NTR82 DVB-T tuner & media player

Ναι, γιατί έχει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορεί να περάσει τον HD ήχο.
Το ίδιο πρόβλημα έχουν μηχανήματα από άλλες εταιρείες με το ίδιο chip, που υποσχέθηκαν HD ήχο και ποτέ δεν έδωσαν (Xtreamer, PlayonHD, Tvix).
Το Xtreamer βγάζει τώρα νέο μοντέλο (Xtreamer Pro) με βελτιωμένη έκδοση του προηγούμενου chip που φορούσε και λέει ότι θα υποστηρίζει HD ήχο, αλλά ας περιμένουμε να το δούμε στην πράξη.

Το μηχάνημα το περιμένω άυριο. Εχω μία ερωτηση αν ξέρει κάποιος να μου απαντήση. Εχω ένα δικτυακό WD 4T ο οποίος για να μπω απ'το Pc ζητάει κωδικό. Ο κωδικός χρείαζεται στα pc που έχω γιατί το ένα ανήκει στην γυναίκα και φοβάμαι μην διαγράψει τίποτα. Απ'τον ntr83 θα μπορώ να μπω κανονικά?

Άλλος ένας που ψάχνει για ένα πολύ ικανό media player με DVB-T δέκτη. Απαραίτητη προϋπόθεση να μπορεί να παίζει dvd rips (vob) πάνω από SMB NAS (με μενού, υπότιτλους κτλ), καθώς και AVCHD .m2ts αρχεία. Επιθυμητό και να μπορεί να γράφει πάνω σε τοπικό δίσκο ή στο NAS, προγραμματισμένα ή μέσω EPG. Όλα τα θέλω ε;
Απ' ότι καταλαβαίνω το NTR82 τα κάνει αυτά; Πως συγκρίνεται με το PopcornHour;
Η γνώμη σας ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη!

Last edited:
To Popcorn δεν έχει DVB-T και δεν μπορεί να κάνει κανενός είδους εγγραφή. Το NTR μπορεί να γράψει στον εσωτερικό δίσκο ή σε εξωτερικό δίσκο USB. Δεν μπορεί να γράψει σε NAS. Στο www.iamm.gr και το www.popcornhour.gr μπορείς να δεις αναλυτικές προδιαγραφές και για τα δύο μηχανήματα.

Φίλε xrthammp το πήρα το μηχάνημα και οπως βλέπεις το ξενυχτάω για να το δοκιμάσω. Μια βοήθεια προς το παρόν. Για το radio internet λέει να κάνω save target as σε ένα φάκελο. Μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις αναλυτικές οδηγίες γιατί δεν έχω ιδέα ούτε που το βρίσκω αυτό ούτε που θα το αποθηκεύσω. Π.χ μπήκα στο live radio απ'το οποίο συχνά ακούω σταθμό και δοκίμασα τον Δρόμο 89,8 αλλά δεν ξέρω τί πρέπει να κάνω για να βρώ αυτό που μου λέει και να το αποθηκεύσω. Και αφού το βρώ βέβαια δεν ξέρω που θα το αποθηκεύσω ακριβώς. Παρακαλώ χρειάζομαι τα φώτα σου. Ευχαριστώ.

Φίλε toyo, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις ως εξής.
Πήγαινε σε ένα site που έχει internet radio σταθμούς π.χ. www.shoutcast.com. Σε ένα σταθμό που θες κάνε δεξί κλικ, αποθήκευση δεσμού ως. Θα σου προτείνει αρχείο με επέκταση .pls. Κράτησε το PLS και άλλαξε το όνομα του με το όνομα του σταθμού.
Μέσω δικτύου ή με ένα USB stick κάνε copy to αρχείο στον φάκελο internet radio που υπάρχει στον σκληρό δίσκο του NTR. Λογικά είσαι έτοιμος.
Εάν για κάποιο σταθμό δεν μπορείς να αποθηκεύσεις αρχείο pls, θα μπορούσες να το δημιουργήσεις μόνος σου χρειάζεσαι όμως την IP διεύθυνση - που είναι σχετικά εύκολο να την βρεις - και την πόρτα που είναι πιο δύσκολο.
Πάλεψε το και αν τα βρεις δύκολα εδώ είμαστε.

