Ntou στα Ζωνιανα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ntou στα Ζωνιανα

Έχει και παραέχει όταν ο άλλος επιτίθεται με τα "έθιμά" του εναντίον του νόμου και σκοτώνει κόσμο, προκειμένου να πουλάει ναρκωτικά. 2 φυτείες ήταν ο απολογισμός της χθεσινής επέμβασης, άκουγα σήμερα στο ραδιόφωνο.

Πέραν αυτού, υπάρχουν λόγοι που η οπλοκατοχή ελέγχεται και κανένα αναχρονιστικό έθιμο δεν μπορεί να υπερισχύει του νόμου. Μήπως να μας αραδιάσει η Τατιάνα τα ανά τον κόσμο έθιμα σχετικά με τη μεταχείριση των γυναικών; Μήπως να μας ξαναθυμίσει ο Μιχάλης ο Μελίδης το έθιμο των Τσιγγάνων για τις κλοπές και τη μεταχείριση των παιδιών; Μήπως να ξαναδούμε το Bowling for Columbine (Ακύρηχτος Πόλεμος) του Michael Moore;

Ρε Λεφτερη τωρα το εθιμο το "αναχρονιστικο" ειναι το προβλημα? Και ο ρημαδης ο Νομος δηλαδη εφαρμοζεται παντου στην επικρατεια εκτος του ορεινου Μυλοποταμου? Το ζεφυρι ειναι πιο μακρυα?

Πέραν αυτού, υπάρχουν λόγοι που η οπλοκατοχή ελέγχεται και κανένα αναχρονιστικό έθιμο δεν μπορεί να υπερισχύει του νόμου. Μήπως να μας αραδιάσει η Τατιάνα τα ανά τον κόσμο έθιμα σχετικά με τη μεταχείριση των γυναικών; Μήπως να μας ξαναθυμίσει ο Μιχάλης ο Μελίδης το έθιμο των Τσιγγάνων για τις κλοπές και τη μεταχείριση των παιδιών; Μήπως να ξαναδούμε το Bowling for Columbine (Ακύρηχτος Πόλεμος) του Michael Moore;

και υπάρχει μάλιστα και μία ωραιότατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το πώς δεν μπορούν τα γαμικά έθιμα των Τσιγγάνων που υποβαθμίζουν τη θέση της γυναίκας να κατισχύουν της συνταγματικής διάταξης περί ισότητας.

Ένα Κράτος κατά κανόνα δεν λειτουργεί με έθιμα, σήμερα η κύρια λειτουργία του εθίμου είναι συμπληρωματική, όπου υπάρχει νομοθετικό κενό και μέχρι το κενό αυτό να καλυφθεί, και όχι να καταργεί τοπικώς το νόμο.

Re: Απάντηση: Ntou στα Ζωνιανα

... ετσι καταλαβες εσυ αγαπητε φιλε, απ αυτα που εγραψα? οτι αρεσει στους υπολιπους να φαινομαστε ημιαγριοι? Και επειδη δεν με ξερεις, σε πληροφορω οτι δεν κυκλοφορω ουτε εγω ουτε η συντριπτικη πλειοψηφεια, με σαχλα αστειακια για "κομπιουτερακια". Και ουτε καμαρωνουνε με χαζομαρες. Τωρα αν σας βολευει να μας βαζετε ολους σε ενα τσουβαλι, ε, τι να κανουμε? μας κερδιζει ο Καμπουρακης και οι λοιποι "αγανακτισμενοι" δημοσιογραφοι στο παιχνιδι της επιοινωνιας ...

Ωραία το έθεσες πάντως "ημιαγριοι"...Χρόνια τώρα αυτή την κατάσταση παρουσιάζετε είτε σ'αρεσει είτε όχι...Όλος ο υπόλοιπος κόσμος που έχει την άποψη αυτή δε σε έχει ποτέ προβληματίσει...?

