Ντεσιμπελόμετρο

κατά καιρούς χρησιμοποιώ τα
sound meter
spectrum analyzer
sound analyser
RTA analyzer

κατά καιρούς χρησιμοποιώ τα
sound meter
spectrum analyzer
sound analyser
RTA analyzer
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Έχεις ξεχωρίσει κανένα από τα παραπάνω από πλευράς αξιοπιστίας ?
Θέλουν καλιμπράρισμα και αν ναι, πως γίνεται ?

Το καλιμπραρισμα γινεται μονο με τόνο η ροζ θορυβο με αλλο ηδη καλιμπραρισμενο.
Δυστυχώς δεν το έκανα για κάποιο αυτά

Ποια ακριβώς έννοια έχει η λέξι αξιόπιστη αφού η εφαρμογή αποτελείτε μόνο από το λογισμικό. Το hardware που χρησιμοποιούν αυτές οι εφαρμογές είναι ο αστάθμητος παράγοντας.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.keuwl.splmeter&hl=en

Από όσες δοκίμασα ξεχώρισα αυτήν

Διαθέτει της απαραίτητες καμπύλες μέτρησης Weighting – A, C or None
Και Calibrate option με την έννοια ότι αν γνωρίζεις την ακριβή στάθμη του θορύβου σε ένα χώρο μπορείς να το διορθώσεις. Δηλαδή στο θεωρητικό περίπου, σε ένα ήσυχο υπνοδωμάτιο της νυχτερινές ώρες με κλειστές πόρτες και παράθυρα η ένταση που πρέπει να δείχνει είναι κάπου στα 40db.

Άπλα σε ένα απλό καλμάρισμα στάθμης ενός συστήματος home cinema αν ξέρεις τι κάνεις μπορεί να πετύχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

δεν εξαρτάται μόνο από το λογισμικό.
Ιδίως αν το λογισμικό θα εφαρμοστεί σε πχ 10άδες android συσκευές με διαφορετικά μικρόφωνα, θέση τους και ευαισθησίες τους.
Γι αυτό το σωστό καλιμπράρισμα γίνεται μόνο από έτοιμο ντεσιμπελόμετρο (που και αυτό υποτίθεται καλιμπράρεται με πολύ πιό ακριβά όργανα μέτρησης)

Αν υποθέσουμε ότι κλείνεις με το χέρι την οπή του μικρόφώνου του τηλεφώνου, πόσο θα πρέπει να δείχνει το ντεσιμπελόμετρο ?
Δεν θα πρέπει να είναι κάτω από 10db ας πούμε, οπότε να μπορείς να έχεις μια εικόνα του πόσο αξιόπιστο είναι το πρόγραμμα (σε συνδυασμό με το hardware του τηλεφώνου φυσικά) ?

Το 10 και το 20 είναι ελάχιστα νούμερα που δεν θα τα δεις ποτε.το συνηθισμένο κατώφλι είναι συνηθως στα 40 και πανω.
Επίσης το κλείσιμο με το χέρι του μικροφώνου μπορεί να δειξει τεράστιες τιμες

Κατέβασα δύο προγράμματα, το Sound Meter Pro και το "Ηχόμετρο".
Χωρίς καλιμπράρισμα, έχουν περίπου 10db διαφορά (το sound meter έχει τη μεγαλύτερη ένδειξη), ενώ όταν κλείνω το μικρόφωνο με το χέρι, το "Ηχόμετρο" δείχνει 6-7db και το sound meter 26-28db, άντε βγάλε άκρη !!

Προσωπικά έχοντας συγκρίνει με επαγγελματικό απ την εταιρία που δούλευα αλλά και μ ένα ερασιτεχνικό που έχω στην κατοχή μου καμία εφαρμογή δεν δείχνει σωστά απ αυτές που δοκίμασα κι ήταν σχεδόν ό,τι υπήρχε στο market. Το ερασιτεχνικό που αγόρασα με 20 ευρώ ζήτημα να έχανε 0,5db σε σχέση με το επαγγελματικό.

Προσωπικά έχοντας συγκρίνει με επαγγελματικό απ την εταιρία που δούλευα αλλά και μ ένα ερασιτεχνικό που έχω στην κατοχή μου καμία εφαρμογή δεν δείχνει σωστά απ αυτές που δοκίμασα κι ήταν σχεδόν ό,τι υπήρχε στο market. Το ερασιτεχνικό που αγόρασα με 20 ευρώ ζήτημα να έχανε 0,5db σε σχέση με το επαγγελματικό.
Κατάλαβα, πάω για αγορά ντεσιμπελόμετρου....:a0210:

456104-radioshack-sound-level-meter-db.jpg

υπάρχουν σε όλα τα γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα (στοές)...
Μπορώ να σου πω για Θεσσαλονίκη, αλλά για Αθήνα τα ξέρουν άλλοι.