Μάλλον κατάλαβα πως γίνεται. Θα το προσπαθήσω μόλις φύγω απ'την δουλειά και θα έχεις νέα μου. Κάτι άλλο. Με την αναπαραγωγή των Μkv μέσω του δίσκου που είναι στο δίκτυο. Μου έπαιξε όλα τα αρχεία που του δοκίμασα εκτός ένα το οποίο ήταν περίπου 12 γίγα. Ξεκίνησε και στα δύο δευτερόλεπτα μου κολλάει η οθόνη γεμάτη pixel ενώ ο ήχος συνεχίζει κανονικά. Και ένα δεύτερο ερώτημα είναι με τους υπότιτλους. Μου τους βγάζει πολύ μεγάλους και μάλιστα η τελευταία σειρά είναι κολημένη στο κάτω μέρος της tv και όσο και αν προσπάθησα να το φτιάξω απ'το τηλεκοντρόλ δεν τα κατάφερα. Και επίσης μου τους παίζει μόνο όταν είναι ενσωματωμένοι στην ταινία. Οταν τους έχω ως δεύτερο αρχείο μέσα στον φάκελο ούτε τους βλέπει ως αρχείο αλλά ουτε τους εμφανίζει στην ταινία. Ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός γιατί ακόμα δεν τον πήρα και έχω απορίες. Φαντάσου στη συνέχεια. Για τους επίδοξους αγοραστές απλά έχω να σας πώ ότι το μηχάνημα είναι πάρα πολύ κάλο με εύκολο μενού και αρκετά όμορφο για ένα σαλόνι. Εχει λίγο πλαστικό αλλά είναι τόσο καλά σχεδιασμένο που δεν το δείχνει. Πιστεύω ότι είναι μια ολοκληρωμένη λύση γι οποιον θέλει ένα πλήρες entertainment στο σαλόνι με ψηφιακό δέκτη. Μόνη ενστασή μου είναι το τηλεκοντρόλ που λόγω της φύσης της δουλείας του μηχανήματος (απαιτείται σκοτάδι για προβολή ταινιών) θα έπρεπε να έχει φωτεινά πλήκτρα. Αυτά προς το παρόν. Συμβουλή μου μην διστάσετε να το αγοράσετε.

Τα pixel που αναφέρεις όποτε το έχω δει σημαίνει πως το αρχείο δεν έχει κατέβει ολόκληρο ή σωστά. Θα πρότεινα να το κανεις ένα check από τον client που χρησιμοποιείς μήπως παρότι λέει 100% κάτι του λείπει. Επίσης δοκίμασε να το παίξεις και στο PC να δεις εκεί τι γίνεται;
Για τα γράμματα μπορεις από το control στο πλήκτρο s.title (δεύτερο κάτω δεξιά) να καθορίσεις και το μέγεθος και την θέση. Απλά πατάς το πλήκτρο μέχρι να σου δείξει την κατάλληλη επιλογη, πάνω - κάτω ή μέγεθος.

Καλησπερα

μηπως υπάρχει καποιος τροπος για να ελέγχεις το κατεβασμα torrents μεσω web interface γιατι εγω μπαίνω μόνο μέσω ftp και αυτό δεν ειναι και τοσο φιλικός τρόπος.

Εχεις δίκιο το αρχείο μου εμφανίζει πρόβλημα και στο pc. Το θέμα με τους υπότιτλους που δεν φαίνονται σαν αρχείο ξεχωριστό. Ξέρεις κάτι. Είναι .srt. Τους βλέπει μόνο ενσωματωμένους. Υπάρχει κάποια λύση ή απλά πρέπει να τους ενσωματώνω?

Φίλε toyo σε βρίσκω αδιάβαστο! Το ίδιο πλήκτρο που σου είπα πριν για το μέγεθος είναι και για να επιλέξεις εξωτερικούς υπότιτλους. Πατώντας το κάποια στιγμή θα εμφανιστεί η ένδειξη "Εξ. υπότιτλοι .SRT". Πατάς ΟΚ και είσαι ΟΚ. Προσοχή το όνομα του αρχείου πρέπει να είναι ακριβώς ίδιο με το όνομα του αρχείου εκτός από την κατάληξη. Ο καλύτερος τρόπος να διασφαλιστεί αυτό είναι με copy/paste από τα Windows στο κυρίως κομμάτι.

Με αδικείς. Αυτά είναι γνωστά σε όλους αλλά ότι και αν προσπάθησα δεν το έκανε. Και μέσα σ'αυτά είναι και αυτό που μου πρότεινες. Βέβαια δεν το έκανα σε πολλές ταινίες αλλά θα το δοκιμάσω και σε άλλες να δώ.

Σε αυτή την περίπτωση βεβαιώσου ότι το κυρίως τμήμα του ονόματος είναι ίδιο. Πάντα με copy/paste. Επίσης αν το αρχείο έχει και εσωτερικούς υπότιτλους σου δείχνει πρώτα αυτούς και τελευταίο τον εξωτερικό.

Στην υποστηριξη του iamm.gr αναφερεται:

Μπορώ με το NTR82/83 να βλέπω ένα κανάλι και γράφω ένα άλλο;

Εάν διαθέτετε τηλεόραση με δέκτη MPEG4 μπορείτε να γράφετε ένα ψηφιακό κανάλι και να βλέπετε ένα άλλο ταυτόχρονα. Την ίδια λειτουργία θα μπορείτε να κάνετε και με τις αναλογικές εκπομπές εάν η τηλεόραση σας δεν διαθέτει δέκτη MPEG4. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να διαχωρίσετε το σήμα με ένα splitter πριν φτάσει στις συσκευές ώστε κάθε δέκτης να συντονίσει σε διαφορετικό κανάλι.

Τι ειναι αυτο το splitter και που μπορω να το βρω??

Και κατι ακομα..
Τι θα λεγατε σε μια συγκριση με το LG MS450H ?? http://www.fullhd.gr/hd-digital-tuners/tuners/2013-lg-ms450h.html
Το ενα εχει Internet Radio, το αλλο εχει 2 ψηφιακους δεκτες
Πληθωρα codecs και στα 2 μηχανηματα, δικτυακα και τα 2, με σκληρο και τα 2..
Δυσκολη επιλογη:hmmmm2::hmmmm2::hmmmm2:

Φιλοι xrthammp, jimp, mkariotis, zarastro, swisstec, navyblue, albertsmus, salames, haralabosg και λοιποι κατοχοι του NTR83 θαθελα να μου διευκρινησετε καποιες χρηστικες λεπτομερειες:
1. Στις τιμες που κυκλοφορουν στα eshops περιλαμβανεται κι ο σκληρος δισκος κι αν ναι τι χωρητικοτητα εχει??
2. Ποσο ευχρηστο ειναι το μενου αναζητησης φακελων και αρχειων (ο αντιστοιχος windows explorer ας πουμε)? Π.χ. ποσο ευκολο ειναι να βρω μια ταινια που θελω να δω και βρισκεται στον εξωτερικο δικτυακο σκληρο μου? Σε καποια παρομοια συσκευη (δε θυμαμαι ποια ηταν) επρεπε ΟΛΑ τα αρχεια (μουσικης, εικονας και βιντεο) να ειναι σε ενα συγκεκριμενο directory ολα μαζι για να μπορεσει να τα δει..
3. Το on/off της συσκευης επηρεαζει (ή μπορει να ρυθμιστει να επηρεαζει) την TV? Καποιες φορες ειναι πολυ βολικο να ανοιγουν ή να κλεινουν μαζι..
4. Συνδεοντας με το scart μια 'παλια' (χωρις MPEG-4) TV εχουμε τις εξης δυνατοτητες?:
α)βλεπουμε καναλι digea (οταν λειτουργησει) και ταυτοχρονα μπορουμε να κανουμε εγγραφη η οποια ΔΕΝ επηρεαζεται εαν αλλαξουμε καναλι στην TV.
β) βλεπουμε 'αναλογικο' καναλι το οποιο μπορουμε και να εγγραψουμε, αλλα αν αλλαξουμε καναλι στην TV η εγγραφη συνεχιζεται με το νεο καναλι.
γ) προφανως ΔΕΝ υπαρχει δυνατοτητα προγραμματισμενης εγγραφης αναλογικου καναλιου?
δ) οταν γινεται προγραμματισμενη εγγραφη (υποθετω μεσω EPG) επηρεαζεται απο το on/off της TV ή την αλλαγη καναλιων στην TV?
5. Στο δικτυο (windows XP) φαινεται σαν μια κλασικη δικτυακη συσκευη και μπορουν να το δουν οσοι υπολογιστες ειναι στο συγκεκριμενο workgroup?
6. Το wifi dongle τι πρωτοκολλα ασφαλειας υποστηριζει?
7. Υπαρχει με καποιο τροπο δυνατοτητα σύνδεσής του με DVD recorder (συγκεκριμενα το Sony RDR HX900) για αμφιδρομη ανταλλαγη αρχειων?
8. Το καλωδιο της κεραιας πρεπει να παει: α) NTR83 - DVD recorder - TV ή β) DVD recorder - NTR83 - TV?
Οπως καταλαβαινετε ειμαι μισο βημα πριν την αγορα και η συμβολη σας ειναι αποφασιστικη για την τελικη κινηση.
Ευχαριστω εκ των προτερων