Η παράδοση είναι κάτι τό ζωντανό.Γιά νά εξελίσσεται και νά είναι δημιουργική πετάμε τά νεκρά μέρη και κρατάμε τά ζωντανά..
Τί πάει νά πεί ότι η Κρήτη έχει τήν οπλοκατοχή στίς παραδόσεις της..
Υπάρχει Ενετοκρατία ή Τουρκοκρατία και έχει αναπτυχθεί κάποιο αντιστασιακό κίνημα καί δέν τόχουμε πάρει χαμπάρι??
Kατηγορούμε τούς Αμερικανούς και τόν Τσάρλτον Χέστον πού ηγούνται αντιδραστικών κινημάτων οπλοχρησίας και αυτοδικίας ,από τήν μιά πλευρά,αλλά όταν συμβαίνει στήν χώρα μας τό θεωρούμε Ιερό και Οσιο??:eek::eek:

Ασε !!!! που είναι πολλά τα λεφτά Αρη !!!!!!
όποιος προχωρήσει σε σπουδές στα ζωνιανά αυτόματα χαρακτηρίζεται μεγάλος !! μαλα@@@ (σχόλιο φιλης μου εκπαιδευτικού στο εν λόγω χωριό )

Last edited:
Και αν το πάρουμε ως έθμο από την εποχή της τουρκοκρατίας, τότε κατά μείζονα λόγο θα έπρεπε να διατηρούν όπλα και οι Πελοποννήσιοι (καμία σχέση δεν έχω), οι οποίοι όχι μόνο είχαν τότε αλλά απέδειξαν και ότι ήξεραν και να τα χρησιμοποιούν.

Re: Απάντηση: Ntou στα Ζωνιανα

Η παράδοση είναι κάτι τό ζωντανό.Γιά νά εξελίσσεται και νά είναι δημιουργική πετάμε τά νεκρά μέρη και κρατάμε τά ζωντανά..
Τί πάει νά πεί ότι η Κρήτη έχει τήν οπλοκατοχή στίς παραδόσεις της..
Υπάρχει Ενετοκρατία ή Τουρκοκρατία και έχει αναπτυχθεί κάποιο αντιστασιακό κίνημα καί δέν τόχουμε πάρει χαμπάρι??
Kατηγορούμε τούς Αμερικανούς και τόν Τσάρλτον Χέστον πού ηγούνται αντιδραστικών κινημάτων οπλοχρησίας και αυτοδικίας ,από τήν μιά πλευρά,αλλά όταν συμβαίνει στήν χώρα μας τό θεωρούμε Ιερό και Οσιο??:eek::eek:

Tωρα φιλτατε Σπυρο ισοπεδωνεις τα παντα. Εξισωνεις το Χεστον ο οποιος μαζι με μερικους αλλους εξυπηρετουν καποια τεραστια συμφεροντα βιομηχανιων με τον απλο Κρητικο που εχει το οπλο που πολεμισε ο παπους του τους Γερμανους και θεωρει οτι ειναι καθηκον του να το κληροδοτησει στους απο γονους τους? Εστω και απο αφελεια ή ξεροκαφαλια ή τελος παντων οοπως θες πες το? Ειναι το ιδιο?
Επειδη εδειξε η τηλεοραση και πεντε δεκα ανεγκεφαλους με καλασνικοφ σημαινει οτι το μισο εκατομυριο υπολοιποι ειναι το ιδιο? Το νησι που εβγαλε και βγαζει τοσες και τοσες προσωπικοτητες στα γραμματ στις τεχνες και τις μουσικες, θα δεχτητε να σας το πλασαρρουν σαν μια απεραντη χασισοφυτεια και ολους εμας σαν μαυρο πουκαμισαδες βαρωνους της κοκας?
Ελεος ρε παιδια, κλειστε για λιγο την τηλεοραση σας και καθιστε να σκεφτητε...

Όταν τους προκύψουν μαφιόζοι-"αυτονομιστές" να δω τι θα κάνουν οι κυβερνώντες...και τι θα λέτε εσείς που ωρύεστε για το μαχαίρι στο κόκαλο.
Φυσικά οι φασαρίες δεν θα γίνονται στην αυλή των σπιτιών σας, εξάλου θα είναι και μακρυά απο το κέντρο της Αθήνας...

