NSS 12 - Ku band - East Africa beam

Re: Απάντηση: NSS 12 - Ku band - East Africa beam

Παιδιά στην Αθήνα με 1.50m κάτοπτρο,κεντραρισμένο στο συγκεκριμένο δορυφόρο θα τα κατεβάσω τα κενυάτικα?Τα χρειάζομαι λόγω της συζύγου!
εφόσον το πιάνει ο φίλος στην σύρο με ιδιου μεγέθους πιάτο χωρίς πρόβλημα,τότε πιστεύω πως ΝΑΙ!

Χμ!Εχει ένα μαγαζί με δορυφορικά εδώ κοντά μου στην Καλλιθέα που έχει κινητό πιάτο 1.45 όπως μου έχει πει.Θα πάω να τσεκάρω να δω αν τα κατεβάζει και αν είναι οκ,θα πάρω απ'αυτόν το πιάτο!

Χμ!Εχει ένα μαγαζί με δορυφορικά εδώ κοντά μου στην Καλλιθέα που έχει κινητό πιάτο 1.45 όπως μου έχει πει.Θα πάω να τσεκάρω να δω αν τα κατεβάζει και αν είναι οκ,θα πάρω απ'αυτόν το πιάτο!

Η Δοκιμη εκεί καλή,αλλα μονο εφόσον έχει ρυθμιστεί το τόξο του Πιάτου σωστά!Συνήθως με ένα σταθερό Πιάτο κανεις καλύτερη σκόπευση του Δορυφόρου!Να μην ξεχάσει ο Τεχνικός να δώσει και κλήση skew στο LNB,εφόσον δοκιμάσετε Σταθερό Πιάτο!

Το 1.45 θα είναι μάλλον μικρό για την πιο αδύνατη συχνότητα 11105Η , ενώ δεν θα έχεις πρόβλημα με την ισχυρότερη 11604Η .
Και οι δύο είναι κωδικοποιημένες ,οπότε θα χρειαστείς δέκτη ? και κάρτα ?

http://www.flysat.com/nss12.php

Δωσε βαση η μικροτερη διαμετρο να ειναι 1.45μ. Διστυχως ειναι συνηθισμενη πρακτικη απο πολλους μαγαζατορες για κερδοσκοπικους λογους να πουλανε τα 1.20*1.45μ τους ως πιο μεγαλα ενω το σωστο ειναι παντα να αναφερεται η μικροτερη διαμετρος. Απο κει και περα δεν ειναι βεβαιο ομως ενα noname ιδιου μεγεθους μπορει μπροστα στην Gibertini OP150 του Αντωνη να χανει αρκετα και να αποδιδει σαν πολυ μικροτερη.

Οσο για το κινητο, φυσικα σαν σταθερο η ληψη των 57Ε θα σου ειναι πολυ πιο ευκολη ομως ειναι κριμα τετοιο μεγεθος να μην το μετατρεψεις σε κινητο εφοσον γινονται προσβασιμες πολλες δεσμες αλλων δορυφορων. Αυτα παντα φυσικα με μια σωστη εγκατασταση.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για όλες τις πληροφορίες,μόλις έχω νέα θα ενημερώσω το νήμα!

@adonis1 με ενδιαφέρει περισσότερο η 11025H που έχει το Kenya mux.Αυτά είναι ελεύθερα σύμφωνα με το Lyngdat αν και αναφέρει τη συχνότητα ως 11026Η

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για όλες τις πληροφορίες,μόλις έχω νέα θα ενημερώσω το νήμα!
@adonis1 με ενδιαφέρει περισσότερο η 11025H που έχει το Kenya mux.
Από τότε που τα κανάλια αυτής της συχνότητας προστέθηκαν στο Zuku package χάθηκαν από το δέκτη μου, διότι τώρα κάνουν χρήση μόνο του 1/2 transponder , τον άλλο μισό χρησιμοποιεί το κανάλι από την Ουγκάντα WBS TV το οποίο δεν λαμβάνω ούτε αυτό .
Γιαυτό πριν να αγοράσεις κάτοπτρο θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα κάνεις λήψη αυτής της συχνότητας , ενδεχομένως να χρειαστείς πάνω από τα 2 μέτρα .

Σωτήρη επειδή σε βλέπω στη σελίδα , λαμβάνεις καθόλου σήμα στην 11025H , εμένα πότε πότε πάει μέχρι το 1.0 db (τον περισσότερο χρόνο η ένδειξη είναι 0.0 db )

Αντώνη περίπου το ίδιο, στην 11025 μηδέν (ίσως κάποιες στιγμές πάει στο 0,1 - 0,2dB), στην 11105 0,5 - 0,9dB και περίπου 3.7-4dB στην 11605, χωρίς να κλειδώνει βέβαια. Σε blind scan μου έβγαλε μία συχνότητα 11000,Η,45000 με ένα κανάλι (υποθέτω δεν είναι το κανονικό του όνομα) "TV 1 - 11000H NSS 1", αλλά παρόλα αυτά μετά το blind scan δεν έχω καθόλου σήμα σε αυτό.

Αν θέλω 2μετρο πιάτο το ξεχνάω εντελώς.Θα πάω αύριο στο μαγαζί που ανέφερα πριν να δοκιμάσουμε με το 1.45

Σε blind scan μου έβγαλε μία συχνότητα 11000,Η,45000 με ένα κανάλι (υποθέτω δεν είναι το κανονικό του όνομα) "TV 1 - 11000H NSS 1", αλλά παρόλα αυτά μετά το blind scan δεν έχω καθόλου σήμα σε αυτό.
Και μένα μου το κάνει αυτό και πάντα με SR 45000 , και μετά δεν έχει σήμα , ίσως κάποιο bug του δέκτη

Αν θέλω 2μετρο πιάτο το ξεχνάω εντελώς.Θα πάω αύριο στο μαγαζί που ανέφερα πριν να δοκιμάσουμε με το 1.45
Τότε περιμένουμε τα νέα σου .

Κι ένα scan με το CrazyScan...

NSS12.png

Last edited:

Από τότε που τα κανάλια αυτής της συχνότητας προστέθηκαν στο Zuku package χάθηκαν από το δέκτη μου, διότι τώρα κάνουν χρήση μόνο του 1/2 transponder , τον άλλο μισό χρησιμοποιεί το κανάλι από την Ουγκάντα WBS TV το οποίο δεν λαμβάνω ούτε αυτό .
Γιαυτό πριν να αγοράσεις κάτοπτρο θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα κάνεις λήψη αυτής της συχνότητας , ενδεχομένως να χρειαστείς πάνω από τα 2 μέτρα .

Μολις τσεκαρα τον δορυφόρο που ειχα καιρό να επισκεφτώ και έχεις δίκιο γιατι ....έχασα εντελώς τα ελεύθερα κενυάτικα (Καστοριά 2.4μ), οπότε ο Λεωνίδας θα ειναι μαλλον δύσκολο να τα βγαλει με 1.45μ στην Αθήνα, αν και στο βαθμό που θα στοχεύσει αποκλειστικά αυτόν τον δορυφόρο και θα ρυθμίσει κατάλληλα την στροφή του lnb ίσως έχει ελπίδες

Στο κατάστημα δορυφορικών που πήγα σήμερα και δοκιμάσαμε,δυστυχώς τίποτα γι αυτά τα κανάλια!Μηδενικό σήμα.Αρα το ξεχνάω γιατί 2μετρο δεν μπορώ να βάλω στην πολυκατοικία θα τσακωθώ με όλους αν το κάνω!