† Ντέιβιντ Λιντς [1946~2025]

Μια πολύ άσχημη ημέρα για μένα, πιθανόν να ήταν ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης.
Μόνο και για την τελευταία σκηνή του Straight story θα μπορούσε να περάσει στην κινηματογραφική αθανασία.
Καλό ταξίδι δικε μου άνθρωπε, φιλε David.

To straight story, το σκεφτόμουν χθες και ξέχασα να το γράψω.

Θυμάμαι να το βλέπω, στον Δαναό, αν δεν κάνω λάθος.

Τι ωραία ταινία και αυτή….

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Remembering David Lynch | IMDb​

Celebrating the Legacy of David Lynch | TIFF 2025​

TIFF Originals
TIFF Originals

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66 and PanMan
I hear and read the word ‘visionary’ a lot these days—it’s become a kind of catch-all description, another piece of promotional language. But David Lynch really was a visionary—in fact, the word could have been invented to describe the man and the films, the series, the images and the sounds he left behind. He created forms that seemed like they were right on the edge of falling apart but somehow never did. He put images on the screen unlike anything that I or anybody else had ever seen—he made everything strange, uncanny, revelatory and new. And he was absolutely uncompromising, from start to finish. It’s a sad, sad day for moviemakers, movie lovers, and for the art of cinema. But ‘Eraserhead,’ ‘The Elephant Man,’ ‘Blue Velvet,’ ‘Wild at Heart,’ the two ‘Twin Peaks’ series and the film ‘Fire Walk with Me,’ ‘Lost Highway,’ ‘The Straight Story,’ ‘Mulholland Drive,’ ‘Inland Empire’… as the years and the decades go by, they will just keep growing and deepening. We were lucky to have had David Lynch.”
Martin Scorsese

• Like
Reactions: superfly
Τεράστιος και λατρεμένος ... χαίρομαι που έχει αυτή την εκτίμηση το κλαμπ μας και ομόφωνα οι συνήθως διαφωνούντες εκφράζουν την θλίψη τους για τον χαμό ενός πραγματικού θρύλου ...

Μια από τις ωραιότερες όπενιν σεκάνς, με τον άλλο θρύλο να τραγουδά I 'm deranged ....

Εγώ τον γνώρισα ουσιαστικά από το Blue Velvet,που είδα έφηβος και έπαθα πλάκα.

Καλό του ταξίδι.

Πόσο ταιριαστός είναι αυτός ο ήχος με το ύφος των έργων του.
Θυμάμαι που είχα γράψει όλον το δίσκο σε μία μετάλλου κασέτα και τον είχα λιώσει.

Δύσκολοι αποχαιρετισμοί: Ο Σκηνοθέτης μας (Ντέιβιντ Λιντς 1946-2025)​

Δεν ξέρω κατά πόσον είναι εφικτός ένας τυπικός επικήδειος για τον Ντέιβιντ Λιντς. Όχι τόσο σύντομα από το άκουσμα της είδησης, τουλάχιστον. Ίσως επίσης, παρότι η δημοσιογραφική φύση συνιστά ένα καθήκον, δεν είναι και απαραίτητος με την τυπική έννοια. Στον παράξενο κόσμο μας, που είναι ορφανεμένος κατάτι τώρα που έφυγε και τυπικά ένας κατ’ εξοχήν μάρτυρας και σκηνοθέτης της παραξενιάς του, δεν ξέρω πόσοι θα μπουν από περιέργεια για να διαβάσουν βιογραφικά ενός ακόμα επικήδειου κάποιου υπέργηρου boomer για τον οποίο όλοι οι «δικοί του» φαίνονται να υπερβάλλουν. Δεν υπερβάλλουν. Είναι που πονάει ο ισχυρισμός ότι περικλείεται μια ζωή, τέτοια ζωή, σε δυο χρονολογίες.

Οπότε σκέφτομαι να γράψω για τους λάτρεις του. Για εκείνους που ένοιωσαν για τα καλά το αποσβόλωμα ακούγοντας το μαντάτο.

• Like
Reactions: #@george@#
Θυμάμαι που είχα γράψει όλον το δίσκο σε μία μετάλλου κασέτα και τον είχα λιώσει.

Γι αυτο αγορασαμε τους δισκους (σε βινυλιο) γιατι διαπιστωσαμε οτι η μουσικη και η προσωπικη του "Οπτικη" του κοσμου εχουν μια συνεχεια και συναφεια, Λιγοι σκηνοθετες αυτου του τροπου οπως ο Ταραντινο για παραδειγμα η ο Κιουμπικ. Σε καποιες φασεις ακουγοντας τους δισκους καταλαβαινεις τις σκηνες που "παιζουν" στο κεφαλι τους οταν φτιαχνου το φιλμ και ισως και πριν,

Δυσκολο να το εξηγησω αλλα αν ειχα την τυχη να ημουν σκηνοθετης ετσι αισθανομαι θα λειτουργουσα,.

Εχουν την μουσικη του φιλμ στο κεφαλι τους ισως πριν και απο το φιλμ.

Τελος παντων, πλεον θα εχουμε να μιλαμε για αυτο και να λεμε "τι ηθελε να πει εκει ;" "Τι δειχνει εδω ;" Ειχε ενα παραλληλο κοσμο στη πλευρα του μυαλου του που ευστοχα ο σουπερφλαϋ ονομαζει υποσυνειδητο η ασυνειδητο. Εγω το ονομαζω αλλιως.

Last edited:
Ακριβώς το ίδιο όμως.....
Ακριβώς.
90 λεπτά μόνο αυτό.

Same Sh1t... Different Day

Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ David Lynch: The Art of Life διαθέσιμο για δωρεάν θέαση από το Criterion Channel (δε νομιζω οτι παίζει στην Ελλάδα) αλλά και στο youtube

Εγώ είχα γράψει το "Falling" σε μια μετάλλου επίσης όσες φορές το χωρούσε, και την έδωσα σε κορίτσι.. Χυλόπιτα έφαγα, αλλά αυτό μου έχει μείνει! Α ρε Twin Peaks ζημιά...

ρώτησες πρώτα το κορίτσι αν είχε κασετόφωνο για κασέτες μετάλλου ;; μπα....

το συμπέρασμα που έβγαλε το κορίτσι (λανθασμένο προφανώς, αφού δεν είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό..)

- τι είναι τούτος;;; ούτε μια κασέτα δεν μπορεί να γράψει ;;;;;

ατυχία για το κορίτσι... αυτή έχασε εσένα (και εσύ την κασέτα)....

R.I.P.
David