Ntinos_ ερώτηση : Ποιό και γιατί macbook pro ;;;

Ντινο εγω για αυτη τη δουλεια πηρα ενα macbook 13" Το μηχάνημα ειναι πυραυλακι και ειναι και μικρο και ευκολο στη μεταφορά. Εαν το μεγεθος της οθονης δεν σε απασχολεί θα σου πρότεινα να πας σε κατι τέτοιο που σίγουρα είναι πιο βολικό.

Παραειναι μικρο βρε Θανο (ισως επειδη εχω συνηθισει απο το μεγαλο βεβαια)

Edit:

2.4GHz

* Intel Core 2 Duo
* 2GB DDR3 Memory
* 250GB hard drive1
* NVIDIA GeForce 9400M graphics
* Illuminated keyboard
* Aluminum unibody

1200 βεβαια...

Last edited:
το 13.3 unibody με εχει βολεψει αφανταστα και επειδη το πηγαινοφερνω συνεχεια, το ελαφρυ του βαρος ειναι μεγαλο πλεονεκτημα.
Α! Και η οθονη ειναι μια χαρα-δουλευω τζετ, ειδικα σε συνδιασμο με τα spaces..

Ντίνο,

Ήμουν στη θέση σου προ καιρού και κατόπιν πολύ σκέψης, κατέληξα στο 15αρι για τους κάτωθι λόγους.

Αν και εγώ το έχω κατά 90% για desktop χρήση, το γεγονός ότι ένα 17αρι (ακόμα και mac) παύει να είναι άνετα φορητό δεν αλλάζει με τίποτα.

Καλή και χρυσή η μεγάλη (και με μεγάλη ανάλυση – αυτό είναι το σημαντικότερο) 17αρα οθόνη αλλά δεν κουβαλιέται αδερφέ μου όπως και να το κάνουμε. Θα το συνειδητοποιήσεις όταν έρθει η ώρα να το μεταφέρεις (ή έστω να το έχεις στα πόδια σου – εκεί φαντάσου ότι και το 15αρι είναι οριακό).

Μην σε κοροϊδεύουν τα ʽʼ1-2 cmʼʼ ανά διάσταση γιατί αυτά μετράνε στο τέλος πολλαπλασιαστικά (1-2 από κάθε πλευρά κάνουν τελικά τεράστια διαφορά στο σύνολο).

Η συγκεκριμένη οθόνη του 15αριου έχει επίσης υψηλότερη από την κλασική (1280*800) ανάλυση, ήτοι 1440*900 και αυτό κάνει διαφορά.

Το ιδανικό από πλευράς φορητότητας / ʽαπόδοσηςʼ είναι σαφώς το 13αρι αλλά εκεί μιλάμε για χαμηλή σχετικά πλέον ανάλυση + του ότι μου φαίνεται τελικά (εξʼ όσων θυμάμαι από του Τάκη) ότι το 15,4αρι έχει τελικά καλύτερη οθόνη από το 13αρι (εννοείται ότι μιλάμε και για χειρότερα specs - πχ vga - αν θυμάμαι καλά).

Επίσης το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο είναι ωραίο πραγματάκι και αν το θες πχ στο 13αρα πλησιάζεις επικίνδυνα την τιμή του 15αριου.

Το 15αρι είναι η χρυσή τομή νομίζω για την περίπτωσή σου (και μου). Τα άλλα 2 (και ειδικά το 17αρι) πολύ πιθανόν να τα μετανοιώσεις (εν μέρει ίσως).

Αυτά από εμένα.

Last edited:
Μου τα ειπες ωραια ενα χερακι, και θα λαβω σοβαρα υπ'οψιν μου την αποψη σου. :grinning-smiley-043

Σωστα τα λεει ο Συριος, εκτος απο την οθονη, που περαν της μεγαλυτερης αναλυσης, δεν παρατηρησα κατι διαφορετικο οταν επαιξα με το mac book pro του.. Δεν ξερω παντως αν οντως ισχυει κατι τετοιο (εντυπωση θα μου εκανε), αλλα σε καθε περιπτωση το 13.3 εχει την καλυτερη οθονη λαπτοπ που εχω ποτε δουλεψει..

Για μενα η οθόνη του ειναι μια χαρα. Απο κει και περα το μεγαλύτερο του ατου ειναι η φορητοτητα του. Δεν το σκεφτεσαι να το μεταφερεις αλλα ουτε και να το βαλεις στα ποδια σου. Ασε που ειναι πούπουλο τι να λεμε.

θα παω να τα δω διπλα - διπλα.
Δεν ξερω, οι τιμες εξω ειναι ... ελκυστικες....

Το 13,3 (στα 2,0) 1200 εκει, 1580 εδω,
το 15αρι (στα 2,66) 1850 εκει, 2370 εδω.