Τζιμάκο, κανείς δεν εξίσωσε όλους τους Κρητικούς, αλοίμονο. Αλλά δε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε την οπλοκατοχή ως έθιμο. Για τον Heston, πραγματικά πιστεύω ότι δεν είναι πουλημένος. Αυτός και η NRA όντως πιστεύουν στην "αυτοπροστασία" και την αυτοδικία. Αυτό είναι το πρόβλημα, και εκεί και εδώ, όχι οι 2-3 τυχόν πουλημένοι.

Όσο για το "όπλο που πολέμησε ο παππούς", εγώ άλλα έχω ακούσει. Δεν πιστεύω αυτό που ακούγεται, ότι "πρώτα παίρνει η Κρήτη και μετά ο Στρατός", αλλά μη μου πεις ότι μιλάμε μόνο για όπλα του '40!

Θα διαφωνήσω και με τον Βασίλη, σχετικά με το από πού βρωμάει το ψάρι. Ναι, υπάρχει πολιτική συγκάλυψη, το είπαν κατευθείαν. Αλλά άλλο να καλύπτεις (γιατί ίσως κινδυνεύεις αν κάνεις το αντίθετο), και άλλο να συντηρείς και να προωθείς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ntou στα Ζωνιανα

ΥΓ 1. Αληθεια τι εγινε μ εκεινο τον πιτσιρικα που πυροβολισε το παληκαρι στ Ανωγια ? Αυτον που εξαφανηστηκε μυστηριωδως?
Θαφτηκε τελικα εκεινη η υποθεση?

Το παλικάρι (από τα Ανώγεια) μετά από σχεδόν δυο μήνες σε κώμα σηκώθηκε και δείχνει να είναι καλά, τον δράστην (απο τα Ζωνιανά) τον παρέδωσε στην αστυνομία ο πατέρας του και ζήτησε να πάει μάρτυρας κατηγορίας (!!!!!!!!!!) δεν ξέρω όμως άλλες λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να μην γίνει δίκη όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις (γιατί ......εξαφανίζεται μυστηριωδώς η δικογραφία).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ntou στα Ζωνιανα

... ετσι καταλαβες εσυ αγαπητε φιλε, απ αυτα που εγραψα? οτι αρεσει στους υπολιπους να φαινομαστε ημιαγριοι? Και επειδη δεν με ξερεις, σε πληροφορω οτι δεν κυκλοφορω ουτε εγω ουτε η συντριπτικη πλειοψηφεια, με σαχλα αστειακια για "κομπιουτερακια". Και ουτε καμαρωνουνε με χαζομαρες. Τωρα αν σας βολευει να μας βαζετε ολους σε ενα τσουβαλι, ε, τι να κανουμε? μας κερδιζει ο Καμπουρακης και οι λοιποι "αγανακτισμενοι" δημοσιογραφοι στο παιχνιδι της επιοινωνιας ...

Φιλε απο οτι καταλαβα εισαι Κρητικος .....

εγω αυτο λεω .. οσο δεν απαξιωνεται εσεις τα παλιοεθιμα σας και καμαρωνετε γιυτα τα γυφτιλικια τοσο δεν θα σας παιρνει στα σοβαρα η υπολοιπη Ελλαδα ...

τι εκανε ο υποτιθετε ΣΩΑΣ τας φρενας υπολοιπος κοσμος της Κρητης τοσα χρονια για να καταργηθει αυτο το κωλοεθιμο ;;;;;;;

ε;; απλα τα γουσταρετε γιατι ειστε αρωστοι με αυτα και σας αρεσει να τα ακουτε στους Γαμους και τα πανηγυρια ........

αν οι Κρητες ειναι εναντια στην οπλοκατοχη ας το Αποδειξουν καποτε .........:smash:

και στο Φαρ ουεστ καποτε ηταν εθιμο να χει ο καθε ενας 2 εξασφαιρα .... αλλα καποτε το καταργησαν !

Φιλε απο οτι καταλαβα εισαι Κρητικος .....

εγω αυτο λεω .. οσο δεν απαξιωνεται εσεις τα παλιοεθιμα σας και καμαρωνετε γιυτα τα γυφτιλικια τοσο δεν θα σας παιρνει στα σοβαρα η υπολοιπη Ελλαδα ...

