NTR82 DVB-T tuner & media player

Δοκιμασε κανεις το Τσεχικο link που σας εγραψα???
Το θεμα με το movie jukebox που εμφανιζεται στο IMS το εψαξα λιγακι και μπορεις να κανεις τα εξης
Κανεις εγκατασταση της εφαρμογης YAMJ στο PC και η εφαρμογη συνδεεται αυτοματα με το site του IMDB και σου κατεβαζει ολες της λεπτομερειες απο τις ταινιες που εχεις στο σκληρο δισκο. Οταν πας να μπεις στο folder με τις ταινιες, τοτε αυτες εμφανιζονται με το εξωφυλλο/αφισα τους και μπορεις να τις κατηγοριοποιησεις (π.χ. ολα τα James Bond μπορουν να μπουν σε ενα folder με μια κεντρικη αφισα ή wallpaper).
Βεβαια για να γινουν ολα αυτα πρεπει 1)να εγκαταστησεις το YAMJ μονο στο PC και 2) πρεπει να ειναι ολα τα μηχανηματα σε δικτυο
Παντως, εαν δειτε εικονες με το πως δειχνει θα μεινετε με το στομα ανοικτο. Αν θυμαμαι καλα πρεπει να το δειχνει σε ενα απο τα βιντεακια που ανεβασα με το metal skin...
Επειδή μου άρεσε πολύ η ιδέα του JukeBox, να σε ρωτήσω κάτι? Τα παραγώμενα αρχεία με το YAMJ που τα βάζεις? Στο NTR ή τα αφήνεις στο PC?
Αν κατάλαβα καλά, αυτό που χρειάζεσαι είναι να ανοίξεις με το NTR το index.htm που φτιάχνει το YAMJ. Πως γίνεται αυτό?

Επειδή μου άρεσε πολύ η ιδέα του JukeBox, να σε ρωτήσω κάτι? Τα παραγώμενα αρχεία με το YAMJ που τα βάζεις? Στο NTR ή τα αφήνεις στο PC?
Αν κατάλαβα καλά, αυτό που χρειάζεσαι είναι να ανοίξεις με το NTR το index.htm που φτιάχνει το YAMJ. Πως γίνεται αυτό?

Απο οτι εχω καταλαβει ολα τα αρχεια μενουν στο PC. Τσεκαρε και τα παρακατω links γιατι εχουν πολλες πληροφοριες

http://code.google.com/p/moviejukebox/wiki/StepByStepInstall

http://www.mediasmartserver.net/201...p-yamj-yet-another-movie-jukebox-aeon-in-whs/

Το προβλημα που αντιμετωπιζω εγω ειναι οτι οταν ολα το μηχανηματα ειναι συνδεμενα στο δικτυο δεν μπορω να το το PC απο το ntr. Οταν θα μπορεσω να λυσω αυτον το γριφο θα δουλεψω λιγο το θεμα του YAMJ

Δυστηχώς και εγώ αυτό έχω καταλάβει, ότι δηλ. όλα τα αρχεία μένουν στο PC και όχι στο NTR και λέω δυστηχώς γιατί στο σπίτι δεν έχω δίκτυο. Μήπως ο φίλος xrthammp έχει να πει κάτι επί του θέματος?

Καλησπέρα,

ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το NFS.
Έφτιαξα ένα καινούργιο server με LVM και έστησα πάνω σε αυτό logical volumes.
Τα volumes αυτά τα έχω κάνει export με nfs. Τα βλέπω κανονικά από το ntr αλλά προφανώς δεν μπορώ με κάποιο τρόπο να τα έχω όλα μαζί και πρέπει να αλλάζω συνεχώς το path.
Μπάζει κάπου ο συλλογισμός μου ή όντως έτσι είναι;
Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάτι τέτοιο υλοποιημένο;

Ποιά η χρησιμότητα πολλαπλών LV? Δεν θα ήταν πιο λογικό να φτιάξεις ένα LV από ένα ή περισσότερα PV και αυτό να κάνεις export με nfs?

Ποιά η χρησιμότητα πολλαπλών LV? Δεν θα ήταν πιο λογικό να φτιάξεις ένα LV από ένα ή περισσότερα PV και αυτό να κάνεις export με nfs?

Πρώτον για καλύτερη κατηγοριοποίηση. Π.χ ταινίες, μουσική, φωτο κ.τ.λ
Δευτερον για να μπορώ να έχω expandability εκεί που χρειάζομαι, ότν το χρειάζομαι.
Καταλαβαίνω την λογική που το λες αλλά το θεωρώ καλύτερο για μένα.

