει καθένας μας ακούγοντας μουσική...δεν ψάχνουμε όλοι το ίδιο και καθένας μας δεν ψάχνει το ίδιο κάθε φορά που κάθεται να ακούσει. Δύσκολα θα σύστηνα αυτό το δίσκο σε οποιονδήποτε. Νιώθω ήδη πάρα πολύ τυχερός που τον ξέρω εγώ.
Δεν το βάζω παρά σε ειδικές στιγμές: είναι κύμα που με παρασύρει σαν καρυδότσουφλο και με βγάζει αλλού κάθε φορά - δεν είμαι έτοιμος για κάτι τέτοιο όλες τις ώρες, ούτε ιδιαίτερα συχνά.
Με ξεπερνά: τελεσίδικα και αμετάκλητα. Οι λέξεις με προδίδουν, δεν μπορώ να μεταδώσω ούτε το ένα χιλιοστό από αυτά που κάνει στο κεφάλι και στην ψυχή μου.
Κάθομαι και χάσκω σαν χάνος σε ολόκληρη τη διάρκεια της ακρόασής του και, συνήθως, για αρκετή ώρα μετά.

...

Κατ´αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.
Ούτε και εγώ δεν ξέρω τι περιμένω από τη μουσική. Το μόνο που ξέρω είναι ότι την έχω ανάγκη.
Ακούγοντας καινούρια πράγματα πολλές φορές παραξενέυομαι, μπερδεύομαι, άλλοτε αισθάνομαι σε ξένο κόσμο αλλά σχεδον πάντα μπορώ να καταλάβω αν μου κάνει για την ώρα, τουλάχιστον αυτό.
Εδώ δεν ξέρω τι να πω, δε μπόρεσα να πιαστώ από πουθενά.
Τον περιγράφεις τέλεια και τόσο που σου αρέσει του χρωστάς μια παρουσίαση νομίζω -bye- :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Now playing...

Αν περιμένεις μελωδίες, έστω και 'στριμένες' ...έχασες.
Δεν υπάρχει κάποια άκρη για να τη βγάλεις.
Το Ascension είναι εκεί που ή μουσική έχει πια τελειώσει-ή μάλλον εκεί που του έχουν τελειώσει όλα: ένα πήδημα στο κενό. Χωρίς ζώνη ασφαλείας. Eleven-piece free improvisation.
Τρομαχτικού ειδικού βάρους Καλλιτεχνικό statement. Για τη τζάζ, τη Μουσική στο σύνολό της, την ανθρώπινη έκφραση, όλο τον 20ο αιώνα γενικότερα.
Είναι πυκνό, δύστροπο, αδιαπέραστο, εχθρικό προς οτιδήποτε που βρίσκεται Εξω από τη δική του επικράτεια. Και είναι ηθελημένα έτσι. Εκ ...προμελέτης.
30 χρόνια τώρα που το ακούω -'ξύπνησα' το '79- επιδρά στις αισθήσεις μου σαν καυστικό οξύ. Είναι απο τους δίσκους στους οποίους δεν ψάχνω τίποτα - τους παραδίδομαι άνευ όρων.
Δεν ξέρω τι ψάχνει καθένας μας ακούγοντας μουσική...δεν ψάχνουμε όλοι το ίδιο και καθένας μας δεν ψάχνει το ίδιο κάθε φορά που κάθεται να ακούσει. Δύσκολα θα σύστηνα αυτό το δίσκο σε οποιονδήποτε. Νιώθω ήδη πάρα πολύ τυχερός που τον ξέρω εγώ.
Δεν το βάζω παρά σε ειδικές στιγμές: είναι κύμα που με παρασύρει σαν καρυδότσουφλο και με βγάζει αλλού κάθε φορά - δεν είμαι έτοιμος για κάτι τέτοιο όλες τις ώρες, ούτε ιδιαίτερα συχνά.
Με ξεπερνά: τελεσίδικα και αμετάκλητα. Οι λέξεις με προδίδουν, δεν μπορώ να μεταδώσω ούτε το ένα χιλιοστό από αυτά που κάνει στο κεφάλι και στην ψυχή μου.
Κάθομαι και χάσκω σαν χάνος σε ολόκληρη τη διάρκεια της ακρόασής του και, συνήθως, για αρκετή ώρα μετά.
:grinning-smiley-043

για μενα με τον κολτρειν ισχυει γενικα αυτο.οι κυνικοι θα πουν οτι ολα αυτα ειναι τριχες.και θα μπορουσα να το πω και εγω.
ομως τον κολτρειν ποτε δεν μπορεσα να τον αντικρυσω κυνικα ακομα και στις πρωτες μου επαφες που εχανα το τοπι.το γιατι δεν το ξερω.
και τελικα δεν με ενδιαφερει να το μαθω.προτιμω να μενω και εγω μ’ανοιχτο το στομα που λεει και ο λυμπε.γιατι ετσι κι αλλιως μονο αυτο μπορω να κανω...

The_Iridium_Controversy.jpg

παραδοξα καλο!
Ευχαριστω αυτον που το ειχε προτεινει !(ποιος ηταν?)

info
birdsongs of the Mesozoic is a musical group founded in Boston, Massachusetts in 1980.

The music of Birdsongs of the Mesozoic is almost entirely instrumental, and incorporates many different musical elements; critic Rick Anderson writes, "Very few bands have ever managed to straddle the worlds of modern classical music and rock as successfully as this one did." [1] In his liner notes for their Beat of the Mesozoic EP, Boston rock critic Eric Van dubbed them "the world's hardest-rocking chamber music quartet." Another memorable description came from Jim Sullivan of the Boston Globe: "classical-punk-jazz-car-wreck music."................
http://en.wikipedia.org/wiki/Birdsongs_of_the_Mesozoic

Last edited:

Shostakovich - Symphony 5
Haitink / Concertgebouw orch.

3347E.jpg

Μία ρώσικη Καλημέρα στη Μουσική κατηγορία!
Μια ''απάντηση από ένα Σοβιετικό καλλιτέχνη στη δίκαιη κριτική'' από τον νεαρό τότε Dmitri.