NTR82 DVB-T tuner & media player

Σύνδεσα ένα Lg GP08LU11 εξωτερικό USB 2. DVD Writer, αναγνωρίζεται η συσκευή σαν DVD από το μενού επιλογής πηγής, αλλά βάζοντας ένα DVD για να δω μου έβγαλε μήνυμα ότι είναι εκτός περιοχής. Έβαλα ένα CD μουσικής αλλά δεν φαίνεται να το διαβάζει. Φταίει η συσκευή ή το εξωτερικό DVD; Καμιά ιδέα;

Επιτέλους κατάφερα και συμδέθηκα τόσο με το pc όσο και με το laptop. Το μηχάνημα σκοτώνει. Βλέπω και αρχεία hd mkv μέχρι 1080p χωρίς σπασίματα. Επιτέλους κάτι που τα κάνει όλα και συμφέρει. Και βλέπω και τα επίγεια με upscale 1080p. Και μεταφέρω αμφίδρομα αρχεία από τον εσωτερικό στον εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Τελικα αγορασα το NTR82 . Πρωτες εντυπωσεις πολυ καλες.Αν και πλαστικο "housing" εχει ωραιο φινιρισμα και εντυπωσιακο LCD display. Πολυ καλη εικονα στα mkv και στο ψηφιακο σημα της ΕΡΤ. Προς το παρον το "bug" που βρηκα ειναι στο κομματι της ψηφιακης ληψης ,οπου το ΙΑΜΜ δεν αναγνωριζει την Ελληνικη γλωσσα! Εχουμε κανονικα ηχο αλλα στο δευτερο πεδιο (στην λειτουργια DVB-T, αλλαζοντας καναλι ή πατωντας το info ) εμφανιζεται το Ν/Α ενω επρεπε να γραφει GRE. Να ενημερωσω, μιας και το manual δεν αναφερεται στα πεδια αυτα, οτι το πρωτο ειναι το "rating", δευτερο "Audio Languages", τριτο "Subtitles", τεταρτο "Teletext" και τελευταιο η εκμπεμπομενη αναλυση (480,576,720!) του καναλιου που λαμβανεται εκεινη την στιγμη. Θα στειλω και καποιο mail στον εδω αντιπροσωπο, μηπως και σε επομενο firmware διορθωθει .

Last edited:
Δεν χρειάζεται το είδα. Γενικά επειδή θα βγει σύντομα νέο firmware αν υπάρχουν προτάσεις για βελτιώσεις ή προβλήματα ή δυνατότητες που δεν δουλεύουν όπως θα έπρεπε, μπορείτε να μου τις στείλετε ώστε να τις περάσω στον Κορεάτη και αν προλάβουμε κάποια να είναι στη νέα έκδοση.

Εμένα μου παρουσιάζει εδώ και μερικές ημέρες πρόβλημα στον ήχο. Σε ψηλές συχνότητες εμφανίζεται ένας θόρυβος σαν παραμόρφωση μοιάζει αρκετά με ροζ θόρυβο. Δοκίμασα να αλλάξω καλώδια hdmi και θύρες σύνδεσης για να εντοπίσω αν το πρόβλημα είναι από εκεί αλλά δυστυχώς παραμένει ότι και να κάνω. Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι αυτό? Το μηχάνημα είναι σχεδόν καινούργιο και έχω στεναχωρεθεί για να είμαι ειλικρινής.

Όσον αφορά παρατηρήσεις για το νέο firmware κάποιες φορές όταν χρησιμοποιώ την δυνατότητα να πάω μπροστά 15 δευτερόλεπτα σε video κολάει και δεν παίζει τίποτα αν δεν κάνω restart. Επίσης η ταχύτητα γρήγορης προσπέλασης είναι πολύ αργή αν θέλει κανείς να πάει από την αρχή στο τέλος μίας ταινίας παίρνει πολύ ώρα, νομίζω χρειάζεται τουλάχιστον 64χ. Τέλος επειδή ακούω και μουσική η εμφάνιση των εξώφυλων των τραγουδιών καλό θα ήταν να φαινόταν όταν φυσικά η πληροφορία υπάρχει στο μουσικό αρχείο.