Δεν θα διαφωνήσω με το θέμα της κατηγοριοποίησης. Φαίνεται λογικό. Απλά με το να θέλεις να τα δεις όλα μαζί αυτοαναιρείσαι. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι γιατί δεν φτιάχνεις ένα ακόμα LV που να τα έχει όλα, να το κάνεις και αυτό export και όταν τα θέλεις όλα να πηγαίνεις σε αυτό, αν θες τα επιμέρους να πηγαίνεις σε αυτό που θέλεις π.χ. φωτό.

Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να δούμε κάτι από πλευράς Novatron σύντομα.

Έχει κάνει κάνεις mod με το fan που βρίσκεται στην συσκευή;
Ρωτάω γιατί πραγματικά είναι αρκετά θορυβώδες.

Δυστηχώς και εγώ αυτό έχω καταλάβει, ότι δηλ. όλα τα αρχεία μένουν στο PC και όχι στο NTR και λέω δυστηχώς γιατί στο σπίτι δεν έχω δίκτυο. Μήπως ο φίλος xrthammp έχει να πει κάτι επί του θέματος?

Επειδη και εγω θεωρω εξαιρετικη την ιδεα του integration με το YAMJ, θα προσπαθησω να περιγραψω συντομα τον τρόπο που το YAMJ δουλευει:

1. στηνεις στο PC το executable προγραμμα του YAMJ (προαπαιτουμενο το MediaInfo επίσης). το πρόγραμμα ειναι γενικά java based.

2. αρχικα πρεπει απο το PC να βλεπεις τον δισκο (εστω N:) του NTR και επισης το PC να εχει access στο internet

3. τρεχεις το YAMJ (απο το PC) λεγοντας του και το path που βρισκονται οι ταινιες στο drive N: (έστω N:\MOVIES).

4. Αρχιζει και τρεχει (στο PC) .. και αυτο που κάνει ειναι οτι σκανάρει το path των ταινιων που του εχει δοθει, και δημιουργει τελικα στο N:\MOVIES (δηλαδη στο δισκο του NTR! και οχι στο PC), ενα file: index.html και ενα subfolder ονόματι "Jukebox" μεσα στο οποιο βρισκονται σε απλη html μορφη και άλλα πολλά αρχεια (html, jpg, ...) που συνθέτουν τελικα ενα μικρο web based περιβαλλον, μεσα απο το οποιο βλεπεις κατηγοροποιημένα τις ταινιες και το info που μπόρεσε να κατεβασει απο το internet (από IMDB κλπ ..). Μετα τη δημιουργία του, για να χρησιμοποιησεις αυτο το περιβαλλον ΔΕΝ χρειαζεται πλεον internet access!

Μεχρι εδω καλά ..

ΟΜΩΣ το πιο σημαντικο ειναι οτι για να μπορέσεις να περιηγηθεις μεσω του περιβαλλοντος αυτου στις ταινιες μεσω του NTR, θα πρεπει να μπορεις να "εκτελεσεις" το index.html απο το ΙΔΙΟ το NTR, κάτι που αυτη τη στιγμη ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, καθως μεχρι στιγμης δεν μπορεις να χτυπησεις δικο σου URL path μεσω π.χ. του IMS μενου. (Σημειωνω οτι αν χτυπησεις το N:\MOVIES\index.html απο το PC, το περιβαλλον θα δουλεψει μια χαρα!)

Θα πρεπει η Novatron να κανει τουλάχιστον 2 πραγματα:

A. να δωσει τη δυνατοτητα να μπορεις να καλεσεις δικο σου URL (τυπου file:) μεσω του IMS μενου (δηλαδη με κανονικο σχεδον browser functionality)

B. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: να δωσει εναν τρόπο (html convention) να μπορεις να εκτελεις μεσω του A τροπου την εντολη PLAY για τις ταινιες (δεν μπαινω σε τεχνικες λεπτομερειες να μην κουρασω περισσοτερο)

Γ. Τελος, θα πρεπει "καποιος" να φτιαξει μια μικρη (NTR) version του YAMJ που να υποστηριζει το παραπανω convention.

Ολα τα παραπανω ειναι σχετικα ευκολα, αρκει καποιος να το παρει στα σοβαρα και να το προγραμματισει. Εχουν γινει π.χ. για το Popcorn Hour, αρα .. αναμένουμε ..