τι εκανε ο υποτιθετε ΣΩΑΣ τας φρενας υπολοιπος κοσμος της Κρητης τοσα χρονια για να καταργηθει αυτο το κωλοεθιμο ;;;;;;;

ε;; απλα τα γουσταρετε γιατι ειστε αρωστοι με αυτα και σας αρεσει να τα ακουτε στους Γαμους και τα πανηγυρια ........

αν οι Κρητες ειναι εναντια στην οπλοκατοχη ας το Αποδειξουν καποτε .........:smash:

και στο Φαρ ουεστ καποτε ηταν εθιμο να χει ο καθε ενας 2 εξασφαιρα .... αλλα καποτε το καταργησαν !

Aγαπητε Βαγγελη εχω εντυπωσιαστει απο την ευγενεια και το υψιλο επιπεδο του κειμενου σου. Ευγε ...

παιδια μεγαλωσα και ζω στην κρητη.

ισως επειδη οι ριζες μου κρατουν απο τη μικρα ασια,

ισως επειδη δεν εζησα ποτε μου σε χωριο, αλλα στο

ηρακλειο δεν ειχα ποτε σχεση με οπλα και οπλοκατοχη.

αυτο που εχω να πω παντως ειναι οτι αν νομιζεται οτι

η κρητη ειναι αυτο που βλεπατε στο σηριαλ της αγαπης

μαχαιρια η αυτο που περιγραφουν οι δημοσιογραφοι στα

καναλια της τελευταιες μερες τοτε τι να σας πω.

μπορη οι μισοι κρητικοι να εχουν οπλα η και ολοι εκτος

απο εμενα.

εγω παντως που ζω εδω δεν τα ειδα.

τι νομιζεται δηλαδη οτι οι κρητικοι κυκλοφορουν

με οπλα στα ζωναρια τους;

μονο καποιοι παρανομοι τυποι κυκλοφορουν με οπλα

αλλα αυτο συμβαινη παντου και οχι μονο στην κρητη.

ακομα και στο εν λογω χωριο δεν ειναι ολοι οι κατοικοι ιδιοι

αλλα καμια 50αρια ατομα.

περα απο αυτα οπλα στη ζωη μου εχω δη μονο στο στρατο

και σε καποιους γαμους (οχι σε ολους) και σε αυτους

αντε 1 η δυο 2 στους 500 καλεσμενους να φερη οπλο.

βεβαια ειμαι αντιθετος με αυτο γιατι ατυχηματα συμβαινουν

αλλα οι υπολοιποι κρητικοι που λετε εφοσον τα εχουν κλειδωμενα

στο σπιτι τους με γεια τους με χαρα τους και δεν μου πεφτη λογος.

και στο κατω κατω πως να τους πιασουν αφου δεν τα κυκλοφορουν;

να αρχισουν να ψαχνουν ολα τα σπιτια στην τυχη;

Απάντηση: Re: Ntou στα Ζωνιανα

παιδια μεγαλωσα και ζω στην κρητη.

ισως επειδη οι ριζες μου κρατουν απο τη μικρα ασια,

ισως επειδη δεν εζησα ποτε μου σε χωριο, αλλα στο

ηρακλειο δεν ειχα ποτε σχεση με οπλα και οπλοκατοχη.

αυτο που εχω να πω παντως ειναι οτι αν νομιζεται οτι

η κρητη ειναι αυτο που βλεπατε στο σηριαλ της αγαπης

μαχαιρια η αυτο που περιγραφουν οι δημοσιογραφοι στα

καναλια της τελευταιες μερες τοτε τι να σας πω.

μπορη οι μισοι κρητικοι να εχουν οπλα η και ολοι εκτος

απο εμενα.

εγω παντως που ζω εδω δεν τα ειδα.

τι νομιζεται δηλαδη οτι οι κρητικοι κυκλοφορουν

με οπλα στα ζωναρια τους;

μονο καποιοι παρανομοι τυποι κυκλοφορουν με οπλα

αλλα αυτο συμβαινη παντου και οχι μονο στην κρητη.

ακομα και στο εν λογω χωριο δεν ειναι ολοι οι κατοικοι ιδιοι

αλλα καμια 50αρια ατομα.