Και για να μην το ξεχάσω υποστήριξη σε αρχεία ape τουλάχιστον η μισή μου συλλογή είναι σε αυτήν την μορφή, τα flac δεν είναι τα μοναδικά loseless αρχεία που κυκλοφορούν ευρέως στο ίντερνετ.

Εμένα μου παρουσιάζει εδώ και μερικές ημέρες πρόβλημα στον ήχο. Σε ψηλές συχνότητες εμφανίζεται ένας θόρυβος σαν παραμόρφωση μοιάζει αρκετά με ροζ θόρυβο. Δοκίμασα να αλλάξω καλώδια hdmi και θύρες σύνδεσης για να εντοπίσω αν το πρόβλημα είναι από εκεί αλλά δυστυχώς παραμένει ότι και να κάνω. Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι αυτό? Το μηχάνημα είναι σχεδόν καινούργιο και έχω στεναχωρεθεί για να είμαι ειλικρινής.

Μπορείς να πεις λίγα περισσότερα για το πως είναι η εγκατάσταση σου και τις συνθήκες που σου βγάζει το πρόβλημα π.χ. τύπους αρχείων, τύπος ακρόασης κλπ. Πάντως δεν υπάρχει λόγος για στεναχώρια. Αν έχει πρόβλημα η αντικατάσταση είναι άμεση.

Όσον αφορά παρατηρήσεις για το νέο firmware κάποιες φορές όταν χρησιμοποιώ την δυνατότητα να πάω μπροστά 15 δευτερόλεπτα σε video κολάει και δεν παίζει τίποτα αν δεν κάνω restart. Επίσης η ταχύτητα γρήγορης προσπέλασης είναι πολύ αργή αν θέλει κανείς να πάει από την αρχή στο τέλος μίας ταινίας παίρνει πολύ ώρα, νομίζω χρειάζεται τουλάχιστον 64χ. Τέλος επειδή ακούω και μουσική η εμφάνιση των εξώφυλων των τραγουδιών καλό θα ήταν να φαινόταν όταν φυσικά η πληροφορία υπάρχει στο μουσικό αρχείο.

Κοίτα το να θες να πας από την αρχή στο τέλος μιας ταινίας με FF είναι λίγο μαζοχιστικό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το info για να δεις τη διάρκεια και μετά το goto για να πας στο χρονικό σημείο που θες. Όλο μαζί το πολύ 15".

Το πρόβλημα εμφανίζεται και σε αρχεία βίντεο και σε μουσικά αρχεία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν εμφανίζεται συνέχεια και εξηγώ τι εννοώ. Πριν από λίγο έβλεπα μία Turandot και συγκεκριμένα άκουγα την άρια nessun dorma με τον τενόρο Bonisolli. Επειδή μου άρεσε πολύ έκανα πίσω 15 δευτερόλεπτα για να ξαναακούσω το vincero αλλά αυτή τη φορά εμφανίστηκε ο θόρυβος. Όταν το ξαναδοκίμασα ο ήχος ήταν πάλι εντάξει. Δεν ξέρω τι να υποθέσω δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι φταέι το μηχάνημα αλλά από χθες άλλαξα όλα τα καλώδια στην πορεία του σήματος εκτός από το καλώδιο των ηχείων μου και σήμερα πάλι ο θόρυβος έκανε την εμφάνισή του. Το σήμα πάει στην tv μέσω hdmi και μετά με rca στον λαμπάτο προενισχυτή μου.

Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά την εγκατάσταση σου αλλά δεν θα ήταν λογικότερο να πας απευθείας με RCA από το NTR στον προενισχυτή ώστε να βγει η τηλεόραση από την εξίσωση και να κάνεις τις δοκιμές σου έτσι.