Με την τσεχικη version δεν εχω καταλαβει τελικα τι έχει γινει και ΑΝ πραγματικα εχουν γινει τα παραπανω στο NTR!

αν καποιος ξερει κατι παραπανω ας μας ενημερωσει παρακαλω ..

(sorry για το μακροσκελες ..ελπιζω να μην κούρασα..)

Last edited:
Θα πρεπει η Novatron να κανει τουλάχιστον 2 πραγματα:

A. να δωσει τη δυνατοτητα να μπορεις να καλεσεις δικο σου URL (τυπου file:) μεσω του IMS μενου (δηλαδη με κανονικο σχεδον browser functionality)
B. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: να δωσει εναν τρόπο (html convention) να μπορεις να εκτελεις μεσω του A τροπου την εντολη PLAY για τις ταινιες (δεν μπαινω σε τεχνικες λεπτομερειες να μην κουρασω περισσοτερο)
Γ. Τελος, θα πρεπει "καποιος" να φτιαξει μια μικρη (NTR) version του YAMJ που να υποστηριζει το παραπανω convention.
Ολα τα παραπανω ειναι σχετικα ευκολα, αρκει καποιος να το παρει στα σοβαρα και να το προγραμματισει. Εχουν γινει π.χ. για το Popcorn Hour, αρα .. αναμένουμε ..
Με την τσεχικη version δεν εχω καταλαβει τελικα τι έχει γινει και ΑΝ πραγματικα εχουν γινει τα παραπανω στο NTR!
αν καποιος ξερει κατι παραπανω ας μας ενημερωσει παρακαλω ..
(sorry για το μακροσκελες ..ελπιζω να μην κούρασα..)
Δεν κούρασες καθόλου και ήσουν πολύ κατατοπιστικός. Το μόνο που θα πρόσθετα εγώ, είναι πως αν οι ταινίες είναι σε εξωτερικό σκληρό, τότε όλη η δουλειά μπορεί να γίνει σε έναν οποιονδήποτε υπολογιστή και μετά απλά αντιγράφουμε τα αρχεία index.htm και το foleder jukebox στον εξωτερικό (με μια μικρή ίσως επέμβαση στα xml αρχεία). Από εκεί και πέρα, ισχύουν τα Α, Β και Γ που έγραψες. Ελπίζω να υλοποιηθούν σύντομα, γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος (popCorn Hour, eGreat κτλ)

Από χθες που χρησιμοποίησα το nfs, δεν έχω πλέον πρόσβαση στο μηχάνημα μέσω ftp και samba. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο να δουλεύουν όλα μαζί;
Κάνω κανονικά Ping και οι πόρτεσ 21 και 8082 είναι ανοιχτές. Καμμιά ιδέα;

Σε παλαιότερες δοκιμές μου δεν είχε θέμα. Μόλις μπορέσω θα το δοκιμάσω πάλι και θα σε ενημερώσω.

Παρακολουθώ πολύ καιρό το thread και το έχω διαβάσει από την αρχή όλες της σελίδες . Ενδιαφέρομαι και εγώ για την αγορά του . Όμως έχω κάποιες ερωτήσεις που εάν μου απαντήσετε θα με βοηθήσουν ποιό κοντά στην απόφαση να το αγοράσω . 1) Το βρήκα στο pixmania το NTR83 όχι το 82 σε καλλίτερη τιμή από την Ελλάδα (άλλωστε η πρόσοψη δεν έχει μεγάλη διαφορά) η εγγύηση ισχύει στην Ελλάδα ; 2) Επίσης προς αγορά έχω ένα nas της QNAP και ένα ζευγάρι power line της netgear 500ρια . Μπορούν όλα αυτά να παίξουν αρμονικά hd video εννοώ αν είναι συμβατά μεταξύ τους .Και τέλος το service που ακριβώς είναι ; Επίσης ένα μεγάλο μπράβο σ'όλα τα παιδιά που απαντάνε σε όλες της ερωτήσεις .

Περιμένουμε νέα έκδοση την άλλη βδομάδα (έτσι τουλάχιστον λένε). Ακόμα δεν έχω changelog. Μόλις μου το στείλουν θα το ανεβάσω.