περα απο αυτα οπλα στη ζωη μου εχω δη μονο στο στρατο

και σε καποιους γαμους (οχι σε ολους) και σε αυτους

αντε 1 η δυο 2 στους 500 καλεσμενους να φερη οπλο.

βεβαια ειμαι αντιθετος με αυτο γιατι ατυχηματα συμβαινουν

αλλα οι υπολοιποι κρητικοι που λετε εφοσον τα εχουν κλειδωμενα

στο σπιτι τους με γεια τους με χαρα τους και δεν μου πεφτη λογος.

και στο κατω κατω πως να τους πιασουν αφου δεν τα κυκλοφορουν;

να αρχισουν να ψαχνουν ολα τα σπιτια στην τυχη;

κοιτα Γιωργη και εγω καποτε το 82 εκανα την πενταημερη με το τεχνικο λυκειο στην κρητη !
πηγαμε σχεδον σε ολα τα μερη ... σχεδον .....

τυπους με φυσεκλικια και μαζαιρες δεν ειδαμε !!!

απλα το θεμα ειναι τα εθιμα της οπλοκατοχης και της χρησης για πλακα και χαβαλε τα οποια και επικυνδινα ειναι και χασαμε ανθρωπους αθωους δεν τα εχουν ακομα καταργησει ....

και οριστε που τωρα δεν μπορει το κρατος να ελενξει ουτε τους μαφιοζους ουτε του βαρεμενους ....
λογω αυτης της επιδοκιμασιας που χαιρουν οι κουμπουραδες και οι κατοχοι οπλων γενικα !

αντε τωρα να τους βαλεις σε νομο ....

απλα οι ερωτησεις μου ειναι :

τι εκανε ο κρητικος λαος τοσα χρονια να καταργηθουν αυτα τα εθιμα ;;;;

τι παει να πει : ειναι εθιμο και παραδοση και με αυτα μεγαλωσαμε ;;;

βαγγελη αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν φταινε οι παραδοσεις για αυτα τα ατομα

απλως ειναι εγκληματικα στοιχεια οπως παντου.

και να σου πω και κατι αλλο;

το προβλημα των καθε λογης οικονομικων μεταναστων ειναι πολυ μεγαλυτερο

που δεν εχουν παραδοση οπλοκατοχης.

υγ. για να μην παρεξηγηθω τονιζω οτι δεν συμφωνω με το εθιμο και θα

προτιμουσα να μην βλεπω οπλα ουτε στους γαμους ουτε πουθενα.

Ακουστε ολοι οσοι δεν ξερετε για Κρητη,τα παιδια που ζησανε εκει,και μη λετε ο καθενας το μακρυ και το κοντο του.Οπλα δεν εχουν μονο στην Κρητη,μην τρελαθουμε.Εγω τα 2 χρονια που εζησα Χανια,ακουγα συχνα "κουμπουριές"(οχι μονο σε γαμους) αλλα πως να παω να πω στον παππου που τις εριχνε να σταματησει?Πολλα με ενοχλουσαν,οπως το τεραστιο προβλημα του αλκοολισμου και του απαραδεκτου τροπου οδηγησης(που συχνα συνδεοταν αν με καταλαβαινετε).Και αλλα πολλα.Ομως...
Τι σχεση εχουν αυτα με τους εγληματιες και τους εμπορους ναρκωτικων?Γιατι ειναι φανερο οτι δε μιλαμε απλα για 10 οικογενειες που θησαυριζουν.Ειναι ενα ολοκληρο κυκλωμα που εχει στηθει σαφως με την ανοχη της αστυνομιας αλλα κυριως με την στηριξη της πολιτειας.Τωρα το γιατι και πως δεν εχει και τοση σημασια.
Αυτο που μου κανει εντυπωση και μου βρωμαει λιγο ειναι γιατι τωρα δηθεν αποφασισαν να ανοιξουν ολοι τα ματια?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ntou στα Ζωνιανα

.... καλα αφου εισαι απο την Μακεδονια, εγω παω πασο :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Σταμάτησες το quote εκεί που σε βόλεψε βλέπω , ας έβαζες και τις παρακάτω σειρές απο το post #33 .