'Εχεις δίκιο αλλά έχω παραγγείλει ένα dac. Ο σκοπός μου είναι να συνδέσω με οπτική από την τηλεόραση και να βελτιώσω έτσι τον ήχο από το NTR82 και το playstation 3 που χρησιμοποιώ για αναπαραγωγή sasd. Πάντως θα το δοκιμάσω και αυτό που πρότεινες αύριο. Επίσης έχω ακούσει ότι για upscale το hdmi δεν είναι η καλύτερη σύνδεση, μήπως να το παρατήσω τελείως αφού δεν χρησιμοποιώ πολυκάναλο σύστημα αλλά απλό στέρεο; Σε βίντεο με ανάλυση 1080p θα χάσω σε ποιότητα;

Εγώ έχω δύο θέματα.
1. Το EPG στα κανάλια της Digea εμφανίζεται στα αγγλικά. Οχι Greeklish, κανονικά αγγλικά.
2. Σύνδεσα το AV1 ή AV2 της τηλεόρασης σαν output στο scart ή και στο RCA του NTR. Εχω κανονικά εικόνα (αν και στην scart σύνδεση τρεμοπαίζει η εικόνα ή μάλλον σαν να χοροπηδάει). Επίσης σύνδεσα και το παλιό video στην άλλη είσοδο του NTR. Έχω και εδώ εικόνα. Το πρόβλημα είναι ότι ακούγεται ο ήχος της TV όταν βλέπω video. Σαν οι είσοδοι του ήχου στο scart και στο RCA είναι παράλληλα συνδεδεμένες. Κάποια γνώμη ;

Θα σκεφτώ και για το firmware.

Δημήτρη,
για το (1) δεν ξέρω αν όντως είναι θέμα της συσκευής αφού αν δεις αυτό το thread http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=55244 θα δεις ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο NTR αλλά και σε άλλους δέκτες. Γενικά αν υπάρχει κάποιος στη Θεσσαλονίκη που πιάνει digea με πλήρως Ελληνικό EPG τότε ευχαρίστως να το περάσω στη novatron σαν πρόβλημα.
Για το (2) σε σχέση με τον ήχο το έχω παρατηρήσει και εγώ. Δεν μπορώ όμως να σκεφτώ πως αλλιώς θα μπορούσε να ήταν. Δηλαδή η τηλεόραση έχει το πρωτογενές σήμα και δίνει ήχο. Το NTR παίρνει από την τηλεόραση και επίσης έχει ήχο. Μήπως αν δεν συνέβαινε ένα από τα δύο να το θεωρούσαμε πρόβλημα? Μήπως θα ήταν πιό απλό να κλείσεις τον ήχο από την TV?
Τέλος για το τρεμόπαισμα θα έλεγα να μας πουν και οι άλλοι φίλοι που έχουν το μηχάνημα αν το έχουν παρατηρήσει ώστε να το αναφέρω σαν πρόβλημα.

Για εξήγησε λίγο πως είναι οι συνδέσεις. Νόμιζα ότι έχεις συνδέσει με το scart out της TV. Τι εννοείς να βλέπεις ταινίες του Video. Για το Αγγλικό EPG έχεις κάποια άποψη;

Για εξήγησε λίγο πως είναι οι συνδέσεις. Νόμιζα ότι έχεις συνδέσει με το scart out της TV. Τι εννοείς να βλέπεις ταινίες του Video. Για το Αγγλικό EPG έχεις κάποια άποψη;

Με τo scart out της TV συνδέω το scart του NTR .
Θέλω να μεταφέρω τις βιντεοταινίες στο NTR αλλά να βλέπω TV σε όλη αυτή την διαδικασία.
Η έξοδος του NTR συνδέεται με HDMI στην TV.

Για το EPG, αν θέλεις κατέβασε μία εγγραφή που έκανα.
http://rapidshare.com/files/366791295/Chart_Show_20100207_2147.ts.html
Αν το ανοίξεις με VLC Player πήγαινε στο Tools-->Codec information-->Codec Details

Εκεί βλέπεις πληροφορίες του EPG ελληνικότατες με την αγγλική μετάφραση. Άρα πιστεύω ότι αφού έχω "γράψει" ελληνικό EPG με κάποιο τρόπο πρέπει να μπορώ να το βλέπω-διαβάζω.