Παρακολουθώ πολύ καιρό το thread και το έχω διαβάσει από την αρχή όλες της σελίδες . Ενδιαφέρομαι και εγώ για την αγορά του . Όμως έχω κάποιες ερωτήσεις που εάν μου απαντήσετε θα με βοηθήσουν ποιό κοντά στην απόφαση να το αγοράσω . 1) Το βρήκα στο pixmania το NTR83 όχι το 82 σε καλλίτερη τιμή από την Ελλάδα (άλλωστε η πρόσοψη δεν έχει μεγάλη διαφορά) η εγγύηση ισχύει στην Ελλάδα ; 2) Επίσης προς αγορά έχω ένα nas της QNAP και ένα ζευγάρι power line της netgear 500ρια . Μπορούν όλα αυτά να παίξουν αρμονικά hd video εννοώ αν είναι συμβατά μεταξύ τους .Και τέλος το service που ακριβώς είναι ; Επίσης ένα μεγάλο μπράβο σ'όλα τα παιδιά που απαντάνε σε όλες της ερωτήσεις .

1.Η εγγύηση καλύπτει μόνο μηχανήματα που είναι δική μας εισαγωγή. Μπορεί να γίνει επισκευή και για τα υπόλοιπα αλλά με χρέωση, όχι των ανταλλακτικών (αν είναι σε εγγύηση) αλλά της εργασίας. Πάντως μην στεναχωριέσαι γιατί τα μηχανάκια (NTR82) είναι στη κυριολεξία αθάνατα.
2.Αν αποφασίσεις να το πάρεις από Ελλάδα πάρε τον εξοπλισμό σου και έλα να τον δοκιμάσουμε ώστε να είσαι σίγουρος.
3.Το service είναι στην Αθήνα, Αγία Παρασκευή.

Βρε παιδιά τι γίνεται?Υπάρχει κανένα νέο για νέο FW?
Θα διορθωθεί επιτέλους το ελληνικό και αναλυτικό EPG στην Digea?
Θα διορθωθεί επιτέλους το aspect ratio των καναλιών (allways 16/9 και στα 4/3κανάλια)σε HDMI 1080ρ?
Θα διορθωθεί επιτέλους η αλλαγή της σειράς των καναλιών από το menu?
Θα διορθωθούν επιτέλους οι ελληνικοί υπότιτλοι σε όλο το φάρδος της οθόνης και με πιο χοντρή περίμετρο?
Όλα αυτά είναι βασικά για τέτοιου βελληνεκούς μηχάνημα και νομίζω ότι οι Κορεάτες αργούν πολύ!
Όλοι περιμένουμε ένα FW που να διορθώνει πράγματα και να μην βγάζει νέα bugs...

Last edited:
Ευχαριστώ φίλε xrthammp για την άμεση απάντηση.
Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι θα διορθωθεί σ'αυτή την έκδοση (δεν κάνουμε και τίποτα άλλο).
Το ξέρω πάντως ότι τους έχεις προωθήσει όλες μας τις παρατηρήσεις σε σχέση με τα FW που βγάζουν, αλλά νομίζω ότι μας έχουν λίγο γραμμένους...
Λες να φταίει η οικονομική κρίση? χα χα χα...
Είδες υποστήριξη οι Τσέχοι?(Μιλάω για το Τσέχικο FW)
Μακάρι να βγει κανένα team (σαν αυτά που υποστηρίζουν τους "dream") μπας και δούμε κανένα φοβερό fw!
Τους Linuxάτους δέκτες τους έφτιαξαν αυτές οι ομάδες και όχι τα επίσημα firmwares...

Last edited:
1.Η εγγύηση καλύπτει μόνο μηχανήματα που είναι δική μας εισαγωγή. Μπορεί να γίνει επισκευή και για τα υπόλοιπα αλλά με χρέωση, όχι των ανταλλακτικών (αν είναι σε εγγύηση) αλλά της εργασίας. Πάντως μην στεναχωριέσαι γιατί τα μηχανάκια (NTR82) είναι στη κυριολεξία αθάνατα.
2.Αν αποφασίσεις να το πάρεις από Ελλάδα πάρε τον εξοπλισμό σου και έλα να τον δοκιμάσουμε ώστε να είσαι σίγουρος.
3.Το service είναι στην Αθήνα, Αγία Παρασκευή.

Σ 'ευχαριστώ φίλε μου . Αυτα βλέπω, άτομα σαν και σένα που εξυπηρετούν τον κόσμο και σκέφτομαι να ήταν όλε οι εταιρείες έτσι .Με αυτή την εξυπηρέτηση . Να είσαι καλά .