ΝΤΡΟΠΗ, ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!! Σφαγη δελφινιων και φαλαινων στην Ιαπωνια.

Απάντηση: Re: ΝΤΡΟΠΗ, ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!! Σφαγη δελφινιων και φαλαινων στην Ιαπωνια.

Αγαπητέ Πέτρο γιατί ντροπή όλων μας;

Eγω ντρεπομαι οπως θα ντρεπομουν αν αυτο συνεβαινε στην Ελλαδα, εξω απο το σπιτι μου.

Τουλάχιστον οι Γιαπωνέζοι τα τρώνε.

Ενω οι δικοί μας τα σκοτώνουν επειδή τους τρώνε τα ψάρια απο τα δίχτυα και τα παραγάδια τους.

Ίσως θυμάστε την περίπτωση των 50 νεκρών δελφινιών στη λαδόξερα, ανοιχτά της Σαμοθράκης. Η αλήθεια ήταν οτι τα 50 έφτασαν στο λιμάνι. Στην περιοχή έμειναν τα κουφάρια πολλαπλάσιων.

Τουλάχιστον οι Γιαπωνέζοι τα τρώνε.

Ενω οι δικοί μας τα σκοτώνουν επειδή τους τρώνε τα ψάρια απο τα δίχτυα και τα παραγάδια τους.

Ίσως θυμάστε την περίπτωση των 50 νεκρών δελφινιών στη λαδόξερα, ανοιχτά της Σαμοθράκης. Η αλήθεια ήταν οτι τα 50 έφτασαν στο λιμάνι. Στην περιοχή έμειναν τα κουφάρια πολλαπλάσιων.

+1

:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Ναι ντροπή μου ! Αλλά τι να κάνω που μου αρέσουν τα φιλέτα τα μπιφτέκια τα κοψίδια τα σουβλάκια……
Όποιος αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω!! Εδώ είμαι και σας περιμένω

Απάντηση: Re: ΝΤΡΟΠΗ, ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!! Σφαγη δελφινιων και φαλαινων στην Ιαπωνια.

Ναι ντροπή μου ! Αλλά τι να κάνω που μου αρέσουν τα φιλέτα τα μπιφτέκια τα κοψίδια τα σουβλάκια……

Ολα αυτα που αναφερεις δεν ειναι ειδη προς εξαφανιση και προερχονται απο φαρμες ή εκτροφεια. Δεν ειναι καθολου το ιδιο.

Πέτρο, το συγκεκριμένο βίντεο δεν επικρίνει το ψάρεμα των δελφινιών, αλλά τον τρόπο σφαγής, που, αν μη τι άλλο, είναι απάνθρωπος, ενώ κάποιος θα μπορούσε να εγείρει και θέμα υγιεινής. Κατά τα άλλα, το ψάρεμα είναι ψάρεμα, είτε αφορά την αθερίνα, είτε τον τόννο, είτε τα δελφίνια και τους καρχαρίες.

Re: Απάντηση: Re: ΝΤΡΟΠΗ, ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!! Σφαγη δελφινιων και φαλαινων στην Ιαπωνια.

Σορρυ για την επανάληψη. Δεν το ειχα προσεξει.

Δεν πειράζει φίλε. Tο video όντως είναι τραγικό και όχι γιατί τα σφάζουν αλλά πώς τα σφάζουν. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Bέβαια εδώ που τα λέμε χθες έβλεπα ένα ντοκυμαντέρ και ένα πούμα τσάκιζε τον λαιμό ενός άλλου ζώου αφού του είχε σκίσει πρώτα το πίσω του μέρος στο κυνήγι. Aυτό είναι διαφορετικό? Nαι είναι διαφορετικό. Tο πούμα σκίζει το θήραμα σε ένα κυνήγι γιατί είναι ο μόνος τρόπος που του έδωσε η φύση αλλά και επειδή το αξίζει ως επιτυχημένος κυνηγός. Στο βίντεο εκτός του ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε και με άλλο τρόπο να σκοτώσει, ΔEN είναι κυνηγός αφού μόνο κυνήγι δεν παίζεται...

Εγώ όμως συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ντρέπομαι; ούτε δελφίνια σκοτώνω, ούτε ψαρεύω, καταδικάζω τον απάνθρωπο τρόπο σφαγής. Συνεχίζω όμως να ξέρω ότι αν δεν φάω θα πεθάνω, είτε λέγεται θερισμός, είτε μάζεμα χόρτων, είτε κυνήγι, είτε ψάρεμα. Ξέρω επίσης ότι στην φύση το δυνατότερο επικρατεί. Επίσης το ότι κάτι το κάνει κάποιος άλλος δεν σημαίνει ότι το χρεώνομαι και εγώ. Επίσης σιχαίνομαι τον στρουθοκαμηλισμό, στην Αφρική και γενικά στις τρίτες χώρες να πεθαίνουν καθημερινά άνθρωποι, απο ασιτία, aids, τοξικά και γενικά απο υπερεκμετάλλευση των πόρων τους και να είμαι υπερευαίσθητος με τα ζώα.