Το 15αρι παντως εκει καποια καλυτερα χαρακτηριστικα.

To φωτειζομενο πληκτρολογιο ειναι ολα τα λεφτα και ουσιαστικα αυτο κυριως μου λειπει μαζι με την firewire..

Ντινο για αυτο που το θες δεν χρειάζεται να πάρεις το 15". Το 13" τα κάνει αέρα πατερα. Μονο η οθόνη θα πρέπει να σε απασχολεί.

Εγω εχω το 13αρι με τον μεγαλύτερο επεξεργαστή και 4gb ram. Οτι παίρνει το έβαλα πάνω. To φωτειζομενο πληκτρολογιο ειναι αρκετα εντυπωσιακό στην εμφανηση αλλα περαν της παραλίας την νύχτα δεν νομίζω οτι ειναι και τοσο χρήσιμο. Αλλα εντάξει είναι μούρη:flipout:

Εγω εχω το 13αρι με τον μεγαλύτερο επεξεργαστή και 4gb ram. Οτι παίρνει το έβαλα πάνω. To φωτειζομενο πληκτρολογιο ειναι αρκετα εντυπωσιακό στην εμφανηση αλλα περαν της παραλίας την νύχτα δεν νομίζω οτι ειναι και τοσο χρήσιμο. Αλλα εντάξει είναι ωραίο.

Πόσο πήγε το "τουμπανιασμένο" 13ρι αν επιτρέπεται?

ΥΓ. Λίιιιιγο off topic... παίρνουν μνήμες PCένιες? Πόσο πάνε χονδρικά? Sorry, ε?
flowers.gif

Απάντηση: Re: Ntinos_ ερώτηση : Ποιό και γιατί macbook pro ;;;

Εγω εχω το 13αρι με τον μεγαλύτερο επεξεργαστή και 4gb ram. Οτι παίρνει το έβαλα πάνω. To φωτειζομενο πληκτρολογιο ειναι αρκετα εντυπωσιακό στην εμφανηση αλλα περαν της παραλίας την νύχτα δεν νομίζω οτι ειναι και τοσο χρήσιμο. Αλλα εντάξει είναι μούρη:flipout:

Να σου πω.. δεν ειναι θεμα μουρης.. Για δοκιμασε να γραφεις ξαπλωμενος στον καναπε σε ημιφως να δω αν θα ηθελες τοτε το μουρατο φωτειζομενο πληκτρολογιο! :p

Ντίνο για εμένα το 17άρι είναι το καλύτερο σε ότι αφορά ταινιούλες, 1-2 παιχνίδια στο αεροπλάνο μέσα κ.α. τέτοια...
Από εκεί κ πέρα, είναι σαφώς μεγαλύτερο κ βαρύτερο από τα άλλα.......η μέση σωστή λύση κατ'εμέ είναι το 15άρι.
Το 13" μου φαίνεται πολύ μικρό....

Και μετα, πειτε μου γιατι να το προτιμησω εναντι αυτου εδω: http://www.plaisio.gr/product.aspx?p...A94531AC456ECB

Βρε μπαγάσα μέχρι να διαβάσω αυτό νόμιζα ότι όντως ήταν δικό σου το θέμα :flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Λοιπόν... η δική μου άποψη, ως έχων στην οικογένεια 2 MacBookPro 15 (τα προηγούμενα),ένα 13άρι άσπρο, καθώς και ένα 15αρι Αcer:

To 13άρι είναι υπεραρκετό για οποιαδήποτε δουλειά εκτός σπιτιού, το 15άρι ωστόσο λόγω της καλύτερης ανάλυσης σου δίνει μια άλλη αίσθηση πληρότητας... για να μη μιλήσουμε βέβαια για τη γενικότερη χλιδή που το συνοδεύει σε σχέση με το μικρούλι... Οτιδήποτε μεγαλύτερο πλέον αποκτά θέμα φορητότητας, και για μένα είναι άχρηστο, εφόσον μιλάμε για laptop.

Για το Acer (παράδειγμα σε σχέση με το Vaio),δε συζητάμε καθόλου, κάνει τη δουλειά για την οποία το πήρα θαυμάσια, όμως δεν έιναι laptop. Ζυγίζει κοντά 3 κιλά. Telos.

Kάτι πολύ βασικό (για εμένα). Οι glossy οθόνες για χρήση εκτός ελεγχόμενου εσωτερικού χώρου είναι σκέτη τραγωδία. Αν βρεις configuration που δεν έχει γυαλιστερή οθόνη (νομίζω μόνο στην αμέσως προηγούμενη γενιά), προτίμησέ το. Σε αεροδρόμια, λιμάνια, στάσεις λεωφορείων, παραλίες και πάρκα θα με θυμηθείς.

Last edited: