Ντροπή ! Για αφελείς μας περνανε...

Εγώ δεν καταλαβαίνω, με τι πόρους πληρώνει την συνδρομή του στην Digea,χωρίς υλικό,χωρίς εικόνα, χωρίς τίποτα ούτε καν μια καλή τηλεθέαση σε κάποιο πρόγραμμα, είχε για κάποιο χρονικό διάστημα αυτό το τούρκικο,αλλά και αυτό του το πήρε ο Ant1...

Διάβασε το παρακάτω πόστ(μακεδονία-Αντ1)τώρα το 902 θέλει να μπεί,που έχει ακόμα χειρότερη,τι λέμε...πρωσοπικά,θα θεωρούσα το Μακεδονία έναν υπεραστικό μικρό σταθμό με άσχημη εικόνα που εκπέμεπει ψηφιακά εάν το άκουγα-έβλεπα πρώτη φορά/

Και πάλι μου φαίνεται περίεργο, ο Κυριακού τι να το κάνει το Μακεδονία αφού σαν κανάλι είναι πραγματικά ξοφλημένο, νομίζω ότι σαν bussiness man που είναι,Θα κάνει σίγουρα μια κίνηση τώρα κοντά αλλιώς νομίζω ότι,σπαταλάει τσάμπα τα λεφτά του...

Ναι, αλλά έχει καβαντζαρισμένη τη συμμετοχή ενός καναλιού στο ψηφιακό πακέτο. Την οποια προφανώς κάποια στιγμή θα εκμεταλλευτει, πουλώντας την ή νοικιάζοντάς την σε κάποιον που οι υπόλοιποι δεν θα αφηναν με άλλον τρόπο να μπει μέσα....

Μα αυτός είναι ο στόχος..... είτε να γίνει το Μακεδονία ,Αnt2 με θεματικό περιεχόμενο και συνδρομή-bye-

Re: Απάντηση: Ντροπή ! Για αφελείς μας περνανε...

Και πάλι μου φαίνεται περίεργο, ο Κυριακού τι να το κάνει το Μακεδονία αφού σαν κανάλι είναι πραγματικά ξοφλημένο, νομίζω ότι σαν bussiness man που είναι,Θα κάνει σίγουρα μια κίνηση τώρα κοντά αλλιώς νομίζω ότι,σπαταλάει τσάμπα τα λεφτά του...

Είναι πολύ απλό!
Το Μακεδονία έχει άδεια Πανελλαδικής Εμβέλειας.
Και ο Κυριακού ήθελε να έχει και μια δεύτερη...

Όσον αφορά την ποιότητα εικόνας, αυτή εξαρτάται από το τι "ταίζεις" τον MPEG2, 4, ....28 encoder.
Σήματα με θόρυβο (χιόνι, κόκκο, προβλήματα στο χρώμα κλπ) "τρελαίνουν" τους αλγόριθμους συμπίεσης που δεν ξέρουν αν αυτό είναι θόρυβος ή σήμα.
Το αποτέλεσμα είναι χειρότερα artifacts.
Υπάρχουν αλγόριθμοι noise reduction αλλά δεν μπορούν να σώσουν τα πάντα, και η κύρια χρησιμότητά τους είναι να μην αυξάνεται υπερβολικά το bit rate από θορύβους που προϋπάρχουν στο σήμα.
Τα ποιο πολλά από τα παραπάνω, οφείλονται στο ότι κάπου (ή και όλη) η αλυσίδα του σταθμού είναι αναλογική (το γνωστό composite), ή το κύκλωμα από τον Μακεδονία μέχρι την Digea έχει φάει κανα 2 μετατροπές από ψηφιακό σε αναλογικό και τούμπαλιν, οπότε...